Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری، از جمله مواردی است که تمامی مسئولان کشور در هر دوره‌ای بر آن تاکید کرده‌اند و این در حالی است که با وجود تمامی این تأکیدها، هنوز بسیاری از بانک‌ها به بنگاه‌داری مشغولند.

فروش اموال مازاد و شرکت‌های بانک‌ها از سوی نمایندگان مجلس شورلی اسلامی نیز تصویب شد و بانک‌ها موظف شدند به این شکل، ضمن خروج از بنگاه‌داری، اموال مازاد خود را نیز به فروش برسانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال گذشته نیز با روی کار آمدن عبدالناصر همتی به عنوان رئیس‌کل بانک مرکزی، این موضوع در قالب اصلاح نظام بانکی بار دیگر مورد تاکید قرار گرفت و او به بانک‌ها تاکید کرد که به زودی باید نسبت به فروش اموال مازاد خود اقدام کنند.

با این حال، این روزها شرکت‌داری و اموال مازاد بانک‌ها به دو شکل مختلف تبدیل شده‌اند؛ نخست آن‌که برخی بانک‌ها به واسطه تأمین سود خود، علاقه به بنگاه‌داری دارند و تلاش می‌کنند تا با در اختیار داشتن شرکت‌های زیرمجموعه، بخشی از هزینه‌های خود را تأمین کنند و مورد دوم این‌که برخی از اموال و شرکت‌های بانک‌ها به سادگی قابل فروش نیست و در واقع مشتری برای آن‌ها وجود ندارد.

دلیل پیدا نشدن مشتری برای برخی اموال و شرکت‌ها، یکی زیان‌ده بودن بسیاری از شرکت‌های زیرمجموعه بانک‌ها و مشکلات آن‌هاست و دیگر مورد، اموالی است که به دلیل وسعت بالا، قیمت بسیار بالایی برای فروش دارند و عملاً خریدار چندانی برای آن‌ها وجود ندارد.

در عین حال، فرهاد دژپسند - وزیر امور اقتصادی و دارایی - طی جلسه‌ای با مدیران عامل بانک‌های دولتی، تاکید کرده است که برنامه واگذاری اموال و دارایی‌های مازاد بانک‌ها باید تا انتهای سال جاری به سرانجام برسد.

وی از مدیران عامل بانک‌های دولتی خواسته تا برنامه مدون واگذاری‌ها شامل زمان‌بندی و شیوه‌های واگذاری اموال و دارایی‌های مازاد خود را به معاونت امور بانکی، بیمه و شرکت‌های دولتی این وزارت‌خانه ارائه دهند.

وزیر اقتصاد با بیان این‌که واگذاری این اموال می‌تواند به شیوه‌های مختلف از جمله فروش مستقیم، اجاره به شرط تملیک، واگذاری مدیریت، ETF (صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس) یا هر شیوه مناسب دیگری صورت گیرد، از طراحی و تصویب شیوه‌های جدید واگذاری، توسط هیأت عالی واگذاری ظرف روزهای آینده خبر داد که می‌تواند مورد استفاده بانک‌ها نیز قرار گیرد.

دژپسند همچنین از تصویب امکان واگذاری شرکت‌ها و اموال مازاد بانک‌ها در قالب قانون اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی بواسطه پیگیری‌های وزارت اقتصاد خبر داد و گفت: به این ترتیب، تسهیل بیش‌تری در اجرای تکلیف قانونی بانک‌ها برای واگذاری اموال مازاد آن‌ها ایجاد می‌شود.

وی همچنین با اشاره به تملیک برخی بنگاه‌های زیان‌ده و حتی ورشکسته در قبال مطالبات از سوی بانک‌ها، اظهار کرد: به نظر من، بانک‌هایی که ناچار از تملیک این‌گونه بنگاه‌ها شده‌اند، می‌توانند با بهره‌گیری از تیم‌های تخصصی کارآفرین، نسبت به ساماندهی و سپس واگذاری این بنگاه‌ها اقدام کنند و از این طریق ضمن احیای مطالبات خود، سود بیشتری نیز تحصیل کنند.

به این ترتیب با وجود مشکلاتی که بانک‌ها در فروش اموال مازاد خود دارند، طی تکلیفی که وزیر اقتصاد بر دوش آن‌ها گذاشته، باید فروش اموال مازاد خود را تا پایان سال جاری به نتیجه برسانند، اما این که تا چه اندازه تحقق این موضوع امکان‌پذیر است، موضوعی است که حتماً از سوی مسئولان وزارت اقتصاد نیز مورد بررسی قرار گرفته است.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: فروش اموال مازاد بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۷۳۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منتظر این مالیات‌های جدید باشید/ این دارایی‌ها را بفروشید باید مالیات بدهید

به گزارش خبرگزاری خبرانلاین، با تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی یک ماده به‌عنوان ماده (۴۶) ذیل فصل اول باب سوم قانون مالیات‌های مستقیم به شرح زیر الحاق شد. بر اساس این ماده کلیه اشخاص غیرتجاری انتقال‌دهنده «عین» یا «حق‌واگذاری محل» در خصوص انتقال دارایی‌های زیر مشمول مالیات بر عایدی سرمایه هستند.

به این ترتیب املاک با انواع کاربری و حق واگذاری محل، انواع خودروی سواری دارای شماره انتظامی (پلاک) شخصی، انواع طلا، نقره، پلاتین و مسکوکات آنها و جواهرآلات و انواع ارز مشمول پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه شدند.

مشروج این مصوبه را اینجا بخوانید.

223223

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898850

دیگر خبرها

  • منتظر این مالیات‌های جدید باشید/ این دارایی‌ها را بفروشید باید مالیات بدهید
  • واگذاری املاک مازاد وزارت کار
  • با حضور وزرای اقتصاد و ورزش؛ آیین رسمی واگذاری سرخابی ها فردا برگزار می شود
  • پایان دو دهه پرحاشیه استقلال و پرسپولیس/ منتظر «هندوانه دربسته»
  • ثبت رکوردهای مهم بانک ملی ایران در خروج از بنگاهداری/عملکرد بانک ملی به الگویی برای سایر بانک‌های کشور تبدیل شود
  • سهام استقلال و پرسپولیس به فروش رفت + جزئیات
  • واگذاری پرسپولیس به بانک ها قانونی نیست | فروش سرخ پوش ها به بانک ها چه آثاری دارد؟
  • ثبت رکوردهای مهم بانک ملی ایران در خروج از بنگاهداری
  • عکس| یک بانک پرسپولیس را گردن گرفت
  • بانک شهر خرید پرسپولیس را پذیرفت