Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا، شبستان نوشت: حجت الاسلام «محسن قمرزاده» با اشاره به ابعاد عرفانی و معنوی عید سعید فطر، اظهار کرد: این عید در واقع حالتی را برای انسان رقم می زند که بعد از یک ماه روزه داری گویی انسان دوباره متولد شده است. اگر مردم بدانند ماه مبارک رمضان چه خبر است و چه قدر جایگاه دارد آرزو می کردند همه سال رمضان باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: درست است که از جهت ظاهری، ماه رمضان زحمت دارد و با گرما و گرسنگی و تشنگی بسیاری همراه است اما همه این مسایل برای رسیدن به یک هدیه و جایزه وصف ناشدنی است، عیدی که بزرگ ترین عید مسلمانان است، در واقع توشه ماه رمضان در عید فطر بروز و ظهور خاصی پیدا می کند. در این میان منتظران مهدی موعود(عج) در این ایام بیشترین بهره را برده اند چرا که در ایام ماه رمضان بیشترین انتظار را کشیده اند.

حجت الاسلام قمرزاده تصریح کرد: در روایت آمده: «حفظ دین و ایمان در آخرالزمان همانند نگه داشتن ذغال گداخته در کف دست است»، پس باید نسبت به مشکلات این دوران تحمل کرد تا به وصال حضرت حجت(عج) برسیم، این تمرین و تحمل سختی های روزه ها به نوعی منتظران را تربیت می کند.

وی در بخش دیگری از مباحث خود با بیان اینکه از ادعیه وارد شده در روز عید فطر خواندن دعای ندبه است، افزود: ندبه یعنی زار زار گریه کردن، در روز عید فطر دعای ندبه می خوانیم و از خداوند حاجات خود را می خواهیم اما بزرگترین حاجت و جایزه خود را ظهور حضرت حجت(عج) عنوان می کنیم.

استاد حوزه علمیه قم تاکید کرد: باید قدری دید خودمان را تغییر دهیم، ماه رمضان و قبل از آن رجب و شعبان ماه هایی هستند که انسان را تمرین می دهند تا انسان به ورزیدگی برسد، مثلا افراد رژیم غذایی می گیرند تا تناسب اندام داشته باشند، وقتی که انسان بخواهد مراقب سلامتی اش باشد باید غذا به اندازه بخورد، ماه رمضان مانند یک رژیم است اما اینجا دستورش فرق دارد و تفاوت در آن است که این رژیم علاوه بر جسم، رژیم روح هم هست.

حجت الاسلام قمرزاده با بیان اینکه بسیاری از بزرگان دین، ماه رمضان را آغاز سال خود قلمداد می کنند، گفت: آنها حالشان در این ایام بیش از دیگران دستخوش تغییرات می شود و حول حالنا را در ماه رمضان به گونه ای دیگر درک می کنند. ماه رمضان به مثابه یک تولد است و یکی از فلسفه های عید فطر بازگشت به همان فطرت انسانی است. فطر را برخی می گویند به معنای شکستن است یعنی یک ماه روزه داری و نخوردن و نیاشامیدن را بشکنیم، اما قطعا معنای فطر فقط این نیست و گویی توشه ای از رجب و شعبان و رمضان است که در یک ماه خود را به بالاترین حد رسانده و اکنون در عید فطر فرصت تجلی آن است.

وی با اشاره به روایتی از هشتمین امام شیعیان(ع)، بیان کرد: امام رضا(ع) در روایتی فرمودند: «امیرالمومنین(علیه السلام) سه شب را نمى‏ خوابید: شب بیست و سوم ماه رمضان، شب عید فطر و شب نیمه ماه شعبان؛ در این شب ها، روزی ها تقسیم و مدت عمر و هر آنچه در آن سال رخ خواهد داد، تعیین مى‏ شود». دلیل هم آن است که در این سه شب، روزی افراد و مدت عمر تقسیم می شود. از طرف دیگر روز عید فطر روز جایزه است، مثل دانش آموزی که کل سال درس می خواند تا بتواند نهایتا در امتحان ورود به دانشگاه شرکت کرده و موفق شود.

این استاد حوزه در پایان خاطرنشان کرد: در دعای قنوت نماز عید فطر خداوند همه چیز به انسان می دهد، یعنی در این دعا مولفه های فراوانی نهفته است. همچنین دعای عید فطر نیز اختصاصی است و نکته دیگر این که بر خلاف سایر اعیاد عید اتحاد مسلمین است. در روایتی از امام رضا(ع) آمده: علت اینکه عید فطر را فطر نامیده اند این است که مسلمین با هم یک جا مجتمع می شوند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۷۸۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«اقیانوس پشت پنجره» برگزیده جشنواره هندی شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی پروژه، فیلم سینمایی «اقیانوس پشت پنجره» که در بخش مسابقه فستیوال «CMS»، در کشور هندوستان، با فیلم‌هایی از کشورهای اسپانیا، انگلیس، چین، کانادا، هند، سوییس، پاکستان، آلمان و اندونزی رقابت می کرد، موفق به دریافت جایزه بهترین فیلم کودک و نوجوان در بخش «سینمای آینده» این جشنواره شد.

این جایزه شامل تندیس طلایی و مبلغ ۲۵۰ روپیه هند است که به کارگردان و تهیه کننده اثر تعلق می گیرد.

در این جشنواره فیلم‌هایی به رقابت می پردازند که موضوعاتی چون وحدت یا صلح جهانی را محور اصلی فیلمنامه های خود قرار داده اند. آثاری که راهکارهایی برای کودکان و نوجوانان و رسیدن به امنیت و آینده ای مطمئن برای الهام بخشیدن به نسل‌های مختلف ارایه می دهند. فیلم‌هایی که تنها به بازار فروش و سرگرم کردن کودکان نمی اندیشند و با دیدگاهی جهانی، به ارزش های اخلاقی و تاثیرگذار بر آینده کودکان و نوجوانان نیز توجه دارند.

جشنواره بین المللی کودکان سینه مونته سوری (CMS)، از ۱۵ تا ۲۱ آوریل ۲۰۲۴ (۲۷ فروردین تا ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) در شهر لاکنو هند برگزار شد و هیات موسس و دبیر جشنواره در سال ۲۰۲۴، با شعار «درود بر جهان»، اندیشه و آموزه های اخلاق شناس و حقوقدان بزرگ هند، «مهاتما گاندی» را سرلوحه اهداف این جشنواره قرار داده اند.

جایزه بهترین فیلم کودک و نوجوان جشنواره کودک و نوجوان اصفهان (۱۳۹۸)، جایزه صلح جهانی کنوانسیون حقوق بشر(۲۰۲۰)، جایزه هیات داوران یونیسف از جشنواره کوک اصفهان (۲۰۲۰)، جایزه بهترین فیلم کودک جشنواره سانفرانسیسکو (۲۰۲۰)، بهترین فیلم کودک و نوجوان زیروپلاس روسیه (۲۰۲۱)، جایزه بهترین فیلم کودک کینولاب لهستان (۲۰۲۲) از جمله جوایزی است که این فیلم کسب کرده است.

فیلم «اقیانوس پشت پنجره» داستان کودکان بومی و نیازمند جزیره ای زیبا و کوچک را روایت می کند که می خواهند با کارناوالی که تدارک دیده اند، با موسیقی سنتی و رقص و نمایش‌های آیینی، جزیره خود را به توریست‌های خارجی معرفی کنند و از این طریق درآمدی داشته باشند.

این فیلم، در تابستان سال ۱۳۹۸ در جزیره های قشم و هنگام ساخته شد و عوامل آن عبارتند از بازیگران: محمد آزادی، حدیثه کرمی، جعفر قاسمی، ایوب رحیمی، مهران مظفری، غلام رنجبر، سید طاهر عزیزپور، بهرام کمیجانی، نویسنده و کارگردان: بابک نبی زاده، تهیه کننده: سید جلال چاوشیان، مجری طرح: محمد رضا کریمی صارمی، مدیر فیلمبرداری: حمید مهرافروز، آهنگساز: محمد فرشته نژاد، طراح صحنه و لباس: مجید علی اسلام، تدوین: کاوه ایمانی، مدیر تولید: مهدی مددکار، پشتیبانی تولید: محمد حبیبی، صدابردار: جعفر علیان، عکس: مصطفی مهدوی، علی اکبر اسماعیلی، صداگذار: مهزیار یزدانی نیا، برنامه ریز: محمد حمیدی، دستیار اول کارگردان: حامد نوبری، منشی صحنه: نرگس مولوی، تصحیح رنگ و نور: علی شهریاری، گریم: داریوش صالحیان. هاشم جوری، پخش بین الملل: فاطمه محسنی، مدیر روابط عمومی: حمید حسین زاده.

بابک نبی زاده در قالب یادداشتی درباره فیلم نوشته است: «رنج ها، روزی به آرامش می انجامند و سادگی و صداقت، بالاخره به بار می نشیند. این موفقیت‌ها مرا به یاد مشکلات و رنج هایی می اندازد که در مسیر ساخت فیلم تجربه کردم. به یاد همکاران عزیز و همراهانم در جریان ساخت فیلم که در گرمای طاقت فرسای تیر ماه جزیره قشم و با وجود امکاناتی بسیار ساده و معمولی، با تمام وجود، همراهی ام کردند و بیشترین انرژی و توانشان را گذاشتند. کسی باور نمی کند که این فیلم در سال (۹۸) با یک دهم بودجه فیلم های رایج در آن زمان ساخته شد و اگر هنوز پس از چندین سال، این فیلم به نقاط مختلف دنیا سفر می کند، به خوبی دیده می شود و انصاف و عدالت خداوند بر آن جاری می شود، به نظرم حاصل همان رنج ها، ساده بودن ها و صداقت هاست. از تهیه کننده خوب فیلم و از پخش بین الملل کانون پرورشی فکری، ممنونم که همواره از «اقیانوس پشت پنجره» حمایت می کنند. بسیار خوشحالم که به واسطه حضورهای بین المللی این فیلم، زیبایی‌های سرزمینم ایران و استعداد و توانمندی کودکانش، دیده می شوند.»

کد خبر 6085645

دیگر خبرها

  • چگونه محمد سالم بهترین عکس جهان را ثبت کرد؟
  • قوانین جوایز اسکار تغییر کرد
  • قوانین اسکار تغییر کرد
  • تغییر در قوانین جوایز اسکار
  • فروش ویژه نهال گردو ریشه ای و گلدانی بدون محدودیت کاشت در کرج با ارسال یک روزه
  • نواک جوکوویچ برنده جایزه بهترین ورزشکار سال لوریوس شد
  • جوكوويچ بهترین ورزشکار جهان شد
  • رسمی؛ نواک جوکوویچ برنده جایزه بهترین ورزشکار سال لوریوس شد
  • «اقیانوس پشت پنجره» برگزیده جشنواره هندی شد
  • ۱۲ هزار خادم در قم در ماه مبارک رمضان به زائران و روزه‌داران خدمت کردند