Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-19@17:28:03 GMT

سیستم‌ایمنی بدن راچگونه تقویت کنیم؟

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۶۲۱۱۳

حساسیت فصلی معضلی که افراد کم و بیش در بهار و تابستان با آن مواجه هستند، البته می‌توان آن را با راهکار‌های خانگی و رژیم غذایی تسکین داد. ناطقان: تصور عموم بر این است که برخی از مواد غذایی حساسیت‌زا هستند و دوری کردن از آنها واکنش‌های نامطلوب آلرژی را دور می‌کند.

ارتباط بین آلرژی فصلی و غذاها شامل گروه محدودی از خوراکی‌هایی است که علاوه بر آن در کنار این غذاها حساسیت‌های فصلی همچون تب یونجه یا التهابات آلرژیک هم در زمان‌های خاصی از سال رخ می‌دهد که اغلب در فصل‌های بهار و تابستان آن را مشاهده می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این واکنش‌ها زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی واکنش‌های بیش از اندازه‌ای نسبت به مواد آلرژن مانند گرده گیاهان دارند که در نهایت منجر به سرفه، عطسه و خارش می‌شوند.

درمان این عارضه به‌طورمعمول با داروهای بدون نسخه و تغییر سبک زندگی صورت می‌گیرد، علاوه بر آن تغییر رژیم غذایی هم می‌تواند کاهش علائم این عارضه کمک کند؛ برای کاهش التهابات و بهبود سیستم ایمنی، انتخاب‌های غذایی متعددی وجود دارد که کمک می‌کند تا آلرژی‌های فصلی کاهش یابد که در ادامه تعدادی از این خوراکی‌ها را نام می‌بریم.

۵ خوراکی که شما را از شر حساسیت خلاص می‌کنند
پیاز

پیاز منبع طبیعی خوبی از بیوفلانوئیدهاست که در مکمل‌های غذایی روزانه نیاز است؛ برخی تحقیقات نشان می‌دهند کورستین (نوعی رنگدانه موجود در گیاهان که به کاهش علائم آلرژی کمک می‌کند) نقش اصلی را با عنوان آنتی هیستامین ایفا می‌کند که این ماده می‌تواند علائم حساسیت‌های فصلی را کاهش دهد. پیاز به دلیل آنکه حاوی شمار متعددی از ترکیبات آنتی اکسیدان و ضد التهابی است در وعده‌های غذایی می‌تواند به کاهش آلرژی کمک کند.

 پیاز قرمز خام حاوی مقدار بالای کورسیتن است، البته پختن آن میزان رنگدانه‌ها را کاهش می‌دهد در غیر این صورت بیشترین تاثیر ضد آلرژی را می‌توان از این خوراکی گرفت؛ پیازها همچنین حاوی پریبیوتیک است که برای حفاظت از باکتری‌های روده و ایمنی بدن کمک کننده خواهد بود.

۵ خوراکی که شما را از شر حساسیت خلاص می‌کنند
انواع ماهی‌ها

امگا ۳ موجود در ماهی به بهبود آسم و کاهش علائم آلرژیک کمک می‌کند؛ مطالعات نشان می‌دهند اسید‌های چرب کمک می‌کند تا راه تنفسی ناشی از بیماری آسم و آلرژی‌های فصلی کاهش پیدا کند، علاوه بر آن اثرات التهابی هم تسکین می‌یابد؛ همچنین اسید‌های چرب به بهبود گردش خون کمک می‌کند، انجمن قلب آمریکا توصیه می‌کند که بزرگسالان حداقل ۲۲۰ گرم در هفته ماهی به ویژه ماهی‌هایی مانند سالمون و ساردین که حاوی جیوه کمی هستند، مصرف کنند.

۵ خوراکی که شما را از شر حساسیت خلاص می‌کنند
گوجه فرنگی

گوجه فرنگی یکی از منابع غنی ویتامین C است هر چند که اغلب تصور می‌شود مرکبات منبع اصلی ویتامین C هستند، اما یک گوجه معمولی حدود ۲۶ درصد از نیاز روزانه به ویتامین C را برطرف می‌کند.

گوجه فرنگی حاوی لیکوپن است که این ماده ترکیبی آنتی اکسیدانی برای کمک به برطرف شدن التهابات است و به راحتی جذب بدن می‌شود؛ این ماده زمانی که پخته شود به راحتی جذب بدن می‌شود.
زردچوبه

زردچوبه یک منبع مناسب برای واکنش‌های ضدالتهابی است همچنین به کاهش واکنش‌های آلرژیک هم می‌انجامد.

اگرچه اثر زردچوبه بر آلرژی فصلی به طور گسترده مورد مطالعه قرار نگرفته است، اما مطالعات حیوانی نتایجی امیدوار کننده‌ دارد.

۵ خوراکی که شما را از شر حساسیت خلاص می‌کنند
زنجبیل

زنجبیل بسیاری از علائم نامناسب حساسیت‌زا از قبیل التهاب، تورم و حساسیت چشمی را کاهش می‌دهد، هزاران سال پیش زنجبیل به عنوان یک درمان طبیعی برای بسیاری از مشکلات طبیعی مانند تهوع و درد مفاصل استفاده می‌شد؛ این ماده حاوی ترکیبات فیتوشیمیایی و آنتی اکسیدانی است که اکنون محققان کشف کرده‌اند این ترکیبات برای بهبود آلرژی‌های فصلی هم موثر هستند.

تفاوت چندان در ظرفیت ضدالتهابی زنجبیل تازه و خشک شده وجود ندارد و می‌توان آن را با چای یا همراه مواد غذایی مصرف کرد.

۵ خوراکی که شما را از شر حساسیت خلاص می‌کنند
مرکبات

در حالی که همواره تصور بر این است ویتامین C از سرما خوردگی جلوگیری می‌کند، یافته‌های جدید نشان می‌دهند خوردن خوراکی‌های حاوی این ویتامین به کاهش تحریکات ناشی از آلرژی کمک می‌کند بنابراین در طول آلرژی‌های فصلی مرکبات همچون لیمو، فلفل شیرین، پرتقال، انواع بری‌ها و لیموترش نباید فراموش شود. منبع: ایسنا برچسب ها: سیستم ایمنی ، بدن ، تقویت

منبع: ناطقان

کلیدواژه: سیستم ایمنی بدن تقویت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۶۲۱۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند توصیه برای کاهش خطر زمین‌ خوردن در دوران سالمندی

ایتنا - با افزایش سن، خطر زمین‌ خوردن هم بیشتر می‌شود. چنانکه دکتر پیتر دمارکو، پزشک دانشگاه کلمبیا، توضیح می‌دهد، با بالا رفتن سن تعادل و بینایی کاهش می‌یابد و مشکلات جسمی مانند فشار خون پایین یا حتی کند شدن واکنش‌ها، همگی می‌توانند در زمین خوردن نقش داشته باشند.

اگرچه زمین‌ خوردن‌های گاه‌وبیگاه ممکن است چندان مهم و خطرناک نباشد، برای افراد مسن‌ که استخوان‌‌هایشان آسیب‌پذیر‌تر و شکننده‌تر شده است، عواقب جدی در پی خواهد داشت. به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده، در افراد ۶۵ سال و بالاتر زمین‌ خوردن عامل اصلی آسیب‌دیدگی و مرگ ناشی از جراحت است و به وقوع سالانه ۳۶۰ هزار مرگ، یک میلیون مورد بستری در بیمارستان و سه میلیون مراجعه‌کننده به اورژانس منجر می‌شود.

دکتر پراشانت نترو، متخصص مغز و اعصاب، به یاهولایف می‌گوید: «بسیاری از زمین‌خوردن‌ها موجب جراحت نمی‌شوند. اما از هر پنج مورد زمین‌ خوردن، یک مورد آسیب جدی مانند جراحت سر یا شکستگی استخوان مچ دست، بازو، مچ پا یا لگن را به دنبال دارد که آسیب‌های مغزی شدید می‌تواند باعث مرگ شود. این خطر در افرادی که رقیق‌کننده خون مصرف می‌کنند، بیشتر است.

سو ویلسون، فیزیوتراپ، می‌افزاید که زمین‌ خوردن می‌تواند تاثیر روانی هم داشته باشد. او توضیح می‌دهد: «وقتی فردی زمین می‌خورد، از افتادن می‌ترسد و همین او را وادار می‌کند در خانه بماند. این در حالی است که اگر این افراد محیط‌شان را تغییر ندهند و توانایی‌هایشان را به چالش نکشند، احتمال زمین‌ خوردنشان بیشتر می‌شود.»

با این حال پیری به این معنی نیست که زمین خوردن اجتناب‌‌ناپذیر و حتمی است. متخصصان معتقدند برای جلوگیری از آن کارهای زیادی است که می‌‌توان انجام داد؛ خواه ایجاد تغییراتی در محیط‌‌  یا قوی‌‌تر کردن بدن تا متعادل‌تر و پایدارتر روی پاها قرار بگیرد.

دکتر کارمن کواتمن، جراح متخصص ارتوپدی، خاطرنشان می‌کند که اگر می‌خواهید از زمین‌ خوردن‌های بعدی جلوگیری کنید، مهم است که هر‌چه زودتر تمرین‌های افزایش تعادل را شروع کنید؛ حتی حرکات ورزشی ساده‌ای مانند صعود پله‌ای از پهلو، ایستادن روی یک پا یا تمرین‌های تقویت عضلات ساق پا. 

ویلسون اشاره می‌کند که هنر رزمی چینی «تای‌چی» هم یکی دیگر از راه‌های بالا بردن تعادل است. یکی از مزایای تای‌چی این است که می‌توانید با تغییر مرکز ثقل بدن، سنگینی وزنتان را جابه‌جا کنید. اگر برای اجرای تمرین‌های این هنر رزمی هر روز به طور مرتب بدنتان را به چالش بکشید، می‌توانید به طور کلی تعادل و هماهنگی را بهبود ببخشید.

با افزایش سن علاوه بر تمرین‌های تعادلی، ورزش‌های قدرتی هم اهمیت دارند. ساخت و حفظ عضله تعادل و وضعیت بدنی را بهتر و به جلوگیری از زمین‌ خوردن کمک می‌کند. ممکن است فکر کنید تمرین قدرتی تنها وزنه‌ زدن است، اما خوب است بدانید که تنها با استفاده از وزن بدن از طریق تمرین‌های ساده مانند پلانک، فشار و کشش هم می‌توان ماهیچه‌ها را تقویت کرد.

ایجاد تغییراتی در فضای خانه هم می‌تواند به کاهش احتمال زمین‌ خوردن کمک کند. برخی از این تغییرات عبارت‌اند از نصب نوار‌های شب‌نما روی پله‌ها تا لبه‌های آن مشخص‌تر شود، حذف وان حمام و جایگزین کردن آن با کابین دوش، نصب صندلی موتوری متحرک برای بالا رفتن از پله‌ها، برداشتن فرش‌ها برای جلوگیری از سکندری‌ خوردن و اضافه کردن چراغ‌های ویژه شب برای دستشویی رفتن‌های شبانه.

ویلسون خاطرنشان می‌کند که خروج از خانه در نهایت می‌تواند خطر زمین خوردن را کاهش دهد چون ترک خانه روحیه را تقویت می‌کند و احساس سرزندگی و هدفمند بودن را بالا می‌برد. با این حال هنگام قدم زدن بیرون از خانه با لبه‌های جدول کنار خیابان، چاله‌ها، آدم‌ها و همچنین سطوح مختلف مانند سنگ‌ریزه، پیاده‌رو کاشی‌کاری‌شده یا چمن مواجه می‌شوید. بنابراین بهتر است در مواجهه با آن‌ها دقت لازم را داشته باشید.  

دیگر خبرها

  • درخواست آلمان برای تقویت دفاع هوایی اوکراین
  • غذا‌های مفیدی که بدن هر بیماری را تقویت می‌کند
  • کاهش حساسیت بینایی ۱۲ سال قبل از ابتلا به آلزایمر / تاثیر فرکانس ۴۰ هرتزی بر توقف بیماری
  • بیمارستان‌های شهر قم ملزم به دریافت پروانه ایمنی هستند
  • افزایش ۳۵ درصدی بهره وری آب در سطح مزرعه با سامانه آبیاری قطره‌ای
  • کـارنامه خوراکی‌ها؛ رشد ۲۰۰ درصدی قیمت خوراکی‌ها در دو سال
  • تلاش راهداران در جهت کاهش سوانح رانندگی در فروردین امسال
  • چند توصیه برای کاهش خطر زمین‌ خوردن در دوران سالمندی
  • نسخه‌ای کامل برای خلاص شدن از آلرژی بهاری
  • خط کشی بیش از ۴ هزار کیلومتر از راه‌های استان ایلام