Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-19@08:50:06 GMT

نماینده ایران دربانک جهانی قصد اقامت دائم را دارد؟

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۲۳۴۵۸

نماینده ایران دربانک جهانی قصد اقامت دائم را دارد؟

از گذشته یکی از گزاره‌های همیشه درست در نزد مسئولان دولتی و اقتصادی کشور، حضور فعال در مجامع بین‌المللی بوده و هست. لذا حضور افرادی به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در این نهادها پیش فرض گرفته و این حضور لازمه استفاده از فرصت‌های موجود در این نهادها عنوان شده است.

به گزارش «تابناک» به نقل از مشرق، نهادهای بین‌المللی اقتصادی که جمهوری اسلامی ایران در آنها حضور دارد متعدد بوده اما دو نهاد به دلیل جایگاهشان در اقتصاد بین‌الملل بیش از سایر نهادها اهمیت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی دو نهادی هستند که پس از جنگ جهانی دوم با هدایت آمریکا تاسیس شدند و نقش مهمی در نظم جدید ایجاد شده به رهبری آمریکا دارند. طبیعی است که حضور فعال ایران در این دو نهاد برجسته برای دولتمردان مختلف ایرانی اهمیت ویژه داشته باشد.

اما در طول سال‌های مختلف که جمهوری اسلامی ایران نمایندگانی در این نهادها داشته است، گزارشی از عملکرد و فعالیت نمایندگان ایران در این نهادها منتشر نشده است. عدم ارایه گزارش به حدی است که حتی رسانه‌ها به اشتباه مسئول تعیین نماینده ایران در بانک جهانی را بانک مرکزی می‌دانند، در صورتیکه وزارت اقتصاد مسئول تعیین نماینده در بانک جهانی است. [۱] تاکنون به این صورت بوده است که وزارت اقتصاد نماینده ایران در بانک جهانی و بانک مرکزی نماینده ایران در صندوق بین‌المللی پول را تعیین می‌کند. لذا این دو نهاد باید توضیحی درباره عملکرد نمایندگان ایران در این دو نهاد مهم بین‌المللی ارایه بدهند.

با جستجو در وب سایت این دو دستگاه متولی گزارشی در این زمینه یافت نمی‌شود. تنها یافته‌ها حکایت از آن دارد که نماینده ایران در بانک جهانی از سال ۱۳۹۴ آقای دکتر فرهاد نیلی برادر دکتر مسعود نیلی دستیار اقتصادی سابق رئیس جمهور است [۲] ، و آقای مجرد نیز نماینده ایران در صندوق بین‌المللی پول است [۳] که دوره ماموریت ایشان بیش از ۱۰ سال شده است و ایشان هنوز نمایندگی ایران را به عهده دارد.

با توجه به آنکه دوره چهارساله نمایندگی ایران در بانک جهانی رو به اتمام است، فرصت مناسبی است که وزارت اقتصاد و بانک مرکزی گزارشی از عملکرد نمایندگان خود در این دو نهاد مهم منتشر کنند. خصوصاً با توجه به جنگ اقتصادی که دشمن علیه مردم ایران تحمیل کرده است، عملکرد این افراد می‌تواند بسیار موثر باشد.

فرهاد نیلی برای ما یا برای آنها؟

هرچند اطلاعات درباره آقای مجرد خیلی وجود ندارد، اما از آقای فرهاد نیلی به دلیل آنکه در فضای اقتصادی کشور شناخته شده هستند، مطالب مختلفی وجود دارد. در جستجوهای انجام شده با کلید واژه فرهاد نیلی و بانک جهانی حتماً به این مطلب خواهید رسید که تیترش اینگونه است:

«فرهاد نیلی: «FATF» برای بانک‌ها همان «FIFA» برای فوتبال است» [۴] این شباهت سازی ساده‌انگارانه از نماینده ایران در بانک جهانی محل تعجب است. در طول سال گذشته مباحث کارشناسی فراوانی در کشور در مورد FATF انجام شد و در نهایت بدنه کارشناسی کشور پذیرفت که اجرای استانداردهای FATF برای کشوری که تحت شدیدترین تحریم‌ها قرار دارد، امری مضر است. مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز به همین دلیل لوایح پیشنهادی دولت را تصویب نکرد. حال سوال این است که نماینده ایران در بانک جهانی این موضوع را نمی‌داند و یا اینکه مساله دیگری در کار است؟

مشرق پیش از این هم، در گزارشی به نقش تعیین کننده محفلی از اقتصاددانان لیبرال و نولیبرال موسوم به «حلقه نیاوران» در سیاستگذاری‌های اقتصادی کشور، دست‌کم از دوران ریاست جمهوری مرحوم اکبر هاشمی رفسنجانی پرداخت. حلقه‌ای که دست‌کم ۳ دهه است بر نهادهای مهم اقتصادی چون سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی، وزارت اقتصاد دارایی و… سلطه دارند.

«فرهاد نیلی» برادر کوچکتر مسعود نیلی، یکی از چهره‌های آکادمیک به شدت تاثیرگذار بر سیاست‌های اقتصادی دولت است و مانند برادر عضو حلقه نیاوران است. و او نماینده ایران در بانک جهانی بوده است. این دو برادر به اقتصاد لیبرالی و تئوری «دست نامرئی» آدام اسمیت، برای همه بسیار دلداده هستند و خود این دو برادر در سخنرانی‌های متعدد، سمینارها و مقالات و کتب خود برای ترویج اقتصاد لیبرالی تلاش بسیار کرده‌اند.

تلاش فرهاد نیلی برای استقرار در آمریکا با خرید خانه

در بررسی عملکرد نیلی در طول چهار سال گذشته، اطلاعاتی به دست آمده است که آقای دکتر فرهاد نیلی منزلی را در ایالت مریلند آمریکا، شهر مونت‌گُمری خریداری کرده‌اند. شهری که در زمره مکان‌های ثروتمندنشین کشور آمریکا محسوب می‌شود. راستی‌آزمایی این موضوع، کار دشواری نیست. این منزل واقع در بخش چهارم و در منطقه ۲۷ آن، در اواسط سال ۲۰۱۶ میلادی صورت گرفته است. از این رو باید به سایت دولتی داده‌های املاک و مستغلات ایالت مریلند رفت [۵] .

اطلاعات اولیه درخواستی، مشخص کردن شهرستان و شیوه جستجو است. در قسمت شهرستان، مونت‌گُمری و در قسمت جستجو، املاک فروش رفته را انتخاب می‌کنیم.

در صفحه بعد، مشخصات تکمیلی لازم است. بازه زمانی اول ژوئن تا ۳۱ آگوست ۲۰۱۶، بخش را ۰۴ و منطقه را ۰۰۲۷ وارد می‌کنیم (چون در لیست داده‌ها تاکید شده چهاررقمی باشد). یافته شامل ۱۰ رکورد می‌باشد که مشخصات تکمیلی آنها با کلیک کردن بر روی «زمان انتقال»، نشان داده خواهد شد. کار دشواری نخواهد بود که در پنجمین رکود، نام مالک به عنوان آقای فرهاد نیلی مشاهده گردد.

با داشتن اطلاعات دقیق منزل می‌توان، تصاویر اولیه آن را در سایت‌های خرید و فروش املاک نیز ملاحظه کرد. کافیست به سایت زیلو سر بزنیم و مشخصات ملک را وارد کنیم [۶] تا عکس‌های آن نمایش داده شود:

طبق این اسناد، آقای فرهاد نیلی در سال ۲۰۱۶ این خانه را به مبلغ ۷۰۵ هزار دلار خریداری کرده است. در صورت صحت این موضوع، کسانی که آمریکا دیده‌اند اذعان می‌کنند که خرید خانه آن هم با این کیفیت، نشان دهنده تمایل صاحب آن به اقامت دایم در آمریکاست. در غیر اینصورت اقتصادی است که به اجاره خانه روی آورده شود. لذا به نظر می‌رسد آقای فرهاد نیلی تمایل دارد که در آمریکا اقامت طولانی مدت داشته باشد. البته هر فردی این حق را دارد که محل اقامت خود و خانواده خود را تعیین کند اما آیا این چنین فردی می‌تواند کشوری به عظمت جمهوری اسلامی ایران را در نهادهای بین‌المللی نمایندگی کند؟

حال مناسب است که مسئولان وزارت اقتصاد و بانک مرکزی توضیح دهند که چرا کسی که تمایل اصلی‌اش ماندن و اقامت در آمریکاست، چهار سال به عنوان نماینده ایران در بانک جهانی بوده است؟ عملکرد ایشان در دفاع از منافع ملی و معیشت مردم چه بوده است؟

[۱] - این فقر اطلاعاتی را در اخبار منتشر شده درباره انتصاب آقای فرهاد نیلی به عنوان نماینده ایران در بانک جهانی می‌توان مشاهده کرد.

[۲] - فرهاد نیلی نماینده ایران در بانک جهانی شد، خبرگزاری ایسنا، ۱۰ مرداد ۱۳۹۴

[۳] - از انتصاب ایشان خبری یافت نشد اما در گزارشی که در سال ۱۳۹۴ در سایت بانک مرکزی درباره دیدار رئیس وقت بانک مرکزی با مدیر عامل صندوق بین‌المللی پول منتشر شده است، از آقای مجرد به عنوان نماینده ایران در صندوق بین‌المللی پول یاد شده است.

[۴] - روزنامه اعتماد، ۳۰ خرداد ۱۳۹۷

[۵] - http://sdat.dat.maryland.gov/RealProperty/Pages/default.aspx

[۶] - https://www.zillow.com/homedetails/۲۴۲۱-Chilham-Pl-Rockville-MD-۲۰۸۵۴/۳۷۰۹۷۷۶۲_zpid/

منبع: تابناک

کلیدواژه: نماینده ایران بانک جهانی اقامت آمریکا میترا استاد محمد علی نجفی معامله قرن امام جمعه کازرون روز قدس سید عبدالرحیم موسوی همسر اول نجفی مارک ویلموتس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۲۳۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران از «ایکوم» و «ایکوموس» خارج نشده است

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: اخبار کذبی مبنی بر خروج ایران از شورای بین‌المللی محوطه‌ها و بناهای تاریخی (ایکوموس) منتشر شده است که صحت ندارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، عزت‌الله ضرغامی صبح امروز _چهارشنبه بیست‌ونهم فروردین_ در حاشیه جلسه هیئت دولت و در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سی‌ام فروردین روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی است که این روز را به فعالان فرهنگی تبریک می‌گویم؛ روز گذشته جلسه کارشناسی خوبی در این زمینه برگزار شد و از هنرمندان، نخبگان و فعالان این حوزه تقدیر شد.

وی با بیان اینکه اخبار کذبی مبنی بر خروج ایران از ایکوموس (شورای بین‌المللی محوطه‌ها و بناهای تاریخی) منتشر شد که این خبر صحت ندارد، افزود: در دولت مردمی فعالیت‌های بین‌المللی در حوزه میراث فرهنگی گسترده‌تر از قبل ادامه دارد، این حوزه ماهیتی غیردولتی دارد و از سال‌ها قبل به دلیل ماهیت غیردولتی، پرداخت حق عضویت آن‌ها توسط افراد حقیقی صورت گرفته است.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری صنایع دستی با اشاره به اینکه سیاست وزارت میراث فرهنگی هدایت مردم به سمت گردشگاه‌های رسمی است، بیان کرد: خراسان رضوی، مازندران، هرمزگان، گیلان، اصفهان، فارس و تهران به ترتیب بیشترین اقامت رسمی را در سال گذشته داشته‌اند.

ضرغامی تصریح کرد: از نظر اقامت در اقامتگاه‌های غیررسمی استان‌های مازندران، گیلان، خراسان رضوی، هرمزگان و بوشهر در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

وی با بیان اینکه ۷۶۴ چادر عشایری داشتیم که بیش از ۳۰ درصد افزایش یافته است، گفت: چادرهای عشایری هم سوغات و خوراکی‌های سنتی را ارائه کردند و هم فرهنگ ناملموس را ارائه می‌کنند.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری صنایع دستی اضافه کرد: خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و فارس از نظر اقامت در چادرهای عشایری در رتبه بالاتر قرار داشتند؛ روستای سهیلی در قشم مقام نخست در اقامت مردم داشته را است، همچنین جواهرده رامسر در جایگاه بعدی قرار دارد.

ضرغامی خاطرنشان کرد: برخی رسانه‌ها اعلام کردند که میزان گردشگران خارجی سال جاری کاهش یافته است، این در حالی است که هنوز ورود گردشگران خارجی آغاز نشده است؛ در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ میزان گردشگران خارجی به ۶ میلیون و ۳۸۰ هزار نفر یعنی بیش از ۵۰.۸ درصد افزایش یافته است.

منبع: ایرنا

کد خبر 745384

دیگر خبرها

  • تشکیلات خودگردان: مخالفان عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل، ضدصلح هستند
  • مخالفان عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل، ضدصلح هستند
  • اخراج ایران از ایکوموس کذب است
  • ایران از «ایکوم» و «ایکوموس» خارج نشده است
  • ایران از ایکوموس خارج نشده است
  • بانک جهانی: شکاف درآمدی در ایران به کمترین رقمِ ۸ ساله رسید
  • بانک جهانی: شکاف درآمدی در ایران به کمترین رقم در ۸ سال رسید
  • رسمی؛ اتلتیکو مادرید به جام جهانی باشگاه‌ها 2025 راه یافت
  • اقامت اتباع افغانستانی در خراسان رضوی
  • ۹۰ درصد اتباع افغانستانی در خراسان رضوی مجوز اقامت می خواهند