Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-16@18:29:15 GMT

سکوت قانون مقابل دروغ سیاسیون

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۵۴۱۳۵

سکوت قانون مقابل دروغ سیاسیون

به سخنان رئیس‌جمهور پیشین نگاهی بیندازیم و ببینم برای هیچ‌کدام از دروغ‌هایش نه تنها بازخواست نشد که ... .

به گزارش ایسنا، روزنامه شرق نوشت: «عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در توئیتر نوشته است: «محاکمه به دلیل دروغ‌گویی در تبلیغات انتخاباتی! بوریس جانسون به دلیل دروغ‌گویی در تبلیغات انتخاباتی به دادگاه فراخوانده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوعی که در قوانین انتخاباتی ایران در نظر گرفته نشده است و راه فریب مردم را باز گذاشته است.»

کدخدایی به موضوع مهمی اشاره کرده است: «دروغ‌گویی»! گناهی کبیره در شرع مقدس که در قوانین عرفی جرم نیست. کدخدایی ماجرای جانسون را مثال زده است. وزیر خارجه پیشین بریتانیا متهم به «دروغ‌گفتن و گمراه‌کردن مردم» در زمینه نتایج برگزیت است و به همین گناه راهی دادگاه شده است. او اولین مسئول عالی‌رتبه در دنیا نیست که بابت دروغ‌گویی محاکمه می‌شود. چندی پیش بود که مایکل فلین، مشاور سابق امنیت ملی ترامپ به اتهام دروغ‌گویی مورد پیگرد قرار گرفت. ترامپ (دوم دسامبر، ۱۱ آذر) با پذیرش دروغ‌گویی فلین در توییتی نوشت: «من ناچار به اخراج ژنرال فلین شدم چون او به معاون رئیس‌جمهور (مایک پنس) و اف‌بی‌آی دروغ گفته بود. او به علت همین دروغ‌گویی‌ها گناهکار شناخته شده. باعث تأسف است؛ چراکه فعالیت‌های او در دوران تشکیل دولت (پیش از مراسم تحلیف) قانونی بود. چیزی برای پنهان‌کردن وجود ندارد.» البته فلین اتهامات دیگری هم داشت اما دروغ‌گویی به صورت مجزا مورد رسیدگی قرار گرفت.

«هالبه زیلسترا» وزیر خارجه هلند نیز یکی دیگر از مسئولان متهم به دروغ‌گویی در سال ۲۰۰۶ میلادی بود که پس از اذعان به دروغ‌گویی پیرامون ملاقات با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، استعفا داد. زیلسترا که به مدت چهار ماه سمت وزارت خارجه را عهده‌دار بود، در برابر اعضای پارلمان هلند گفت تصمیم به کناره‌گیری گرفته است زیرا اعتبار وزیر خارجه باید ورای هر گونه شبهه باشد.

ماجرای رسوایی بیل کلینتون، رئیس‌جمهور سابق آمریکا هم که یکی از مهم‌ترین و مشهور‌ترین موارد برخورد با دروغ‌گویی یک مقام عالی‌رتبه سیاسی و اجرایی در جهان بود، هرگز به بوته فراموشی سپرده نشد. در آن زمان کنگره آمریکا بیل کلینتون را بابت دروغ‌گفتن در روند بازپرسی‌ها درباره رابطه‌اش با مونیکا لوینسکی استیضاح کرد. مجلس سنای ایالات متحده آمریکا کلینتون را به اتهام ادای شهادت دروغ و تلاش برای جلوگیری از اجرای عدالت محاکمه کرد اما وی با یک رأی اضافی توانست از برکناری رهایی یابد اما واقعیت این است که افکار عمومی هرگز او را برای دروغ‌گویی در رابطه با مونیکا لوینسکی کارآموز کاخ سفید نبخشید.

در دنیای امروز در سرزمین‌هایی که اسلامی نیستند مهم‌ترین اصل دینی اسلام یعنی ممنوعیت دروغ جاری است و در ایران دروغ‌گویی به روال عادی زندگی اجتماعی نه فقط شهروندان که برخی سیاست‌مداران نیز تبدیل شده است. همین خلأ قانونی که کدخدایی به آن اشاره کرده، سبب شده در جریان انتخابات‌های مختلف افراد با دروغ‌های جذاب، موفق به کسب کرسی‌های مسئولیت شوند و از هرگونه پیگرد حقوقی و قضائی هم مصون باشند، در ادامه فعالیتشان هم در برابر دروغ‌هایی که می‌گویند بازخواست نشوند. کافی است به سخنان محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور پیشین نگاهی بیندازیم و ببینم برای هیچ‌کدام از دروغ‌هایش نه تنها بازخواست نشد که فصل جدیدی از فرهنگ دروغ‌گویی مسئولان در ایران را رقم زد.

فقط تصور کنید این جملات را رئیس‌جمهور یکی از کشورهای اروپایی به زبان آورده بود؛ چه رخ می‌داد؛ در حالی که شنیدن این جملات به روزمرگی در ایران تبدیل شده بود. از مهم‌ترین دروغ‌های احمدی‌نژاد که در دو دوره انتخابات به وسیله آن رأی آورد، وعده رسواکردن مفسدان اقتصادی بود که هیچ‌گاه عملی نشد و با این اقدام خود مردم را به انقلاب و نظام بدبین کرد و بارها از افرادی به عنوان مفسد نام برد که امکان دفاع از خود را نداشتند و بعد از پایان دوره ریاست‌جمهوری او، معاونانش یکی پس از دیگری به اتهام فساد راهی اوین شدند. از جمله دروغ‌های دیگر رئیس‌جمهور ایران می‌توانیم به جملات زیر اشاره کنیم: «هنگام سخنرانی در سازمان ملل متوجه شدم که هاله نوری دور سرم است. تمام مخاطبین تکان نمی‌‌خوردند و خیره به هاله نور بودند، الان می‌گویند فقط دو تا کشور قدرتمند در دنیا وجود دارد: یکی آمریکا و یکی ایران، طبق آمار‌هایی که من دارم فرار مغز‌ها از کشور صحت ندارد، ریشه‌کن‌کردن بی‌کاری در پایان دولت دهم با ایجاد سالانه ۲.۵ میلیون شغل، دادن هزار متر زمین به هر خانواده ایرانی، اختصاص یک میلیون تومان به نوزادان، تحریم‌ها به لطف خدا در وضع مردم هیچ اثر بدی نداشته و مردم اصلاً مفهوم تحریم را نمی‌دانند.»

البته دروغ‌گویی احمدی‌نژاد فقط محدود به سخنرانی‌هایش نبود. سال ۹۳ پرویز کاظمی بخش دیگری از دروغ‌های او را آشکار کرد. کاظمی گفته است: «احمدی‌نژاد بدجوری دروغ می‌گفت، مانده بودیم که او چه پدیده‌ای است! به عنوان مثال با من ظهر جلسه داشت و شب در جای دیگری می‌گفت از صبح در اصفهان بودم. بعد طوری حرف می‌زد و توضیح می‌داد که حتی من هم قانع می‌شدم و با خود می‌گفتم که نکند حتماً روز گذشته پیش ایشان بودم.» «احمدی‌نژاد همیشه می‌گفت من برای تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری پولی خرج نکردم. در یکی از جلسات دولت گفت من فقط دو تا تراول ۵۰ تومانی خرج کردم اما آقای مددی (رئیس تأمین اجتماعی) یک بار به خود من گفت من خانه‌ام را فروختم و برای تبلیغات ایشان هزینه کردم.» «من پیش از مناظره معروف مهندس موسوی و احمدی‌نژاد برای دوستان نوشتم که به دو موضوع در مناظره‌ها توجه داشته باشید. یک این که آقای احمدی‌نژاد دروغ می‌گوید و دو این که حریم نگه نمی‌دارد.»

البته احمدنژاد تنها نیست و کم نیستند مدیران و مسئولانی که فراخور منافع سیاسی و جناحی خود به‌راحتی دروغ می‌گویند و از آب گل‌آلود ماهی خود را صید می‌کنند. برای مثال کریمی قدوسی، نماینده فعلی مجلس شورای اسلامی بار‌ها ادعاهای کذبی را مطرح کرده است که خود مجبور به تکذیب آنها شده است؛ البته از عذرخواهی خبری نیست. تکذیب ادعا درباره دستگیری جاسوس در تیم مذاکره‌کننده از سوی وزارت امور خارجه، تکذیب ادعای کریمی قدوسی مبنی بر «اعلام برائت انصاری از فتنه» از سوی محمدرضا خباز، تکذیب ادعای کریمی قدوسی مبنی‌بر «سخنان هاشمی رفسنجانی علیه دولت» از سوی قدرت‌الله علیخانی، تکذیب تقلید صدای حسین فریدون و فریب معاون زنان و خانواده رئیس‌جمهور از سوی روابط عمومی معاونت زنان و خانواده و تکذیب ادعای کریمی قدوسی راجع به منزل تشریفاتی آیت‌الله آملی لاریجانی که آخرین مورد دروغ‌های او بوده است. اگر اکنون از خود بپرسیم چرا دروغ‌گویی در ایران جرم نیست در جواب می‌توان گفت این امر به سیستم قانون‌نویسی ما بازمی‌گردد. اظهارات خلاف واقع و دروغ یا دروغ‌های مصلحت‌آمیز کمابیش در مناسبات اجتماعی رواج دارد و معمولاً با واکنش‌های شدیدی روبه‌رو نمی‌شود، مگر این که با اوصاف خاصی توأم شود، جنبه مجرمانه پیدا می‌کند، مثل اشاعه اکاذیب، افترا، کلاهبرداری و شهادت دروغ. ولی مواردی هم وجود دارد که در سامانه‌های دیگر جرم محسوب می‌شود و در قوانین ما قابل مجازات نیست.

در سیستم قانون‌نویسی ما نظام رومی - ژرمنی حاکم است. «کامن‌لا» و «رومی - ژرمنی»، دو نظام حقوقی اصلی دنیا هستند. در نظام حقوقی کامن‌لا که کشورهای انگلستان، کانادا، استرالیا و نیوزلند و… از آن تبعیت می‌کنند و رابطه نزدیکی با اخلاقیات دارد، دروغ‌گویی جرم تلقی می‌شود. اما در نظام رومی‬ - ژرمنی که برگرفته از حقوق روم باستان است و کشور ما از این نظام پیروی می‌کند، دروغ‌گویی یک رذیلت اخلاقی بوده که ضمانت اجرا ندارد.‏ مرحوم دکتر ناصر کاتوزیان، پدر علم حقوق نوین ایران، جمله ارزشمندی دارد مبنی‌‬ بر این‬ که درست است که اخلاق در نظام حقوقی ما ضمانت اجرا ندارد اما دادگاه بزرگی وجود دارد و آن هم دادگاه وجدان است و قاضی اصلی محکوم‌‬ کردن دروغ، دادگاه وجدان است که در دل هر انسان وجود دارد.‏ موکول‌کردن محاکمه دروغ‌گو به دادگاه وجدان که یک امر اخلاقی است باعث شده تا زمینه دروغ و دروغ‌گویی در جامعه ما رشد پیدا کند و به علت نبود ضمانت اجرا، دروغ‌گویی رو به افزایش است. بنابراین در کشور بسیار نیاز است که قاعده یا چارچوبی شکل گیرد که هر یک از مدیران و مسئولان اجرایی، عمیقاً باور و احساس ترس داشته باشند که دروغ‌گویی می‌تواند برای آنها هزینه و پیامد‌های سنگینی داشته باشد، تا از دروغ‌گویی بپرهیزند. این که رئیس‌جمهور، نماینده مجلس و هر مقام مسئول دیگری بدون واهمه از تبعات گناه دروغ و بدون ترس از پیگرد قضائی این‌چنین راحت دروغ بگوید، برازنده نظام جمهوری اسلامی ایران نیست.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: عباسعلي كدخدايي محمود احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۵۴۱۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دروغ‌های شاخ دار نماینده اسراییل علیه ایران در شورای امنیت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، نشست اضطراری شورای امنیت درباره حمله ایران به رژیم صهیونیستی برگزار شد.

در این نشست، نماینده رژیم صهیونیستی به طرح سخنانی سخیف و مضحک پرداخت و مدعی شد که حمله ایران تهدیدی برای مسجد الاقصی و مسلمانان بود!

به ادعای نماینده رژیم اسرائیل در نشست شورای امنیت، دیشب جهان یک اتفاق وحشتانک را دید، زیرا ایران می‌خواست مسجد الاقصی را مورد هدف قرار دهد!

نماینده جنجالی و پرحاشیه رژیم صهیونیستی در این نشست همچنین مدعی شد که اگر شورای امنیت به حرف من گوش می‌کرد دیشب آن حملات را نمی‌دیدیم و جهان پس از حمله ایران شاهد تشدید بی سابقه‌ای است، چون این حمله مستقیم به اسرائیل اولین حمله در نوع خود بود.

در نشست اضطراری شورای امنیت، همچنین نمایندگان دیگر کشورها نیز به ایراد مواضع خود پرداختند، از جمله نماینده روسیه در شورای امنیت تاکید کرد: زمانی که کنسولگری ایران در سوریه بمباران شد هشدار دادیم که مانع محکومیت این موضوع در شورای امنیت نشوید.

به گفته نماینده روسیه در شورای امنیت، اگر یک سفارتخانه غربی مورد حمله قرار می‌گرفت، اوضاع فرق می‌کرد.

نماینده روسیه در شورای امنیت با دفاع از اقدام ایران تاکید کرد: اتفاقی که دیروز رخ داد نتیجه عدم اقدام شورای امنیت در پاسخ به حمله اسرائیل در سوریه بود، سکوت در مورد علل زمینه‌ای بحران‌ها غیرقابل قبول است و آنچه امروز در شورای امنیت شاهد آن هستیم، نمایش ریاکاری و استانداردهای دوگانه و تقریباً شرم آور است. آنچه ایران در حمله اخیر انجام داد نتیجه انفعال شورای امنیت و عدم محکومیت «اسرائیل» در این شورا بود.

در این نشست، همچنین نماینده چین در شورای امنیت اعلام کرد که درگیری طولانی در غزه باعث افزایش تنش در منطقه خواهد شد.

نماینده چین در شورای امنیت در ادامه افزود که حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق اقدامی خطرناک و نقض قوانین بین‌المللی بود و به گفته ایران، اقدام نظامی اخیر پاسخی به حمله به کنسولگری این کشور در سوریه بود.

نماینده چین در سازمان ملل در ادامه تاکید کرد که طرفین باید تنش را آرام کنند و جنگ غزه را متوقف کنند تا اوضاع از کنترل خارج نشود.

علاوه بر روسیه و چین، نماینده سایر کشورهای مختلف در نشست شورای امنیت به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند و نماینده ژاپن در سازمان ملل گفت: ما نگران پیامدهای حمله ایران به اسرائیل هستیم زیرا همه را در معرض خطر قرار می‌دهد.

نماینده ژاپن در سازمان ملل همچنین افزود که از همه طرف‌ها می‌خواهیم تشدید تنش را محکوم کنند و حداکثر خویشتن‌داری را به کار گیرند.

نماینده فرانسه در سازمان ملل نیز گفت: پاریس حمله بی‌سابقه ایران به اسرائیل را محکوم می‌کند. این حمله منطقه را در معرض بی ثباتی بیشتر قرار می‌دهد و صلح و امنیت را به خطر می‌اندازد. ایران با این حمله بی سابقه قوانین سازمان ملل را زیر پا گذاشت.

نماینده فرانسه در سازمان ملل افزود که ما خواستار حفظ امنیت اسرائیل و شرکایمان در منطقه هستیم.

نماینده انگلیس در سازمان ملل متحد نیز در نشست فوق العاده سازمان ملل گفت که حمله بی‌ملاحظه ایران به اسرائیل را که جان هزاران نفر را تهدید کرد محکوم می‌کنیم. مقیاس و ماهیت حمله ایران به اسرائیل خطر بسیار بزرگی برای امنیت خاورمیانه بود. ایران یک نقش بی‌ثبات ساز در منطقه دارد و از گروه‌های نظامی منطقه حمایت می‌کند. حمله اخیر نشان داد که ایران نیت آشوب در منطقه را دارد.

در این نشست، نماینده الجزایر در سازمان ملل تاکید کرد که خاورمیانه از شرایط حساسی می‌گذرد که همه را ملزم به تسلیم شدن در برابر قوانین بین المللی می‌کند.

به گفته نماینده الجزیره، اقدام اسرائیل در حمله به کنسولگری ایران خودسرانه بود و اسرائیل کاری کرد که اوضاع منطقه به اینجا برسد. ما نسبت به سیاست دوگانه (آمریکا) هشدار می‌دهیم، چون سیاست‌ها باید برای همه یکسان باشد و نمی‌شود اول به خاک یک کشور حمله شود و با آرامش برخورد کنیم و وقتی پاسخ دادند نوع دیگر رفتار کنیم.

نماینده الجزایر در سازمان ملل افزود که ما بر سر دوراهی هستیم، یا قوانین بین‌المللی را رعایت می‌کنیم یا وارد هرج و مرج شویم؟

نماینده الجزیره به تحولات غزه نیز اشاره کرد و گفت که هرگونه حمله به رفح کاملاً غیرقابل قبول است و باید از آن اجتناب کرد، چون صلح و امنیت با توانمند ساختن مردم فلسطین در استفاده از حقوق خود به دست می‌آید.

در این نشست همچنین علاوه بر الجزایر، معاون فرستاده آمریکا نیز اعلام کرد که وظیفه شورای امنیت است که اقدامات ایران را بی پاسخ نگذارد.

معاون نماینده آمریکا افزود که واشنگتن با مشورت با کشورهای عضو، اقدامات بیشتری را برای پاسخگو کردن ایران در سازمان ملل انجام خواهد داد، هرچند آمریکا به دنبال تشدید تنش نیست و اقدامات ما کاملاً جنبه دفاعی دارد.

نماینده آمریکا همچنین در نشست اضطراری شورای امنیت افزود: ایران از تعهدات بین المللی خود شانه خالی می‌کند و با تسلیح نیروهای نیابتی باعث ناامنی منطقه می‌شود. ایران پهپادهایی را در اختیار روسیه قرار داده است که ناقض قوانین بین المللی است.

گفتنی است ایران شب گذشته در واکنش به حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به کنسولگری تهران در دمشق حمله‌های ترکیبی موشکی و پهپادی گسترده‌ای را علیه اهدافی معین در سرزمین‌های اشغالی انجام داد. سپاه پاسداران در این عملیات ده‌ها پهپاد و موشک را علیه اهداف مهمی در سرزمین‌های اشغالی شلیک کرد.

کد خبر 6078383

دیگر خبرها

  • گزافه‌گویی وزیر خارجه آلمان علیه ایران
  • رئیسی: سکوت سازمان‌های بین‌المللی رژیم صهیونیستی را به افزایش تنش در منطقه ترغیب کرده است
  • خوشحالی گل این هفته پرسپولیس شاید در سکوت!
  • حکمت نهی از «دروغ گفتن به شوخی» چیست؟
  • اختصاص فضایی در بافت تاریخی یزد برای دبیرخانه قصه‎‌گویی
  • هشدار امام درباره سکوت کشورهای اسلامی مقابل رژیم صهیونیستی
  • دروغ‌های شاخ دار نماینده اسراییل در شورای امنیت
  • دروغ‌های شاخ دار نماینده اسراییل علیه ایران در شورای امنیت
  • (تصاویر) دیدار نوروزی سیاسیون با حسن روحانی
  • تصاویری از روز شلوغ حسن روحانی/سیاسیون به دیدار رئیس جمهور سابق رفتند /از ظریف، واعظی، نوبخت و زنگه تا مهدی و محسن هاشمی، ابتکار و ...