Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحریریه پارسینه- حامد کشاورز: از دو سال پیش که بازار رمزارز‌ها به رهبری «بیتکوین» با رشدی باورنکردنی و چند برابر شدن ارزش مواجه شد، بسیاری نسبت به این حوزه و حواشی آن علاقه‌مند شدند.
سرمایه گذاری در این بازار دیجیتالی نوظهور مانند سرمایه گذاری‌های معمول به روش‌های مختلف انجام می‌شود. می‌توانید مانند بسیاری از افراد که برای حفظ ارزش دارایی‌های خود طلا یا دلار می‌خرند، رمزارزی خریده و به امید افزایش قیمت آن را نگه دارید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته نوسانات بازار رمزارز‌ها بسیار شدیدتر از حوزه‌های دیگر است و افت و خیز آن بسیار زیاد است.
راه دیگر سرمایه گذاری همچون بازار بورس است، به این ترتیب که با انتقال رمزارز‌های خریداری شده به سایت‌هایی که نقش بازار‌های مبادلاتی را دارند، می‌توانید به طور لحظه‌ای و با استفاده از دانش تحلیل تکنیکال به خرید و فروش پرداخته و دارایی خود را افزایش دهید. در این جا علاوه بر ریسک نواسان زیاد، مشکلات دیگری هم وجود دارند. نخستین اتفاق هک شدن و ورشکست شدن برخی از این صرافی‌ها است، مانند اتفاقی که برای «کریپتوپیا» افتاد. مشکل دوم خاص کاربران ایرانی است که به علت تحریم‌های آمریکا ممکن است دارایی هایشان ناگهان از سوی سایت میزبان مسدود شود. سال ۲۰۱۷ صرافی «بیترکس» دست به چنین اقدامی زد و تمام حساب‌های کاربری متعلق به ایرانی‌ها را بدون هشدار قبلی مسدود کرد. در سال‌های گذشته اخبار و شایعاتی هم در مورد دیگر صرافی‌ها همچون «بایننس» و «بیتفاینکس» منتشر شده است، اما تاکنون اتفاقی نیافتاده است. ماینینگ یا استخراج بیتکوین و دیگر رمزارزها در میان راه‌های کسب درآمد از بیتکوین، اما یک شیوه کاملا جدید هم وجود دارد. «ماینینگ» که در واقع به معنای «معدن کاوی» است و البته معادل «استخراج» در میان ایرانی‌ها برای آن کاربردی متداول یافته است. توضیح فرآیند استخراج بسیار پیچیده است، اما به زبان ساده می‌توان گفت شبکه رمزارز‌های قابل استخراج همچون بیتکوین، بر اساس الگوریتم‌های خاص خود به کسانی که به این کار روی می‌آورند و به انجام تراکنش‌ها و پایداری شبکه کمک می‌کنند، مقداری رمزارز به عنوان کارمزد یا جایزه می‌دهند.
استخراج بیتکوین و دیگر رمزارز‌ها به طور عادی نیاز به تجهیزات گران قیمت (ماینر) و دانش فنی برای راه اندازی دارد. در حال حاضر ماینر‌های موجود در بازار بسته به توانایی شان میلیون‌ها تومان قیمت دارند، ضمن این که برای راه اندازی آن‌ها تجهیزات جانبی دیگری هم لازم است. ضمن این که ماینر‌ها همچون هر دستگاه برقی دیگری ممکن است خراب شوند.
از مشکلات دیگر استخراج با سخت افزار می‌توان به محل نگهداری آن‌ها اشاره کرد. ماینر‌ها گرم و صدای زیادی تولید می‌کنند و به همین دلیل برای نگهداری آن‌ها نیاز به مکانی مناسب است. مصرف برق زیاد دیگر مشکل این دستگاه‌ها است که البته با توجه به افزایش قیمت دلار در ایران، استفاده از این دستگاه‌ها هم به صرفه‌تر شده است، چرا که برای استخراج دلاری رمزارزها، پول برق ریالی پرداخت می‌شود.   در نهایت این که برای کارکرد ماینر نیاز به اتصال برق و اینترنت پایدار است و قطع شدن هر کدام از این‌ها کار استخراج را مختل می‌کند و از این رو باید وضعیت را به طور مستمر زیر نظر داشت. کلود ماینینگ یا استخراج ابری رمزارزها (cloud mining) برای غلبه بر چنین مشکلاتی، شرکت‌های بزرگ جهانی که خود دارای «مزرعه‌های استخراج» بزرگ بین المللی هستند، قرارداد‌هایی را برای اجاره بخشی از تجهیزات خود با مشتریانشان منعقد می‌کنند که به این شیوه استخراج «کلود ماینینگ» یا «استخراج اَبری» گفته می‌شود.   استخراج ابری به طور کلی شامل سه نوع است:   استخراج میزبانی: اجاره یک دستگاه استخراج که توسط شرکت تهیه کننده آن نگهداری می‌شود.   استخراج میزبانی مجازی: یک سرورس خصوصی مجازی اجاره کرده و نرم افزار استخراج خود را روی آن نصب می‌کنید.   اجاره «قدرت هَش»: به جای اجاره دستگاه یا فضا بر روی سرور، قدرت هش را اجاره می‌کنید که این پرطرفدارترین شیوه استخراج ابری است. نرخ یا قدرت هش، یک واحد اندازی گیری است که معین می‌کند شبکه یک رمزارز برای کارکرد دائمی خود، چه میزان قدرت مصرف می‌کند.   از مزایای اجاره قدرت هش این است که نیازی به خریدن تجهیزات و نگهداریشان نیست و اطلاعات فنی کمتری هم برای وارد شدن نیاز دارد. ضمن این که می‌توانید به جای هزینه کردن مبالغ کلان، با پول کمتری کار استخراج را شروع کنید.
از طرف دیگر در اینجا هم احتمالا فریب خوردن و کلاهبرداری زیاد است و ممکن است سود کمتری نسبت به راه اندازی و کارکرد منظم ماینر شخصی نصیب کاربر شود.   البته برای این که در بین سایت‌های متعدد گرفتار کلاهبرداران نشوید، می‌توانید به شناخته شده‌ترین‌ها مراجعه کنید. دو سایت «جنسیس ماینینگ» و «هش فلیر» از بزرگ‌ترین سایت‌های استخراج ابری هستند که سابقه کارشان باعث می‌شود با اطمینان بیشتری به آن‌ها روی آورد. سایت های ارائه دهنده استخراج ابری برای ورود به استخراج ابری شرکت های متعددی وجود دارند که قراردادهای مختلفی را ارائه می کنند و به تازگی برخی شرکت های ایرانی هم برای این موضوع شروع به کار کرده اند.. جنسیس ماینینگ، هش فلیر، نیوو ماینینگ، هشینگ 24، و هش شاینی از جمله این شرکت ها هستند که در ادامه به معرفی دو سایت پرطرفدار می پردازیم: «جنسیس ماینینگ» این شرکت در سال ۲۰۱۴ تاسیس شده است و بیشتر تجهیزات خود را در ایسلند نگهداری می‌کند. جنسیس ماینینگ را شاید بتوان معتبرترین سایت برای اجاره «قدرت هش» دانست و از آن به عنوان بزرگترین سایت استخراج بیتکوین در جهان نام برده می‌شود.   از مزایای جنسیس ماینینگ این است که می‌توانید بدون نیاز به کارت‌های اعتباری خارجی و با استفاده از بیتکوین و رمزارز‌ها خرید خود را انجام دهید و در عوض آن هم رمزارز دریافت کنید و آن را به «کیف پول» دیجیتال خود منتقل کنید. جنسیس ماینینگ همچنین به دنبال شناسایی هویت کاربران خود نیست و از این رو بعید است که برای کاربران ایرانی آن مشکلی پیش بیاید.   از مشکلات این شرکت آن است که قراردادهایش همیشه فعال نیستند و به تازگی دوباره قرارداد خرید قدرت هش بیتکوین و دَش را ارائه کرده است. قرارداد‌های خرید هش بیتکوین این سایت ۹ ماهه و در مورد «دَش» دو ساله است. نکته‌ای که باید به آن توجه کرد این است که برخی قرارداد‌های جنسیس ماینینگ شامل کارمزد روزانه برای تامین هزینه‌های جانبی می‌شود.   برای ورود به «جنسیس ماینینگ» می‌توانید از این لینک استفاده کنید و در صورتی که قصد خرید داشته باشید می توانید از کدهای تخفیف همچون کد HzVWsh استفاده کنید. هش فلیر این شرکت در سال ۲۰۱۵ شروع به کار کرد، اما در سال ۲۰۱۸ و در پی کاهش شدید قیمت بیتکوین و به صرفه نبودن استخراج آن، تمام قرارداد‌های بیتکوین را لغو کرد. هش فلیر در حال حاضر تنها قرارداد فروش قدرت هش اتریوم را دارد.
البته با توجه به سیاست‌های این شرکت در رابطه با قوانین ضدپولشویی، نام ایران در فهرست کشور‌های مورد تایید این سایت برای ثبت نام وجود ندارد. چه نکته دیگری باید بدانیم؟ سودآوری یکی از مهم‌ترین موضوعات در استخراج است و به سه عامل اساسی بستگی دارد: قیمت رمزارز، سختی شبکه، و مصرف برق. دو عامل اول تعیین کننده درآمد و مصرف برق هم نشان دهنده هزینه است که البته در استخراج ابری این گزینه حذف می‌شود و به جای آن از ابتدا مبلغ مشخصی را پرداخت می‌کنید و گاهی هم برای نگهداری مقداری کارمزد می‌پردازید.   اما سود شما از طریق قیمت رمزارز و سختی شبکه تعیین می‌شود. سختی (Difficulty) شبکه به میزان تلاش مورد نیاز توسط استخراج کنندگان برای حل معادلات رمزنگاری برای استخراج بلاک‌های موجود در شبکه اشاره دارد. هرچه تعداد مشارکت کنندگان بیشتر باشد سختی شبکه هم بیشتر می‌شود و جایزه تعلق گرفته طبیعتا کمتر.   البته معمولا بین قیمت بیتکوین و سختی شبکه رابطه مستقیمی برقرار است. به این معنا که وقتی قیمت بیشتر می‌شود، افراد بیشتری به استخراج روی می‌آورند و زمان کاهش قیمت هم از این بازار خارج می‌شوند. به این ترتیب سختی و قیمت تا اندازه‌ای نقص یکدیگر را جبران می‌کنند.   برای محاسبه تقریبی سودآوری استخراج بیتکوین و دیگر رمزارز‌ها می‌توانید از این سایت استفاده کنید.   تذکر مهم: بازار رمزارز‌ها بسیار پرنوسان و آسیب پذیر است. برای ورود به آن بهتر است زمان کافی به بررسی و مطالعه جوانب مختلف اختصاص بدهید و میزانی از دارایی را وارد آن کنید که توان از دست دادنش را داشته باشید.
این مطلب برای آموزش، آگاهی بخشی و آشنایی با حوزه‌ای تازه در دنیای جذاب و در عین حال پرخطر رمزارز‌ها نگاشته شده و هدف آن تشویق به سرمایه گذاری در این بازار نیست.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: بیتکوین رمزارز ارز دیجیتال بیت کوین ماینر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۷۰۱۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نصف شدن بیت‌کوین چیست و آیا مهم است؟

ایتنا - نصف شدن که تقریباً هر چهار سال یکبار اتفاق می‌افتد و آخرین مورد آن در این هفته پیش‌بینی می‌شود، تغییری در فناوری بلاک‌چین اساسی بیت‌کوین است که برای کاهش نرخ ایجاد بیت‌کوین‌های جدید طراحی شده است.
نصف شدن (هاوینگ) بیت‌کوین که از مدت‌ها پیش انتظار می‌رفت، رویدادی حیاتی است که ارزش ارز دیجیتال را به عنوان کالایی که به طور فزاینده کمیاب می‌شود، تضعیف می‌کند، یا هم تغییری فنی که توسط دلالان جهت افزایش قیمت آن مطرح می‌شود.
این نصف شدن پس از آن صورت می‌گیرد که بیت‌کوین در ماه مارس به بالاترین سطح خود یعنی 73803.25 دلار رسید.
  دقیقاً منظور از نصف شدن بیت‌کوین چیست؟
نصف شدن که تقریباً هر چهار سال یکبار اتفاق می‌افتد و آخرین مورد آن در این هفته پیش‌بینی می‌شود، تغییری در فناوری بلاک‌چین اساسی بیت‌کوین است که برای کاهش نرخ ایجاد بیت‌کوین‌های جدید طراحی شده است.

بیت‌کوین از همان ابتدا توسط خالق آن ساتوشی ناکاموتو طراحی شد تا دارای سقف عرضه 21 میلیون توکن باشد. ناکاموتو نصف شدن را در کد بیت‌کوین نوشت که بصورت کاهش سرعت انتشار بیت‌کوین جدید در گردش کار، نمایان می‌شود.

تاکنون حدود 19 میلیون توکن بیت‌کوین منتشر شده است.
  نصف شدن بیت‌کوین چگونه اتفاق می‌افتد؟
فناوری بلاک‌چین شامل ایجاد رکوردهایی از اطلاعات - به نام "بلوک" - است که در فرآیندی به نام ماینینگ به زنجیره اضافه می‌شود. ماینرها از قدرت محاسباتی برای حل پازل‌های پیچیده ریاضی برای ساخت بلاک‌چین و کسب پاداش در قالب بیت‌کوین جدید استفاده می‌کنند. بلاک چین به گونه‌ای طراحی شده که هر بار که 210000 بلاک به زنجیره اضافه می‌شود -تقریباً هر چهار سال یکبار - نصف می‌شود.
در هاوینگ، مقدار بیت‌کوین موجود به عنوان پاداش برای ماینرها به نصف کاهش می‌یابد. این موضوع باعث می‌شود که استخراج، سود کمتری داشته باشد و تولید بیت‌کوین‌های جدید را کند می‌کند.

    این موضوع چه ارتباطی به قیمت بیت‌کوین دارد؟
برخی می‌گویند که کمیاب بودن بیت‌کوین به آن ارزش می‌دهد. هرچه عرضه یک کالا کمتر باشد، مردم برای بدست آوردن آن تلاش می‌کنند و بیشتر خرید می‌کنند که منجر به افزایش قیمت آن می‌شود.

برخی دیگر با این منطق مخالفت می‌کنند و خاطرنشان می‌کنند که هرگونه تأثیری قبلاً روی قیمت اثر گذاشته است. عرضه بیت‌کوین به بازار نیز تا حد زیادی به ماینرهای رمزارزها بستگی دارد، اما این بخش غیرشفاف است و داده‌های موجود در مورد موجودی‌ها و منابع کمیاب است. اگر ماینرها ذخایر خود را بفروشند، می‌تواند قیمت‌ها را کاهش دهد.

قیمت بیت‌کوین از زمان رکوردگیری در ماه گذشته به زیر 64000 دلار رسیده است. تحلیلگران جی‌پی‌مورگان گفتند که انتظار دارند قیمت پس از نصف شدن بیشتر کاهش یابد. ایجاد دلایل افزایش ارز دیجیتال نیز دشوار است، به ویژه اینکه شفافیت بسیار کمتری نسبت به سایر بازارها وجود دارد.

رایج‌ترین دلیلی که برای افزایش در سال جاری عنوان شده است، تأیید کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده در ژانویه و انتظارات مبنی بر کاهش نرخ بهره توسط بانک‌های مرکزی است.اما در دنیای سفته‌بازی معاملات کریپتو، توضیحات مربوط به تغییرات قیمت می‌تواند به روایت‌های بازاری تبدیل شود که تحقق می‌یابند.
  نصف‌شدن‌های قبلی بیت‌کوین چطور بوده‌اند؟
هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد هاوینگ‌های قبلی، منجر به افزایش بعدی قیمت بیت‌کوین شده‌اند. با این حال، معامله‌گران و ماینرها، نصف‌سازی‌های گذشته را مطالعه کرده‌اند تا برتری پیدا کنند. وقتی آخرین نصف شدن در 11 می 2020 اتفاق افتاد، قیمت در هفته بعد حدود 12 درصد و در 12 ماه بعد 659 درصد افزایش یافت. اما دلایل زیادی برای این افزایش وجود داشت - از جمله سیاست‌های پولی سست و سرمایه‌گذاران خرده‌فروشی و هیچ مدرک واقعی دال بر اینکه نصف شدن دلیل آن بوده وجود نداشت.

نصف شدن قبل‌تر از آن در جولای 2016 رخ داد. بیت‌کوین در هفته بعدش حدود 1.3 درصد افزایش یافت، قبل از اینکه چند هفته بعد سقوط کرد و سپس صعود کرد.
رگولاتورها بارها هشدار داده‌اند که بیت‌کوین یک بازار سفته بازانه است که توسط هیاهو ایجاد می‌شود و به سرمایه‌گذاران آسیب می‌رساند.
 

دیگر خبرها

  • گل کوین دی بروین به برایتون (برایتون 0-1 منچسترسیتی)
  • تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر
  • نوبیتکس، پیشگام در آموزش و آگاهی کاربران دنیای رمزارز
  • ماینرهای قاچاق در نیکشهر کشف شد
  • کشف میلیاردی ماینرهای قاچاق در نیکشهر
  • بازار رمزارز‌ها / بیت‌کوین آماده شد
  • آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان/ بیت کوین آماده شد
  • سایت های معتبر تحلیل ارز دیجیتال
  • چین: «مس عینک» بدون آسیب به آثار باستانی استخراج می‌شود
  • نصف شدن بیت‌کوین چیست و آیا مهم است؟