Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا، شبستان نوشت: وضع قوانین و مقررات در هر مجموعه ای و آگاه کردن افراد نسبت به لزوم احترام به آنها موجب تسهیل امور و جلوگیری از بروز مشکلات مختلف می شود و این کار در حوزه مسجدداری نیز به دلیل آزادی همه گروه های مردم برای حضور در این خانه های خدا مهم تر جلوه می کند.

چنان که قوانین مسجد باقرالعلوم (ع) (واقع در خیابان قزوین تهران) در تابلوی ورودی این مسجد درج شده است تا افراد با اطلاع از آنها، حضوری متناسب با شان و فضای معنوی خانه خدا در آنجا داشته باشند و در پرتوی رعایت این قوانین از معنویت فضا بیشتر بهره مند شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

    

قوانین این مسجد بسیار جالب است: اول از همه اینکه اظهار تکدی و گدایی ممنوع است و نیازمندان باید به دفتر مسجد باقرالعلوم (ع) مراجعه کنند.

بنابر این گزارش، آیت الله «سید محمود مجد هاشمی»، امام جماعت مسجد و تولیت حوزه علمیه باقرالعلوم(ع) خیابان قزوین، هیچ نیازمندی را دست خالی بازنمی گرداند. این قانون در بسیاری از مساجد اجرا می شود و در برخی از آنها این موضوع به صورت کاملا مشهود و در تابلوی اعلانات آنها مطرح شده است.

قانون دوم این است که جمع آوری کمک برای فقرا در این مسجد اکیدا ممنوع است و توصیه شده مومنان کمک ها و صدقات خود را به صندوق درنظر گرفته شده برای همین کار، بیندازند تا با حفظ آبروی افراد، کمک های لازم به آنان انجام گیرد. اجرای درست این قانون موجب می شود اولاً آشفتگی در فضای مساجد دیده نشود و ثانیا عزت و کرامت انسانی افراد حفظ شود.

ممنوعیت روضه خوانی و سخنرانی بدون هماهنگی با امام جماعت، قانون سومی است که مدیریت مسجد به شدت در اجرای آن مصر هستند. درج این قانون در تابلوی اعلانات مسجد باقرالعلوم(ع)، جزو امتیازات آن است و طبق گزارش خبرنگاران ما تقریبا در هیچ مسجدی، چنین موضوعی را در معرض دید عموم قرار نداده اند.

قانون چهارم، ممنوعیت سیگار کشیدن و خوابیدن در مسجد باقرالعلوم (ع) است؛ مورد اول باید در همه جا رعایت شود و بسیاری از مساجد به وضوح این درخواست را از نمازگزاران دارند. اما مورد دوم، که سخن درباره کراهت آن نیز مطرح است، در برخی از مساجد رعایت نمی شود؛ به عبارت دیگر، مدیریت برخی از مساجد اجازه خوابیدن به افراد را پس از اتمام نماز جماعت ظهر و عصر می دهند و این موضوع در ماه مبارک رمضان رواج دارد.

ممنوعیت ورود افراد بدحجاب دیگر قانون مسجد باقرالعلوم(ع) است.

سخن آخر اینکه، وضع قوانین (و بهتر است بگوئیم، مقررات چون بار حقوقی کمتری به دنبال دارد) در مساجد و اطلاع رسانی عمومی آن، موجب کاهش بسیاری از مشاجرات و اختلافات میان نمازگزاران با ائمه جماعت، اعضای هیات امنای و خادمان این خانه های خدا می شود، ولی نباید این مقررات به گونه ای باشد که موجب دلخوری گروه هایی از افراد شود و حضورشان را کمرنگ کند. شاید فردی که ظاهری نامناسب دارد، دلش بیشتر از دیگران، خدا دوست باشد، همانطور که مقام معظم رهبری در این باره فرمودند شاید فردی که به نظر ما ظاهری نامناسب دارد از ما مومن تر باشد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۱۷۴۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیوند مسجد و جوانان نقطه مثبتی در احیای کارکردهای مسجد است

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، همایش مدیران کانون‌های فرهنگی هنری مساجد شهرستان سلماس با حضور محسن رضایی، مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان، کارشناسان ستاد و پورعباس، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان سلماس در مجتمع فرهنگی هنری ارشاد سلماس برگزار شد.

محسن رضایی، مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد آذربایجان‌غربی، ضمن تبریک عملیات غرورآفرین «وعده صادق»، گفت: این عملیات سرآغازی برای نابودی رژیم منحوس صهیونستی است.

وی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره)، به نقش مهم کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در ترویج فرهنگ دینی و انقلابی در جامعه اشاره کرد.

رضایی با بیان اینکه  در سال‌های اخیر که کرونا و مسائل اقتصادی باعث راکد شدن مسجد شده است، گفت: عملی کردن شعار «نهضت بازگشت به مسجد»، احیای کارکردهای مساجد و هدفمند کردن فعالیت ها با پیوند مسجد و جوانان از جمله اهداف اصلی ستاد است که می تواند نقطه مثبتی در احیای کارکردهای مسجد باشد.

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان آذربایجان غربی همچنین بر لزوم استفاده از ظرفیت‌های جوانان در کانون‌های فرهنگی هنری مساجد تأکید کرد و گفت: باید با برنامه‌ریزی و اجرای فعالیت‌های جذاب و متنوع، جوانان را به مساجد جذب کنیم و زمینه را برای رشد و تعالی آنها فراهم نماییم.

رضایی افزود: کانون مسجد، پایگاه بسیج، امام جماعت و هیئت امناء چهار رکن اصلی مساجد هستند که می بایست جهت رسیدن به اهداف مسجد با یکدیگر تعامل داشته باشند.

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان آذربایجان غربی ادامه داد: ما در سال های گذشته طبق تفاهم نامه هایی که با دستگاه های فرهنگی، هنری و ورزشی منعقد کردیم مقرر است که اعضای مسجدی کانون های فرهنگی و هنری از ظرفیت این دستگاه ها استفاده کنند.

وی گفت: کانون‌های مساجد امن‌ترین مکان برای حضور نسل  جوان هستند و حضور قشر نوجوان و جوان در داخل مساجد، مسیر زندگی آن‌ها را مشخص و هدفمند می کند.

دیگر خبرها

  • مهم‌ترین رسالت هیئت امنای مساجد چیست؟
  • فعالیت ۴۰ کانون فرهنگی و هنری مساجد در سلماس
  • پیوند مسجد و جوانان نقطه مثبتی در احیای کارکردهای مسجد است
  • مرکز تخصصی تئاتر مساجد در مازندران رونمایی شد
  • بقاع متبرکه همچون مساجد انسان‌سازی می کنند
  • دغدغه حضور نوجوانان و جوانان در برنامه‌های فرهنگی مسجد محور است
  • نقش ویژه مساجد در تحقق آرمان‌های فرهنگی در جامعه
  • بقاع متبرکه انرژی مثبت تولید و همچون مساجد انسان‌سازی می کنند
  • بقاع متبرک انرژی مثبت تولید و همچون مساجد انسان‌سازی می کنند
  • بازدید از معروف‌ترین مساجد جهان اسلام با دوچرخه