Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران گفت: کشور در حال توسعه است و نباید جلوی توسعه را بگیریم بلکه باید همگام با توسعه حرکت کنیم.

به گزارش ایسنا کیومرث کلانتری همزمان با گرامیداشت هفته محیط زیست عصر روز گذشته نشست در هم اندیشی مدیران سازمان نظام مهندسی کشاورزی و محیط زیست که با حضور رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان تهران در سالن اجتماعات اداره حفاظت محیط زیست شهر تهران برگزار شد، با اشاره به اینکه کشاورزی جزئی از محیط زیست است، گفت: کشاورزی متکی بر منابع پایه آب، خاک و هوا است و این منابع از مولفه‌های اصلی تشکیل دهنده محیط زیست هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر هرکدام از این مولفه‌ها را نداشته باشیم کشاورزی و محیط زیست هم نخواهیم داشت.

وی با بیان اینکه باید به استقلال در تولید کشاورزی برسیم و محصولات کشاورزی با کیفیت تولید کنیم،اظهارکرد: این نکته را هم باید در نظر داشته باشیم که کشور ما علیرغم برخورداری از تنوع زیستی بالا کشوری آسیب پذیر و شکننده در حوزه محیط زیست است و می‌طلبد که مدیریت جامعی بر منابع پایه داشته باشیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران ادامه داد: امروز در کشور تنش آبی داریم و به سمت بحران آب پیش می‌رویم و همه این موضوعات دلیلی است بر اینکه باید به موضوعات محیط زیست توجه بیشتری داشته باشیم.

کلانتری با اشاره به اینکه کشور در حال توسعه است و نباید جلوی توسعه را بگیریم بلکه باید همگام با توسعه حرکت کنیم، اظهارکرد: اگر به منابع توجه کافی و مدیریت درستی نداشته باشیم سرعت تخریب منابع افزایش می‌یابد و با مشکلات زیادی مواجه می‌شویم. سازمان حفاظت محیط زیست معتقد است که توسعه را باید هدایت کرد و در مسیر درست قرار داد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در ادامه سخنان خود به تفاوت جامعه هدف در کشاورزی و محیط زیست اشاره کرد و گفت: جامعه هدف در کشاورزی انسان است اما در محیط زیست زیستمندان هستند و این موضوعی است که باید مد نظر قرار گیرد.

وی در ادامه با بیان اینکه از بدو تشکیل سازمان نظام مهندسی انتظاراتی که محیط زیست از این سازمان داشته محقق نشده است، تصریح کرد: سازمان نظام مهندسی با توجه به اینکه دارای بدنه کارشناسی قوی است می‌تواند سازمان‌ها و دستگاه‌هایی که در حوزه محیط زیست فعالیت می‌کنند را به لحاظ ضوابط ، نظارت و کارشناسی حمایت کند.

کلانتری با بیان اینکه باید زمینه‌های همکاری در حوزه محیط زیست با سازمان نظام مهندسی کشاورزی توسعه یابد، اظهارکرد: اگر زمینه فعالیت این سازمان با محیط زیست تقویت شود اقدامات ارزشمند و با اهمیت زیادی در حوزه محیط زیست قابل انجام خواهد بود.

در ادامه این نشست علیرضا بزرگی - رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان تهران - با بیان اینکه سازمان نظام مهندسی به عنوان نهادی مستقل می‌تواند در حوزه محیط زیست، هم دیده بانی خوب و هم گوش شنوایی باشد، گفت: سازمان حفاظت محیط زیست گاهی در حوزه‌های مرتبط در بدنه دولت با وزارتخانه‌ها نیز دچار چالش می شود که سازمان نظام مهندسی می‌تواند در این مرحله ورود کند و این ظرفیت وجود دارد اما تاکنون به‌درستی از این ظرفیت استفاده نشده است.

وی ادامه داد: سازمان نظام مهندسی کشاورزی هیچ گرایش سیاسی ندارد و در عین حال دارای یک بدنه کارشناسی و علمی است و نهاد اقتصادی هم نیست و این ظرفیتی است که باید از آن در حوزه‌های مختلف محیط زیست بهره برد.

بزرگی در ادامه به اهمیت آموزش در این حوزه اشاره و اظهارکرد: اعتقاد داریم نظام آموزش عالی دارای ایراداتی است و مهارت محور نیست و به همین دلیل باید روی توانمند سازی اعضا و گروه‌ها کار کنیم.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان تهران با بیان اینکه در حوزه صدور مجوزها و ارجاعات نیز کارهای زیادی که در بخش کشاورزی نامانوس بوده مانند مشاوره، نظارت، طرح فنی، توجیهی و اقتصادی و غیره انجام شده است، اظهارکرد: در این حوزه ظرفیت بالایی وجود دارد و تا الان حدود ۱۰  درصد آن تحقق یافته است و تا نقطه ایده آل فاصله بسیار داریم.

وی در ادامه با اشاره به ماده ۱۵ و ۱۶ قانون هوای پاک که مرتبط به توسعه فضای سبز و به کارگیری متخصصان در این حوزه است، گفت: بستر قانونی در این حوزه وجود دارد و پیشنهاد می‌کنیم محیط زیست از ظرفیت سازمان نظام مهندسی کشاورزی در این حوزه استفاده کند تا هم مشکلی از محیط زیست بر طرف شود و هم اشتغالی ایجاد و هم قانون اجرا شود.

به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان تهران، بزرگی در پایان با بیان اینکه امروز به این نتیجه رسیده‌ایم که توسعه بدون حفاظت از محیط زیست و شاخص‌های زیست محیطی توسعه نیست بلکه به نوعی عقب ماندگی است، خاطرنشان کرد: سازمان نظام مهندسی خود را در حوزه محیط زیست مسئول می‌داند و اعتقاد داریم که باید روی تقویت بیشتر نقش و اهمیت حفظ محیط زیست در جامعه تمرکز کنیم و برای تحقق این امر آمادگی کامل داریم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سازمان نظام مهندسي محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۰۹۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید سالیانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن پسماند صنعتی در هرمزگان

به گزارش خبرنگار مهر، حبیب مسیحی تازیانی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان پیش از ظهر پنجشنبه ۶ اردیبهشت ماه در کارگاه تخصصی آموزشی مدیریت پسماند صنعتی، اظهار داشت: نگاه سازمان محیط‌زیست رسیدن به تولید سبز است و تنها به دنبال اهرم قراردادن قانون نیستیم بلکه رویکردمان این است که با دانش‌های روز دنیا به مدیران صنعتی در راستای ایفای تعهدات زیست محیطی کمک کنیم.

وی افزود: در حال حاضر رویکرد حفاظتی محیط زیست تحقق چرخه حیات در کل صنعت است و تلاش بر این است که تولیدات صنعتی منطبق بر فاکتورهای محیط‌زیستی باشد از این رو مدیران صنایع باید به این درک برسند که وظیفه آن‌ها تنها تولید نیست بلکه باید برای اکوسیستم نیز احترام قائل باشند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان عنوان‌کرد: انتظار ما این است که به موازات توسعه صنعتی در هرمزگان توسعه زیست محیطی نیز اتفاق بیافتد تا منابع متعلق به آیندگان حفظ شود ضمن اینکه تاکید داریم باید دوره‌های توجیهی برای مدیران صنایع و فعالان بخش خصوصی برگزار شود.

مسیحی عنوان‌کرد: در حوزه مدیریت پسماند استان، گام‌های بلندی برداشته شده است اما از جهت ملموس بودن اقدامات انجام شده برای مردم، نتایج مطلوب ارزیابی نمی‌شود.

وی عنوان‌کرد: متأسفانه مدیریت پسماند در استان به صورت سنتی انجام می‌شود هر چند که شاید چند شهر انگشت شمار در استان مدیریت پسماند را بروز رسانی کرده باشند اما مطلوب ما بروز رسانی این امر مهم در تمام شهرهای استان و تفکیک پسماند از مبدا است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان اظهار داشت: بالغ بر ۵۲۰ هزار تن در سال پسماند عادی در روستاها تولید می‌شود که به صورت سنتی مدیریت می‌شود و به همین میزان نیز حجم تولید پسماند شهرهای استان را شاهد هستیم.

وی تاکید کرد: سالیانه بالغ بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن تولید پسماند صنعتی و بالغ بر ۴۰۰ تن روزانه تولید پسماند ویژه داریم از این رو باید مدیریت صحیح پسماند در استان در دستورکار همه بخش‌های تولید کننده زباله و ضایعات قرار گیرد.

مسیحی حجم تولید پسماند پزشکی استان را بالغ بر ۲.۵ تن دانست و گفت: فقط ۵۰ درصد از حجم پسماند پزشکی استان بی‌خطرسازی می‌شود اما بخش دیگر آن به درستی منتقل نمی‌شوند و می‌تواند آثار مخربی به همراه داشته باشد.

وی خاطرنشان‌کرد: در عرصه کشاورزی نیز بالغ بر یک میلیون ۳۰۰ هزار تن در سال ضایعات تولید می‌شود که می‌توان آن را فرآوری کرد اما به نظر می‌رسد متولیان امر برنامه‌ای در این حوزه ندارند.

کد خبر 6088359

دیگر خبرها

  • تولید سالیانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن پسماند صنعتی در هرمزگان
  • محیط زیست عرصه تقویت بنیان‌های اجتماعی با بهره گیری از توان بانوان است
  • دولت، یارانه حمل‌ونقل عمومی را افزایش دهد/ آموزش حفظ محیط زیست باید از دوران کودکی آغاز شود
  • توسعه مزارع نوآور بهره‌ور راهکاری برای ایجاد تحول در کشاورزی
  • دولت یارانه حمل‌ و نقل عمومی را افزایش دهد
  • ضرورت توسعه حمل و نقل عمومی برای کاهش آلایندگی
  • دولت یارانه حمل‌ونقل عمومی را افزایش دهد
  • دشتی پر از شاهین‌های شکاری در تهران / شکارچیان در کمین و سازمان محیط زیست بی‌خبر / احتمالا بخشی از تجارت غیرقانونی شاهین از این‌جا آغاز می‌شود (فیلم)
  • ماموریت مجلس به سازمان محیط زیست برای رفع مشکلات زیستی
  • طرح پتروشیمی «میانکاله» دیگر وجود ندارد