Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان یکی از شرکت‌های فناور مرکز رشد دانشگاه صنعتی امیرکبیر به عنوان تولید کننده تجهیزات بازرسی غیر مخرب، موفق به طراحی و ساخت دستگاه بازرسی کابل شدند.

به گزارش ایسنا، در شرایط آب و هوایی خورنده و همچنین گذر زمان، کابل‌های مورد استفاده در انتقال نیرو، نظیر تله کابین، آسانسور، جرثقیل و کابل‌های مهار در صنایع مختلف نظیر نفت و گاز به علت وجود عوامل مختلف آب و هوایی و شیمیایی، دچار گسیختگی یا خوردگی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس بازرسی سلامت کابل‌ها نیز همچون دیگر سازه‌های مهندسی، اهمیت بالایی دارد. این در حالی است که در بسیاری موارد بازرسی عیوب کابل‌ها به روش بازدید چشمی انجام می‌شود که هم دارای دقت پایین است و هم امکان تحلیل نوع عیب وجود ندارد.

در صورت عدم توجه به سالم بودن کابل‌های استفاده شده در تجهیزاتی چون تله‌کابین، آسانسور و جرثقیل امکان بروز خطرات جانی و مالی زیادی وجود دارد.

در این راستا محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به طراحی و ساخت دستگاه MFL شدند. دستگاه MFL کابل دستگاهی است که از روش نشت شار مغناطیسی برای ارزیابی کابل‌های مورد استفاده در صنعت از لحاظ خوردگی و گسیختگی استفاده می‌کند.

روش کار این دستگاه بر اساس ایجاد میدان مغناطیسی و انحراف مسیر اصلی نشت شار مغناطیسی در هنگام عبور از عیب است. به این صورت که با قرار گرفتن کابل داخل میدان مغناطیسی متمرکز درون دستگاه، یک میدان مغناطیسی یکنواخت ایجاد می‌شود و با حرکت کابل درون دستگاه، با توجه به میزان فرسودگی و خوردگی کابل، میدان مغناطیسی تغییر خواهد کرد.

در این شرایط خروجی حسگرها تغییر می‌کند و در نهایت از طریق تحلیل و پردازش سیگنال‌ها نوع و محل عیوب به دست می‌آید.

از دستگاه MFL کابل در بازرسی تله‌کابین‌ها، آسانسورهای صنعتی، جرثقیل‌های مختلف و کابل‌های مهار فلر پالایشگاه‌ها می‌توان بهره برد.

برای بازرسی کابل‌های ثابت نظیر کابل‌های نگهدارنده پل‌ها یا سازه‌هایی نظیر فلر پالایشگاه، لازم است ربات روی کابل حرکت کند؛ برای این منظور از سیستم پیشرانه عمودی ساخت این محققان می‌توان استفاده کرد.

بنا بر اعلام روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، قیمت پایین و امکان ارائه خدمات پشتیبانی متناسب نیاز مشتری از جمله مزایای تولید داخل محصول است. با توجه به بومی سازی کامل تکنولوژی، امکان باز طراحی دستگاه متناسب با نیاز مشتری نیز وجود دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آسانسور تله کابین دانشگاه اميركبير صنعت نفت طرح تحقیقاتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۱۹۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راز اختلاف سنی ۱.۵ میلیون ساله یک جفت ستاره مشخص شد

ایتنا - به گفته پژوهشگران، ستاره‌های دوتایی معمولا همسن‌اند و مانند دوقلو‌ها متولد می‌شوند. اما در منظومه ستاره‌ای اچ‌دی ۱۴۸۹۳۷(HD 148937)، ستاره پرجرم‌تر دست‌کم ۱.۵ میلیون سال جوان‌تر است.

رازهای بیشتری نیز درباره این منظومه وجود دارد: این منظومه با یک سحابی احاطه شده که بسیار جوان‌تر از هر دو است و از عناصری ساخته شده است که معمولا در درون خود ستاره یافت می‌شوند.

پژوهشگران بر این باورند که ستاره سوم دیگری سرنوشت این منظومه را دائم [و به مرور زمان] تغییر داده و علت بروز ماهیت غیرعادی این جفت ستاره است.

بر اساس تجزیه‌وتحلیل داده‌های رصدخانه جنوبی اروپا (ESO)، گمان می‌رود که در ابتدا سه ستاره در این منظومه وجود داشته است، اما دو تای آن‌ها با یکدیگر برخورد کردند و در هم ادغام شدند و یک ابر «زیبا» از گاز و غبار یا سحابی را پیرامون «اچ‌دی ۱۴۸۹۳۷» ایجاد کردند.

این ادغام احتمالا حدود ۲.۶ میلیون سال پیش رخ داد که در آن، ستاره تازه تشکیل‌شده نیز برخلاف همتای قدیمی‌اش مغناطیسی شد.

به گفته پژوهشگران، یافته‌های آن‌ها که در مجله ساینس (Science) منتشر شد، به حل دو معمای دیرینه کمک می‌کند: چرا دو ستاره در این منظومه ستاره‌ای دوتایی با یکدیگر تفاوت سنی زیادی دارند و اینکه ستاره‌های عظیم‌ــ با جرمی هشت برابر یا بیشتر از خورشید‌ــ چگونه میدان مغناطیسی پیدا می‌کنند. 

اوگه سانا، استاد دانشگاه دانشگاه کاتولیک لووِن بلژیک و پژوهشگر اصلی این رصدها، گفت: «ما فکر می‌کنیم که این منظومه ابتدا دست‌کم سه ستاره داشت. دو تا از آن‌ها باید زمانی به مدار هم نزدیک شده باشند، در حالی که ستاره دیگر به‌مراتب دورتر بود.»

«دو ستاره درونی به شیوه‌ای پرآشوب با یکدیگر ادغام شدند و ستاره‌ای مغناطیسی ایجاد کردند و مقداری مواد را به بیرون پرتاب کردند که این سحابی را ایجاد کرد.»

«ستاره دورتر با ستاره تازه‌‌ادغام‌‌شده که اینک مغناطیسی شده بود، مدار جدیدی را تشکیل داد و [منظومه] دوتایی را که امروز در مرکز سحابی شاهد آنیم ایجاد کرد.»

دکتر ابیگیل فراست، ستاره‌شناس در رصدخانه جنوبی اروپا در شیلی، افزود: «سحابی پیرامون دو ستاره عظیم [یک سحابی] نادر است و واقعا به ما این احساس را می‌دهد که قاعدتا باید اتفاق جالبی در این منظومه رخ داده باشد.»

«وقتی به داده‌ها نگاه می‌کنیم، جالب‌تر هم می‌شود.»

«پس از یک تجزیه و تحلیل دقیق، توانستیم مشخص کنیم که ستاره پرجرم‌تر بسیار جوان‌تر از همدمش به نظر می‌رسد که این منطقی نیست، چرا که آن‌ها اصولا باید در یک زمان تشکیل شده‌ باشند.»

گروهی از دانشمندان بین‌المللی داده‌های ۹ ساله اچ‌دی ۱۴۸۹۳۷ را که حدود سه هزار و ۸۰۰ سال نوری از زمین فاصله دارد و در جهت صورت فلکی گونیا واقع است، تجزیه و تحلیل کردند.

این داده‌‌ها از تداخل‌سنج تلسکوپ بسیار بزرگ رصدخانه جنوبی اروپا به دست آمدند که در صحرای آتاکاما در شیلی قرار دارد.

در حالی که میدان‌های مغناطیسی در ستارگان کم‌جرم مانند خورشید معمول است، ستارگان پرجرم‌تر نمی‌توانند میدان‌های مغناطیسی را به همان شکل حفظ کنند.

با وجود این، دانشمندان می‌گویند تقریبا هفت درصد از ستارگان پرجرمی که مشاهده شده‌اند، میدان مغناطیسی دارند.

اگرچه ستاره‌شناسان مدتی به این قضیه مشکوک بودند که ستارگان پرجرم می‌توانند میدان مغناطیسی را هنگام ادغام دو ستاره به دست آورند، این نخستین باری است که دانشمندان شواهدی مستقیم مبنی بر وقوع آن پیدا کرده‌اند.

دکتر فراست گفت: «انتظار نمی‌رود که مغناطیس در ستارگان پرجرم در مقایسه با طول عمر ستاره دوام زیادی داشته باشد. از این رو به نظر می‌رسد که ما این رویداد نادر را خیلی زود و بلافاصله پس از وقوع آن مشاهده کرده‌ایم.»

دیگر خبرها

  • آغاز طرح نظارت بر واحد‌های مشاور املاک
  • اجرای طرح تشدید نظارت بر کالا‌های اساسی در لرستان
  • انجام بیش از ۲ هزار مورد بازرسی و نظارت در چهارمحال و بختیاری
  • کشف بیش از ۱۰ هزار کالای دارویی قاچاق در لرستان
  • دخانیات و لوازم خانگی بیشترین کالای قاچاق در قم بود
  • راز اختلاف سنی ۱.۵ میلیون ساله یک جفت ستاره مشخص شد
  • بازرسی بیش از ۵۰ پارکینگ کرمانشاه
  • توقیف محموله قاچاق درشهرضا
  • افتتاح دفتر نمایندگی بازرسی و نظارت فولاد شهر
  • تشکیل ۹۰۰ پرونده تخلفاتی در حوزه بازار کالاهای اساسی لرستان