Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24- فارس در گزارشی از بانک جهانی نوشت: تحریم‌ها بر اقتصاد روسیه بی‌تاثیر بوده و رشد اقتصادی این کشور در سال ۲۰۱۸ به بیشترین میزان خود رسیده است.

بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود در چشم‌انداز اقتصادی جهانی تحریم‌های اقتصادی آورده است که غربی‌ها و فشارهای اقتصادی نتوانسته اقتصاد روسیه را از رسیدن به رکورد رشد اقتصادی باز دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بانک جهانی در گزارش ژوئن۲۰۱۹ تحت عنوان چشم‌انداز اقتصاد جهانی اعلام کرده که روسیه با رشد اقتصادی ۲.۳ درصد بیشترین رشد را طی ۶ سال گذشته به رغم تحریم‌ها دیده است.

این گزارش می‌نویسد: دلیل رشد اقتصادی روسیه بالا رفتن قیمت نفت و همچنین افزایش صادرات این کشور بوده است.

البته در کنار اینها دو عامل دیگر هم در رشد اقتصادی روسیه تاثیر گذاشته که اجرای پروژه‌های انرژی و میزبانی جام جهانی از آن جمله است.

البته تحلیل‌های بانک جهانی حاکی از این است که تولید ناخالص داخلی روسیه در سال ۲۰۱۹ به دلیل کاهش قیمت نفت به ۱.۲ درصد کاهش خواهد یافت که البته پیش‌بینی‌های بانک جهانی برای سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ درباره روسیه دوباره مثبت است و پیش‌بینی کرده است تولید ناخالص داخلی این کشور  به ۱.۸ درصد برگردد و در سال ۲۰۲۱ هم در همین رقم باقی بماند.

گزارش بانک جهانی درباره کشورها توسعه یافته حاکی از کاهش رشد اقتصادی این کشورها در سال ۲۰۱۹ است.

به طوری که رشد اقتصاد جهانی در این کشورها به ۲.۶ درصد کاهش می‌یابد که بانک جهانی نسبت به پیش‌بینی قبلی ۰.۳ درصد کاهش یافته است.

*کاهش رشد اقتصاد آمریکا در دو سال آینده

در گزارش بانک جهانی آمده است که انتظار می‌رود رشد اقتصادی آمریکا امسال ۲.۵ درصد باشد اما در سال۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ به ترتیب به رقم ۱.۷ و ۱.۵ درصد خواهد رسید. بنابراین پیش‌بینی بانک جهانی برای اقتصاد آمریکا طی دو سال آینده روند کاهشی است.

همچنین در این گزارش دیوید مالپس رئیس بانک جهانی اعلام کرده شرایط فعلی اقتصاد جهانی همچنان ضعیف باقی می‌ماند چرا که میزان بدهی‌ها همچنان بالاست و رشد سرمایه‌گذاری در کشورهای در حال توسعه اندک است که این دو عامل باعث شده کشورها از ظرفیت اقتصادی خودشان نتوانند استفاده کنند.

مالپس از کشورها خواست تا اصلاحات ساختاری جدی را برای بهبود وضعیت اقتصادی و جذب سرمایه‌گذاری انجام دهند.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۸۴۴۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق بین‌المللی پول خوش‌بین شد | تورم ایران وارد کانال ۳۰ درصدی می‌شود

به گزارش همشهری آنلاین، اقتصاد جهانی با ریسک‌های بزرگ انرژی، تنش‌های منطقه‌ای، بحران مالی بانک‌ها و ... مواجه است و همین مسئله، ضرب‌آهنگ تحولات کوتاه‌مدت آن را بالا برده است؛ اما از منظر بلندمدت، صندوق بین‌المللی پول در گزارش جدید خود به رشد اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۴ خوش‌بین شده و برآورد خود را با ۰.۱ درصد افزایش به ۳.۲ درصد رسانده است.

صندوق بین‌المللی پول، رشد اقتصادی ایران در سال جاری را ۳.۳ درصد پیش‌بینی کرده و نرخ تورم مصرف‌کننده را نیز با ۴ واحد درصد به ۳۷.۵ درصد تنزل داده است. همچنین در این گزارش، نرخ بیکاری ایران با بهبود ۰.۱ واحد درصدی نسبت به گزارش سال قبل به ۸.۹ درصد کاهش پیدا کرده است.

این نهاد بین‌المللی اعلام کرده است که سرعت رشد اقتصادی به دلیل عوامل کوتاه‌مدت، مانند هزینه‌های استقراضی همچنان بالا و لغو حمایت مالی همچنین اثرات بلندمدت ناشی از همه‌گیری کووید-۱۹، حمله روسیه به اوکراین، رشد ضعیف در بهره‌وری و افزایش چندپارگی ژئواکونومیک، پایین است و هم‌زمان هشدار داده که تجزیه ژئواکونومیک می‌تواند با موانع بیشتر بر سر جریان کالاها، سرمایه و مردم تشدید شود که حاکی از کاهش سرعت عرضه است.

صندوق بین‌المللی پول، گرچه در گزارش خود رشد پیش‌بینی شده برای اقتصاد آمریکا را ۰.۶ درصد نسبت به ۲.۱ درصد قبلی افزایش داده اما درعین‌حال، برآورد خود از رشد اقتصاد منطقه یورو را با ۰.۱ درصد کاهش به ۰.۸ درصد کاهش داده و تخمین رشد آلمان و فرانسه را نیز هرکدام ۰.۳ درصد پایین آورده و به ترتیب ۰.۲ و ۰.۷ درصد اعلام کرده است.

بیشتر بخوانید:

هشدار صندوق بین‌المللی پول به بانک‌های مرکزی؛ مراقب باشید

فارغ از داده‌های صندوق بین‌المللی پول که شتاب رشد اقتصاد منطقه یورو را کاهشی برآورد می‌کند، داده‌های یورواستات از بهبود صادرات و رشد مازاد تجاری منطقه یورو حکایت دارد که نشان می‌دهد این اتحادیه بدترین وضعیت اقتصادی خود را در قالب ۶ فصل رکود متوالی پشت سر گذاشته و بازگشت آرامی را تجربه می‌کند.

در بازارهای جهانی، قیمت طلا از جهش بازماند؛ زیرا تقاضا برای طلا در بحبوحه تنش‌های خاورمیانه تا حدی فشار ناشی از بازدهی بالاتر خزانه‌داری آمریکا را جبران کرد. در معاملات امروز بازارهای جهانی، بهای هر اونس طلا به ۲۳۸۳ دلار و ۲۹ سنت رسید و هر اونس طلای آمریکا با ۰.۳ درصد کاهش به ۲۳۹۹ دلار و ۶۰ سنت رسید.

همچنین در بازار جهانی نفت نیز قیمت نفت با وضعیت خوبی مواجه نبود و تحت تأثیر نگرانی‌ها نسبت به تقاضای جهانی به دلیل ضعف اقتصادی چین و احتمال رشد ذخایر آمریکا، کاهش یافت. در معاملات امروز، بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در ژوئن، با ۵۶ سنت معادل ۰.۶۲ درصد کاهش، به ۸۹ دلار و ۴۶ سنت در هر بشکه رسید. گرچه قیمت‌ها در بازار نفت فعلاً کاهشی شده؛ اما خبرها حاکی از این است که چین برای جبران افزایش اخیر قیمت جهانی نفت، قیمت خرده‌فروشی بنزین و دیزل را افزایش داده است.

یک خبر دیگر در بازار نفت حاکی از این است که بزرگ‌ترین پالایشگر نفت هند در تلاش است محوله‌های نفتی که از آمریکا خریداری کرده است را دوباره به فروش برساند. تحلیلگران معتقدند این اقدام نشان می‌دهد که احتمالاً نفت بیشتری از سوی روسیه به این کشور آسیایی روانه شده و پالایشگاه هندی از خرید نفت آمریکا پشیمان شده است.

شرایط نوسانی بازار رمزارزها نیز خبر دیگری است که به آن نی پردازیم. بیت کوین بعد از افت قیمت اخیر، در معاملات امروز توانست تا حوالی ۴ درصد رشد قیمت را تجربه کند؛ اما این رشد ماندگار نبود و در ادامه دوباره به محدوده منفی برگشت. در زمان نگارش قیمت هر بیت کوین به ۶۱ هزار و ۵۱۹ دلار رسید که حدود ۰.۴ درصد کمتر از قیمت‌های روز سه‌شنبه است.

کد خبر 845312 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها اقتصاد - تورم رشد اقتصادی

دیگر خبرها

  • تاجران پول در نظام سرمایه داری همان بانک‌ها هستند
  • صندوق بین‌المللی پول خوش‌بین شد | تورم ایران وارد کانال ۳۰ درصدی می‌شود
  • امسال رشد اقتصادی روسیه سریع‌تر از کشور‌های پیشرفته خواهد بود
  • صادرات نفت روسیه با وجود تحریم رکورد زد
  • پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد جهان
  • چک‌های ۵۰۰ هزار تومانی در راه بازار / نقدینگی افزایش می‌یابد؟
  • تحریم، ابزار آمریکا برای توقف پروژه LNG-۲ روسیه در قطب شمال 
  • سالانه ۵۰ همت از بدهی دولت به شبکه بانکی ترمیم می‌شود
  • مقایسه ابرقدرت‌های اقتصادی در عرصه صادرات در ۱۵۰ سال اخیر
  • آیا واقعیت‌های اقتصاد با افزایش نرخ ارز همخوانی دارد؟