Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-24@05:14:47 GMT

صنعت مرغداری با زیان چند میلیارد تومانی روبروست

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۵۲۹۰۷

 طی ماه‌های اخیر عرضه مرغ کمتر از قیمت تمام شده تولید، مرغداران را با ضرر و زیان هنگفتی روبرو کرده است به طوریکه بسیاری از آن‌ها دیگر تمایلی به ادامه تولید ندارند یا میزان جوجه ریزی واحد‌های خود را به حدی کاهش داده اند که اگر تمهیداتی برای این موضوع اندیشیده نشود، بدون تردید در ماه‌های آتی کمبود عرضه، چالش جدی در بحث قیمت ایجاد خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخبار اقتصادی- بسیاری از مسئولان بر این باورند که با وجود اعلام نرخ مصوب مرغ براساس هزینه‌های تولید از سوی وزارت جهاد کشاورزی، اما ستاد تنظیم بازار در اعلام نرخ‌های جدید همچنان تعلل می‌کند که در نهایت تاخیر در اعلام نرخ‌های جدید، روز به روز عرصه را برای مرغداران تنگ‌تر می‌کند و بر زیان انباشته آن‌ها به سبب اختلاف چشمگیر قیمت تمام شده با نرخ فروش دامن می‌زند.

مسئولان تشکل و اتحادیه‌های تولیدی نسبت به اجرا نشدن قانون انتشار دسترسی آزاد به اطلاعات و تمرکز وظایف بخش کشاورزی از سوی وزارت جهاد کشاورزی انتقاداتی دارند و معتقدند که دخالت‌های بی مورد وزارت جهاد کشاورزی و محروم کردن مرغداران مبنی بر دسترسی به آمار و اطلاعات، زمینه را برای افزایش تولید و زیان چشمگیر آن‌ها در بازار فراهم کرده است. ماجرا تنها به این جا ختم نمی‌شود چرا که علی رغم افزایش چشمگیر هزینه‌های تولید، وزارت جهاد کشاورزی نرخ مصوب مرغ را کمتر از نرخ مد نظر اتحادیه‌ها و تشکل‌ها اعلام کرده است که این امر در کنار تعلل ستاد تنظیم بازار در اعلام نرخ‌های جدید موجب شده است تا در آینده‌ای نه چندان دور صنعت مرغداری در ورطه نابودی قرار گیرد.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می‌رویم تا از آخرین وضعیت قیمت فروش، هزینه‌های تولید، زیان مرغداران و چشم انداز آینده تولید و قیمت با خبر شویم:

دخالت های بی مورد وزارت جهاد کشاورزی عامل اصلی مازاد تولید مرغ/استمرار روند کاهش جوجه ریزی دردسر ساز می شود

برومند چهار آیین عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی با انتقاد از نرخ کنونی مرغ در بازار اظهار کرد: در حالی قیمت تمام شده هر کیلو مرغ زنده ۹ هزار و ۵۰۰ تومان است که هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری بطور متوسط ۸ هزار تومان بفروش می رسد و این امر از زیان یک هزار و ۵۰۰ تومانی مرغداران در فروش هر کیلوگرم مرغ حکایت دارد.

وی قیمت هر کیلوگرم لاشه را بین ۱۱ تا ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: بر اساس ماده ۵ و ۶ اساسنامه شرکت پشتیبانی امور دام کشور، این شرکت موظف است از تولیدکنندگان حمایت و از زیان آن‌ها پیشگیری کند، در حالیکه هم اکنون چنین اتفاقی در بازار رخ نمی‌دهد.

چهار آیین ادامه داد: با توجه به افزایش هزینه‌های تولید ناشی از نوسان نرخ نهاده‌های دامی، قیمت هر کیلو مرغ زنده بیش از ۹ هزار و ۵۰۰ و مرغ آماده به طبخ ۱۴ هزار تومان است که متاسفانه پشتیبانی امور دام  هر کیلو مرغ زنده را با نرخ حدود ۷ هزار تومان از مرغداران خریداری می‌کند.

به گفته وی، شیوه کنونی شرکت پشتیبانی امور دام در خرید مرغ منجمد تنها به سود واسطه‌ها و زیان مرغداران است و هر چه سریع‌تر باید تجدید نظری در این امر صورت گیرد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه روزانه صنعت مرغ گوشتی از محل فروش مرغ به سبب نبود سنخیت با هزینه تمام شده تولید با زیان ۷ تا ۸ میلیارد تومانی روبروست، بیان کرد:کاهش انگیزه مرغداران گوشتی به جوجه ریزی بر زیان تولیدکنندگان جوجه دامن زده است که با استمرار روند کاهش جوجه ریزی در واحد‌های مرغداری ظرف ۴۰ تا ۵۰ روز آینده با کاهش شدید عرضه و افزایش قیمت در بازار روبرو خواهیم بود.

وی با اشاره به اینکه عدم دسترسی عادلانه مرغداران به آمار و اطلاعات مورد نیاز بر اُفت قیمت مرغ در بازار تاثیر گذاشته است، افزود: اگرچه طبق ماده ۵ قانون انتشار دسترسی آزاد به اطلاعات و ماده ۴ آیین نامه اجرایی قانون تمرکز وظایف بخش کشاورزی، باید آمار و اطلاعات مورد نیاز در اختیار مرغداران قرار گیرد، اما وزارت جهاد کشاورزی مرغداران را از دسترسی به اطلاعات محروم کرده که در نهایت دخالت‌های بی مورد وزارت جهاد کشاورزی منجر به مازاد تولید و زیان مرغداران شده است.

وی با اشاره به اینکه قیمت نهاده‌های دامی از حالت غیر متعارف کمی فاصله گرفته است، اظهار کرد: در حال حاضر قیمت هر کیلو کنجاله سویا در بازار آزاد ۳ هزار و ۸۰۰ و ذرت یک هزار و ۷۰۰ تا یک هزار و ۷۵۰ تومان است که با وجود تعدیل قیمت، هنوز با نرخ مصوب فاصله معنا داری دارد.

چهارآیین در پایان نرخ مصوب هر کیلو مرغ زنده را ۹ هزار و ۵۰۰ و مرغ آماده به طبخ را ۱۴ هزار تومان اعلام کرد و گفت: این در حالی است که وزارت جهاد کشاورزی با احتساب ۱۰ درصد سود نرخ واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۸ هزار و ۸۰۰ و مرغ گرم را ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان می‌داند که این نرخ با قیمت مد نظر تولیدکنندگان و تشکل تولیدی فاصله دارد.

 عرضه مرغ ۴۵ درصد زیر نرخ تمام شده تولید/ صنعت مرغداری با زیان ماهانه ۵۵۰ میلیارد تومانی روبروست

غلامعلی فارغی دبیر انجمن جوجه یکروزه  با اشاره به اینکه طی ۲ دهه اخیر، صنعت مرغداری در اسفناک‌ترین وضع ممکن به سر می‌برد، اظهار کرد: صنعت مرغ تخم گذار، جوجه یکروزه و مرغ گوشتی در وضعیت بدی قرار دارد، به طوریکه علی رغم تورم ۴۰ درصدی، قیمت این محصولات حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد زیر نرخ تمام شده تولید است.

وی با انتقاد از این مسئله که مسئولان دولتی برای حل این بحران هیچ قدمی بر نمی‌دارند، افزود: اگر مسئولان دولتی هر چه سریع‌تر تمهیدات و راه حلی برای رفع بحران فعلی به کار نگیرند، عواقب این امر را ظرف ۵ تا ۶ ماه آینده باید مردم پرداخت کنند چرا که تولیدکنندگان به سبب افزایش هزینه‌های تولید و زیان فاحش در فروش محصولات یکی پس از دیگری از گردونه تولید خارج می‌شوند.

فارغی ادامه داد: با خروج تولیدکنندگان از چرخه تولید، نیاز کشور باید از طریق واردات تامین شود که در شرایط فعلی تحریم، امکان تامین ارز و نقل و انتقالات پولی وجود ندارد.

دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه با انتقاد از ممنوعیت صادرات جوجه یکروزه بیان کرد: در شرایطی که با مازاد تولید روبرو هستیم، ممنوعیت صادرات جوجه بر زیان تولیدکنندگان دامن می‌زند و همانند سدی است که هنگام افزایش ورودی آب، جلوی سد را باز نکنند. بدیهی است که آب‌های ورودی از سد سرازیر می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مرغداران از محل فروش مرغ همچنان در زیان به سر می‌برند، افزود: سال گذشته ستاد تنظیم بازار نرخ مصوب هر کیلو مرغ گرم را ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد که به سبب افزایش هزینه‌های تولید، این نرخ مورد انتقاد مرغداران قرار گرفت. با وجود پیگیری‌های متعدد تا کنون این نرخ اصلاح نشده است.

دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه با بیان اینکه ماهانه صنعت مرغ گوشتی حداقل ۲۵۰ میلیارد، مرغ مادر ۱۰۰ میلیارد و مرغ تخم گذار ۲۰۰ میلیارد تومان از محل فروش محصولات خود متضرر می شوند، تصریح کرد: در شرایطی که صنعت مرغداری ماهانه ۵۵۰ میلیارد تومان متضرر می شود، آیا می‌تواند سرپا بایستد و نیاز مردم را در آینده تامین کند؟

 زیان ۵۱۰ میلیارد تومانی صنعت مرغ گوشتی طی ۲ ماهه نخست سال/ضرورت اعلام هر چه سریع تر نرخ مصوب از سوی ستاد تنظیم بازار

عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی درباره آخرین تحولات بازار مرغ اظهار کرد: هم اکنون نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۸ تا ۸ هزار و ۳۰۰ و مرغ آماده به طبخ ۱۱ هزار و ۹۰۰ تا ۱۲ هزار و ۵۰۰ است.

وی کمبود تقاضا نسبت به عرضه مرغ را دلیل اصلی افت قیمت و زیان مرغداران در بازار اعلام کرد و گفت: با توجه به زیان چشمگیر مرغداران در فروش هر کیلو مرغ، از ستاد تنظیم بازار انتظار می‌رود هر چه سریع‌تر نرخ جدید مرغ در بازار را اعلام کند.

حجت متوسط تولید ماهانه مرغ در کشور را ۱۶۰ تا ۱۷۰ هزار تن اعلام کرد و افزود: طی ۲ ماهه نخست سال مرغداران به طور متوسط از محل فروش هر کیلو مرغ با زیان یک هزار و ۵۰۰ تومانی روبرو هستند که با این وجود رقمی حدود ۵۱۰ میلیارد تومان را متضرر شده اند.

این مقام مسئول با بیان اینکه در طول سال چهار نوبت جوجه ریزی در واحد‌های مرغداری صورت می‌گیرد، گفت: اگر مرغداران در یک دوره جوجه ریزی متحمل زیان شوند، در صورت عادی بودن شرایط بازار حداقل ۲ دوره زمان نیاز است تا زیان تولیدکنندگان از این محل جبران شود. از این رو مرغدارانی که در ۲ ماهه ابتدای سال دچار زیان شده اند، سال اقتصادی تولید خود را عملا از دست داده اند.

حجت نرخ واقعی هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری را ۹ هزار و ۵۰۰ و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها را ۱۳ تا ۱۴ هزار تومان اعلام کرد و افزود: با توجه به آنکه استمرار زیان مرغداران، کاهش میزان جوجه ریزی و افزایش قیمت در ماه‌های آتی را به همراه دارد، از مسئولان ذی ربط انتظار می‌رود تا هر چه سریع‌تر نسبت به اعلام نرخ مصوب اقدام کنند.

عضو هیئت مدیره اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی از کاهش جوجه ریزی در واحد‌های مرغداری خبر داد و گفت: با توجه به زیان مرغداران در فروش هر کیلو مرغ، بدون تردید جوجه ریزی در خرداد نسبت به ماه‌های نخست سال کاهش خواهد یافت. اما آمار دقیق آن را تا پایان ماه به طور دقیق نمی‌توان اعلام کرد.

وی در پایان تصریح کرد: با توجه به اختلاف نظر مسولان اتحادیه با وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر نرخ جدید مرغ ، از ستاد تنظیم بازار انتظار می رود که نرخ مصوب را براساس هزینه های واقعی تولید اعلام کند. 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: مرغداری مرغ جوجه ریزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۵۲۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های سیاست خارجی در ۱۴۰۳؛ ایران با کدام پرونده‌های مهم روبروست؟

آفتاب‌‌نیوز :

با آغاز سال جدید شمسی مجموعه‌ای از ابر چالش‌ها در سیاست خارجی کشورمان پیشروی سیاست‌گذار کلان قرار گرفته است که هر نوع تصمیم‌سازی در دیپلماسی را معطوف به خود نموده است. خبرآنلاین به تشریح چهار ابر چالش سیاست خارجی ایران در سال ۱۴۰۳ پرداخته است.

آغاز سال ۱۴۰۳ شمسی، ایران در برابر مسائلی در سیاست خارجی قرار گرفته که امتداد رویداد‌های سال گذشته بوده و چالش‌های پیش رو به سرعت بر تصمیم گیری تصمیم سازان اثرگذار است. اهمیت سال۱۴۰۳ از آن جهت است که در انطباق با سال جدید میلادی، در سایر نقاط جهان نیز تحولات مهمی در حال وقوع است که سیاست خارجی کشورمان را متاثر از خود خواهد کرد.

در ادامه به مهم‌ترین اولویت‌های پیش روی دولت سیزدهم می‌پردازیم تا چشم انداز دقیق‌تری از آنچه دیپلماسی ایران با آن مواجه خواهد شد داشته باشیم. چشم اندازی که انتظار می‌رود دستگاه سیاست خارجی کشورمان تلاش‌ها و اقدامات گسترده‌ای را جهت محقق کردن شعار سال ۱۴۰۳ یعنی «جهش تولید با مشارکت مردم» نیز انجام دهد.

جنگ غزه، یمن و روابط ایران و اسرائیل
با تشدید حملات متقابل حماس و اسرائیل، جنگ غزه به مرحله‌ای از تنش در خاورمیانه وارد شد که ایران و اسرائیل را بعد از حمله به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق، در برابر جنگ مستقیم قرار داده است. افزایش تنش‌ها در دریای سرخ و تشدید حضور ائتلاف نظامی امریکا برای حمایت از اسرائیل، حوثی‌های یمن را نیز برای پشتیبانی از مردم فلسطین به میدان آورده است. حضور ائتلاف امریکا در دریای سرخ به باور ناظران سیاسی تنها ضرب‌آهنگ حملات حوثی‌ها را کاهش داده و نتوانسته از کمیت و تعداد حملات بکاهد.

ازاین‌رو مسئله فلسطین مهم‌ترین رخداد در سال ۱۴۰۳ است که ناظران سیاسی معتقدند تمام ابعاد سیاست خارجی ایران را متاثر از پیامد‌های تقابل اسرائیل و محورمقاومت تحت تاثیر قرار خواهد داد. در چنین شرایطی حملات مستقیم اسرائیل به منافع ایران در خاورمیانه، با انگیزه خروج ایران از جنگ غیرمستقیم با اسرائیل و قراردادن کشورمان در جنگی مستقیم با اسرائیل، به راهبردی از سوی نتانیاهو تبدیل شده تا از این رهگذر، با خرید زمان تا انتخابات امریکا، امیدواری خود را برای بقا در کابینه اسرائیل افزایش دهد.

در چنین شرایطی مدیریت تنش در روابط خارجی مهم‌ترین دستور کار دولت سیزدهم در سال جدید خواهد بود تا منافع ملی را در گذار از این رویداد حفظ کند. آنچه در این میان اهمیت دارد تعیین دورنما و راهبرد ایران در جنگ غزه در بازه زمانی تا انتخابات امریکا است تا هرگونه سیاست ورزی را حول محور سیاست‌های از پیش تعریف شده برای حفظ منافع ملی ایران به پیش ببرد.

جنگ اوکراین و همکاری تسلیحاتی ایران و روسیه
همکاری‌های دفاعی ایران و روسیه در سال گذشته به دستاویز غربی‌ها تبدیل شد تا ایران را به پشتیبانی تسلیحاتی از روسیه در تأمین سلاح و مهمات جبهه روسی معرفی کنند. لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران در برجام، این انگاره را در رسانه‌های غربی تقویت کرد که ایران با ارسال موشک و پهپاد به روسیه مشارکت دارد. در این راستا کشور‌های اروپایی واکنش تندی در برابر ایران داشتند. در چنین شرایطی به نظر می‌رسد بیش از هر زمانی خطر تشدید تحریم‌های جدید علیه ایران متأثر از شواهد، زیرا ثبات شده‌ای وجود دارد که ایران را در معرض اتهام حمایت تسلیحاتی از روسیه در جنگ با اوکراین قرار می‌دهد.

شواهدی که بعضاً مقامات روسیه نیز با مصاحبه یا اظهارنظر‌های عجیب و تأیید دریافت موشک و پهپاد از ایران به آن دامن می‌زنند؛ بنابراین یکی از مهم‌ترین چالش‌های سیاست خارجی ایران در سال ۱۴۰۳، سیاستگذاری کلان در برابر مسئله جنگ اوکراین خواهد بود تا هرگونه همکاری دفاعی ایران و روسیه را در چارچوب الزاماتی قرار دهد که منافع ملی ایران در اولویت قرار گیرد. در چنین شرایطی به نظر می‌رسد افشای عامدانه اطلاعات طبقه بندی شده از همکاری‌های دفاعی دو کشور توسط غربی‌ها، به چالش مهم ایران در سال جدید میلادی تبدیل خواهد شد تا بیش از پیش ایران را در تامین تسلیحات نیرو‌های مسلح روسیه محتاط کند.

سیاست همسایگی و توافقات شانگ‌های و بریکس
از آغاز دولت سیزدهم تلاش متمرکزی برای تقویت پیمان‌های اقتصادی و دفاعی با کشور‌های بلوک شرق صورت گرفت تا ایران بتواند هم در برابر تحریم‌های امریکا از تاب‌آوری بیشتری برخوردار شود و هم سیاست خارجی دولت در جهت تقویت اقتصاد به‌کارگیری شود. ماحصل تلاش دولت‌های قبلی در دولت سیزدهم به عضویت رسمی ایران در بریکس و شانگ‌های منجر شد.

اما دولت سیزدهم نتوانست هم‌زمان با پیوند‌های جدید اقتصادی در پیمان‌های تجاری، بند‌های تحریم را باز کند و همین عامل به پاشنه آشیلی تبدیل شد تا آنجا که در حال حاضر ظرفیت‌های مورد انتظار ایران برای بهره‌برداری از تبادلات تجاری تحت‌تأثیر جنگ غزه، جنگ اوکراین و تشدید تحریم‌های امریکا علیه ایران قرار گرفته است.

پازلی که بیش از هر زمانی متغیر‌های اقتصادی کشورمان را متأثر از سیاست خارجی کرده است. ناظران سیاسی معتقدند کاهش تراز تجارت غیرنفتی ایران (یعنی بدون احتساب نفت خام، خدمات فنی و مهندسی و برق) به حدود منفی ۱۶.۸ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۲ زنگ خطری است که نشان می‌دهد باید دولت سیزدهم به طور فعالانه موانع تبادل تجارت با کشور‌های عضو این دو پیمان را مرتفع کند.

موانعی که یک‌سوی آن به سیاست خارجی این کشور‌ها و مشخصاً روسیه و چین در برابر امریکا باز می‌گردد و سوی دیگر آن به سیاست خارجی ایران در برابر امریکا؛ بنابراین نوع بازی سه کشور ایران، چین و روسیه در برابر امریکا، این کشور را به مجموعه‌ای از سیاست‌های تحریمی وارد کرده تا زنجیره تحریم‌ها مانع از سیاست‌ورزی مستقل سه کشور در شرق شود. در چنین شرایطی تعیین راهکار‌های عبور از موانعی که مانع از دستیابی ایران به مزیت‌های شانگ‌های و بریکس می‌شود، در اولویت دولت سیزدهم قرار دارد.

برجام و مذاکره با امریکا
در واپسین روز‌های باقی‌مانده به نوروز ۱۴۰۳، ایران و امریکا مذاکرات غیرمستقیم و محرمانه‌ای در عمان داشته اند. روزنامه فایننشال تایمز این خبر را برای اولین بار منتشر کرد و گفت قرار بوده مرحله دوم مذاکرات در فوریه برگزار شود، اما به دلیل مذاکرات آتش بس غزه، به تعویق افتاد. این برای سومین بار در سال جاری شمسی است که ایران و امریکا درباره موضوعات مختلف مذاکرات غیرمستقیم برگزار می‌کنند.

ایران و امریکا قبل از این در مرداد و شهریور گذشته هم در دوحه قطر و واشنگتن، مذاکرات غیرمستقیم داشتند. اما به نظر می‌رسد مذاکرات انجام شده نه با ماهیت برجام بلکه حول مسائل منطقه‌ای انجام شده است. سی ان ان به نقل از مقامات آمریکایی گفته بود توافق تبادل زندانیان بین واشنگتن و تهران با میانجیگری قطر دو سال و نیم به طول انجامید. در تیر ماه ۱۴۰۱ هم ایران و امریکا مذاکرات هسته‌ای غیرمستقیم برای احیای برجام در دوحه قطر داشتند، اما علیرغم وعده‌های رئیس جمهور در انتخابات۱۴۰۰، دولت نتوانست از ظرفیت برجام و قانون راهبردی رفع تحریم‌ها برای کاهش اثرات تحریم بهره برداری کند.

چه آنکه تاکنون نیز گزارشی از دستاورد‌های دولت در بهره برداری از قانون راهبردی رفع تحریم‌ها که از سوی مجلس تصویب شده منتشر نشده است. از این رو مسئله برجام بیش از هر زمانی زیر سایه تنش در روابط ایران و امریکا قرار گرفته است. تنشی که حالا سه ضلع را تشکیل می‌دهد. جنگ غزه-جنگ اوکراین و دریای سرخ. این در حالی است که پیش بینی می‌شود در سال جدید، آژانس بین المللی انرژی اتمی نظارت‌های شدیدتری را بر برنامه هسته‌ای ایران اعمال کند تا کشور‌های اروپایی بیش از هر زمانی به دلیل همکاری‌های ایران و روسیه، فشار دیپلماتیک خود را از مسیر آژانس بر ایران اعمال نمایند.

منبع: خبرآنلاین

دیگر خبرها

  • رعایت توصیه‌های بهداشتی، ضامن تولید واحدهای مرغداری است
  • به‌زودی، قیمت‌گذاری شوینده‌ها حذف می‌شود
  • آخرین قیمت طلا و سکه
  • رئیس سندیکای صنعت مخابرات ایران : بی‌کیفیتی مودم های تولید داخل بهانه است؛ به دنبال خرید مودم های ارزان‌قیمت و بنجل چینی اند
  • چالش‌های سیاست خارجی در ۱۴۰۳؛ ایران با کدام پرونده‌های مهم روبروست؟
  • حمایت ۴ میلیارد تومانی بخش صنعتی از پژوهشگران امیرکبیر
  • سرمایه‌گذاری ۱۵۰ هزار میلیارد تومانی حوزه صنایع معدنی و صنعت
  • واکسیناسیون ‌۸۷۵ هزار قطعه طیور بومی در سیستان و بلوچستان
  • سطح کشت گلخانه‌ای در استان بوشهر افزایش می‌یابد
  • قیمت تولید گوشت قرمز و مرغ در استان بوشهر کاهشی شد