Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،  سعید نمکی وزیر بهداشت صبح امروز در مراسم چهل و سومین کنگره جامعه جراحان ایران که در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد اظهار کرد: خوشبختانه مرحله دوم عملیاتی طرح بسیج ملی کنترل فشار خون با  استقبال خوبی از طرف مردم و از سوی طرح سنجش فشار خون انجام گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در طرح کنترل فشار خون، ۴۰ میلیون فرد بالای ۳۰ سال به طور رایگان تحت پوشش این طرح  قرار می‌گیرند و پیش بینی می‌شود که  مراحل درمانی۲ میلیون بیمار دارای عارضه فشار خون بالا بصورت رایگان انجام شود.

وزیر بهداشت گفت: در زمینه اجرای طرح کنترل فشار خون، حساسیت زایی و ایجاد هشدار‌های لازم در زمینه فشار خون صدا و سیما همکاری خوبی با ما داشته است و اکنون تمام اطلاعات بیماران در پرونده الکترونیک سلامت به ثبت می‌رسد.

نمکی گفت:  انقلاب دستاورد‌های بزرگی داشته است در گذشته   از هر ۱۰۰۰ تولد بیش از ۲۰۰ نوزاد پیش از یک سالگی جان می‌باختند؛ در آن زمان پوشش واکسیناسیون کشور زیر یک درصد و جامعه پزشکی ما محدود بود به طوری که  ۸۰ درصد از پزشکان ایران را  بنگلادشی‌ها  و هندی‌ها  تشکیل می‌دادند، اما امروزه تعداد مرگ و میر‌ها به زیر یک درصد رسیده است و در رشته‌هایی مانند پبوند عضو از بیرون ببمار وارد کشور می‌شود.

وزیر بهداشت با بیان اینکه  پوشش واکسیناسیون ایران صد درصد است اظهار کرد: ایران موفق به کسب رتبه اول در بین کشور‌های منطقه مدیترانه شده است؛ وزارت بهداشت بیشترین نیاز به واردات را دارد و وزارتخانه نیازمند همراهی همه انجمن‌ها است.

بیماری‌های غیر واگیر مسئله اصلی حوزه سلامت کشور است

وی افزود: در حوزه تحولات توانستیم سلامت کودکان را با پنج دلار در برابر شش بیماری ایمن کنیم و رکوردی در  آموزش بهورز‌ها به ثبت رسانده‌ایم؛  امروز باید شیوه زندگی مردم را تغییر بدهیم و مشکلات بیماری‌های غیر واگیر مسئله اصلی حوزه سلامت کشور است.

نمکی با اشاره به اینکه کشور را باید مبتنی بر علم و عقل اداره کرد، تاکید کرد: در سال ۹۶ سیصد و هشتادهزار  مرگ در کشور رخ داد که ۲۵ هزار مرگ به دلیل بیماری‌های واگیر و مابقی به خاطر بیماری‌های غیر واگیر بوده است؛ ۱۶۱ هزار مرگ و میر به دلیل عوارض بیماری فشار خون بالا و ۹۱ هزار مرگ به دلیل بیماری فشار خون است.

وزیر بهداشت با بیان اینکه  در بحث آموزش دستاورد‌های خوبی داشته ایم اظهار کرد: با این وجود دچار مشکلاتی هستیم، زیرا انسان هارا بعضا کم مصرف و طولانی مدت تربیت می‌کنیم و عدالت ما در توزیع منابع دچار اشکال است.

وی بیان کرد: همکاران پزشک را برای ایجاد تحول در آموزش بسیج کرده‌ایم و امروزه دانشجویان ما دچار کمبود خویشتنداری شده‌اند؛ دانشجوی ما ابن سینا را نمی‌شناسد، ولی تمام دانشمندان دنیا را می‌شناسد.

نمکی با بیان  اینکه دلیلی ندارد ما به روش طب ابن سینا طبابت کنیم، افزود: دانشجویان ما از گذشته بریده شده‌اند و ما لاستیک تراکتور تولید می‌کنیم، اما اکثر ماشین هایمان پراید و پژو است.

وزیر بهداشت با بیان اینکه  بسیج ملی فشار خون و بهداشت دهان و دندان از جمله کار‌های مهم در زمینه مسائل بهداشتی است گفت:  حدود یک میلیون و دویست هزار دانش آموز در طرح سلامت دهان شرکت داده شدند؛ به طور قطع  در آینده جمعیت سالمندی ما بیشتر خواهد شد  امروزه جوانان سالمند شده‌اند و در حاشیه شهر‌ها گرفتاری برایمان ایجاد کرده‌اند.

وی افزود: هزینه‌های کمر شکن، بیماران خاص و ماندگاری پزشکان در مناطق محروم از جمله اقدامات مهم ما محسوب می‌شود؛ اولین سال تعرفه‌های پزشکی را  در پایان سال ۹۷ به هیئت دولت بردیم و این اولین بار بود که تعرفه بخش دولتی و خصوصی تفاوت داشته است.

نمکی با بیان اینکه نمی‌گذارم از بیرون حرفه به همکاران اساعه ادب کنند اظهار کرد: پزشکان جنگ را به خوبی اداره کرده اند و در همین سیل اخیر هم پزشکان همکاری خیلی خوبی با یکدیگر داشتند و حماسه بزرگی را خلق کردند و من به رئیس سازمان بهداشت جهانی بار‌ها گفته ام که ایران با دیگر کشورها فرق می‌کند.

وزیر بهداشت با اشاره به فرار مالیاتی بیان کرد:  فرار مالیاتی تنها مختص جامعه پزشکی نیست و هجمه و تخریب این سرمایه اجتماعی خوب نیست من با رئیس صدا و سیما مستقیما در زمینه هجمه به پزشکان صحبت کرده ام؛ به فکر پرستاران و مطالبات آن‌ها هستم و در حال حاضر تامین اجتماعی حدود ۲۰۰۰ میلیارد تومان به پرستاران بدهکار است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی اخبار سلامت وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۹۵۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیشترین موارد ابتلا به مالاریا در سیستان‌و بلوچستان بوده‌است

ایسنا/خراسان رضوی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: سال گذشته در کشور روزانه بیش از ۲۸ نفر مبتلا به مالاریا شناسایی شده‌اند که بیشترین موارد شناسایی شده در استان سیستان و بلوچستان بوده‌است که با توجه به بارش‌های سال‌های گذشته و امسال در مناطق جنوبی که منطقه آندمیک مالاریا محسوب می‌شود، احتمال افزایش موارد ابتلا مورد انتظار است.

حامد جز جلالیان در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه ۲۵ آوریل مصادف با ۶ اردیبهشت‌ماه به نام روز جهانی مالاریا نام‌گذاری شده است، افزود: سال ۲۰۲۲ در هر ثانیه ۷ مورد مبتلا به مالاریا در سطح جهان شناسایی و هر دقیقه یک نفر بر اثر بیماری مالاریا جان خود را از دست می‌دهد و همچنین طبق این آمار در ایران نیز ۱۰ هزار نفر در یک سال گذشته مبتلا به بیماری مالاریا شده‌اند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور خاطرنشان کرد: وظیفه سیستم بهداشت و درمان این است که با هوشیاری کامل در خصوص شناسایی و درمان مناسب افراد با ریسک خطر بالای مالاریا که شامل تب طول کشیده و سابقه سفر به مناطق مالاریا خیز از جمله استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان اقدام نمایند که در این راستا در سال گذشته نزدیک به ۳۰۰۰ نمونه از جمعیت تحت پوشش دانشگاه تهیه و یک مورد بیمار مبتلا به مالاریا شناسایی شد.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر اظهار امیدواری کرد: با اطلاع‌رسانی و آموزش هموطنان گرامی نسبت به علائم و مخاطرات بیماری مالاریا سطح اطلاعات عمومی جامعه نسبت به این بیماری و نشانه‌ها و علائم بیماری افزایش یابد.

وی با اشاره به ویژگی‌های مالاریا گفت: حملات بیماری از ویژگی‌های مالاریا است که سه مرحله لرز، تب و تعریق دارد و اگر بیمار در مراحل اولیه مراجعه کند و بیماری وی تشخیص داده و درمان شود، اغلب بهبود می‌یابد.

جز جلالیان، تشخیص سریع، درمان صحیح و کامل به همراه نظارت مستقیم، منجر به کاهش خطر انتقال مالاریا در جامعه، عدم پیشرفت بیماری و مقاومت دارویی و در نهایت کاهش مرگ و میر ناشی از آن می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: منطقه خراسان رضوی مالاریا خیز نیست و بیماران شناسایی شده اغلب یا سابقه مسافرت به مناطق مالاریا خیز را داشته‌اند یا وارده از مناطق مالاریاخیز هستند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: با توجه به اینکه در صورت عدم شناسایی و درمان به موقع مالاریا احتمال وقوع مرگ افزایش می‌یابد، توصیه می‌شود هر فردی که به اقتضاء شغل و یا مسافرت و... به خصوص سربازان، نیروهای نظامی و رانندگان با استان‌های جنوبی در ارتباط هستند در زمان مراجعه به محل سکونت، سریعاً به نزدیکترین مراکز خدمات جامع سلامت و خانه بهداشت به عنوان اولین سطح خدمات، مراجعه نماید.

وی افزود: با توجه به اینکه بیماری از طریق گزش پشه آنوفل انتقال می‌یابد در صورت حضور در مناطق با خطر مالاریا مانند استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان حتماً از لباس پوشیده و آستین بلند استفاده نمایید همچنین بهتر است که از دور کننده‌ها و سایر اقداماتی که منجر به کاهش گزش می‌شود مانند استفاده از پشه بند در موقع خواب استفاده شود.

پوشش ۱۰۰ درصدی طرح تکمیلی فلج اطفال

جز جلالیان در ادامه به اقدامات صورت گرفته در خصوص فلج اطفال اشاره کرد و گفت: با تلاش و زحمات تیم‌های سیار واکسیناسیون معاونت بهداشت نیشابور، مرحله اول عملیات واکسیناسیون طرح تکمیلی فلج اطفال در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور با پوشش ۱۰۰ درصدی جمعیت هدف کودکان زیر ۵ سال در مناطق واجد شرایط که در زمان عملیات در محل حضور داشته‌اند پایان یافت.

وی افزود: با توجه به اینکه بیماری فلج اطفال در کشورهای همسایه به خصوص همسایگان شرقی، به صورت اپیدمی درآمده، اجرای این طرح کشوری در سطح دانشگاه علوم پزشکی نیشابور مورد نیاز است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: در مرحله اول عملیات واکسیناسیون تکمیلی که از دوم لغایت چهارم اردیبهشت‌ماه سال جاری اجرا شد، ۱۱۸ کودک ایرانی و ۹۰ کودک غیر ایرانی زیر ۵ سال برعلیه این بیماری واکسینه شدند.

وی خاطرنشان کرد: اجرای عملیات تکمیلی واکسیناسیون خانه‌به‌خانه فلج اطفال را ۱۴ تیم عملیاتی در مناطق تیم سیار و بیش از ۳۰ مرکز خدمات جامع سلامت دارای جمعیت اتباع برعهده داشته‌اند.

جز جلالیان با اشاره به اینکه مرحله دوم طرح تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال از ۳۰ اردیبهشت‌ماه لغایت یک خرداد در نیشابور اجرا خواهد شد، بیان کرد: این پوشش با مشارکت خوب همشهریان عزیز شهرستان‌های نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه و زحمات و تلاش‌های تمامی تیم‌های اجرایی و تیم‌های نظارتی که اجرای این طرح کشوری را برعهده داشته‌اند میسر شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تامین امنیت شغلی کارگران؛ تذکر همه ساله رهبر انقلاب به مسئولان
  • بیشترین موارد ابتلا به مالاریا در سیستان‌و بلوچستان بوده‌است
  • وصول ۱۱۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در سال گذشته
  • طب ایرانی زمینه ساز توریسم درمانی در کشور
  • طب ایرانی می تواند برای کشور ارزآوری داشته باشد
  • شیوه ناپسند برخی از آزمایشگاه‌ها برای فرار از ورشکستگی!
  • برپایی ایستگاه سلامت در شهرک سلامت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
  • برگزاری «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت
  • قدردانی از ۸۷ فعال برتر حوزه سلامت خراسان جنوبی
  • «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود