Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اداره بیماری‌های غدد و متابولیسم وزارت بهداشت گفت: سالانه ۴ هزار نوزاد دارای مشکلات تیروئیدی در کشور شناسایی می‌شوند که همه آنها تحت درمان قرار می‌گیرند.به گزارش بلاغ،شهین یاراحمدی، رئیس اداره بیماری‌های غدد و متابولیسم وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس با بیان اینکه این داروها و مکمل‌های کنترل و درمان تیروئید در کشور تولید می‌شوند توضیح داد: هدف از اجرای ا ین برنامه کاهش تعداد نوزادان متولد شده به بیماری تیروئید بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

یاراحمدی ادامه داد: تمام  نوزادان متولد شده در کشور تحت غربالگری بیماری تیروئید قرار می‌گیرند و نمونه خون آنها برای بررسی به آزمایشگاه فرستاده می‌شود و اگر نوزادی مشکوک به بیماری تیروئید  بود به فرد نمونه‌گیر اطلاع داده می‌شود و از وی می‌خواهیم  تا نوزاد را برای تایید و تشخیص بیماری به مراکز درمانی انتقال دهند. 

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۶ هزار آزمایشگاه نمونه‌گیری فعال در سطح کشور داریم، گفت: سالانه ۴ هزار نوزاد دارای مشکلات تیروئیدی در کشور شناسایی می‌شوند که همه آنها تحت درمان قرار می‌گیرند و یک سوم آنها به نوع گذری این بیماری مبتلا هستند و دو سوم دیگر نیز باید در تمام عمر دارو مصرف کنند. 

رئیس اداره بیماری‌های غدد و متابولیسم وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: تشخیص این بیماری اگر قبل از یک ماهگی انجام نشود ممکن است باعث پایی‌آمدن IQ نوزاد شود و اگر این بیماری را نتوانیم قبل از ۶ ماهگی تشخیص دهیم نوزاد ماه صددرصد عقب‌مانده خواهد شد. 

وی با بیان اینکه در سراسر کشور روش‌های تشخیصی و درمانی به نوزادان ارائه می‌شود، گفت: خوشبختانه حتی یک مورد نوزاد عقب‌مانده به دلیل تشخیص دیرهنگام بیماری تیروئید در کشور نداشتیم که این موفقیت چشم‌گیری است. 

یاراحمدی در پایان با بیان اینکه تمام نوزادان ایرانی و غیرایرانی در مراکز نمونه‌گیری ما خدمت دریافت می‌کنند و در صورت تشخیص به صورت رایگان تحت درمان قرار می‌گیرند توضیح داد: در رابطه با نوجوانان و افراد میانسال آموزش و  ارتقا سواد سلامت می‌تواند کمک زیادی به پیشگیری از این بیماری کند همچنین در مدارس نیز مراقبین سلامت و مربیان بهداشت به طور مرتب وضعیت سلامت کودکان را بررسی می‌کند و در صورت مشاهده بیماری به مراکز درمانی ارجاع داده می‌شوند.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۵۰۰۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است

ایسنا/خراسان جنوبی ‌مالاریا یک بیماری خطرناک است و اگر دیر تشخیص داده شود خطرآفرین خواهد بود.

محمد ابراهیم عبدالرزاق نژاد، در گفت‌وگو با ایسنا گفت: مالاریا یک بیماری عفونی خطرناکی است که با علائم لرز، تب، تعریق، بدن درد، بی حالی، سردرد و... در افراد بیمار بروز می‌کند که از خصوصیات  این بیماری دوره‌ای بودن این علائم است و در صورتی که دیر تشخیص داده شود می‌تواند برای فرد خطر آفرین باشد.

وی با بیان اینکه درحال حاضر تمامی مراحل تشخیص و درمان بیماری رایگان در مراکز فوق انجام می‌شود، بیان کرد: این بیماری ازطریق گزش پشه‌های آلوده به انسان منتقل می‌شود و افرادی که دارای علائم فوق است و خصوصا اگر سابقه مسافرت به کانون‌های مالاریای کشور شامل مناطق جنوبی و جنوب شرق کشور را داشتند و یا سابقه مسافرت به کشورهای خارجی را داشتند، می‌بایست برای بررسی از نظر بیماری مالاریا به مراکز بهداشتی، خانه‌های بهداشت و پایگاه‌های بهداشتی مراجعه کند.

عبدالرزاق نژاد گفت: خوشبختانه با اجرای موفق برنامه‌های مراقبت بیماری مالاریا، این بیماری در کشور در مرحله پیش حذف قرار گرفته است، هرچند که در یکی دو سال اخیر به دلایل متعدد افزایش موارد وارده بیماری از کشورهای همسایه شرقی، موارد بروز بیماری در سطح کشور افزایشی بوده است ولی با تشدید برنامه‌های مراقبت توسط مراکز بهداشتی و همکاری سایر ادارات مرتبط، حذف این بیماری در کشور هدف گذاری شده است.

رییس مرکزبهداشت خراسان جنوبی اظهار کرد: درسال گذشته 4 بیمار مثبت مالاریا در افرادی که سابقه مسافرت به استان سیستان و بلوچستان داشتند شناسایی شده که خوشبختانه همه موارد با پیگیری اکتیو مراقبین سلامت بطورکامل درمان و بهبودی کسب کردند.

وی افزود: در حال حاضر مراقبت این بیماری شامل آموزش، بیماریابی، درمان و....به منظور پیشگیری از شیوع و بروز آن در شهرستان، در سطح مراکز خدمات جامع سلامت تشدید یافته است.

عبدالرزاق نژاد بیان کرد: برای مبارزه با این بیماری باید با افزایش آگاهی مردم، بیماریابی فعال خصوصا در بیماران دارای علائم ذکر شده، درمان به موقع و کامل بیماران، خشکاندن آب‌های راکد بلا استفاده، دفن بهداشتی فاضلاب و جلوگیری از رها سازی فاضلاب در معابر و... انجام شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اختلال در ریشه کنی مالاریا در ایران
  • شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور
  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • ‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است
  • شناسایی ۶۱۲ مبتلا به سرخک در ۱۴۰۲/ بیشترین آمار در ۴ استان
  • خانم مبتلا به «سندرم لی» برای نخستین بار در کشور جراحی شد
  • هر ۸۴۰ تولد؛ یک نوزاد مبتلا به شکاف لب / بهترین زمان جراحی برای بیماران
  • ساعت هوشمندی که اختلال در ریتم قلب را زودتر از وقوع پیش‌بینی می‌کند
  • کودکان پسر ۴ برابر بیشتر از دختران به اختلال طیف اوتیسم مبتلا می‌شوند
  • کم‌تحرکی عامل بسیاری از بیماری‌ها