Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمود خسروی، عضو هیات علمی دانشگاه پیام‌نور شهرکرد در گفت‌وگو با ایکنا از چهارمحال و بختیاری در رابطه با تفاوت میان زن و مرد از منظر اسلام، بیان کرد: اصلی‌‌ترین منبعی که دین اسلام را معرفی می‌کند قرآن کریم است و اگر بخواهیم جایگاه زن در جامعه را بررسی کنیم و به تفاوت‌های میان زن و مرد بپردازیم باید به سراغ قرآن و روایات برویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرآن الگوی انسانیت را برای همه انسان‌ها در سوره تحریم آیات 11 و 12 معرفی کرده است. خداوند در این آیات دو همسر حضرت نوح و حضرت لوط را به عنوان دو زن منفی معرفی کرده که با وجود اینکه همسرانشان پیامبر بودند باز هم به گناه افتادند و دو زن یعنی حضرت مریم و همسر فرعون را به عنوان دو الگوی مثبت معرفی کرده است و این چهار الگو مثبت و منفی تنها برای بانوان نیست بلکه برای کل بشریت است.

خسروی ادامه داد: پس زمانی که این الگوها و توجه خداوند به زن را در قرآن می‌بینیم دیگر نمی‌‌توانیم بگوییم اسلام نسبت به بانوان بی‌تفاوت بوده یا بر آن‌ها سخت‌گیری می‌کند زیراکه خداوند مرد و زن را با کلمه انسان خطاب می‌کند و تنها راه تمایز برای انسان‌ها را درجه تقوا و ایمانشان معرفی کرده است لذا دستورات دینی صادر شده در اسلام مخصوص جنس خاصی نیست.

وی اظهار کرد: البته در برخی موارد مشاهده می‌شود که توجه اسلام به زن بیشتر بود و این امر پشتوانه‌ای برای بانوان است. به‌طور مثال در هیچ دینی برای بانوان مسئله مهریه و نفقه مطرح نشده است اما در دین اسلام نفقه زن بر مرد توسط خداوند در قرآن واجب شده است و همچنین هر مردی وظیفه دارد تا مبلغی را به عنوان مهریه به همسرش بپردازد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا حجاب برای بانوان سختگیری محسوب می‌شود یا خیر؟ گفت: در جهان خلقت تفاوت بسیار است و زیبای دنیا نیز به دلیل همین تفاوت‌ها است همچنین مرد و زن نیز تفاوت‌هایی در جنسیت و روحیات با یکدیگر دارند که همین تفاوت‌ها باعث می‌‎شود که این دو همدیگر را مانند دو قطب مختلف آهنربا جذب کنند و ازدواج صورت گیرد پس پوشش و رفتار این دو انسان نیز باید باهم متفاوت باشد البته این اختلافات تنها تفاوت این دو جنس محسوب می‌شود و نباید به چشم تبعیض به آن‌ها نگاه کرد.

مدرس معارف در دانشگاه شهرکرد به نمونه‌های عینی حضور بانوان در زمینه سیاسی و یا اجتماعی در طول تاریخ اشاره و اضافه کرد: بانوانی از جمله حضرت خدیجه(س)، حضرت زهرا(س)، حضرت زینب(س) از جمله بانوان اثر گذار در صحنه‌های سیاسی و اجتماعی در طول تاریخ هستند. درست است که حجاب در اسلام برای مرد و زن واجب شده است اما این حجاب مانع حضور بانوان در جامعه نشده است بلکه تنها بانوان باید بخاطر ویژگی‌های جسمی و جنسی که دارند بیشتر از مردان مراقب خود باشند و با حجاب از خود مراقبت کنند لذا بانوان با حجاب می‌توانند در عرصه‌های مختلف فعالیت کنند و به موفقیت‌ها و درجات علمی بالایی نیز برسند و همین حجاب آن‌ها را از بسیاری از وسوسه‌ها درامان نگه‌ می‌دارد.

خسروی حفظ بنیان خانواده را مهمترین وظیفه یک زن مسلمان در جامعه دانست و تصریح کرد: اگر بانوان در عرصه‌های اقتصادی و یا کارهایی که چندان ضرورت ندارند وارد شوند و تمام زمان خود را صرف این فعالیت‌ها کنند بنیان خانواده آسیب می‌بیند لذا تشکیل خانواده، تولید و تربیت فرزندان اولین ومهم‌ترین وظیفه زنان است که اگر خانمی بتواند وظیفه همسرداری وتربیت فرزندان را کامل انجام دهد ودر کنار آن به فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی نیز مشغول شود جهادی عظیم کرده است اما اگر قرار است کار بیرون از منزل بر تربیت فرزندان ضربه بزند زن مسلمان باید از آن کار دوری کند زیراکه حفظ خانواده در اسلام مهم‌تر است و برتری دادن کار بیرون بر فرزندآوری با حکمتی که خداوند برای بانوان در نظر گرفته است هم‌خوانی ندارد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا چهارمحال و بختیاری تفاوت زن و مرد جایگاه زن در اسلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۱۶۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهید رحیمی فرصت نکرد رخت دامادی به تن کند/ امانتداری و وظیفه‌شناسی آوازه شهید فاضل بود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، سردار محمد هاشمی‌پور فرمانده لشکر ۱۴ امام حسین(ع) در یادواره شهدای دفاع مقدس و بیست و یکمین سالگرد تدفین شهدای گمنام در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان اظهار کرد: افتخار دارم در مجلسی حضور یافته‌ام که منور و مزیّن به حضور مادرانی و پدران شهدایی است که سلامت، امنیت و اقتدار کشورمان را مدیون از خودگذشتگی و ایثار این عزیزان هستیم، چراکه حاضر شدند از پاره‌ تن و جگر گوشه خود در راه خدا بگذرند تا خدشه‌ای به امنیت این خاک وارد نشود.

وی اضافه کرد: در میان خانواده شهدا، چهره مادران شهدای افتخارآفرین حادثه تروریستی خاش را می‌بینم، شهدای مظلوم لشکر ۱۴ که پس از ماه‌ها حضور در نقطه صفر مرزی و حراست از کیان این مرز و بوم، در مسیر برگشت به خانه در ۶۰ کیلومتری زاهدان با انفجار ۷۰۰ کیلوگرم مواد منفجره توسط گروهک تروریستی جیش‌الظلم به مقام شهادت رسیدند تا سندی دیگر بر مظلومیت این عزیزان باشد.

فرمانده لشکر ۱۴ امام حسین(ع) متذکر شد: یکی از این شهدا، شهید فاضل مسئول کنترل اموال لشکر ما بود که آوازه امانتداری و وظیفه‌شناسی او شهره بود؛ تا جایی که میان همرزمانش معروف است.

هاشمی‌پور متذکر شد: چند روز قبل از شهادت، یک دستگاه دوربین به اموال لشکر اضافه شده بود، اما شهید فرصت نکرده بود آن را ثبت کرده و به اموال اضافه کند و تا آخرین لجظات به همکارانش سفارش ثبت آن را داشت.

وی تبیین کرد: شهید رحیمی از دیگر شهدایی بود که قرار بود پس از برگشت به خانه، مراسم عروسی برپا کند و رخت دامادی به تن بپوشد، اما تقدیر خداوندی بر این بود که لباس دامادی‌اش را در آسمان‌ها بپوشد و برای وی حجله در آسمان‌ها ببندند، بنابراین شرایط پیکرش به گونه‌ای بود که نتوانستم به مادرش اجازه دهیم که پیکر فرزندش را پس از شهادت رؤیت کند.

فرمانده لشکر ۱۴ امام حسین(ع) بیان کرد: دشمن در این سال‌ها برای رسیدن به نیت شوم خود، وزیر، وکیل و رئیس جمهور از ما شهید کرده ودر طول سال نیز بیش از ۳۰۰ شهید برای امنیت تقدیم می‌کنیم.

هاشمی‌پور تشریح کرد: نکته اینجاست که هر نظام دیگری بود، تاکنون ساقط شده بود، اما امروز به برکت خون همین شهدا، ما از مقتدرترین کشور‌های دنیا هستیم، چراکه موانع بسیاری در راه ما گذاشتند و با تمام این موانع ما رشد کردیم.

محمد باقری معاون هماهنگی و برنامه‌ریزی دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان هم در این نشست عنوان کرد: خدا را شاکرم که توفیق به من داده که در کسوت‌های مختلف لباس افتخار خدمت به شهدا و خانواده‌های ایشان را به تن داشته باشم، همچنان که در دوران دانشجویی و زمان مسئولیت خود در بسیج دانشجویی، افتخار خدمت در مراسم خاکسپاری شهدای گمنام مدفون در دانشگاه آزاد واحد اصفهان را داشتم و از خدا می‌خواهم که تا آخر راه ما را از راه شهدا جدا نکند.

در پایان این مراسم با اهدای لوح سپاس از خانواده معزز شهدا تجلیل شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • محیط زیست عرصه تقویت بنیان‌های اجتماعی با بهره گیری از توان بانوان است
  • رئیس دیوان عالی کشور : حجاب در ایران قانون است و همه باید از آن پیروی کنند، حتی کسانی که مسلمان هم نیستند
  • «فراجا» در موضوع حجاب میان اهمال و قانون‌گریزی تفاوت قایل است
  • مسئولان در امر حجاب وظیفه حاکمیتی، اخلاقی و اجتماعی دارند
  • حجاب؛ قدرت زن ایرانی
  • خشم مسلمانان و اپوزیسیون هند از اظهارات اسلام‌ستیزانه مودی
  • شهید رحیمی فرصت نکرد رخت دامادی به تن کند/ امانتداری و وظیفه‌شناسی آوازه شهید فاضل بود
  • راه‌اندازی پلتفرم آموزشی مهارت‌افزایی برای مشمولان نظام وظیفه/ایجاد نئو بانک صنعتی
  • وظیفه محوری سپاه، پاسداری از انقلاب اسلامی است
  • بنیان خانواده باید در جامعه حفظ و تقویت شود