Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-16@13:48:39 GMT

خواب زیاد چه بلایی سرتان می‌آورد؟

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۵۱۴۲۴

خواب زیاد چه بلایی سرتان می‌آورد؟

ساعت24 - تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که به طور منظم بیش از ۶-۸ ساعت در شب می‌خوابند به احتمال بیشتری به مرگ زودرس یا بیماری قلبی عروقی دچار می‌شوند.

تحقیقات جدید نشان می دهند که هر دو مورد خواب ناکافی و خواب بیش از حد می توانند خطر مشکلات قلبی عروقی و مرگ زودرس را افزایش دهند. مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها گزارش می دهند که تقریبا یک سوم جمعیت ایالات متحده خواب کافی ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

- این مراکز همچنین هشدار می دهند که محرومیت از خواب موجب افزایش خطر بیماری های مزمن مانند دیابت، بیماری های قلبی عروقی، چاقی و افسردگی می شود.

خواب بیش از حد نیز بر سلامت تاثیر می گذارد و به همان اندازه خواب کم منفی است.

محققان در تجزیه و تحلیل های خود اطلاعاتی در مورد وضعیت اجتماعی-اقتصادی افراد، شیوه های زندگی، فعالیت های بدنی، رژیم غذایی ، استفاده از داروهای مختلف و سابقه خانوادگی بیماری های مزمن را بررسی کردند.

نتایج تحقیقات نشان داد افرادی که به طور منظم بیش از ۶-۸ ساعت در شب می خوابند به احتمال بیشتری به مرگ زودرس یا بیماری قلبی عروقی دچار می شوند.

به طور خاص، خطر مرگ زودرس یا شرایط قلب و عروق برای افرادی که ۸-۹ ساعت خواب داشتند ۵ درصد بیشتر،

افرادی که ۹-۱۰ ساعت خواب داشتند، ۱۷ درصد بیشتر و به طور مشابه، افرادی که بیشتر از ۱۰ ساعت خواب داشتند، ۴۱ درصد احتمال ابتلا به مرگ زودرس یا مشکلات قلبی عروقی افزایش می یابد.

طبق مطالعات مدت زمان مطلوب خواب برای بزرگسالان ۶ تا ۸ ساعت در روز است.

خواب کم عامل اصلی مرگ و بیماری های قلبی-عروقی است و خواب بیش از حد شرایط زمینه ای برای ابتلا به این خطر را افزایش می دهد.

عموم مردم باید اطمینان داشته باشند که روزانه حدود شش تا هشت ساعت می خوابند. از سوی دیگر، افرادی که بیش از نه ساعت خواب در روز دارند بهتر است که به پزشک مراجعه کنند.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: اختلالات خواب مرگ زودرس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۵۱۴۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه افرادی به مراقبت بیشتر در برابر سرخک نیاز دارند؟

در حالیکه بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت (WHO) موارد ابتلا به سرخک پس از کاهش چشمگیر سطح واکسیناسیون در دنیا طی چند سال‌ اخیر به ویژه در پی همه‌گیری کرونا در شماری از کشورها به میزان قابل توجهی شدت یافته است، پزشکان با تاکید بر اقدامات بهداشتی لازم برای تمام افراد، توصیه می‌کنند گروه‌های آسیب‌پذیر بیش از سایرین از خود در برابر این بیماری مراقبت کنند.

به گزارش ایسنا، سازمان جهانی بهداشت در آخرین گزارش خود در اواسط سال گذشته (۲۰۲۳) منتشر کرد: میزان مرگ و میر ناشی از سرخک در سراسر جهان در سال ۲۰۲۲ میلادی ۴۳ درصد افزایش یافته است.

شعبه اروپایی سازمان جهانی بهداشت نیز پیش‌تر نسبت به افزایش چشمگیر موارد ابتلا به سرخک در قاره سبز هشدار داد.

سرخک یک بیماری ویروسی بسیار مسری است و می‌تواند منجر به عوارض جدی شود و حتی می‌تواند کشنده باشد.

پزشکان می‌گویند به افرادی که دو دُز واکسن سرخک دریافت نکرده‌اند، توصیه می‌شود مراقب باشند به این بیماری مبتلا نشوند.

بنابر گزارش ان‌اچ‌کی، برای مثال در ژاپن بیشتر افراد ۵۰ ساله یا مسن‌تر در دوران کودکی به دلیل فقدان سامانه‌های معمول واکسیناسیون در آن روزها، واکسن دریافت نکردند. برای نسل‌های بعد از این افراد، سامانه‌های واکسیناسیون معمولی حدود ۳۰ سال تنها یک واکسن ارائه می‌کردند به این معنی که احتمال دارد این نسل‌ها مصونیت کافی به دست نیاورده باشند.

متخصصان تاکید دارند اگر نمی‌دانید که آیا ایمنی کافی در برابر سرخک دارید یا خیر، به شما توصیه می‌شود که آزمایش آنتی‌بادی را در مراکز پزشکی انجام دهید و تأیید کنید که آیا واکسیناسیون ضروری است یا خیر.

همچنین زنان باردار به ویژه باید در مقابل ابتلا محتاط باشند. گفته می‌شود زنان باردار در صورت ابتلا به سرخک در معرض خطرات بالای عوارض آن قرار خواهند گرفت. ابتلا به این بیماری می‌تواند خطر سقط جنین و زایمان زودرس را افزایش دهد. برای زنانی که قصد بارداری دارند مهم است که خطر ابتلای خود را از قبل با انجام اقداماتی مانند آزمایش آنتی‌بادی بررسی کنند و از آنها خواسته می‌شود که در صورت لزوم، واکسینه شوند.

علاوه به این، هنگامی که به کشورهای خارجی و مناطقی سفر می‌کنید که موارد بیشتری از ابتلا به سرخک در آنها گزارش شده است به شما توصیه می‌شود اقداماتی مشابه اقدامات مربوط به زنان باردار انجام دهید و پس از بازگشت به کشور خود، وضعیت جسمانی‌تان را به دقت بررسی کنید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • این درد را در سنین رشد کودکان را جدی بگیرید
  • ۱۷ عادتی که برای سلامت قلب ضرر دارد
  • ارتباط شاخص توده بدنی با بیماری قلبی در افراد مبتلا به دیابت
  • ارتباط شاخص توده بدنی با بیماری قلبی در افراد دیابتی
  • کالج قلب و عروق آمریکا؛ اثبات یک رابطه میان سدیم و بیماری های قلبی و عروقی
  • خوردن ۱۲ تخم مرغ در هفته برای قلب مضر است؟
  • خوردن ۱۲ تخم مرغ در هفته سطح کلسترول را افزایش نمی دهد
  • چه افرادی بیشتر در معرض خطر سرخک هستند؟
  • چه افرادی به مراقبت بیشتر در برابر سرخک نیاز دارند؟
  • خطرات پنهان رژیم غذایی فستینگ متناوب؛ ۸ ساعت گرسنگی، ۱۶ ساعت خطر؟