Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-23@11:18:05 GMT

یزد شهر جهانی زیور آلات می شود؟

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۴۶۵۸۶

یزد شهر جهانی زیور آلات می شود؟

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد گفت: باید با ایجاد، احیا و توسعه کارگاه‌های سنتی طلا به این نتیجه برسیم که این هنر صنعتی در یزد تا چه میزان نقش آفرینی می‌کند و آیا می‌توان یزد را شهر جهانی زیور آلات و مصنوعات طلا به حساب آورد یا خیر.

سیدمصطفی فاطمی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه سفال به عنوان قدیمی‌ترین صنایع دستی یزد محسوب می‌شود، اظهار کرد: قدیمی‌ترین آثار مکشوفه سفال در نارین قلعه میبد به هزاره سوم پیش از میلاد یعنی دوران ایلامی‌ها تعلق داشته که قسمت‌هایی از آن حدود ۱۲ سال پیش به دست آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بخشی از بازمانده‌های این هنر صنعت در یزد، متعلق به دوره اشکانی است که البته ممکن است قدمت بسیار بیشتری نیز داشته باشد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد با بیان اینکه دست‌بافته‌های این استان هم پس از سفال از قدیمی‌ترین صنایع دستی یزد به شمار می‌رود، گفت: سفال بر اساس قدمت و نقشی که در زندگی مردمان یزد دارد، مستعد ثبت شدن در فهرست آثار ملی و جهانی است اما برخلاف زیلو با نقشی پررنگ در اقتصاد شهر میبد، به نوعی رونق دیرین خود را از دست داده است.

فاطمی با تاکید بر اینکه هر نوع وسیله دست‌ساز بشر در گذشته در حوزه صنایع دستی محسوب می‌شود، تصریح کرد: هر نوع ابزارآلات دست‌ساز و تاریخی بشر در حوزه صنایع‌دستی جای می‌گیرند بنابراین ابزار سنگی و سایر آثار کشف شده متعلق به بازه زمانی ۱۲ تا ۱۵ هزار سال گذشته را می‌توان در حوزه قدیمی‌ترین صنایع دستی یزد گنجاند.

وی سایر صنایع‌دستی یزد را نیز پیوند خورده با دوران شکل‌گیری تمدن در حوزه تمدنی مرکز ایران عنوان کرد و گفت: از سنگ‌تراشی و ایجاد ظروف سنگی گرفته تا استفاده از شاخ و برگ درختان در سبدبافی و حصیربافی، همگی از ابتدای شکل‌گیری بشر در یزد به کار گرفته می‌شدند اما به دلیل نبودن آثاری از آن زمان نمی‌توان قدمت دقیقی برایشان مشخص کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد از اجرای عملیات‌های باستان‌شناسانه در این استان خبر داد و خاطرنشان کرد: البته به زودی با آغاز عملیات‌های باستان‌شناسانه، قدمت یزد که فراتر از ارقام و پیشینه‌اش در نظر گرفته شده است، مشخص می‌شود.

وی همچنین با اشاره به اقدام جهت ثبت جهانی زیورآلات سنتی شهر یزد، اظهار کرد: نقش طلاسازی و زیورآلات در زندگی و اقتصاد مردم یزد قابل توجه است، به همین منظور برای به ثبت رساندن آن‌ها در فهرست آثار جهانی اقدام می‌کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد با اشاره به صنعت نساجی به عنوان یکی دیگر از مهم‌ترین صنایع‌دستی یزد، تصریح کرد: هر چند یزد پیشنه بسیار قابل توجهی در حوزه نساجی و تولیدات آن دارد اما به دلیل اینکه تعداد کارگاه‌ها کم و نقش آنها در اقتصاد یزد ناچیز است، نمی‌توان در حال حاضر برای به ثبت رساندن آن‌ها در فهرست آثار جهانی چندان امیدوار بود.

فاطمی با اشاره به اینکه نساجی به شیوه صنعتی در یزد رونق مناسبی دارد اما نساجی سنتی در حال رکود و از رونق افتادن است، گفت: تسهیلاتی برای ایجاد و افزایش کارگاه‌های صنایع دستی یزد اختصاص یافته که بستری برای توسعه و ترویج این بخش خواهد بود، به همین منظور تفاهم‌نامه‌ای با صندوق امید منعقد شده که ویژه به حوزه نساجی توجه دارد.

این مسئول با بیان اینکه توجه به طلاسازی و زیورآلات سنتی نیز اهمیت دارد، تصریح کرد: باید با ایجاد، احیا و توسعه کارگاه‌های سنتی طلا به این نتیجه برسیم که این هنر صنعتی در یزد تا چه میزان نقش آفرینی می‌کند و آیا می‌توان یزد را شهر جهانی زیور آلات و مصنوعات طلا به حساب آورد.

وی در ادامه با اشاره به روند رو به رشد صادرات صنایع‌دستی یزد، خاطرنشان کرد: یزد و به ویژه دو شرکت از بخش خصوصی صنایع دستی روند موفقیت‌آمیزی در حوزه صادرات دارند، از طرفی به واسطه شرایط اقتصادی کنونی و به صرفه بودن صادرات، بسیاری از صنعتگران و هنرمندان استان نیز به این راه قدم گذاشتند.

مدیر کل میراث فرهنگی استان در پایان نیز عمده‌ترین صادرات صنایع‌دستی یزد را متعلق به کشور عراق دانست و گفت: کشورهای عربی به ویژه کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و عراق بیشترین بازار صنایع‌دستی یزد را به خود اختصاص داده‌اند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: زیورآلات یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۴۶۵۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی بازارچه در موزه صنایع دستی گلستان

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز گلستان، معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی گلستان گفت: بازارچه سوغات و صنایع دستی استان روز‌های چهارشنبه و پنجشنبه هر هفته در موزه صنایع‌دستی گلستان برپا می‌شود.

معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی استان گلستان افزود: این بازارچه هر هفته از ساعت ۹ صبح تا ۱۰ شب در خانه تاریخی امیر لطیفی برگزار شود.

مریم حاجی‌ابراهیمی گفت:حمایت از فعالان حوزه صنایع‌دستی و سوغات استان، توسعه، ترویج و آموزش‌های صنایع‌دستی است.

دیگر خبرها

  • «نوشیجان» در فهرست موقت یونسکو ثبت می‌شود
  • تحول در گردشگری اشتهارد با پیشبرد پروژه‌های این حوزه در شهرستان
  • ملایر ظرفیت خوبی برای رونق اقتصادی غرب کشور دارد
  • برپایی بازارچه در موزه صنایع دستی گلستان
  • اصفهان شناسنامه کشور در بخش میراث فرهنگی است
  • مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان معرفی شد
  • «کرم‌زاده» مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان شد+ سوابق
  • برپایی نمایشگاه صنایع دستی و سوغات در شهربازی خراسان شمالی
  • لزوم توجه به طرح‌های فناورانه برای توسعه گردشگری زنجان
  • اهتمام شهرداری شهرکرد برای معرفی صنایع دستی