Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توافق روسای جمهوری ایران و عراق، لایروبی اروند در یک قدمی اجرا قرار گرفته است. به گفته مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان امروز ۱۹ خردادماه کارگروه مشترک دو کشور برای آغاز لایروبی اروند در کشور عراق برگزار خواهد شد. ۱۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۰:۱۰ اقتصادی راه و مسکن نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، لایروبی اروند یکی از وعده‌های وزیر سابق راه و شهرسازی بود؛ در این راستا آخوندی تا قبل از استعفا بارها از آغاز لایروبی اروند صحبت کرده و تاریخ‌هایی را نیز برای این کار اعلام می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در یکی از این وعده‌ها وی دیماه سال 93 در حاشیه یادداشت تفاهم توسعه همکاری‌های ایران و عراق در حوزه حمل‌ونقل گفته بود: مذاکرات مثمر ثمر در 5 حوزه راه، خطوط ریلی، حمل و نقل جاده‌ای،  خطوط هوایی و آبراهه اروند با طرف عراقی داشتیم، ضمن این‌که در بحث صدور خدمات فنی مهندسی نیز مذاکرات خوبی صورت گرفت.

وی تأکید کرد: تصمیم گرفته‌ایم مقدمات اجرایی لایروبی اروند را طی دو هفته آینده (24 دیماه 93)‌ اجرایی کنیم که در این صورت کشتی‌هایی با ظرفیت حدود 12هزار تن می‌توانند در اروندرود تردد کنند، در حال حاضر کشتی‌هایی با ظرفیت کمتر از 5هزار تن در اروند تردد می‌کنند.

این در حالی بود که با وجود وعده‌های متعدد بعدی اتفاقی در خصوص لایروبی اروند روی نداد. با رفتن آخوندی از وزارت راه و ورود اسلامی به این مجموعه بر اجرای برنامه‌های مهم حوزه‌های راه و مسکن تمرکز ویژه‌ای صورت گرفت.

وزیر راه و شهرسازی دیماه سال گذشته درباره لایروبی اروند گفته بود:‌ ایران سهم خود را از این پروژه انجام داده و منتظر انجام تعهدات طرف عراقی هستیم. مهم این است که دستگاه دیپلماسی بتواند با عراق هماهنگی‌های لازم را برای احیای فعالیت در این آبراه تاریخی انجام دهد تا مجددا کشتیرانی مانند سابق در اروند رونق بگیرد. این پروژه مشکل اعتباری ندارد و مشکل آن تنها هماهنگی بوده است. ایران سهم خود را انجام داده و این سهم دولت عراق است که تعیین تکلیف شود.

به گزارش تسنیم، پیگیری‌ها در رابطه با لایروبی اروند پس از سال‌های به مدد سفر رئیس‌جمهوری به عراق به نتیجه رسیده است. اواخر ماه گذشته معاون وزیر راه و شهرسازی از آغاز لایروبی اروند براساس توافق صورت گرفته بین رئیس جمهور کشورمان و نخست وزیر عراق بعد از ماه مبارک رمضان خبر داده و گفته بود:‌ با توجه به این‌که تنها رودخانه قابل کشتیرانی کشور اروندرود است یکی از توافقات در ملاقات اخیر سران دو کشور ایران و عراق، لایروبی اروندرود بود. توافق با عراق برای لایروبی  اروندرود در قالب پروتکل 1975 الجزایر بین دو کشور صورت خواهد گرفت که مستلزم بازگشایی دفتر همکارهای مشترک است، در قالب این دفتر تمام عملیات لایروبی،ایمنی، راهنمایی کشتی ها و سایر موارد به‌صورت مشترک انجام خواهد شد.

راستاد یادآور شد:‌ پیگیری ‌ها برای لایروبی اروند از طریق وزارت امور خارجه شروع شد تا جلسات فنی را با طرف عراقی برگزار کنیم و مکانیزم های نهایی برای بازگشایی دفتر همکاری شروع شود.

وی با بیان "با بازگشایی دفتر مشترک می توانیم شاهد شروع عملیات لایروبی اروند باشیم"، افزود:‌ مطابق توافق رئیس‌جمهوری و نخست وزیر عراق شروع عملیات بعد از ماه رمضان خواهد بود.تمام تجهیزات سازمان بنادر آماده است تا بلافاصله بعد از بازگشایی دفتر مشترک، عملیات لایروبی را شروع کند. اگر طرف عراقی در مذاکرات فنی به موقع حضور پیدا کند در زمان تعیین شده عملیات لایروبی را شروع خواهیم کرد.

از سوی دیگر مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان نیز در خصوص لایروبی اروند به خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، گفت:‌ بر اساس توافق مقامات عالی رتبه ایران و عراق، 29 اردیبهشت امسال جلسه مشترکی در بندر خرمشهر با موضوع تسریع لایروبی اروند انجام شد.

عادل دریس ادامه داد: مقرر شد بر اساس مفاد معاهده سال 1975 الجزایر کارگروه فنی تشکیل شود تا وضعیت موجود رسوبات اروند رود را بررسی کند.

وی با یادآوری این‌که حدود 21 فروند شناور مغروقه در اروند وجود دارد، افزود: جلسه بعدی این کارگروه 19 خردادماه (امروز) در کشور عراق تشکیل شود و با برگزاری این نشست شاهد گزارش خوبی باشیم که به کمیته مشترک دو کشور ارائه خواهد شد و بر اساس آن عملیات لایروبی آغاز می‌شود.

انتهای پیام/

R1012188/P/S7,81/CT16 واژه های کاربردی مرتبط سازمان بنادر وزارت راه

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان بنادر وزارت راه سازمان بنادر وزارت راه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۰۰۷۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست مشترک شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا با بررسی تحولات غزه

به گزارش قدس آنلاین، وزارت خارجه قطر با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که این کشور در همایش عالی‌رتبه میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا درخصوص امنیت منطقه که در روز دوشنبه در لوکزامبورگ برگزار شد، شرکت کرد.

براساس گزارش خبرگزاری آناتولی، محمد بن عبدالرحمان بن جاسم، نخست‌وزیر و وزیر خارجه قطر ریاست هیأت قطری در این همایش را برعهده داشت.

در این بیانیه همچنین آمده است، در این همایش تحولات منطقه و راه‌های کاهش تنش، برقراری آرامش به‌ویژه پس از پایان یافتن جنگ غزه، تحولات بحران روسیه و اوکراین و امنیت دریایی و آزادی دریانوردی مورد بررسی قرار گرفت.

در همین راستا، وزارت خارجه عربستان هم در بیانیه‌ای اعلام کرد که فیصل بن فرحان، وزیر خارجه این کشور در این همایش شرکت کرد.

در جریان این نشست درخصوص تقویت همکاری امنیتی و راهبردی و تحولات نوار غزه و اطراف آن رایزنی شد و بر اهمیت دستیابی به آتش‌بس و کمک‌رسانی بیشتر تاکید شد.

وزیر خارجه سعودی اعلام کرد که سخنانی در اتحادیه اروپا برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین وجود دارد.

وی این سخنان را بسیار مثبت توصیف کرد.

در همین رابطه، شورای همکاری خلیج فارس در بیانیه‌ای اعلام کرد که در این نشست جاسم البدیوی، دبیرکل این شورا و همچنین وزرای خارجه کشورهای عضو این شورا از جمله عربستان، امارات، قطر، بحرین، کویت و عمان مشارکت داشتند.

ریاست این نشست برعهده محمد بن عبدالرحمان بن جاسم از سوی کشورهای حاشیه خلیج فارس و جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از طرف اروپا بود.

در همین رابطه، جوزپ بورل خاطرنشان کرد: وضعیت وخیم غزه را نمی‌توان فراموش کرد و ما نیازمند آزادی فوری همه اسرا، برقراری آتش‌بس و کاهش فاجعه انسانی هستیم.

وی در ادامه گفت زمانی که جنگ غزه ادامه داشته باشد، ثبات دائمی در منطقه وجود نخواهد داشت.

البدیوی نیز درجریان این نشست تاکید کرد که این نشست همزمان با شرایط و پیامدهای بسیار خطرناک تداوم عملیات نظامی و غیرانسانی رژیم صهیونیستی در نوار غزه و عملیات نظامی در برخی کشورهای عربی همجوار آن برگزار شد.

البدیوی تداوم عملیات رژیم صهیونیستی در نوار غزه را محکوم کرد و خواستار برقراری آتش‌بس فوری، ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه و برگزاری کنفرانس بین‌المللی برای دستیابی به راهکاری جهت تشکیل کشور مستقل فلسطین شد.

وی ادامه داد: ما مجددا از تشکیل کنفرانسی بین‌المللی با هدف رایزنی درخصوص مسأله فلسطین و دستیابی به راهکاری برای خاتمه بخشیدن به اشغالگری اسرائیل و تشکیل کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس شرقی حمایت می‌کنیم.

وی ضمن هشدار نسبت به تشدید عملیات نظامی اخیر میان ایران و رژیم صهیونیستی از تمامی طرف‌ها خواست برای جلوگیری از پیامدها و خطرات جنگ‌ها در منطقه خویشتنداری کنند.

از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ که رژیم صهیونیستی حملات ویرانگر خود علیه نوار غزه را با حمایت آمریکا آغاز کرد، ده‌ها هزار فلسطینی که بیشترشان زن و کودک بودند، در این حملات شهید و زخمی شدند و زیرساخت‌های نوار غزه به شکل گسترده‌ای ویران شده و فاجعه انسانی بی‌سابقه‌ای در این منطقه رقم خورده است.

در نتیجه این حملات و محدودیت‌هایی که این رژیم اعمال کرده و در پی کمبود شدید غذا، آب، دارو و سوخت ساکنان نوار غزه به‌ویژه شمال غزه در آستانه خطر قحطی قرار داشته و جان کودکان و سالخوردگان در این منطقه به خطر افتاده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • لایروبی بند‌های تغذیه مصنوعی استان یزد برای مدیریت سیلاب
  • لایروبی و رسوب برداری ۲۸۰ هزار مترمکعب از بند‌های تغذیه مصنوعی استان یزد
  • تشکیل اولین جلسه کارگروه مدیریت پسماند مهاباد در سال جاری
  • بیانیه مشترک امیر کویت و پادشاه اردن با تاکید بر کاهش تنش‌ها
  • اولین نتایج سفر اردوغان به عراق/ تشکیل ستاد عملیات مشترک بین آنکارا و بغداد
  • نتایج نهایی استخدام معلمان کی اعلام می‌شود؟ | آغاز بارگذاری مدارک پذیرفته‌شدگان از امروز | انجام ارزیابی تکمیلی در آخر اردیبهشت‌
  • ارمنستان : عملیات تعیین مرز با آذربایجان را آغاز کردیم
  • ارمنستان: عملیات تعیین مرز با آذربایجان را آغاز کردیم
  • نشست مشترک شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا با بررسی تحولات غزه
  • عبور از اروند اوج شکوه رزمنده‌های گیلان در عملیات والفجر ۸