Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-23@20:57:19 GMT

ادای احترام به شهید ایرانی بوسنی با قرائت قرآن + عکس

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۱۱۷۱۷

ادای احترام به شهید ایرانی بوسنی با قرائت قرآن + عکس

به گزارش ایکنا از بوسنی؛ در این مراسم که دیروز، 19 خرداد، برگزار شد، خانواده شهدای بوسنی، مسئولان نظامی سیاسی، فرهنگی و دینی شهرهای ویسوکو، کاکان، زنیتسا، منطقه برزا، الیاش و بوسوواچا حضور داشتند.

سلیمان افندی چلیکوویچ، امام‌اصلی کاکان، مدحت افندی امام اصلی ویسوکو، طاهر مانجوکا رئیس بنیاد شهید کاکانی، خانم امرا رئیس بنیاد شهید ویسوکو، ژنرال آمیر کوبوورا فرمانده سابق تیپ هفتم مسلمانان بوسنی و رئیس انجمن رزمندگان تیپ، جمال افندی حاجیچ امام اصلی ویسوکو، علی البلداوی نماینده مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق در منطقه بالکان، خانم دینکا اومانوویچ معاون شهردار ویسوکو، خانم رامیزا گوردیچ نماینده انجمن مادران سربرنیتسا و دانش‌آموزان کالج فارسی بوسنیایی و دبستان راهنمایی گلستان از حاضران در این مراسم بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مراسم با قرائت قرآن کریم آغاز شد و در ادامه محمود حیدری، سفیر ایران در بوسنی، حجت الاسلام محمدجعفر زارعان از هم‌رزمان شهید و مؤسس کالج ‌فارسی بوسنیایی و تعداد دیگری از شخصیت‌های حاضر سخنرانی کردند.

خواندن بخش‌هایی از یک کتاب درباره زندگینامه رسول حیدری و محمد آودیچ از سوی مجری برنامه و اجرای تواشیح درباره شهدا از دیگر برنامه‌های این مراسم بود و در پایان حاضران با اهدای گل و قرائت فاتحه، به مقام این دو شهید ادای احترام کردند.

گفتنی است؛ شهید رسول حیدری و محمد آودیچ ظهر روز ۱۹ خرداد سال ۱۳۷۲ که عید غدیر بود، در جریان جنگ بوسنی توسط کروات‌های متعصب در منطقه چاتیچ کاکان واقع در ۳۵ کیلومتری شمال سارایوو به شهادت رسیدند.

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا شهید ایرانی بوسنی قرآن رسول حیدری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۱۱۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادای احترام آیت الله رئیسی به اقبال لاهوری

رئیس جمهور در دومین روز از سفر رسمی خود به پاکستان با عزیمت به شهر لاهور مرکز ایالت پنجاب این کشور، ضمن حضور در مجموعه قلعه شاهی این شهر، با تقدیم تاج گل به آرامگاه اقبال لاهوری ادای احترام کرد و پس از قرائت فاتحه برای ایشان، دفتر یادبود این مجموعه را نیز امضا کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سید ابراهیم رئیسی که برای انجام سفر رسمی دو روزه در پاکستان به سر می‌برد، در نخستین برنامه از دومین روز سفر خود به شهر بزرگ و تاریخی لاهور در ایالت پنجاب سفر کرد و در مجموعه تاریخی و فرهنگی قلعه شاهی واقع در این شهر که مجموعه‌ای از بناهای ملی، مذهبی و فرهنگی را شامل می‌شود، حضور یافت.

رئیس جمهور با همراهی سروزیر و جمعی از مقامات محلی و با استقبال یگان تشریفات بر سر مزار مرحوم محمد اقبال معروف به لاهوری حضور یافت و ضمن ادای احترام با اهدای تاج گل، برای ایشان فاتحه قرائت کرد و دفتر یادبود این محموعه را نیز امضا کرد.

آرامگاه اقبال لاهوری شاعر، فیلسوف و سیاستمدار پاکستانی یکی از بناهای ملی و فرهنگی مجموعه قلعه شاهی است. اقبال لاهوری در ایران بیشتر با اشعارش به زبان فارسی شناخته می‌شود. فلسفه، سبک شعر و زندگی اقبال لاهوری بیشتر بر مبنای عشق به دین، قرآن و محبت پیغمبر اسلام (ص) قرار گرفته است.

اقبال در سال ۱۸۷۷ در شهر سایلکوت ایالت پنجاب متولد شد. وی پس از پایان تحصیلات دانشگاهی به تدریس اشتغال یافت و در سال ۱۹۲۷ به اصرار دوستان و نزدیکان اولین حضور جدی‌اش را در صحنه سیاست با حضور در مجلس شورای ایالتی تجربه کرد و در سال ۱۹۳۰ به ریاست حزب «مسلم لیگ» منصوب شد.

اقبال در زمانی که پاکستان جزو شبه‌قاره هند بود، به‌عنوان یکی از اولین افرادی که خواهان استقلال پاکستان بود، مورد توجه قرار گرفت و به‌عنوان رهبر مسلمانان هند، در حالی که با «محمدعلی جناح» نیز همکاری داشت، در راه تحقق این ایده تلاش کرد.

اقبال لاهوری نهایتاً در سال ۱۹۳۸ در اثر شدت یافتن بیماری در سن ۶۶ سالگی از دنیا رفت و پیکرش در جوار «مسجد پادشاهی لاهور» به خاک سپرده شد.

کد خبر 747151

دیگر خبرها

  • ادای احترام رئیس جمهور به رهبر استقلال پاکستان
  • ادای احترام رئیس‌جمهور به محمدعلی جناح «قائد اعظم»
  • رئیسی به محمدعلی جناح «قائد اعظم» ادای احترام کرد
  • ادای احترام رئیس جمهور به محمدعلی جناح «قائد اعظم»
  • ادای احترام رئیسی به محمدعلی جناح «قائد اعظم»
  • ادای احترام رئیس جمهور به اقبال لاهوری + تصاویر
  • ادای احترام آیت الله رئیسی به اقبال لاهوری
  • ادای احترام رئیس جمهور به اقبال لاهوری
  • ادای احترام رئیسی به اقبال لاهوری
  • درخواست حسینی از عمره‌گزاران ایرانی برای احترام به قوانین عربستان