Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-20@09:18:38 GMT

راه پرورش اندیشه/عواملی که غم و اندوه را زیاد می‌کند

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۶۷۰۳۱

راه پرورش اندیشه/عواملی که غم و اندوه را زیاد می‌کند

یک استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه تفکر و اندیشه درباره مسائل مثبت، سبب تقویت ذهن می‌شود، گفت: آنان که به دارایی دیگران زیاد توجه می‌کنند غم و اندوه‌شان زیاد شده و کینه پنهان در دل‌شان شکل می‌گیرد و شکر نعمات الهی را به جای نمی‌آورند.

به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین «علیرضا پناهیان» شامگاه یکشنبه، ۱۲ خرداد در مراسمی که به مناسبت ماه مبارک رمضان در حسینیه آیت الله حق شناس(ره) برگزار شد، اظهار کرد: تفکر در بخشی از روز جزء سیره اهل‌بیت(ع) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه تفکر و اندیشه ذهن انسان را تقویت می‌کند، ابراز کرد: برای تمرین تفکر و اندیشه انسان باید نخست با آنچه علاقه دارد همچون مطالعه تاریخ یا قرائت قرآن شروع کند، قرآن کریم زنده است و اندیشه انسان را خوب پرورش می‌دهد.

 

وی با بیان اینکه برای تفکر و اندیشه انتخاب موضوعات آسان سبب دستیابی به موضوعات سخت است، گفت: شکر نعمت و یاد مرگ از جمله عوامل بسیار خوب برای تفکر و اندیشه و دور شدن انسان از غم و اندوه است.

 

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه تفکر و اندیشه درباره مسائل مثبت، سبب تقویت ذهن می شود، اظهار کرد: انسان نباید ذهن خود را درگیر برخی مسائل منفی کند زیرا اگر ذهن محدوده محرمات نداشته باشد به طور قطع ضعیف می‌شود.

 

وی با بیان اینکه مدیریت ذهن اهمیت بسیار زیادی دارد، تاکید کرد: یکی از راه‌های مدیریت ذهن، چشم پوشی نسبت به نعمات دیگران است زیرا بر اساس آیات قرآن کریم در بسیاری از موارد این نعمات وسیله امتحان و حتی گاهی عامل عذاب دشمنان و منافقان است.

 

این استاد حوزه علمیه با استناد به روایتی از امام صادق(ع)، گفت: بپرهیزید از اینکه نگاه خود را به داشته‌های دیگران بدوزید یا به اموال آنان توجه کنید؛ زیرا آنان که به دارایی دیگران زیاد توجه می‌کنند غم و اندوه‌شان بیشتر می شود کینه پنهان در دل آنان ایجاد شده و شکر نعمات الهی را به جای نمی آورند.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: تفکر درباره نعمات الهی که خداوند به ما عطا کرده غم و اندوه را کاسته و انسان را شاکر می‌کند و باعث می شود انسان حسرت داشته‌های دیگران را نخورد همچنین، انسان نباید درباره گذشته منفی خود، وضع بهتر دیگران به ویژه کفار و امور مورد علاقه‌ خود زیاد فکر کند.

پایان پیام/487

منبع: شبستان

کلیدواژه: راهپیمایی روز قدس روز قدس خبرگزاری شبستان دهه کرامت استان بوشهر ارتحال امام ره امام خمینی ره روز جهانی قدس راهپیمایی روز جهانی قدس اخلاق و معنویت تفکر اندیشه اسلامی سبک زندگی اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۶۷۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایرانی‌ها چقدر کار می‌کنند دیگران چقدر؟

  اما تنها گاهی به وضعیت کشورهایی با بالاترین میزان ساعت کاری می‌توانیم به‌نادرستی این گزاره پی ببریم. این‌که لزوما هرچه ساعت کاری در هفته بیشتر باشد به معنای بهبود وضعیت نیست. البته نباید از این موضوع هم بگذریم که اساسا میزان ساعت مفید کار در ایران از میانگین جهانی فاصله دارد و ساعات مفید کار در کشور به شکل معناداری پایین است. براساس آمارهای به دست آمده از سازمان بین‌المللی کار، کشور بوتان با میانگین ۵۴.۳ساعت کار در هفته بیشترین میزان ساعات کاری درجهان را طی سال۲۰۲۳ داشته است. کشور امارات متحده عربی با میزان ۵۳ساعت وکشور لسوتو با ۴۹.۵ساعت کار درهفته به ترتیب در رتبه‌های دوم و سوم بیشترین میزان ساعات کاری در جهان قرار دارند. ایران با میانگین ۴۴.۱ساعت کار درهفته دررتبه بیست و پنجم این آمار طی سال ۲۰۲۲ قرار دارد. میانگین ساعات کاری هفتگی درجهان می‌تواند ازکمتراز۳۰ساعت تابالای ۵۰ساعت متغیر باشد؛ کشورهای با درآمد بالا و توسعه‌یافته‌تر با تأکید فرهنگی برایجاد تعادل بین کار،اوقات فراغت و زندگی شخصی وخانوادگی، معمولا هفته‌های کاری کوتاه‌تر و روزهای تعطیل بیشتری دارند. داده‌های سازمان جهانی نیروی کار نشان می‌دهد، درسال۲۰۲۳ هرفردشاغل در سن کار در جهان به طور متوسط درهفته۴۱ساعت و شش دقیقه مشغول به کار بوده است.البته این نرخ در کشورهای مختلف با یکدیگر تفاوت‌هایی داشته است. داده‌های سازمان جهانی نیروی کار نشان می‌دهد درسال۲۰۲۳ هر فرد شاغل در ایران طی یک هفته به طور متوسط ۴۴ساعت و شش دقیقه مشغول کار بوده است.بدین ترتیب ایران ازحیث میانگین ساعت کارهفتگی به ازای هرفرد شاغل رتبه ۲۶ جهان رابه خود اختصاص داده است.همچنین بررسی‌ها حکایت ازآن دارد که هرفردشاغل ایرانی دو ساعت و۵۴دقیقه بیشتر ازمیانگین جهانی کار کرده است.البته دراین رده‌بندی نام کشورهایی چون کویت،مصروپاکستان پیش از ایران به چشم می‌خورد. مقایسه‌ها حاکی از آن است که هرایرانی شاغل تنها۵۴دقیقه کمترازچینی‌هادرهفته کارکرده است.همچنین کشورهایی همچون هنگ‌کنگ،کره، کانادا،انگلستان و فرانسه از این حیث پس از ایران قرار گرفته‌اند وبه طور متوسط درهفته ساعت کارکمتری داشته‌اند.براساس داده‌های سازمان جهانی نیروی کار درسال۲۰۲۳، هر ایرانی شاغل به طورمتوسط درهفته بیشتر ازمردم۱۶۱کشور جهان مشغول کاربوده است وبه طور متوسط دو ساعت و ۵۴ دقیقه بیشتر از میانگین جهانی کار کرده است.

دیگر خبرها

  • برای روز سعدی؛ کرشمه کلمات
  • واکنش قطر به ناکامی شورای امنیت در تصویب قطعنامه عضویت فلسطین: روزی اندوه‌بار برای عدالت و شکستی برای تلاش‌های برقراری صلح در منطقه است
  • آموزش و پرورش و فرهنگ در تربیت انسان بسیار تأثیرگذار هستند
  • پرورش میگو در ۸ هزار هکتار اراضی ساحلی بوشهر/تولید افزایش می‌یابد
  • انجام عملیات وعده صادق در سایه ولایت مداری
  • درس اخلاق طلاب مدرسه علمیه زینب کبری (س) ارومیه
  • غرس ۴۰۰ اصله نخل در یک کارخانه
  • اقتدار ارتش حاصل تفکر و اندیشه انقلابی و جهادی است
  • رنه دکارت و شک کردن
  • ایرانی‌ها چقدر کار می‌کنند دیگران چقدر؟