Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ باتوجه به شرایط اقتصادی و همچنین کاهش میزان ارز کشور، درصد زیادی از سفرهای خارجی کاهش یافته  و مردم بیشتر به سفرهای داخلی روی آورده‌اند و میزان گردشگر در استان های کشور رو به افزایش است، اما نکته قابل توجه در این خصوص این است که با آگاهی مسئولان از بالا رفتن سفرهای داخلی با توجه به شرایط ایجاد شده؛ شاهد افزایش نیافتن فضاهای اسکان مسافران بخصوص در شهرهای توریستی کشور و برنامه ریزی نداشتن برای افزایش آمار مسافران داخلی است؛ به شکلی که هموطنان با نبود مکان امن و مناسب برای اسکان یا کمبود امکانات برای مسافران در شهرهای مختلف کشور مواجه هستند که در چند روز اخیر و با توجه به تعطیلات عید فطر این کمبودها پررنگ تر خود را نشان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این راستا گفتگویی را با مهرداد بائوج لاهوتی، عضو فراکسیون میراث فرهنگی و گردشگری مجلس شورای اسلامی، داشتیم که در ادامه خواهید خواند:

این نماینده مجلس در خصوص کاهش چشمگیر سفرهای خارجی و افزایش سفرهای داخلی و همچنین نداشتن بسترهای مناسب برای ارائه خدمات هرچه بهتر به گردشگران و مسافران اعم از داخلی و خارجی بیان داشت: کاهش چشمگیر سفرهای خارجی نکته‌ای مثبت است که از آن باید به صورت صحیح و درست بهره‌وری های لازم را انجام دهیم و فرهنگ گردشگری را تقویت کرده تا بتوانیم تمامی مناطق کشور را به مسافران و گردشگران معرفی کنیم. در شرایط حال حاضر و با توجه به این موضوع که میزان سفرهای خارجی کمتر شده و مردم به سفرهای داخلی روی آورده‌اند فرصتی را در راستای معرفی مناطق توریستی کشور در اختیار داریم که باید از آن استفاده بهینه ای را انجام دهیم و در روش های ارائه سرویس و خدمات به مسافرین تجدید نظر کلی انجام دهیم، اما متاسفانه از این فرصت به دست آمده استفاده لازم را نکرده‌ایم و طبق روال گذشته و با کمترین امکانات مشغول به ارائه خدمات و سرویس دهی به مسافران هستیم.

وی ادامه داد: در خصوص گردشگران خارجی نیز کوتاهی هایی صورت گرفته است، باید توجه داشت وقتی گردشگری خارجی وارد کشور می شود به همراه خود ارز وارد می کند و همچنین تاثیرات مثبتی را روی صنعت توریسم و گردشگری خواهد گذاشت اما متاسفانه در این زمینه نیز شاهد ارائه خدمات طبق روال گذشته هستیم که نشان دهنده عدم پیشرفت در این زمینه است.

بی برنامه‌گی برای مسافران پر سود خارجی

بائوج لاهوتی با تاکید بر اینکه این ضعف خدمات دهی از سوی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور صورت می گیرد عنوان کرد: سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کل کشور به عنوان یکی از اصلی‌ترین متولیان امر گردشگری در این رابطه کوتاهی‌های فراوانی را انجام داده است و از نکاتی غافل مانده است، این نکات عبارتند از: در حال حاضر مسافرت به ایران از سوی گردشگران خارجی برای آنان بسیار توجیه اقتصادی دارد و به صرفه است و باید شرایط و زیر ساخت های لازم برای ورود این نوع گردشگران به کشور فراهم شود، اما سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در این رابطه هیچ حرکت رو به جلو مثبتی را انجام نداده است تا شاهد آن باشیم و حتی برای گردشگران داخلی نیز بسترها و زیرساخت های لازم وجود ندارد، برای مثال در تعطیلات چند روز اخیر شاهد موجی از مسافرت ها به سمت شمال کشور بودیم که مشکلاتی نظیر عدم اسکان مناسب مسافران، نبود خدمات رفاهی مناسب و موارد دیگر را در پی داشت. تمامی این بی‌نظمی‌ها نشات گرفته از نبود یک برنامه هدفمند و صحیح و همچنین عدم نظارت در این رابطه بود که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری باید اقدامات لازم را انجام می داد، اما اینطور نبود.

وی افزود: خوشبختانه سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری از سوی سرمایه‌گذاران به میزان قابل توجهی روبه افزایش است که باید سازمان میراث فرهنگی و گردشگری همکاری‌های لازم را در جهت جذب این سرمایه‌گذارها انجام دهد و زیرساخت‌های لازم را برای فعالیت آنان فراهم سازد.

بائوج لاهوتی در ادامه سخنان خود عنوان کرد: در حال حاضر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور به عنوان یکی از معاونت‌های تحت نظر دولت در حال فعالیت است به همین دلیل مجلس و نمایندگان نمی‌توانند به صورت مستقیم نظارت کاملی را روی این سازمان داشته باشند و در همین راستا بحث تبدیل این سازمان به وزراتخانه در مجلس مطرح شده و امیدواریم با تبدیل شدن این سازمان به وزراتخانه بتوانیم اشراف نظارتی کاملی روی آن داشته باشیم تا در راستای گردشگری که یکی از حوزه‌های تحت امر آن است شاهد پیشرفت‌های هرچه بیشتر در این حوزه باشیم.

عضو فراکسیون میراث فرهنگی و گردشگری در خصوص افزایش بی‌رویه  قیمت هتل‌ها و مراکز اقامتی بخصوص  در روزهای تعطیل و  همچنین نبود نظارت روی این موضوع نیز افزود: همانطور که گفته شد در تمامی حوزه‌های گردشگری سازمان میراث فرهنگی به عنوان متولی امر باید خدمات لازم را در این رابطه به گردشگران و مسافرین ارائه دهد و میزان قیمت هتل ها و مراکز اقامتی را کنترل کند تا مسافر با قیمت های سرسام آوری مواجه نشود اما متاسفانه همانطور که گفته شد نظارت مستقیمی از سوی این سازمان صورت نمی‌گیرد  و ما شاهد افزایش بی رویه قیمت ها در مراکز اقامتی و هتل ها هستیم.

وی در پایان نیز در خصوص دلایل افزایش قیمت بلیت وسایل نقلیه نظیر هواپیما و قطار در زمان تعطیلات نیز افزود: متاسفانه هیچ نظارتی روی میزان قیمت بلیت وسایل نقلیه از سوی هیچ کدام از ارگان‌ها صورت نمی گیرد و با افزایش قیمت بلیت‌ها روبرو بوده ایم، کسانی که  قیمت ها را افزایش میدهند باید بدانند حمل و نقل در گردشگری از اساسی ترین مباحث است که باید به صورت صحیح به گردشگران خدمات ارائه دهد و جابجایی گردشگران با مناسب ترین هزینه انجام گیرد. پس از بازگشایی مجدد مجلس پس از تعطیلات؛ به صورت مفصل علل افزایش و بی نظارتی روی قیمت بلیت وسایل نقلیه زمینی و هوایی از سوی نمایندگان و فراکسیون گردشگری پیگیری خواهد شد.

خبرنگار: امجد عبدی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران صنعت گردشگران و مسافران گردشگری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۹۲۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح جامع برقی‌سازی وسایل نقلیه در پایتخت

مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران گفت: ۲۵ هزار دستگاه سدان، ۲۵۰۰ دستگاه خودروی SUV و ۱۰ هزار دستگاه وَن به حوزه حمل و نقل عمومی شهر تهران وارد می‌شود.

به گزارش مشرق، شهریار افندیزاده با تاکید بر ضرورت برقی‌سازی ناوگان حمل و نقل پایتخت اعلام کرد: با توجه به اثرگذاری ویژه این طرح بر وضعیت و کیفیت زندگی شهروندان و لزوم بررسی اثرات اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی آن، در کنار اثرات حمل و نقلی در سطح شهر تهران، استفاده از خدمات شرکت‌های مهندسین مشاور، دارای تخصص‌‎های مرتبط با موضوع، مطالعه موردنیاز ما است.

مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران با اشاره به آغاز فرایند انتخاب مشاور از فراخوان دو فقره آگهی استعلام ارزیابی فنی و مالی در روزهای دوشنبه و چهارشنبه، ۲۷ و ۲۹ فروردین ماه ۱۴۰۳ در یک روزنامه خبر داد و گفت: از شرکت‌های مشاوری که دارای حداقل رتبه ۲ در تخصص حمل و نقل هستند، دعوت کردیم برای دریافت اسناد انتخاب مشاور، از اول تا هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ به سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرتهران مراجعه کنند.

افندیزاده افزود: مکان‌یابی و طراحی ایستگاه‌های شارژ وسایل نقلیه برقی (به تفکیک اتوبوس، تاکسی، خودرو شخصی و موتورسیکلت) با در نظر گرفتن معیارهای ترافیکی (اثرسنجی ترافیکی)، زیرساخت‌های برقی (دیماند و تأمین برق ایستگاه‌ها) و مکانیکی موردنیاز و الزامات معماری و شهرسازی، از مهم‌ترین موضوعاتی است که در مطالعات طرح جامع برقی‌سازی وسایل نقلیه در شهر تهران به طور کامل بررسی می‌شود.

مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران همچنین به تعیین اولویت خطوط اتوبوسرانی و تاکسیرانی شهر تهران برای برقی‌سازی ناوگان اشاره کرد و خاطرنشان کرد: مدل‌های اقتصادی نحوه مالکیت تاکسی و موتورسیکلت برقی با توجه به قیمت موجود تاکسی و موتور بنزینی، از دیگر موارد مورد بررسی در مطالعات طرح جامع برقی‌سازی وسایل نقلیه در شهر تهران است.

افندیزاده با اشاره به اثرات ترافیکی، زیست‌محیطی، اجتماعی و اقتصادی برقی‌سازی وسایل نقلیه در پایتخت، تصریح کرد: بررسی پدافند غیرعامل جهت جانمایی و استقرار ایستگاه‌های شارژ و تدوین مدل قیمت‌گذاری و هزینه شارژ وسایل نقلیه، سایر موضوعاتی هستند که در این طرح به صورت همه‌جانبه و از زوایای مختلف مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.

مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرتهران گفت: براساس قانون هوای پاک، شهرداری تهران نسبت به حل مشکل آلودگی هوا دارای مسؤولیت‌ها و وظایفی است که در راستای تحقق آن باید اقدام‌های لازم را انجام دهد.

افندیزاده گفت: در همین راستا مدیریت شهری با انعقاد قراردادهایی در زمینه توسعه حمل و نقل عمومی برقی (اتوبوس و تاکسی برقی) با سرمایه‌گذار چینی، تلاش کرده تا هر چه زودتر موضوع کمبود و فرسودگی ناوگان حمل و نقل عمومی را حل کند و با برقی‌سازی ناوگان، میزان آلودگی هوای تهران را کاهش دهد.

افندیزاده افزود: در بازه زمانی مشخصی، ۲۵ هزار دستگاه سدان، ۲۵۰۰ دستگاه خودروی SUV و ۱۰ هزار دستگاه وَن به حوزه حمل و نقل عمومی شهر تهران وارد می‌شود.

به گفته مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرتهران، ورود خودروهای برقی به ناوگان حمل و نقل عمومی، علاوه بر تغییر مبلمان شهری و ارتقای سطح ارائه خدمات به شهروندان، موجب انتقال تکنولوژی تولید نیز خواهد شد که تأثیر بسزایی در سرعت تولید خودرو و به‌روزرسانی صنعت خودرو دارد و علاوه بر آن، در کاهش مصرف سوخت و آلودگی هوای ناشی از آن نیز بسیار مؤثر است.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • قیمت دلار مبادله ای چند؟
  • کلید گرانی بلیت هواپیما در دستان ستاد تنظیم بازار
  • قیمت بلیت هواپیما افزایش می‌یابد؟!
  • کلید افزایش قیمت بلیت هواپیما در دستان ستاد تنظیم بازار
  • بخشنامه «هما» درباره شرایط رسیدگی به امور مسافران
  • آخرین نرخ ارزهای مبادله ای/ قیمت دلار ثابت ماند
  • فرآیند انتخاب مشاور برای برقی‌سازی وسایل نقلیه کلید خورد
  • مطالعات طرح‌ جامع برقی‌سازی وسایل نقلیه کلید خورد
  • طرح جامع برقی‌سازی وسایل نقلیه در پایتخت
  • خبرهای جدید از طرح‌جامع برقی‌سازی وسایل نقلیه در پایتخت