Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ پایتخت کودکانی را در خود جای داده که خود را تا کمر در سطل‌های زباله می کنند و با دست های کوچک خود به دنبال مواد با ارزشی می گردند تا به پیمانکاران پسماند بدهند؛ با این همه، با توجه به حجم پر تعداد گزارش هایی که از وضعیت کودکان زباله گرد در رسانه های کشور منتشر می شود به نظر می رسد که  نه سطل های زباله بناست جمع شود نه با مافیای پسماند برخورد خواهد شد؛ در این میان کودکان زباله گرد قربانی کشاکشی هستند و در معرض بیماری‌هایی قرار دارند که برای سلامتی خود و اطرافیانشان تهدید بزرگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال مسئولان ذیربط نه تنها فکری موثری برای ساماندهی این کودکان نمی کنند که بلکه برای سلامت آنان نیز دغدغه ندارند و رسیدگی به کودکان زباله گرد را به گردن نهادهای مختلف و مردم می اندازند.

اما چرا مسئولین حتی حاضر به ارائه دستکش به کودکان زباله گرد نیستند تا حداقل اگر ساماندهی نمی شوند در معرض بیماری‌های خطرناک قرار نگیرند؟

دو عضو شورای شهر تهران از وضعیت رسیدگی و ساماندهی به وضعیت کودکان زباله گرد تهران به برنا می گویند که در ادامه می خوانید :

خداکرمی: تامین دستکش برای کودکان زباله گرد از سوی شهرداری غیرقانونی است

ناهید خداکرمی، عضو شورای شهر تهران، در این خصوص به برنا گفت: تا زباله هست زباله گردی هم وجود دارد. زباله گردها ارتباط مستقیمی با شهرداری ندارند و بیشترشان زیر نظر پیمانکارانی جدا از پیمانکاران پسماند شهرداری هستند و واقعا ارتباط منسجمی وجود ندارد.

رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران در پاسخ به این سوال که چرا برای عدم انتقال بیماری های عفونی به کودکان زباله گرد بدان‌ها دستکش اهدا نمی شود، عنوان کرد:  اینکه از نظر بهداشتی در معرض خطر هستند درست است اما ساماندهی آن وظیفه ی وزارت بهداشت است. وزارت بهداشت مسئول سلامت تمامی مردم ایران و شهر تهران است.

خداکرمی ادامه داد: تامین دستکش برای کودکان زباله گرد از سوی شهرداری غیرقانونی است. اگر بخواهیم برای ساماندهی زباله گردها وارد عمل شویم یعنی این فعالیت را به عنوان شغلی رسمی شناسایی و اعلام کرده‌ایم.

عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: تمام تلاش شهرداری این است که کمترین دسترسی را برای زباله گردها ایجاد کند به همین دلیل بحث جمع آوری سطل‌های زباله سطح شهر در دستور کار سازمان پسماند  قرار دارد و باید فکری برای جایگزین کردن آن و شکل و شمایل آتی انجام داد.

وی افزود: امیدواریم با تدوین سند جامع پسماند برای همه  این مسائل چاره اندیشی شود و مردم هم مقداری مشارکت کنند.

رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران در رابطه با چگونگی مشارکت مردم در کاهش زباله گردها عنوان کرد: ما اگر زباله‌ها را در هر زمانی از شبانه روز در داخل سطل ها نیندازیم این پدیده را هم نخواهیم داشت. وقتی در یک ساعت معین ماشین های جمع آوری پسماند شهرداری همه محله ها و شهر را پوشش می دهند سعی کنیم در همان ساعات شب زباله ها را بیرون قرار بدهیم تا راحت جمع آوری کنیم.

خداکرمی اضافه کرد: ولی این سطل ها مردم را عادت داده از صبح تا عصر هر زمان خواستند هر زباله ای را در آن قرار بدهند.

این عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: جمع آوری سطل های زباله در دست بررسی است و ما نمی توانیم آن‌ها را به طور ناگهانی جمع کنیم و باید مردم آماده باشند. این سطل های زباله در برخی مناطق جمع شده و در برخی محلات در حال آزمایش است که نتایج مطالعه آزمایش ان‌شاءالله ممکن است همه ی شهر جمع آوری شود.

وی اظهار کرد: سند جامع پسماند در دست تهیه است ولی واقعا مشارکت مردم و تلاشی که در حوزه پسماند انجام می دهند باید سبب شود تا همه چیز در مسیر استاندارد خود باشد.

خداکرمی در پایان تصریح کرد: بنابراین همه با هم باید تمرین کنیم که زباله‌ها را بین ساعت 9 تا 11 بیرون قرار بدهیم و هر زمان کیسه به دست نگیریم. صبح هنگام رفتن به سر کار زباله‌ها را بیرون بگذاریم و این یعنی اینکه خودمان به شغل زباله گردی کمک می کنیم.

فخاری: وسیله بهداشتی دادن  به بچه ها، در تناقض با پیمان نامه ی ایران در رابطه با منع کار کودک است

الهام فخاری، عضو شورای شهر تهران، نیز در رابطه با ارائه دستکش به کودکان زباله گرد  به برنا گفت: این کار سبب رسمیت بخشیدن به کاری است که خلاف قانون بوده است؛ باید نظارت بر پسماند قوی تر باشد تا با پیمانکار متخلف برخورد شود.

عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران اظهار کرد:  در مقایسه با سال های گذشته کودکان زباله گرد کمتر و نمود آن‌ها کمتر شده است اما نمی گویم نیستند.

وی ادامه داد:  نظارتمان باید به گونه ای باشد که  از پیش چشم محو نشوند و در کارگاه ها فعال شوند.  از این رو معتقدم باید پیمانکار متخلف و متقلب را حذف کنیم.

فخاری در پاسخ به این سوال که در این شرایط و بدون وجود دستکش در دستان این زباله گردها؛ امکان انتقال بیماری بسیاری وجود دارد در این خصوص چه می توان انجام داد گفت: حتی وسیله بهداشتی دادن  به بچه ها، در تناقض با پیمان نامه ی ایران در رابطه با منع کار کودک است و سبب رسمیت بخشی به این شغل شده است.

این عضو شورای شهر تهران در رابطه با آموزش و نحوه تعامل مردم با کودکان کار و برعکس اظهار کرد: بخشی از این امر کار فرهنگی و آموزشی است که باید انجام شود و در واقع سازمان پسماند باید نسبت به پیمانکاران نظارت دقیق و موثر داشته باشد.

خبرنگار: سیمین برادران

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: زباله سلامت کودکان قانون کودکان وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۵۱۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر فرد می تواند سفیر محیط زیست باشد/ اعمال فرهنگ‌سازی راه حلی برای حفظ محیط‌زیست

یکی از مشکلات جهان کنترل تولید و بازیافت پسماند است. پسماند‌ها باعث ایجاد آلودگی‌های محیط زیستی و تاثیر منفی بر کیفیت و کمیت منابع زیستی (آب، خاک و هوا) می‌شوند. در جهان راه‌های زیادی برای رفع مشکل پسماند از جمله بازیافت، آتش زدن، دفع کردن و به دریا ریختن وجود دارد، که بهترین آن بازیافت کردن است که برخی از کشور‌ها از طریق بازیافت اقدام به تولید انرژی و ثروت می‌کنند. اگر از خود شروع کرده و  با فرهنگ سازی و ایجاد سبک زندگی مناسب در راستای زیست محیطی حرکت کنیم می توانیم در صرفه جویی  اقتصادی کشور نقش بسزایی داشته باشیم. 

 امین افتخار مدیر روابط عمومی محیط زیست استان تهران اظهار کرد: رها کردن زباله علی الخصوص کیسه ها و قوطی های پلاستیکی در طبیعت مشکلات زیادی را برای محیط زیست ایجاد خواهد کرد که تا سال ها رفع نخواهند شد. ریختن زباله نه تنها برای انسان ها بلکه برای جانوران هم خطرناک خواهد بود. 

او گفت: اگر بتوانیم تفکیک مناسبی از زباله و پسماند‌های خود داشته باشیم بخش اعظمی از این زباله‌ها قابلیت استفاده مجدد در چرخه تولید را دارند و برخی از آن‌ها می‌توانند به کمپوست تبدیل شوند. باید سبک زندگی خود را در این راستا تغییر دهیم تا کمک کننده به محیط زیست باشیم.

در این بین مزینانی مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان هم درباره  وضعیت پسماند کشور این گونه بیان کرد: در تهران روزانه ۵ تا ۶ هزار تن پسماند عادی تولید می‌شود و مهمترین بخش آن که مافیا هم دارد؛ پلاستیک است.  دوره گردهای تهران این مسأله را تحت تاثیر قرار می‌دهند و از این موضوع سواستفاده می کنند. بنابراین با تفکیک از مبدا می توان تا حد بسیار زیادی این روند را کاهش دهیم.

مزینانی گفت: در این زمینه از نظر قانونی مشکلی نداریم؛ جانمایی‌ها هم به خوبی انجام شده است اما مشکل اصلی در این روند، تفکیک پسماند از مبدأ است. البته مدیریت پسماندسوزی‌ها بر عهده شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و فرمانداری‌ها است که باید با جدیت بیشتری به این مسأله بپردازند. سال گذشته کارگروهی برای این منظور تشکیل و به همه استان‌ها ابلاغ شد تا پیگیر این مسأله باشند. پسماند در تهران به معضلی تبدیل شده است اما شهرداری گاهی با شدت و گاه ضعیف نسبت به این مسأله ورود می‌کند.از نظر قانونی مشکلی نداریم در اجرا هم نمی‌خواهیم شکایتی صورت گیرد. از شهرداری‌ها می‌خواهیم که ورود و خروج پسماندها را کنترل کنند. شهرداری قول داد که امسال در زمینه مدیریت پسماند عملکرد بهتری نسبت به سال گذشته داشته باشد.

قانون مدیریت پسماند و نحوه توزیع کیسه های پلاستیکی

در همین راستا ثامنی مدیرکل دفتر پسماند گفت: قانون مدیریت پسماند و نحوه توزیع کیسه های پلاستیکی را در کشور داریم که وظیفه نظارت بر آن بر عهده وزارت صنعت است اما تاکنون نتیجه مطلوبی حاصل نشده است. سازمان حفاظت محیط‌زیست در نظر دارد در هفته زمین پاک این قانون اجرا شود اگر به نتیجه نرسیم مجبور می شویم قانونی ورود کنیم و از قوه قضاییه کمک بگیریم. البته فروشگاه های بزرگ زنجیره‌ای اعلام آمادگی کردند تا از توزیع کیسه های پلاستیکی خودداری کنند اما نگران ریزش مشتری هستند بنابراین تاکید دارند همه فروشگاه با هم اجرا کنند. از میان آن‌ها پسماندهای صنعتی ویژه و پزشکی نیازمند انجام اقدامات مضاعفی هستند.

او بیان کرد: در آیین‌نامه استاندارد کیسه‌های زیست تخریب پذیر را تدوین و تصویب کردیم. با فرودگاه‌ها و شهرداری‌ها همچنین مدیران کل محیط زیست استان‌ها برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های آن‌ها جهت اجرای این آیین‌نامه رایزنی کرده‌ایم.چون قانون مدیریت پسماند وجود دارد بنابراین اگر اجرا نشود دلسرد کننده است. از این رو در صورت عدم اجرا از قوه قضائیه و مجلس شورای اسلامی کمک خواهیم گرفت تا اجرایی شود.هر کیسه پلاستیکی حدود ۵ تا ۶ گرم وزن دارد حالا اگر هر انبار روزانه ٢ تا ٣ کیسه پلاستیکی استفاده کند چند صد تن پلاستیک استفاده خواهد شد که آسیب زیادی به محیط‌زیست وارد می کند. قانون عدم توزیع کیسه های پلاستیکی در کشور های اطراف مانند پاکستان نیز تصویب شده است همچنین در بنگلادش ١٠ سال است که ممنوع شده است در مجموع از ١٨٠ کشور بیش از ١۵٠ کشور این قانون را دارند.   باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی محیط زیست

دیگر خبرها

  • ساماندهی لندفیل سراوان ۸۴ درصد پیشرفت دارد/ضرورت مدیریت زباله تر خانگی
  • تنفس زمین نیازمند آگاهی/ ردپای انسان در نابودی محیط زیست
  • تنفس زمین نیازمند آگاهی/ ردپای انسان در نابوی محیط زیست
  • مشارکت مردم بندرانزلی در سامانه هوشمند تفکیک زباله از مبدا
  • تولید روزانه ۷۰۰ تن زباله در محدوده شهر همدان
  • تعامل مدیریت شهری ساوه برای دفع بهداشتی زباله‌ها ضروری است
  • ناگفته‌هایی از مزایده زباله در ایران / پول‌سازی ۱۰ میلیارد دلاری آشغال‌ها در سال
  • کاهش چشم گیر حضور زباله گردها در تهران | مدیرعامل پسماند: ۸۰ درصد فعالیت زباله گردها کم شده است
  • شهرداری‌های کردستان مدیریت دفن بهداشتی زباله را ندارند
  • هر فرد می تواند سفیر محیط زیست باشد/ اعمال فرهنگ‌سازی راه حلی برای حفظ محیط‌زیست