Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جهان نيوز،  سخنان حجت الاسلام حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان در ضیافت افطار با اصحاب رسانه درباره دو مفهوم «اختیارات ویژه» و «همه‌پرسی» حاشیه‌هایی را به دنبال داشت. وی در این مراسم اعلام کرده بود که «هیچ‌کس نمی‌تواند ادعا کند که کاری که انجام می‌دهد، بی‌نقص است و دولت نیز جدای از آن نیست، تازه اگر همه اختیارات قانون اساسی را در اختیار دولت بگذارند؛ اصل ۱۳۴ قانون برنامه و خط مشی را به عهده رئیس جمهور گذاشته است، بنابراین رئیس جمهور برنامه‌های خود را در قالب کتاب به مردم ارائه می‌کند، تا جایی که حتی قبل از معرفی کابینه ابتدا این برنامه به مجلس معرفی و به رأی گذاشته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»
 
رئیس جمهور همچنین اظهار کرده بود که «بار‌ها در جلسات مهم کشوری از جمله مجمع تشخیص مصلحت نظام به صراحت بیان کرده‌ام که مشکل این نیست که دولت چه اختیاراتی دارد و اگر قانون اساسی اجرا شود، دولت اختیارات کافی دارد، اما باید در نظر داشته باشیم که شرایط جنگ با شرایط عادی تفاوت دارد و در ۸ سال دفاع مقدس تمام اختیارات در شورای عالی پشتیبانی جنگ جمع شده بود و امام راحل تمام این اختیارات را به این شورا محول کرده بود.»
 
این اظهارات رئیس جمهور در حالی مطرح شده است که شش سال از دوران ریاست جمهوری‌اش می‌گذرد. او که خود حقوقدان است و سالها در مجلس به عنوان نماینده مردم به کار قانونگذاری مشغول بوده و نزدیک به دو دهه دبیری شورای عالی امنیت ملی و ریاست مرکز مطالعات تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام را برعهده داشته است، باید بیش از دیگران به قوانین کشور و حدود اختیارات بالاترین مقام اجرایی کشور آشنا باشد. برخی کارشناسان و منتقدان این اظهارات را یک فرافکنی ارزیابی کرده اند.
 
اما با گذشت چند روز از این اظهارات و حواشی ایجاد شده فیلمی از سخنرانی رهبر معظم انقلاب در نماز جمعه  ۸ اردیبهشت سال ۶۸ در دوران ریاست جمهوری شان در فضای مجازی منتشر شده است که گویا رهبر انقلاب نیز در این مورد با رئیس جمهور هم‌رای و هم‌نظر هستند. همانطور که انتظار می‌رفت این کلیپ با استقبال گسترده حامیان رئیس جمهور مواجه شد، اما اصل ماجرا چه بود؟

دریافت فیلم

این فیلم به دوران ریاست جمهوری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای مربوط است؛ دورانی که هنوز سمت نخست وزیری وجود داشت و عملا تمامی اختیارات امروز رئیس جمهور، آن زمان به عهده نخست وزیر بود و رئیس جمهور آن دوران اختیارات محدودی داشت.

در این فیلم ایشان انتقاداتی به قانون اساسی مطرح کردند و فرمودند که «این جوری که قانون اساسی ما تشکیلات قوه مجریه و قوه قضائیه ترسیم شده، نمی‌شود مملکت را با قدرت و درست اداره کرد، این مشکل است؛ تشتت و پراکندگی بیش از آن مقداری است که مجاز است در یک تشکیلات درست و مقتدر؛ تمام امور مملکت همه چیز‌هایی که شما در زندگی شخصی، اجتماعی، کار اقتصادی، سیاسی و نظامی با آن مواجه می‌شوید از خوب و بد، تلخ و شیرین به نحوی به قانون اساسی ارتباط دارد و سرچشمه آنجاست، اشکال کوچکی اگر در قانون اساسی باشد در زندگی روزمره مردم تاثیرات زیادی را می‌گذارد و عیوب فراوانی را در زندگی مردم بر جای می‌گذارد».
  سال ۱۳۶۸ پس از حکم امام خمینی (ره) به حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رئیس‌جمهور وقت، اصلاحاتی در قانون اساسی صورت پذیرفت و سمت نخست‌وزیری در سمت ریاست جمهور ادغام شد و سمت جدیدی پدیدآمد که با عنوان ریاست جمهوری نامیده شد، این اصلاحات سه ماه پس از رحلت امام راحل در همه‌پرسی به تصویب رسید؛ لذا در تاریخ ۶ مرداد سال ۱۳۶۸ و با تصویب بازنگری قانون اساسی عنوان نخست وزیری حذف و تمام اختیارات جایگاه نخست وزیری به ریاست جمهوری محول شد.   طبق اصول قانون اساسی، ۳۸ اصل مخصوص اختیارات ریاست جهوری است که وی را عالی‌ترین مقام اجرایی کشور و مسئول اجرای قانون اساسی شمرده است. بر همین اساس در حوزه‌های مختلف داخلی و خارجی ریاست جمهور می‌تواند به نظر خود عمل کند و در این حیطه قانون اساسی به او اجازه داده است و مقام حقوقی رئیس جمهور به عنوان رئیس تمام شورا‌های عالی کشور دایره نفوذ اختیار وی را بر امور نشان می‌دهد.  
رهبر معظم انقلاب نیز همین مساله را به نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری گوشزد کردند و فرمودند: من به نامزدهای گوناگون عرض میکنم جوری حرف بزنید که اگر در خرداد سال آینده نوار امروز شما را جلوی خودتان گذاشتند یا پخش کردند، شرمنده نشوید؛ جوری وعده بدهید که اگر چنانچه آن وعده را بعداً به رخ شما کشیدند، مجبور نباشید تقصیر را گردن این و آن بگذارید که نگذاشتند، نشد. کاری را که میتوانید انجام دهید، وعده بدهید.
 
دریافت فیلم

ایشان سپس با اشاره به گستره اختیارات رئیس جمهور افزودند: رئیس جمهور در کشور ما و طبق قانون اساسی ما، امکانات فوق‌العاده زیادی در اختیار دارد. رئیس جمهور امکاناتش در قانون اساسی، امکانات وسیعی است؛ رئیس جمهور بودجه‌ی کشور را در اختیار دارد، همه‌ی ارکان اجرائی کشور را در اختیار دارد، ترتیب اجرای قوانین را در اختیار دارد، توانائی استفاده از همه‌ی افراد صاحبنظر را در سراسر کشور در اختیار دارد؛ رئیس جمهور در همه‌ی مسائل گوناگون دستش باز است.
 
هم اکنون روحانی ریاست شورا‌های خاصی نظیر رئیس شورای عالی اشتغال، رئیس شورای عالی جوانان، رئیس شورای عالی اقتصاد، رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس شورای عالی صنایع دریایی، رئیس شورای عالی فضای مجازی، رئیس هیئت امنای صندوق توسعه ملی، رئیس شورای عالی امنیت ملی، رئیس شورای عالی توسعه صادرات غیر نفتی، رئیس شورای عالی انرژی و رئیس شورای عالی هماهنگی اقتصادی را برعهده دارد.
 
حال این سوال مطرح می‌شود که انتشار یک فیلم قدیمی آن هم در زمانی که هنوز بازنگری در قانون اساسی صورت نگرفته بود و سمت نخست وزیر تمام اختیارات حال رئیس جمهور را بر عهده داشت، با چه هدفی صورت گرفته است؟
  کپی متن خبر برچسب ها: رهبر انقلاب حسن روحانی اختیارات ویژه

منبع: جهان نيوز

کلیدواژه: رهبر انقلاب حسن روحانی اختیارات ویژه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۸۸۶۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدردانی شهباز شریف از رهبر انقلاب به دلیل حمایت از مردم کشمیر | کنایه رئیسی؛ ممکن است برخی همکاری‌های دو کشور را نپسندند

به گزارش همشهری آنلاین، سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور ظهر امروز پس از دیدار و گفت‌وگو با شهباز شریف نخست‌وزیر پاکستان و بعد از آیین امضای اسناد همکاری بین مسئولان دو کشور، ضمن قدردانی از دولت پاکستان برای میزبانی از هیئت ایرانی، بیان کرد: خرسندم که امروز در شهر زیبای اسلام‌آباد هستیم و به مردم خوب و دین‌مدار پاکستان احترام می‌کنم و از طرف رهبر معظم انقلاب و ملت ایران به خانواده‌های پاکستانی ابلاغ سلام دارم.

وی افزود: به مردم پاکستان که همواره از اسلام و ارزش‌های اسلامی و مظلومان فلسطین دفاع کرده و در خیابان‌های این کشور آزادی قدس را فریاد زدند، سلام می‌کنم. به دولت و مردم پاکستان که از ظلم رژیم صهیونیستی و نسل‌کشی به‌دست این رژیم با حمایت آمریکا و غرب در غزه و از ظلم حاکم بر جهان و نظام ناعادلانه به ستوه آمده و فریاد می‌زنند، احترام قائلیم و مواضع دولت و مردم پاکستان را می‌ستاییم.

روابط ما با پاکستان فقط همسایگی نیست

رئیس‌جمهور عنوان کرد: سازمان‌های بین‌المللی و به‌ظاهر مدافع حقوق بشر کارآمدی خود را از دست داده‌اند و سازمان ملل و شورای امنیت وظیفه خود را انجام نمی‌دهد؛ مردم مسلمان ایران و پاکستان و مردم جهان از این جنایات به ستوه آمده‌اند و این اتفاقات زمینه‌ساز نظم عادلانه جهانی خواهد شد.

رئیسی اظهار داشت: روابط ما با پاکستان فقط همسایگی نیست بلکه روابط ما تاریخی، تمدنی، و عمیق اعتقادی و دینی است. باورها ملت ایران با ملت پاکستان به‌هم پیوند داده است و این پیوند ناگسستنی است.

وی اضافه کرد: ظرفیت‌های بسیاری بین دو کشور وجود دارد که می‌تواند در جهت منافع دو کشور به‌کار گرفته شود و در نشست با مسئولان دولت پاکستان تصمیم گرفتیم روابط‌مان را در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و تجاری، فرهنگ و همه سطوح ارتقا دهیم.

رئیس‌جمهور در ادامه خاطرنشان کرد: مواضع دو کشور در مبارزه با تروریسم یکسان است و در مبارزه با تروریسم مصمم هستیم؛ درخصوص مبارزه با جرایم سازمان‌یافته، مواد مخدر و انواع ناامنی‌ها که دو کشور و منطقه را تهدید می‌کند نگاه مشترکی داریم و دفاع از حقوق بشر، محور همکاری دو کشور در سطح دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی است.

رئیسی گفت: ممکن است برخی همکاری‌های دو کشور را نپسندند، مهم نیست بلکه این اهمیت دارد که تداوم همکاری‌ها در جهت منافع دو کشور تعریف می‌شود.

مرز را بین دو کشور یک فرصت می‌دانیم

وی افزود: سطح روابط تجاری قابل قبول نیست و این روابط در گام اول به ۱۰ میلیارد دلار برسد. ما مرز را بین دو کشور یک فرصت می‌دانیم و این فرصت می‌تواند در جهت رفاه دو کشور بکار گرفته شود. سفر اخیر بنده و نخست‌وزیر به نقطه مرزی یک نمونه‌ی کوچک در زمینه فعال‌شدن بازارچه‌های مرزی بود و این کار می‌تواند گسترش یابد.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: ملت ایران تحریم‌های ظالمانه را به فرصت‌ها تبدیل کرده و ما این فرصت‌ها را در جهت پیشرفت کشور می‌دانیم؛ آمادگی داریم تجارب‌مان در این زمینه را با پاکستان به اشتراک بگذاریم.

رئیسی در پایان ابراز امیدواری کرد این سفر نقطه عطفی در ارتقای روابط دو کشور باشد.

خوشامدگویی محمد شهباز شریف؛ چشم و دل ما روشن

نخست وزیر پاکستان در نشست خبری مشترک با آیت‌الله رئیسی گفت: بعد از انتخاب دولت جدید پاکستان برای اولین بار است که یک مقام عالی‌رتبه به کشور ما می‌آید و این موجب افتخار ماست. چشم ما روشن و دل ما شاد.

قدردانی نخست وزیر پاکستان از رهبر انقلاب به دلیل حمایت از مردم کشمیر

محمدشهباز شریف در ادامه بیان کرد: هر دو کشور نگرانی خود را درباره کشتار مردم غزه اعلام و درباره آن گفت‌وگو کردیم و یکصدا اسرائیل را محکوم کرده و از کشورهای جهان درخواست می‌کنیم که هر چه سریعتر این اقدام نظامی را به پایان برسانند. راه حل عادلانه، تفصیلی و دیرپا برای مسئله فلسطین لازم است. پاکستان پشتیبانی از فلسطین را مشروط نمی‌کند و به همکاری با ایران تا تشکیل کشور فلسطین به پایتختی قدس ادامه می‌دهد.

وی ادامه داد: از آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم ایران که پشتیبان حق آزادی‌خواهی مردم کشمیر را در نظر داشتند، تشکر می‌کنم.

«محمد شهباز شریف» نخست وزیر پاکستان در این نشست خبری گفت: جناب آقای رئیس جمهور! شما در فقه و حقوق دانش دارید؛ ما در زمینه بهبود زندگی مردم کشورهای خود با داشتن اصول برای فروغ آنها همکاری خواهیم کرد.

کد خبر 846384 منبع: ایرنا برچسب‌ها ایران و پاکستان خبر ویژه سید ابراهیم رئیسی

دیگر خبرها

  • رییس‌جمهور در کاخ ریاست‌جمهوری سریلانکا مورد استقبال قرار گرفت
  • چه کسانی کاندیدای رهبری نظام بعد از امام بودند و چند رأی بدست آوردند؟ /وقتی متمم قاون اساسی با حکم ۲ رهبر به تصویب رسید!
  • روز تحلیف پوتین مشخص شد
  • شورای عالی انقلاب فرهنگی جایگاه قانون‌گذاری ندارد!
  • حکم دو رهبر پای متمم قانون اساسی ایران
  • انتخاب پنجمین رئیس‌جمهور در وقت فوق‌العاده
  • رصد اقدام دستگاه‌های اجرایی در حیطه امنیت غذایی و سلامت غذای کشور
  • رصد اقدام های دستگاههای اجرایی در حیطه امنیت غذایی و سلامت غذای کشور
  • قدردانی شهباز شریف از رهبر انقلاب به دلیل حمایت از مردم کشمیر | کنایه رئیسی؛ ممکن است برخی همکاری‌های دو کشور را نپسندند
  • فراجا وظایف ذاتی و قانونی در حوزه عفاف و حجاب، به موجب قوانین مختلف و مصوبات شورای‌عالی انقلاب فرهنگی دارد