Web Analytics Made Easy - Statcounter

مترو درون شهری کرج از ۶ خط ابتدای طرح به یک خط رسید و از ۱۶ کیلومتر به هفت کیلومتر مسیر مترو، تقلیل یافت و هزینه ای بالغ بر ۱۰۰۰ میلیارد تومان صرف شد؛ نکته اصلی این جا است که مابقی میزان هزینه ها از کجا باید پرداخت شود؟

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، کلانشهر کرج بیش از 10 سال است که بار اجرای طرح مترو درون شهری را به دوش می کشد؛ آنچنان که در سطح شهر با بسته شدن معابر، راه ها و حتی گاهی شکایت همسایه های همجوار اجرای طرح گویای این سخن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

جمعیت رو به رشد کرج به عنوان مرکز استان البرز همواره بار ترافیکی شدیدی را به دوش می کشد و ضرورت یک مترو درون شهری را بیش از پیش نشان می دهد، در این میان وعده رئیس سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری کرج مبنی بر این که کرجی ها شاید سال 1400 سوار مترو درون شهری شوند، نشان می دهد که آن چنان که انتظار می رود، همچنان روند اجرای طرح ادامه پیدا کند.

 

در این رابطه در گفتگو خبری خبرگزاری ایسنا با رئیس سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری کرج، آمده است: اگر طی بیش از یک دهه گذشته پروژه قطار شهری با سرعت یک سال و نیم اخیر تکمیل می‌شد، سال‌ها از افتتاح این پروژه گذشته بود.

 

این خبر می افزاید: فاز یک پروژه قطار شهری کرج به طول ۱۵ کیلومتر،  ۱۴ ایستگاه دارد که از میدان دانشگاه خوارزمی آغاز و تا میدان شهید سلطانی ادامه دارد.

 

رئیس سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری کرج ادامه می دهد: اگر روند تکمیل قطار شهری با همین سرعت پیش برود، تا پایان شورای پنجم ایستگاه‌های ۴۵ متری گلشهر تا چهارراه طالقانی با دو رام قطار به بهره برداری می‌رسد.

 

متناسب با اضهار امیدواری این مسئول از اینکه کرجی ها در سال ۱۴۰۰ از مترو درون شهری بهره مند شوند، سخنگوی شورای شهر کرج در قالب نامه ای در پاسخ به یکی از شهروندان آورده است: در خصوص علل مخالف ام در خصوص مخالفت با لوایح مترو باید نکاتی را مطرح کنم.

 

اساسا بزرگ راه شمالی را یک اشتباه بزرگ و فاجعه زیست محیطی می دانم و در خصوص واگذاری زمین های مطلوب در تهاتر با این پیمانکار در لوایحی که از طرف شهرداری ارائه شده  بود نیزمخالفت کردم. متاسفانه ما در حال تکرار تجربیات غلط غرب در خصوص احداث بزرگ راه ها در داخل شهر ها هستیم و امروز اکیدا این کار صورت نمی گیرد ولی این پروژه درحال اتمام است. بنده با مترو مخالف نیستم ولی تحقق مترو برای ۱۶ کیلومتر در حال حاًًضر حداقل ۸ تا ده هزار میلیارد پول لازم است. منبع آن کجاست،؟مترو هر چند مهم ولی به چه قیمتی؟

 

تا کنون که مخالفت های بنده با اخذ وام ویا فروش اوراق برای پروژه همیشه ناتمام مترو رای نیاورده واکثریت اعضای محترم شورا به تمام لوایح مترو رای داده اند.

 

لطفا از سایر دوستان شورا بپرسید که علارغم تصویب تمام لوایح، مترو طی دوسال اخیر چقدر پیشرفت داشته است؟ خوشبختانه یا متاسفانه تا کنون فریادهای بنده در خصوص مترو به جایی نرسیده است و موضع گیری های گاه و بیگاه بنده تاثیری بر روند نداشته است ولذا جای هیچ گونه نگرانی نیست!!! قطعا حرف های حقیر بازدارنده آرزوی های بزرگ با دست های خالی برخی نخواهد بود، ولی تاریخ قضاوت خواهد کرد. من فقط نمی خواهم پروژه ای نیمه کاره با میلیاردها هزینه و بدهی به شهروندان از خود به ارث نهیم.

 

در خصوص دیگر سوالات اولا لیست امید در کدام بیانیه تبلیغاتی قول مترو داده است بنده حداقل از آن خبر دار نیستم. دوم اساسا فرد یا افرادی می توانند قولی بدهند که بار مالی فراوان دارد؟ آیا شورا پدیده ای جمعی نیست که خروجی آن رای اکثریت است؟به فرض  اگر  برخی در انتخابات قولی  داده باشند به محدودیت ها و موانع و امکانات هم اندیشه اند.

 

در خصوص سوال تان مبنی بر منابع مالی اگر مترو خرج نکنیم پول آن کجا می رود .؟برادر عزیزم پولی وجود ندارد!. لایحه هایی که تا کنون امده وام وفروش اوراق با بهره ی بالا وخام فروشی زمین های مرغوب از جمله فرهنگسراها بوده است. باوضعیت کنونی کشور و کرج احذ وام و فروش اوراق قرضه چیزی جز پروژه ای نیمه کاره و بدهی فراوان واز دست دادن امکانات  و بازماندن از سایر وظایف چیزی جز هزینه های هنگفت به مردم تحمیل نخواهیم کرد.

 

اگر همین حدود ۱۰۰۰ میلیاردی که خرج شده اگر وارد حوزه گردشگری،زیرساخت های اجتماعی ،ورزشی،فرهنگی بافت های فرسوده ،حمل و نقل ممکن و مقرون به صرفه تری می شد شکل و شمایل کرج متحول شده بود.

 

اگر منابع هزینه شده صرف خرید باغات درون بافت شهری می شد اکنون شهر سبز تری وسرانه فضای سبز بیشتری داشتیم. اگر معابر بازگشایی می شد ترافیک روان تری داشتیم به دلیل ناتوانی در تحقق برخی توافقات مان با شهروندان در خصوص معابر اعتماد مردم از شهرداری درحال سلب شدن است.

 

اگربه دلیل کمبود منابع مالی مجبور نبودیم از جرایم ماده ۱۰۰ ارتزاق کنیم شهر با هویت تر و آرام تری داشتیم . با درصد کمی از مبِلغ فوق می توانستیم گالری هنری،موزه کرج ،خطوط مناسب دوچرخه سواری و...  داشته باشیم.وضعیت پسماند این کلان شهر بصورت فاجعه باری ناکارآمد است تزریق مناسب بودجه واستفاده از متخصصین به داشتن شهر بهتر کمک می کند.

 

قطعا اگر پولی وجود داشت و پیمانکار حرفه ای تر وجود داشت مترو از اولویت های اولیه بود. مترو اساسا قرار نبود با پول یا ملک ومنابع شهر ساخته شود‌.بلکه باید پیمانکار اسپانسر وسرمایه گذار آن را فراهم می کرد.لطفا بپرسید کشورهای دیگر ویا حتی شهرهای دیگر ایران برای داشتن برای داشتن هر کیلومتر مترو چقدر هزینه کرده اند و ما برای متروی نداشته مان تا کنون چقدر هزینه کرده ایم.؟

 

فراموش نکنیم مترو کرج قرار بود ۶ خط داشته باشد، که شد یک خط و یک خط هم مداوم تعدیل خورده و به ۷ کیلومتر کاهش یافته است. اگر مترو مهم است که البته هست لطفا بپرسید چرا از ۱۶ کیلومتر به ۷ کیلومتر تقلیل یافته است؟.چرا تذکرات و تاکیدم برای به مناقصه گذاشتن ویا مشارکت سرمایه گذاری برای سایر خطوط نشنیده گرفته می شود تا در رقابت بین پیمانکاران انگیزه های بیشتری برای این خط هم بوجود بیاید. چرا از سایر روش های سرمایه گذاری از جمله BOT -Boo-BlT-BlOT ویا قرادادهای مشارکت مدنی و یا فرصت های سرمایه گذاری برای مترو استفاده نمی شود ؟ آیا وظیفه مدیرعامل یک سازمان غیر از این امور است؟

 

سخنان سخنگوی شورای شهر، می تواند برای متولیان امر یک چراغ راه باشد، آن چنان که مانع خسارت های بیشتر مادی در عرصه عمرانی برای کلانشهر کرج باشد. این که مترو کرج که در ابتدا بنای ۶ خط را در نظر داشت و امروز یک خط را در نظر دارد و کاهش هفت کیلومتری که خود جای سوال و پیگیری است.

 

نکته اساسی در نیاز مرکز استان البرز به یک مترو شهری شفافیت مطالب حقوقی و مالی و ورود نمایندگان مجلس شورای اسلامی البرز است که طی این مدت در خصوص تحقق این امر چه کرده اند و چرا امروزه مترو درون شهری کرج از ۶ خط ابتدای طرح به یک خط رسیده است و آن ۱۶ کیلومتر به هفت کیلومتر مسیر مترو، تقلیل یافته است؟

 

آن چنان که ظرفیت کلانشهر کرج و دیگر شهرهای صنعتی استان البرز نشان می دهد تا چندی دیگر شاهد وفور جمعیتی بیش از این خواهیم بود و این مهم مسأله ای نیست که به راحتی بتوان از آن عبور کرد.

 

گسترش شبکه مترو درون شهری کرج از اوائل دهه ۸۰ مطرح شده است و در مهرماه سال ۸۲ در قالب ۶ خط برای کلانشهر کرج مصوب شد. سال ۸۴ کلنگ احداث آن بر زمین خورد تا در سال ۱۳۸۹ شاهد بهره مندی آن باشیم و امروز قریب ۱۳ سال از اجرای طرح می گذرد و وقت آن رسیده است که مسئولان امر، واقعیت را به مردم بگویند.

 

 

پایان پیام/301

منبع: شبستان

کلیدواژه: نماز عید فطر عید فطر خبرگزاری شبستان امام خمینی ره استان بوشهر اقامه نماز عید فطر نماز جمعه مقاومت خطبه های نماز جمعه مقام معظم رهبری شبکه مترو سخنگوی شورای شهر کرج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۹۳۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمون سخت دولت برای باز کردن گره حمل‌و‌نقل شهروندان تهرانی!

با همراهی دولت طی ۲ سال اخیر در حوزه حمل و نقل عمومی تهران که سال‌هاست با کمبود و فرسودگی شدید ناوگان مواجه است، اتفاقات خوبی افتاده اما اکنون در بزنگاهی قرار داریم که بار دیگر آزمونی برای مسئولان دولتی محسوب می‌شود!

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزرای دانشجو، تهرانی‌ها در سال‌‌های نچندان دور، شاهد وضعیت رو به بهبود ناوگان حمل و نقل عمومی از جمله اتوبوسرانی بودند، اگرچه همچنان نیازها و خلاءهایی وجود داشت اما تغییرات مشهود و امیدبخشی به چشم می‌خورد با این حال، این روند به جای تداوم پیشرفت بین سالهای 96 تا 1400 با کندی و حتی پسرفت مواجه شد و به تدریج شاهد وضعیت نامطلوبی در مترو و اتوبوسرانی شهر تهران شدیم.

با آغاز به کار دوره فعلی مدیریت شهری، تهران جان تازه‌‌ای گرفت؛ شورای شهر تهران با اختصاص 45 درصد از بودجه شهرداری به حوزه حمل و نقل عمومی در سال 1402 عملاً زمینه تحول در این حوزه را فراهم کرد و شهرداری تهران نیز با تمرکز در این بخش، عملکرد خوبی نشان داد و برای جبران عقب‌ماندگی‌های سال‌های پیش این حوزه، آستین‌ها را بالا زد.

بر همین اساس در 33 ماه گذشته 19 ایستگاه مترو بهره‌برداری شد و احداث خطوط 8، 9، 10 و 11 مترو نیز آغاز شد و در حوزه اتوبوسرانی نیز 826 اتوبوس تازه‌نفس وارد ناوگان و 428 دستگاه اتوبوس بخش خصوصی و ملکی شهرداری، اورهال شد که وضعیت امیدوار کننده‌ای را برای شهروندان رقم زد.

گام بلند شهرداری برای جبران کاستی‌های حمل و نقل عمومی با همراهی دولت

اما علاوه بر تلاش برای توسعه و بهبود وضعیت فعلی، شهرداری تهران با حمایت شورای شهر و همراهی دولت توانست گام‌های بلند و مؤثرتری برای این حوزه نیز بردارد؛ زاکانی در سال گذشته با سفر به چین توانست قراردادی تاریخی برای ایجاد تحول در حوزه اتوبوسرانی، مترو، تاکسی و حتی موتورسیکلت‌های برقی تهران امضا کند.

در این راستا ضمن به سرانجام رساندن یکی از اقدامات بر زمین‌ مانده از سال 95 مبنی بر عقد قرارداد دریافت 630 دستگاه واگن برای مترو که در ادامه به 791 دستگاه افزایش یافت، قرار است 2500 دستگاه اتوبوس 12 متری، 25000 دستگاه تاکسی سدان برقی، 2500 دستگاه تاکسی شاسی‌بلند (suv)، 10 هزار دستگاه ون و 150 هزار دستگاه موتورسیکلت برقی با پشتیبانی مالی چین خریداری شود. 

تداوم حمایت‌های دولت یک ضرورت است!

اما واقعیت امر این است که به ثمر نشستن این قرارداد به همکاری مستقیم دولت بستگی دارد البته دولت آقای رئیسی طی سالهای اخیر با حمایت از اقدامات مدیریت شهری، حسن نیت خود را در چند مرحله نشان داد است؛ به عنوان مثال دولت با پرداخت حدود یک میلیارد دلار موجب به سرانجام رسیدن قرارداد تأمین 791 دستگاه واگن برای متروی تهران شد و در اواخر سال گذشته نیز با آماده‌سازی 20 درصد از مبلغ پیش‌پرداخت اولیه مورد نیاز برای قرارداد با شرکت‌های چینی عملاً زمینه تحول در حمل و نقل عمومی که علیرغم اقدامات صورت گرفته همچنان یکی از چالش‌‌های کلانشهر تهران محسوب می‌شود را فراهم کرد اما نیاز به حمایت‌های دولت همچنان یک ضرورت محسوب می‌شود! ضرورتی که بارها از زبان کارشناسان و مدیران شهری هم مطرح شده است. 

گرهی که به دست وزارت کشور باز می‌شود

حال به نظر می‌رسد دولت در معرض آزمون دیگری قرار گرفته تا بار دیگر حسن نیت خود و میزان حمایتش را از اقدام مدیریت شهری تهران و به طور غیرمستقیم حمایتش از مردم را نشان دهد زیرا در روزهای اخیر خبرهایی مبنی بر برخی سنگ‌اندازیها در واردات اتوبوس‌ها و واگن‌های مترو در رسانه‌ها منتشر شده که گره آن به دست وزارت کشور باز می‌شود! 

اخیراً مهدی چمران؛ رئیس شورای شهر تهران نسبت به ممانعت از ورود واگن‌های مترو و اتوبوسهای برقی وارداتی از چین به داخل کشور انتقاد کرده و گفته بود: "متأسفانه فردی که در وزارت کشور مسئولیت دارد برای ورود واگن‌ها و اتوبوس‌ها چالش ایجاد کرده است!"

حجت‌الاسلام سیدمحمد آقامیری؛ عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران نیز در این باره به تسنیم گفته: خللی در ساخت واگن‌ها وجود ندارد اما به دلیل اینکه پک پای قرارداد مربوط به دولت است، طرف چینی اعلام کرده که سیستم‌‌های فنی که در قرارداد شهرداری تهران پیوست شده، باید به تأیید دولت هم برسد.

وی تاکیده کرده بود تأیید سیستم فنی که درخواست شرکت چینی بود، به وزارت کشور رفته اما نیروهای فنی که بخواهد آن را خوب بررسی کند، در اختیار نداشته‌اند که باعث شده کار مدتی معطل بماند. 

آقامیری با اشاره به اینکه خللی در تولید و قرارداد ایجاد نشده است، گفته بود: در این راستا گلایه‌هایی مطرح شد و پیگیری‌هایی در حال انجام است که زودتر پاسخ شرکت چینی مبنی بر تأیید سیستم فنی قطارها داده شود.

در ادامه گفت‌وگوها و رایزنی با مسئولان دولتی، چمران در اظهارات دیگری اعلام کرد که «ما موضع‌گیری خاصی در خصوص واگن‌ها نداریم و می‌گوییم به درد مردم برسید؛ این اقدامات باید جهادی انجام شود نه اینکه دو تا سه ماه زمان ببرد و هر یک روزی که این تاییدیه‌ها به تاخیر بیفتد، مردم از برخورداری نزدیک به یک هزار واگن عقب خواهند افتاد».

وی ادامه داد: «اگر اشکالی هم از ناحیه ماست بگویند تا رفع کنیم. ما بحثی نداریم و نمی‌گوییم اشکال از آنهاست بلکه تاکید داریم باید دلسوزانه پیش برویم نه به صورت اداریم».

تحول در حمل و نقل عمومی را به تعویق نیندازیم!

همانطور که ابتدای این گزارش اشاره شد، زمینه تحولات خوبی در حوزه حمل و نقل عمومی که سال‌هاست با کمبود و فرسودگی ناوگان دست و پنجه نرم می‌کند، فراهم شده است و این امر تاکنون با همراهی شورای شهر تهران، اقدامات جهادی شهرداری و حمایت‌های مؤثر دولت آقای رئیسیپیش‌ رفته است؛ اما اکنون در بزنگاهی قرار داریم که بار دیگر آزمونی برای مسئولان دولتی محسوب می‌شود!

آزمونی که اگر در آن رو سفید نشود، خط بطلانی بر اقدامات و امیدهایی که برای مردم ایجاد شده، می‌کشد!

توده مردم در کلان‌شهر تهران، هیچ بهانه‌ای را برای کوتاهی مسئولان مربوطه در این زمینه نمی‌پذیرند وهرگونه اهمال و کارشکنی در روندی که برای تحقق آن، زحمات و هزینه‌های زیادی صرف شده خیانت به مردم خواهد بود.

امیدواریم مسئولان دولت به ویژه مسئولان وزارت کشور در باز شدن گره ایجاد شده نیز بار دیگر جهادی عمل کند و شیرینی اقداماتی که تاکنون برای کمک به کاهش مشکلات حمل و نقل عمومی برداشته شده را به کام مردم تلخ نکنند!

دیگر خبرها

  • راهپیمایی نمازگزاران کرجی در حمایت از عملیات وعده صادق
  • وضعیت دستفروشان از چین تا آمریکا | آیا دستفروشی در مترو شهرهای بزرگ دنیا آزاد است؟
  • آزمون سخت دولت برای باز کردن گره حمل‌و‌نقل شهروندان تهرانی!
  • شعار "بهت افتخار می کنیم ایران" در مترو نیویورک آمریکا (فیلم)
  • (ویدئو) قطار بومی مترو هفته آینده وارد خط خواهد شد
  • ورود واگن های وارداتی مترو امسال
  • گران شدن کرایه‌های مترو، اتوبوس و تاکسی از شنبه؛ از ۱۶ تا ۴۵ درصد!
  • گران شدن کرایه های مترو ، اتوبوس و تاکسی از شنبه
  • افزایش ۱۶ تا ۴۵ درصدی کرایه های مترو، اتوبوس و تاکسی ها از شنبه
  • افزایش ۱۶ تا ۴۵ درصدی کرایه‌های مترو، اتوبوس و تاکسی‌ها از شنبه