Web Analytics Made Easy - Statcounter

تظاهرات در اردن در اعتراض به معامله قرن، واکنش شدید اللحن دمشق به بیانیه پایانی نشست سران عرب، گزارش جدید آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد فعالیت های ایران و دیدار پامپئو با مرکل با محوریت ایران از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به تعویق تحریم پتروشیمی ایران از سوی آمریکا نیز اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تابناک، وال استریت ژورنال، منابع آگاه اعلام کردند، کاخ سفید برنامه خود برای تشدید تحریم‌ها علیه ایران را به تعویق انداخته است.

این منابع می‌گویند، این اقدام با هدف کاهش تنش و جلوگیری از خروج شرایط از کنترل از سوی آمریکایی‌ها اتخاذ شده است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا قصد داشت، در اواسط ماه می تحریم علیه صادرات محصولات پتروشیمی ایران را آغاز کند.

فروش محصولات پتروشیمی دومین بخش بزرگ صادراتی ایران پس از نفت محسوب می‌شود.

ایران امیدوار است، بتواند صادرات محصولات پتروشیمی خود را از ۱۹ میلیارد در سال ۲۰۱۵ به ۳۶ میلیارد ریال در سال ۲۰۲۱ برساند.

تظاهرات در اردن در اعتراض به معامله قرن

مردم اردن در تظاهرات شبانه در پایتخت این کشور بر مخالفت خود با طرح آمریکایی صهیونیستی معامله قرن و کنفرانس ضد فلسطینی منامه تاکید کردند.

طرح صلح موسوم به «معامله قرن» که آمریکا برای پایان دادن به منازعه بین فلسطینیان و صهیونیست‌ها مطرح کرده، به‌دنبال حذف همیشگی بازگشت آوارگان فلسطینی (مطابق آمار شش میلیون) به سرزمین خود و اسکان آن‌ها در «وطن جایگزین» یعنی کشورهای دیگر است.

در همین راستا قرار است در روزهای 25 و 26 ژوئن (4 و 5 تیرماه) یک نشست اقتصادی در منامه بحرین برگزار شود؛ نشستی که  وزیران اقتصاد به‌همراه سران شرکت‌های تجاری منطقه‌ای و بین‌المللی در آن حضور خواهند داشت.

واکنش شدید اللحن دمشق به بیانیه پایانی نشست سران عرب

وزارت خارجه سوریه امروز جمعه به بیانیه پایانی نشست سران عرب در مکه واکنش نشان داد.

یک منبع وابسته به وزارت خارجه سوریه بیان کرد: سوریه به شدت بیانیه پایانی نشست سران عرب که در عربستان برگزار شد به ویژه آنچه دخالت ایران در امور داخلی سوریه خوانده است را مورد مخالفت قرار می دهد و این بیانیه را دخالت غیرقابل قبول در امور داخلی سوریه می داند.

این منبع وزارت خارجه سوریه تاکید کرد: حضور ایران در سوریه مشروع است زیرا با درخواست دولت سوریه رخ داده است و در حمایت از تلاش های دمشق در مبارزه با تروریسم مورد حمایت برخی از شرکت کنندگان در این نشست، نقش آفرینی کرده است. بهتر بود که در این جلسه دخالت کشورهای دیگر در امور سوریه که نامشروع است و همچنان هدفش حمایت بی دریغ به اشکال مختلف از گروههای تروریستی و طولانی کردن بحران سوریه است، محکوم می شد.

گزارش جدید آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد فعالیت های ایران

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تازه‌ترین گزارش خود خبر داد که ذخایر مواد هسته‌ای ایران هنوز از سقف‌های مجاز برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) فراتر نرفته است.

بر اساس گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ذخایر اروانیوم با غنای پایین ایران تا تاریخ ۲۰ ماه مه (۳۰ اردبیهشت) ۱۷۴.۱ کیلوگرم بوده (در ماه فوریه این میزان ۱۶۳.۸ کیلوگرم بوده است) که پایین تر از میزان مجاز ایران بر اساس توافق هسته‌ای است.

پس از خروج آمریکا از برجام و بعد از آنکه کشورهای اروپایی هیچگونه اقدام عملی و ملموسی برای بهره‌مندی ایران از مزایای قید شده در توافق هسته‌ای انجام ندادند، جمهوری اسلامی روز هجدهم اردیبهشت ماه و در اولین سالگرد خروج آمریکا از توافق هسته‌ای به کشورهای باقی‌مانده در برجام ۶۰ روز فرصت داد برای اجرای تعهدات خود به ویژه در حوزه‌های بانکی و نفتی اقدام کنند.

شورای عالی امنیت ملی ایران در همین روز در بیانیه‌ای اعلام کرد قصد دارد «در راستای صیانت از امنیت و منافع ملی مردم ایران، و در اعمال حقوق خود مندرج در بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام» برخی اقدامات خود ذیل برجام را متوقف کرد.

این بیانیه همچنین هشدار می‌دهد در صورتی که کشورهای گروه ۱+۴ در ضرب‌الاجل یاد شده به تعهداتشان عمل نکنند، ایران به صورت مرحله به مرحله تعهدات دیگری را متوقف خواهد کرد.

در همین راستا «بهروز کمالوندی» سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران روز ۳۰ اردیبهشت اعلام کرد، در راستای اجرای ابلاغیه شورای عالی امنیت ملی، ظرفیت تولید غنی‌سازی اورانیوم ۳.۶۷ کشور با طراحی جدید به حدود چهار برابر افزایش می‌یابد.

دولت آمریکا از نخستین روزهای اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به برجام، کارشکنی‌ها در اجرای آن و تلاش برای کاستن از مزایای اقتصادی ایران از آن را آغاز کرد. با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا این کارشکنی‌هاشدت گرفت.

ترامپ روز سه‌شنبه ۸ می سال گذشته (۱۸ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۷) به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج کرد. وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد تحریم‌ها علیه ایران را پس از دوره‌های زمانی ۹۰ و ۱۸۰ روزه امضا احیا خواهد کرد.

دولت ترامپ که وعده داده بود به سرعت صادرات نفت ایران را به صفر خواهد رساند در ماه‌های بعد از این تهدید عقب‌نشینی کرد و آبان‌ماه سال گذشته ۸ کشور از جمله چین را از تحریم‌ها معاف کرد.

دیدار پامپئو با مرکل با محوریت ایران

«مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا روز جمعه پس از ملاقات با «هایکو ماس» همتای آلمانی خود به دیدار «آنکلا مرکل» صدراعظم این کشور رفت.

 آنگلا مرکل هنگام استقبال از پامپئو تاکید کرد: «ایالات متحده مهم‌ترین هم‌پیمان آلمان خارج از اروپا بوده و خواهد ماند.»

صدراعظم آلمان گفت: «اول از همه مسئله ایران مورد بحث ما خواهد بود و اینکه چگونه از دستیابی ایران به سلاح‌های هسته‌ای جلوگیری کنیم و چطور مانع اقدامات ستیزه‌جویانه بیشتر ایران شویم.»

دو سیاستمدار پیش از ملاقات روز جمعه خود بر روابط تنگاتنگ دو کشور تاکید کرده بودند.

مرکل همچنین به موضوعاتی اشاره کرده بود که برای دو کشور حائز اهمیت هستند و در این راستا از برجام، بحران‌های افغانستان، سوریه و لیبی و تنش میان اوکراین نام برده بود.

همچنین پامپئو روز جمعه در نشست خبری مشترک با همتای آلمانی خود مدعی شد اگر کالایی مشمول تحریم‌های آمریکا علیه ایران نباشد، واشنگتن از تجارت آن کالا بین اروپا و ایران از طریق سامانه حمایت از مبادلات تجاری اروپا با ایران (اینستکس) جلوگیری نخواهد کرد.

پامپئو در حالی ادعا می‌کند که آمریکا مانع تجارت کالاهای غیرتحریمی از طریق سامانه اینستکس نخواهد شد که به‌تازگی شبکه خبری بلومبرگ آمریکا در گزارشی فاش کرده که وزارت خزانه‌داری آمریکا با ارسال نامه‌ای به مقامات اروپایی در مورد اینستکس هشدار داده است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران برجام اروپا آمریکا تحریم محمد علی نجفی معامله قرن روز قدس حماس اجلاس مکه بیت المقدس کارت سوخت شورای همکاری خلیج فارس غزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۴۱۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تابع قانون اقدام راهبردی در لغو تحریم‌ها هستیم

به گزارش خبرنگار مهر، محمد اسلامی معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی در حاشیه جلسه امروز چهارشنبه (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) هیأت دولت با حضور در جمع خبرنگاران، درباره ادعای رافائل گروسی رییس سازمان بین المللی انرژی اتمی مبنی بر اینکه برنامه هسته‌ای ایران ابهام دارد، گفت: گزارش‌هایی که آقای گروسی یا مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به شورای حکام یا شورای امنیت سازمان ملل ارائه می‌دهد، دارای دو بخش است. بخش نخست درباره برجام و بخش دیگر آن به پادمان و ان پی تی مربوط است.

وی افزود: در بخش پادمان و ان پی تی، روابط خوبی بین ایران و آژانس برقرار است. در این بخش نصب دوربین‌های آژانس بین المللی انرژی اتمی و نظارت و دائم آنها در حال انجام است و دانش اطلاعاتی آنها نسبت به عملکرد ما همیشه به روز است.

رییس سازمان انرژی اتمی اظهار کرد: ۱۲۰ بازرس تأیید شده برای مسائل هسته‌ای کشور وجود دارد که برخی در ایران مستقر بوده و برخی در رفت و آمد هستند و بر حسب موضوع و برنامه توافقی به صورت منظم یا سرزده از تأسیسات هسته‌ای کشور بازدید می‌کنند.

وی با اشاره به بیانیه توافقی اسفندماه سال گذشته میان گروسی و سازمان انرژی اتمی، مبنی بر توجه ایران به ان پی تی و پادمان خاطر نشان کرد: ایران هر گونه فعالیت هسته‌ای که تعامل بین ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی را خدشه دار کند، نمی‌پذیرد.

وی در خصوص برجام گفت: در بخش برجام تابع قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها هستیم و فعالیت هسته‌ای ایران در قانون اقدام راهبردی در چهارچوب پادمان است.

کد خبر 6080305

دیگر خبرها

  • وزرای خارجه گروه ۷ خواستار همکاری ایران با آژانس انرژی اتمی شدند
  • واکنش آژانس انرژی اتمی به حمله امروز صبح در اصفهان
  • تکمیلی بیانیه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره حادثه اصفهان
  • آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره حادثه اصفهان بیانیه داد
  • آژانس اتمی: هیچ آسیبی به تأسیسات هسته‌ای ایران نرسیده است
  • بیانیه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره سایت‌های هسته‌ای ایران
  • تابع قانون اقدام راهبردی لغو تحریم‌ها هستیم
  • تابع قانون اقدام راهبردی در لغو تحریم‌ها هستیم
  • بازدید منظم آژانس از تاسیسات هسته‌ای ادامه دارد
  • اسلامی: بازدید منظم آژانس از تأسیسات هسته‌ای/ نظارت ۱۲۰ بازرس