Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-24@00:17:05 GMT

ابتکار جالب یک امام جمعه در خطبه‌ها

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۵۷۵۹۷

ابتکار جالب یک امام جمعه در خطبه‌ها

معرفی کتاب در نماز جمعه از آن نوع ایده‌هایی است که احتمالا بپرسیم چرا تا به حال به ذهن کسی نرسیده بود؟ اما مهم این است که فعلا پرچم این کار را حجت‌الاسلام و المسلمین روح‌ا... باقری بالا برده و هر هفته یا هر دو هفته، یکی از کتاب‌های حوزه دفاع مقدس، انقلاب، شهدا، مدافعان حرم، مهدویت و موضوعاتی از این قبیل را در هر قالب و ساختاری که باشد معرفی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او به خاطر ندارد که دقیقا چند کتاب تا امروز معرفی کرده، اما از زمانی که خطیب جمعه پیشوا شده تا امروز که نزدیک دو سال است، هر هفته یا هر دو هفته یک کتاب معرفی کرده و این کارش مورد استقبال قرار گرفته است. البته حاج‌آقا باقری فقط به فکر بزرگ‌تر‌های پای منبرش در نماز جمعه نبوده و سراغ رمان‌ها و قصه‌های کودکانه هم رفته است. با این حال این همه ماجرا نیست.

ابتکار جالب یک امام جمعه‌ در خطبه‌ها

حاج‌آقا باقری یک مجموعه فعالیت چند شاخه‌ای مرتبط با کتاب راه انداخته که در ادامه با آن‌ها آشنا خواهید شد، فعلا این اطلاعات را داشته باشید که حجت‌الاسلام والمسلمین باقری یک دهه شصتی فعال و پویاست که از سال ۱۳۸۷ به عنوان امام جمعه شهر‌های مختلفی مانند معمولان، پلدختر و کرمانشاه خدمت کرده، ولی از سال ۱۳۹۶ خطیب جمعه شهرستان پیشواست و تقریبا از همان زمان به طور جدی معرفی کتاب و نویسندگان را در دستور کار قرار داده و یک جریان تاثیرگذار با نتایج قابل‌توجه ایجاد کرده است.

از کجا شروع شد؟
امام جمعه پیشوا بعد از گلایه‌های رهبر معظم انقلاب درباره پایین بودن سرانه مطالعه مردم کشور، جدی‌تر از قبل به معرفی کتاب در خطبه‌های نماز جمعه فکر کرد. چند بار زمانی که امام جمعه یکی از شهر‌های کرمانشاه بود این کار را کرده بود، اما این بار خیلی جدی‌تر از قبل دست به کار شد و حالا تقریبا یک سال و نیم است بخشی از خطبه‌های نماز جمعه را به معرفی کتاب و معرفی نویسنده کتاب اختصاص می‌دهد.

حجت‌الاسلام باقری درباره این کار می‌گوید: نماز جمعه تریبون تاثیرگذاری است. طی سال حدود ۲۵۰۰ نفر در نماز جمعه شرکت می‌کنند و در ماه مبارک رمضان این تعداد به ۶۰۰۰ نفر هم می‌رسد پس چرا از این فرصت مناسب برای ترویج فرهنگ کتابخوانی استفاده نکنیم؟

بنابراین این برنامه را شروع کردم و البته معرفی کتاب‌ها طبق آداب خاصی انجام می‌شود.

فروش همزمان با معرفی
معرفی کتاب، فقط یک بخش از جریان تاثیرگذار ترویج کتابخوانی در نمازجمعه شهر پیشواست. بخشی از این جریان به فروش کتاب اختصاص پیدا کرده و روش کار بر این منوال است که حاج‌آقا باقری از قبل با ناشر و نویسنده کتاب هماهنگ می‌شود تا نسخه‌هایی از کتاب برای فروش در حاشیه نمازجمعه آماده باشد.

او می‌گوید: دو سه نفری در این زمینه با من همکاری می‌کنند از جمله آقای جعفر کچویی که خودش در نویسندگی دستی دارد و با همکاری این دوستان توانسته‌ایم هر هفته کتابی را که معرفی می‌شود به علاقه‌مندان عرضه کنیم. به گفته خطیب جمعه پیشوا، همین جمعه از کتاب «من مادر مصطفی» ۴۰۰ جلد فروخته شد و تعدادی از علاقه‌مندان هم دست خالی به خانه برگشتند، اما درعوض قرار شد تا جمعه این هفته کسری کتاب تامین شود و در اختیار این افراد قرار بگیرد.

در این قسمت از گفتگو، حجت‌الاسلام والمسلمین باقری توضیح می‌دهد که یکی از معیار‌های مهم او برای انتخاب کتاب‌ها، قیمت پشت جلد است. چون باید این رقم به میزانی باشد که علاقه‌مندان بضاعت خریدش را داشته باشند. با این حال در همین مورد اقدامات دیگری نیز صورت گرفته که یکی از آن‌ها نذر کتاب است.

کتاب بخشی از خطبه
معرفی کتاب بخشی از مراسم نمازجمعه شهر پیشوا نیست که مجری مراسم آن را انجام می‌دهد؛ این برنامه بخش مهمی از خطبه‌های نمازجمعه این شهر است و حجت‌الاسلام والمسلمین باقری به عنوان خطیب جمعه خودش این کار را انجام می‌دهد.

یکی دیگر از آداب معرفی کتاب در نمازجمعه پیشوا، معرفی نویسنده کتاب است. یعنی علاوه‌بر خود کتاب، حاج‌آقا باقری درباره نویسنده هم توضیحاتی می‌دهد و کتاب‌های دیگرش را نیز معرفی می‌کند. چند وقتی است که حاج‌آقا تصمیم گرفته وقتی کتابی معرفی می‌کند از نویسنده هم دعوت کند در نماز جمعه حضور داشته باشد. آخرین نمونه‌اش همین جمعه گذشته بود که همزمان با روز قدس، حاج‌آقا کتاب «من مادر مصطفی» را با حضور نویسنده کتاب، رحیم مخدومی معرفی کرد.

این کار نوعی قدردانی و تقدیر هم محسوب می‌شود. این نظر حجت‌الاسلام باقری است که دعوت از نویسندگان را یک تیر برای دو نشان می‌داند؛ هم مردم را با دنیای کتاب و نویسنده‌ها بیشتر آشنا می‌کند و هم فرصتی فراهم می‌آورد برای قدردانی از نویسندگان.
آداب معرفی کتاب در نمازجمعه پیشوا به همین موارد ختم نمی‌شود و یکی از مهم‌ترین آنها، مهر‌تایید حاج‌آقا روی کتاب‌هاست.

خطیب جمعه پیشوا می‌گوید: حتما باید خودم کتاب را خوانده باشم تا آن را به مردم معرفی کنم. چیزی را نخوانده باشم توصیه نمی‌کنم. به گفته او یکی دو مورد هم بوده که کتابی را خوانده، اما برای معرفی در نماز جمعه مناسب ندانسته است.

تا امروز بیشتر کتاب‌هایی که حاج‌آقا باقری معرفی کرده از نویسنده‌های بومی بوده، اما لاجرم باید سراغ سایر نویسندگان هم برود و در نظر دارد در ماه ذی‌الحجه کتابی از یک خانم نویسنده را معرفی کند که درباره حج نوشته است.

کتاب به جای قورمه و قیمه و خرما

معرفی و عرضه کتاب در نمازجمعه پیشوا را یک جریان فرهنگی توصیف کردیم، چون تکمله‌های متعددی دارد که یکی از آن‌ها نذر کتاب است. وقتی کتابی در نمازجمعه پیشوا عرضه می‌شود، معمولا تخفیف‌هایی را شامل می‌شود. بخشی از این تخفیف را ناشر می‌دهد، بخشی را ستاد نمازجمعه تقبل می‌کند که در واقع براساس نذر افراد، امکان تخفیف دادن فراهم می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین باقری می‌گوید: افراد یا خیرینی هستند که به جای نذر کردن قیمه و قورمه و خرما و سایر خوردنی‌ها، نذر فرهنگی کرده و این امکان را فراهم می‌کنند که ستاد اقامه نماز بتواند کتاب‌ها را با تخفیف بیشتری به علاقه‌مندان عرضه کند. وی در این باره به کتاب «من مادر مصطفی» اشاره می‌کند که قیمت پشت جلدش ۱۲ هزار تومان است.

در نمازجمعه پیشوا این کتاب به قیمت ۵۰۰۰ تومان فروخته شد، چون ۲۰۰۰ تومان ناشر تخفیف داد و ۵۰۰۰ تومان هم براساس نذر‌های فرهنگی مردم و خیرین، تخفیفی بود که ستاد اقامه نماز متقبل شد.

سهمی برای کودکان و طلاب
دامنه ترویج کتابخوانی در نمازجمعه پیشوا به مدارس و حوزه‌های علمیه هم رسیده و با همت مردم و خیرین تعدادی کتاب به حوزه علمیه و تعدادی از مدارس مقطع ابتدایی شهر پیشوا ارسال شده است. این اقدام با همکاری مردم و با پشتوانه نذر‌های فرهنگی مردم پیشوا انجام می‌شود و جالب اینجاست که خطیب جمعه این شهر در کنار کتاب‌هایی که به بزرگتر‌ها معرفی می‌کند، یک بار بخشی از خطبه‌هایش را به معرفی کتاب‌های قصه مناسب برای گروه سنی کودک اختصاص داد و این کتاب‌ها در حاشیه نمازجمعه به علاقه‌مندان عرضه شد.

منبع: روزنامه جام جم

منبع: پارسینه

کلیدواژه: کتاب و کتاب خوانی معرفی کتاب امام جمعه امام جمعه پیشوا کتاب در حوزه دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۵۷۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخنان شهید بهشتی درباره نماز در «بیست و هفت جمله» منتشر شد

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «بیست و هفت جمله» نوشته محسن ذوالفقاری به‌تازگی توسط انتشارات واژه پرداز اندیشه منتشر و روانه بازار نشر شده است. این کتاب مجموعه بیانات شهید بهشتی درباره نماز است.

شهید بهشتی درباره نماز و یادگیری معانی کامل عبارات آن می‌گوید: «امیدوارم پدران و مادران به سهم خود بکوشند به بچه‌ها با همان زبانی که می‌فهمند این معانی [نماز] را در حدود فهمشان یاد دهند و امیدوارم ما نیز به‌زودی امکاناتی پیدا کنیم و در آینده نزدیک این فرصت نصیب شود که در مسجد نیز زمینه‌ای برای فهماندن این مطالب، مخصوصاً به کودکان، فراهم شود».

«یاد گرفتن معانی کامل عبارات نماز بر هر مسلمانی در حدود درک و توانش واجب است، نه مستحب. البته ممکن است این فتوا با این صراحت در کلمات بعضی فقها نباشد یا اگر از بعضی از آنان بپرسید، با تردید پاسخ بگویند؛ ولی طبق مبانی اصیل فقه ما، نظری که عرض می‌کنم یک نظر مستند اسلامی است.»

نویسنده این کتاب با تأثیر از این جملات کتاب را به نگارش درآورده و این‌کتاب در ۴ فصل منتشر شد. جایگاه و اهمیت نماز، معنا و زبان نماز و آثار نماز از جمله عناوین فصل‌های این کتاب هستند.

این‌کتاب با ۲۵۲ صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت ۱۴۰ هزار تومان عرضه شده است.

کد خبر 6085599 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • نماز جمعه ‌به هیچ عنوان نباید وارد فضای ‌جناحی و گروهی شود
  • سخنان شهید بهشتی درباره نماز در «بیست و هفت جمله» منتشر شد
  • فضای محتوایی نماز جمعه نباید وارد فضای جناحی و گروهی شود
  • آیت الله نورمفیدی در گردهمایی ائمه جمعه منطقه یک: فضای محتوایی نماز جمعه نباید وارد فضای جناحی و گروهی شود
  • مساجد و ائمه جماعات قزوین به کانون‌های فرهنگی تبدیل شوند
  • رقابت‌های منطقه‌ای قرآن، عترت و نماز مدارس دلیجان
  • نماز جمعه فلسطینی‌ها در مسجد ویران شده شهر رفح
  • تأکید بر ارتباط ستاد نماز جمعه و جامعه علمی و نخبگانی
  • صنایع کم‌آب می‌تواند در قزوین پا بگیرد
  • صنایع کم‌آبی می‌تواند در قزوین پا بگیرد