Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-16@12:12:03 GMT

۱۵روش خانگی برای درمان فوری آفتاب‌سوختگی

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۴۶۷۴۲

۱۵روش خانگی برای درمان فوری آفتاب‌سوختگی

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، با شروع فصل تابستان بسیاری از افراد با معضل آفتاب سوختگی مواجه می‌شوند. بسیاری از افراد نیز خود به برنزه شدن تمایل دارند که تلاش برای برنزه کرده پوستشان ممکن است به سوختگی پوست آن‌ها منجر شود.

در ادامه ۱۵ روش خانگی برای درمان فوری آفتاب سوختگی آورده شده است:

۱) آب لیمو: یک لیمو را بریده و یک تکه از آن را روی قسمت‌های سوخته پوست خود مالش دهید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چند دقیقه صبر کنید تا آب لیمو روی پوست‌تان باقی بماند و سپس آن را با آب بشویید.

۲) عصاره خیار، آب لیمو و و گلاب: یک قاشق غذاخوری از هر یک از این موارد را داخل یک کاسه ریخته و مخلوط آن را با ضربات آرام روی قسمت‌های آفتاب سوخته پوست خود بمالید.

۳) نخود و زردچوبه: مقدار کمی زردچوبه را با دو قاشق غذاخوری پودر نخود، شیر و یک قاشق غذاخوری گلاب مخلوط کنید. این مخلوط را روی قسمت‌های آفتاب سوخته پوست خود مالش داده و بعد از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه پوست خود را با آب بشویید.

۴) دال عدس، گوجه فرنگی و آلوئه‌ورا: یک قاشق غذاخوری دال عدس را در آب خیس کنید و آن را به شکل خمیری دربیاورید. به همان اندازه رب گوجه‌فرنگی و عصاره آلوئه‌ورا نیز اضافه کنید. این خمیر را روی قسمت‌های آفتاب سوخته پوست خود بگذارید و نیم ساعت صبر کنید. سپس با آب سرد پوست خود را بشویید.

۵) عسل و پاپایا: حدود نصف فنجان پاپایا را با یک قاشق غذاخوری عسل به خوبی له و مخلوط کنید. مخلوط را روی قسمت‌های آفتاب سوخته پوست خود بگذارید و بعد از نیم ساعت با آب سرد پوست را بشویید.

۶) جوی دوسر و آب‌دوغ: دو قاشق غذاخوری بلغور جوی دوسر را به سه قاشق غذاخوری آب‌دوغ اضافه کنید. این مخلوط را به راحتی با حرکات دایره‌ای شکل روی قسمت‌های آفتاب سوخته پوست خود ماساژ دهید.

۷) ماست و پوره گوجه‌فرنگی: یک قاشق غذاخوری از هر یک از این موارد را با یک‌دیگر مخلوط کرده و خمیر به دست آمده را روی قسمت‌های آفتاب سوخته پوست خود بمالید. پس از نیم ساعت پوست خود را آبکشی کنید.

۸) آب پرتقال و ماست: یک قاشق غذاخوری آب پرتقال را در ماست مخلوط کنید و آن را روی قسمت‌های آفتاب سوخته پوست خود قرار دهید. نیم ساعت صبر کرده و سپس پوست خود را با آب بشویید.

۹) خامه و توت‌فرنگی: پنج عدد توت‌فرنگی را در دو قاشق غذاخوری خامه له و مخلوط کنید. مخلوط حاصل را روی قسمت‌های آفتاب سوخته پوست خود قرار داده، نیم ساعت صبر کرده و سپس آبکشی کنید.

۱۰) آب سیب زمینی و آب لیمو: آب یک سیب زمینی متوسط را بگیرید و آن را با یک قاشق غذاخوری آب لیمو مخلوط کنید. محلول را روی قسمت‌های آفتاب سوخته پوست خود بمالید و پس از نیم ساعت آبکشی کنید.

۱۱) خمیر چوب صندل: این روش بسیار آسان است. خمیر چوب صندل را هر شب پیش از خواب روی قسمت‌های آفتاب سوخته پوست خود قرار دهید. هنگامی که از خواب بیدار شدید، پوست خود را با آب بشویید.

۱۲) پودر چوب صندل و آب نارگیل: یک قاشق غذاخوری پودر چوب صندل را به طور کامل با آب نارگیل مخلوط کرده و روی قسمت‌های آفتاب سوخته پوست خود بمالید. چند دقیقه صبر کرده و سپس آن را شست‌وشو دهید.

۱۳) آناناس و عسل: تکه‌های میوه آناناس را با حدود یک قاشق غذاخوری عسل مخلوط کنید. مخلوط به دست آمده را به طور کامل روی قسمت‌های آفتاب سوخته پوست خود قرار دهید.

۱۴) زردچوبه و شیر: مقدار کمی پودر زردچوبه در شیر را مخلوط کنید. پوست خود را به طور کامل با خمیر به دست آمده ماساژ داده و اجازه بدهید این خمیر روی پوست‌تان خشک شود.

۱۵) پماد ویکس: اگر چه ممکن است غیرعادی به نظر برسد، اما تاثیر پماد ویکس برای درمان موثر آفتاب سوختگی پوست بار‌ها به تایید رسیده است. پماد را روی قسمت‌های آفتاب سوخته پوست خود بمالید تا تاثیر آن را ببینید.

این روش‌ها، درمان‌های خانگی آفتاب سوختگی پوست هستند. اما فراموش نکنید در صورت شدید بودن سوختگی به پزشک مراجعه کنید.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت دانستنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۴۶۷۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌های موثر برای درمان ترک خوردن لب

ترک خوردن لب‌ها: علت‌ها و راه‌های درمان – ترک خوردگی لب‌ها یک مشکل رایج است که اغلب به دلیل عدم مراقبت مناسب از لب‌ها، عاداتی مانند کندن پوست لب یا گاز گرفتن لب‌ها در زمان استرس رخ می‌دهد.

به گزارش فرطب، این مشکل بیشتر در هوای سرد مشاهده می‌شود، ولی ممکن است در دیگر زمان‌های سال نیز بروز کند. ترک خوردگی شدید لب‌ها می‌تواند منجر به درد نیز شود. در این مقاله، ما به تفصیل به بررسی علل و روش‌های مقابله با این مشکل پوستی می‌پردازیم.

چرا لب‌های ما ترک می‌خورند؟ ۴ علت اصلی ترک خوردگی لب‌ها

۱) شرایط آب و هوایی: نقش سرما و نور خورشید در ترک خوردگی لب‌ها
سرمای هوا و هوای خشک زمستانی می‌تواند باعث از دست رفتن رطوبت لب‌ها شود و در نتیجه، آن‌ها را خشک و ترک‌خورده نماید. علاوه بر این، قرار گرفتن بیش از اندازه زیر نور مستقیم آفتاب نیز می‌تواند به لب‌ها آسیب رسانده و منجر به ترک خوردگی شود.

۲) کم‌آبی بدن: چگونه آب کافی نوشیدن از ترک خوردن لب‌ها جلوگیری می‌کند
ننوشیدن مقدار کافی آب می‌تواند باعث خشکی پوست و در نتیجه ترک خوردگی لب‌ها شود. هیدراتاسیون مناسب برای جلوگیری از خشکی پوست، از جمله پوست لب‌ها، ضروری است.

۳) تأثیر مواد غذایی محرک بر لب‌ها
بعضی مواد غذایی مانند رنگ‌های قرمز یا مواد دارای طعم دارچین در آبنبات‌ها، قرص‌ها و آدامس‌ها می‌تواند به پوست لب‌ها آسیب رسانده و ترک خوردگی آن‌ها را تشدید کند. آب مرکبات نیز می‌تواند باعث تحریک و خشکی لب‌ها شود.

۴) واکنش‌های پوستی به ویتامین‌ها: علل و پیشگیری
مصرف بیش از حد ویتامین A و واکنش به مکمل‌های ویتامین B12 می‌تواند باعث پوسته پوسته شدن و تورم لب‌ها شود، به ویژه اگر بدن در معرض باد و خورشید قرار گیرد. مصرف مناسب ویتامین‌ها برای جلوگیری از این واکنش‌ها مهم است.

درمان و پیشگیری از ترک خوردگی لب‌ها: راه‌های مؤثر برای دستیابی به لب‌هایی سالم

۱) راهکارهای مرطوب‌سازی: استفاده از دستگاه‌های رطوبت‌ساز و بخور برای مقابله با خشکی لب‌ها، استفاده از رطوبت‌ساز و دستگاه بخور در محیط زندگی و کار می‌تواند کمک‌کننده باشد. این دستگاه‌ها رطوبت هوا را افزایش داده و به حفظ رطوبت لب‌ها کمک می‌کنند.

۲) پماد هیدروکورتیزون: یک درمان دارویی در موارد شدید ترک خوردگی لب‌ها، پزشکان ممکن است پماد هیدروکورتیزون ۲.۵% را تجویز کنند. این پماد استروئیدی با وجود قدرت پایین، در کاهش خشکی و التیام لب‌ها تأثیر بسزایی دارد و باید روزانه چهار مرتبه استفاده شود.

۳) نوشیدن آب کافی: تأثیر هیدراتاسیون بر سلامت لب‌ها نوشیدن آب کافی، به ویژه در صورتی که علت خشکی لب‌ها کم‌آبی بدن باشد، ضروری است. بزرگسالان باید هر روز بین ۹ تا ۱۲.۵ لیوان آب بنوشند، به خصوص اگر فعالیت بدنی زیادی دارند.

۴) استفاده از کرم‌ها و بالم‌های نرم‌کننده برای مقابله با ترک خوردگی لب‌ها، استفاده از نرم‌کننده‌ها مانند وازلین و بالم‌های لب حاوی موم بسیار مؤثر است. استفاده منظم از این محصولات به بهبود وضعیت لب‌ها و جلوگیری از خشکی مجدد آن‌ها کمک می‌کند.

جمع بندی

ترک خوردگی لب‌ها را می‌توان با استفاده از دستگاه‌های رطوبت‌ساز و پماد هیدروکورتیزون درمان کرد. نوشیدن آب به میزان کافی نیز برای حفظ رطوبت لب‌ها ضروری است. علاوه بر این، استفاده منظم از نرم‌کننده‌های لب مثل وازلین یا بالم‌های حاوی موم، به حفظ سلامتی و زیبایی لب‌ها کمک می‌کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • سوختگی؛ رتبه دوم سوانح در کشور
  • خواص روغن ماکادمیا برای پوست و مو
  • 37 خواص عالی این میوه و آب آن برای زیبایی و درمان بیماری ها
  • بیماری در بیراهه زیبایی
  • راه‌های موثر برای درمان ترک خوردن لب
  • معیار انتخاب یک ضد آفتاب مناسب
  • معیار انتخاب ضد آفتاب مناسب
  • این گیاه حافظه را زیاد و افکار منفی را از شما دور می‌کند
  • معیار انتخاب یک ضد آفتاب مناسب/ مصرف ضد آفتاب در مادران باردار و کودکان چگونه است؟
  • پیگیری روند درمان مصدومان حادثه انفجار خوابگاه کارگران کوره آجرپزی مرودشت