Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا از گیلان؛  به مناسبت هفته محیط زیست مصطفی سالاری استاندار گیلان با مدیران اداره کل حفاظت ازمحیط زیست گیلان دیدار و گفت و گو کرد.

استاندار گیلان در این دیدار با تبریک هفته محیط زیست، اهمیت منابع طبیعی و محیط زیست گیلان در افکار عمومی استان، رویکردی بسیار مطلوب بوده و توجه به محیط زیست از نقاط قوت مردم استان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه مردم و افکار عمومی گیلان به سلامت عمومی و محیط زیست توجه ویژه‌ای دارند و در این حوزه به حق مطالبه‌گر هستند، تصریح کرد: اولویت دادن به محیط زیست و قرار دادن این مهم به عنوان خط قرمز و محور فعالیت مدیران دستگاه‌های اجرایی استان است اما در این مسیر احساسی و افراطی تصمیم نمی‌گیریم.

سالاری تاکید کرد: نباید محیط زیست را پای مسائلی همچون اشتغال و رونق کسب‌وکار ذبح کرد اما باید مثل رویه‌ای که کشورهای توسعه یافته دارند با جانمایی درست و بهره گیری از دانش صنعتی و تکنولوژی روز دنیا در جهت تولید و ایجاد اشتغال که همسو با محیط زیست است، تلاش کنیم.

استاندار گیلان افزود: برای اداره کشوری در شرایط ایران نه رویکرد افراطی در دست نزدن به محیط زیست و نه گسترش بی‌حد و مرز صنعت در مرحله کنونی از توسعه، باید با رفتاری بینابین اتخاذ و با رویکرد علمی از طبیعت برای معیشت بهتر ردم استفاده کنیم.

نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه حفظ تالاب ها اولویت اصلی استان است، افزود: تالاب های گیلان از حیث زیست‌محیطی بی رقیب بوده و لازم است تا استفاده از این جاذبه ارزشمند طبیعی به درستی مدیریت و بدون وارد شدن لطمه زیست محیطی، علاوه بر حفظ جایگاه اکوسیستمی به مکانی برای تفریح، سرگرمی،رونق گردشگری، تامین آب کشاورزی، صیادی و ... به صورت پایدار تبدیل شود.

سالاری شرایط طبیعی گیلان را نقطه قوت و مزیتی قابل رقابت با دیگر استان‌های کشور دانست و افزود: باید در قالب برنامه ای جامع و همگرایی همه دست اندرکاران و همراهی مردم از طبیعت بی نظیر استان برای بهبود زندگی و معاش مردم و رونق اقتصاد استان استفاده همراه با صیانت شود و با ارائه خدمات بهینه به گردشگرانی که گیلان را به عنوان مقصد سفر انتخاب کردند، رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار با پراکنش مناسب ایجاد شود زیرا در غیر این صورت ورود با حجم بالای مسافر بدون برنامه ریزی و ارائه امکانات مناسب باعث آسیب به محیط زیست و طبیعت استان می شود.

وی با بیان اینکه "نه گفتن" از زاویه زیست محیطی در پروژه های مرتبط با توسعه، فرایندی آسان است اما بررسی، تعدیل و اصطلاح همراه با برنامه دهی و در صورت لزوم جابجایی مکان اجرای طرح ها امری تاثیرگذار است که نگاه علمی و کارشناسی می طلبد، افزود: این نیاز را می‌توان خارج از سازمان با بهره گیری از نظر متخصصان و اساتید دانشگاهی،مهندسان مشاور، فعالان محیط زیستی و صاحب نظران این حوزه دنبال کرد.

نماینده عالی دولت در گیلان یادآور شد: در تمام موارد و موضوعات مرتبط با سازمان محیط زیست دو جنبه مورد توجه وجود دارد که در جهت اول بحث امنیت سرمایه‌گذاری ،اشتغال و تولید قرار دارد و در جهت دیگر صیانت از محیط زیست که باید بین این دو با تعدیل موضوع اول و با رعایت کامل موضوع دوم، سازگاری منطقی ایجاد کرد.

استاندار گیلان گفت: ممکن است عده ای مدافع تولید و عده ای مدافع محیط زیست باشند، ما اول مدافع محیط زیست و دوم مدافع تولید هستیم پس این دو موضوع را باید باهم و با رویکرد علمی ببینیم.

استاندار گیلان به برخی موضوعات مرتبط با محیط زیست گیلان اشاره کرد و افزود: با توجه به اهمیت این موضوعات و مباحث مطرح شده که بعضا موجب نگرانی افکار عمومی می‌شود، ضرورت دارد بدون پیش‌داوری و نگاه احساسی، صاحب نظران علمی، دانشگاهیان، فعالین اجتماعی و رسانه ها و مسوولین ذی‌ربط نسبت به بررسی حتی المقدور میدانی موضوع اقدام و نتایج خود را به جامعه ارائه دهند.

سالاری همچنین به موضوع پروژه های عمرانی در استان پرداخت و گفت:در اجرای این پروژه ها، آسیب به محیط زیست خط قرمز ما است و لازم است تا در صورت اثبات بروز کمترین مشکل در حوزه محیط زیستی از ادامه آن جلوگیری و یا راهکاری جایگزین ارائه گردد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اشتغال ایجاد اشتغال حفاظت از محیط زیست طبیعت محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۱۵۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لطفا طبیعت را جارو نکنید!

به گزارش همشهری آنلاین، بین این آدم‌ها البته هستند کسانی که سبد و چاقو به ‌دست وارد طبیعت می‌شوند تا دست خالی به خانه برنگردند و سبزی خوردن چند روزشان، گیاهان دارویی چند ماهشان و گل‌های سر طاقچه‌شان را هم تهیه کرده باشند؛ بدون اینکه بدانند این کار راه و رسم خودش را دارد.

اصولا آنهایی که به چیدن گیاهان از دل طبیعت علاقه دارند باید بدانند که اولا هر گیاهی را نمی‌توانند بچینند و دوم اینکه آن دسته از گیاهانی که قابل چیدن هستند را هم باید با اصول خاصی بچینند تا به طبیعت خسارتی وارد نشود.

گیاهان بذری باید بعد از بذرپاشی و گیاهان پیازی باید بدون پیاز و ریشه و از ساقه چیده شوند و همه این گیاهان باید به‌ صورت شلخته چیده شوند تا برای سال‌های بعد هم امکان رویش مجدد این نباتات وجود داشته باشد یا اینکه چیدن گیاهانی مثل گل‌های لاله واژگون ممنوع است و گیاهانی مثل سقز، مجاز مشروط و گیاهان فصلی خودرو، مجاز با نظارت هستند.

اما با وجود این اصول که از سوی سازمان محیط‌زیست و منابع طبیعی همواره در حال گوشزد شدن است، خیلی‌ها بدون رعایت کردن این موارد، هر چیزی را که خوششان بیاید از ریشه در می‌آورند و با خودشان به خانه می‌برند.

این برداشت غیراصولی گیاهان توسط مردم باعث شده از دامنه پراکنش و تراکم این گیاهان سال به سال کاسته شود و این افراد با برداشت انبوه، بی‌رویه و غیراصولی موجب خسران به طبیعت و نسل‌های آینده شده‌اند؛ به همین دلیل برخی از رویشگاه‌های طبیعی مثل دشت لاله کوهرنگ که یکی از مشهورترین دشت‌های لاله در کشور و یکی آثار طبیعی ملی به شمار می‌رود، برای ورود گردشگران ممنوع شده است.

بیشتر بخوانید: تاراج آنلاین خاک جزیره هرمز تهران سبزتر می شود | ساخت ۱۰ بوستان روستایی در استان تهران کلید خورد

مساحت این دشت از ۳ هزار و ۶۰۰ هکتار طی چند سال گذشته به ۴۰۰ هکتار کاهش یافته و کاهش چشمگیر مساحت این دشت و کاهش تعداد گل‌های موجود و خطر انقراض این گل‌ها، مسئولان را ملزم کرد تا ورود گردشگران و مسافران به این دشت را ممنوع اعلام کنند.

خلاصه کلام اینکه حواستان به طبیعت و محیط‌زیست باشد و توصیه ما مثل مجری‌های تلویزیون این است که با گیاهان مهربان باشید و به جای درو کردن، فقط آنهایی را که مجاز هستند، بچینید تا این طبیعت برای فرزندانمان هم باقی بماند.

کد خبر 846747 برچسب‌ها سفر - گردشگری خبر مهم گیاهان و درختان محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • مشاهده گله گوزن قرمز در جنگل‌های هیرکانی لنگرود (فیلم)
  • حاشیه رودخانه جاجرود پاک‌سازی شد/ حال رودخانه خوب نیست
  • لطفا طبیعت را جارو نکنید!
  • طرح‌های صنعتی باید پیوست زیست محیطی داشته باشد
  • پاکسازی محیط زیست از زباله در سربیشه
  • بازگشایی پاسگاه محیط بانی دریاچه تار/ ورود گردشگران و طبیعت‌گردان به منطقه ممنوع است
  • ممنوعیت ورود گردشگران به منطقه دریاچه تار دماوند
  • شاخص فضای کسب‌وکار در استان بوشهر مناسب نیست
  • هوای زمین را داشته باشیم
  • ضرورت تقویت بخش تعاون در راستای تحقق اشتغال‌زایی