Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@07:29:39 GMT

حافظت محیط زیست بیجار به ابراز مهار آتش مجهز شد

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۱۶۸۱۵

حافظت محیط زیست بیجار به ابراز مهار آتش مجهز شد

علی اصغر هدایت زاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: دستگاه آب پاش، کپسول آتش خاموش کن، اسپری آب، لباس مخصوص آتش نشانی و برخی دیگر از لوازم مهار آتش در این اداره با آماده باش نیروها برای مهار و مقابله با آتش سوزی‌های احتمالی در فصل تابستان تجهیز شده است.

وی افزود: بیش از ۳۲ هزار مترمربع از عرصه های زیست محیطی شهرستان توسط نیروهای محیط بانی به صورت شبانه روزی بازدید می شود تا در صورت آتش سوزی احتمالی با همکاری واحد آتش نشانی شهرداری و منابع طبیعی نسبت به اطفای به موقع اقدام و از گسترش آن جلوگیری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرپرست اداره حفاظت محیط زیست بیجار با اشاره به آتش سوزی سه تا چهار هکتاری سال گذشته در عرصه های زیست محیطی این شهرستان اضافه کرد: همکاری مردم در عدم روشن کردن آتش در طبیعت و اطمینان از خاموشی آن می‌تواند کمک شایانی به حفظ محیط زیست و پیشگیری مؤثری در عدم وقوع آتش سوزی‌های مراتع باشد.

هدایت زاده با هشدار درباره آغاز زود هنگام آتش سوزی‌ها در سال جاری یادآور شد: با توجه به بارش‌های مناسب در فصل بهار امسال و رویش مضاعف گیاهان در مراتع، اراضی کشاورزی و جنگل‌ها، بی احتیاطی مردم در روشن کردن آتش و عدم اطیمنان از خاموشی آن احتمال وقوع آتش سوزی در مراتع و عرصه‌های طبیعی شهرستان را افزایش داده که پیشگیری از آن هوشیاری جوامع محلی، بهره برداران و همه آحاد مردم را می‌طلبد.

او با اشاره به اینکه در سال گذشته بیش از ۳۰ هکتار از مناطق حفاظت شده در دست افراد سودجو رفع تصرف شد، گفت: از ابتدای امسال تاکنون نیز بیش از ۲۰ هکتار دیگر از مراتع تصرف شده با همکاری نهادهای مربوطه در حال رفع تصرف است.

هدایت زاده افزود: مراتع و عرصه‌های طبیعی سرمایه و ثروت ملی هستند که در صورت تصرف و یا آتش سوزی‌های عمدی یا غیرعمدی، جبران آن به سادگی میسر نیست و خسارت‌های زیادی به محیط زیست تحمیل خواهد کرد.

سرپرست اداره حفاظت حیط زیست بیجار اظهار داشت: بیش از ۸۰ ساعت آموزش برای دانش آموزان مقاطع تحصیلی شهرستان برگزار شد چون بهترین راه پیشگیری از خسارت‌های جبران ناپذیر به محیط زیست، آموزش‌های صحیح و بنیادی از سنین نوجوانی و کودکی است.

وی به گونه‌های منحصر به فرد جانوری در شهرستان هم اشاره کرد و گفت: محیط زیست شهرستان به علت وجود تپه ماهورها، زیستگاه مناسبی برای قوچ و میش ارمنی است که در آینده با اتمام طرح‌های در دست اقدام، سایت پرورش بیجار به مرکز تحقیقات قوچ و میش کشور تبدیل خواهد شد.

هدایت زاده اضافه کرد: تاکنون ۵۰ میلیارد ریال برای تکمیل پروژه مرکز تحقیقات جذب شده که امیدواریم با اتمام طرح‌های مطالعاتی، این مرکز به زودی فعالیت خود را آغاز کند.

او افزود: استقبال مردم و دانشجویان از سایت پرورش قوچ و میش شهرستان افزایش یافته بطوری که از سایر استان‌های همجوار هم گروه‌های ۵۰ تا ۱۰۰ نفری دانشجویی برای انجام تحقیق در این خصوص به این سایت مراجعه می‌کنند.

سرپرست اداره حفاظت از محیط زیست بیجار یکی دیگر از مهمترین وظایف این اداره را پایش کلیه کارخانه‌ها و صنوف آلاینده اعلام کرد و یادآور شد: محیط زیست تأثیر و خسارت بسیاری زیادی از کارخانه‌ها، کارگاه‌های شیمیایی و صنعتی و صنوف آلاینده متحمل می‌شود.

در منطقه حفاظت شده شهرستان بیجار بیش از ۲۰ گونه از پستاندارن و بیش از ۹۰ گونه از پرندگان شناسایی شده اند و بارزترین گونه منطقه، قوچ و میش ارمنی است.

منطقه حفاظت شده بیجار حدود ۳۲ هزار هکتار مساحت دارد و بخاطر تنوع گونه‌های جانوری، گیاهی، تنوع اقلیمی، زیستگاه پستانداری همچون قوچ، میش ارمنی، گربه وحشی، کفتار، گرگ، پرندگان کبک دری، کبوتر، عقاب طلایی و باقرقره از منحصر بفردترین مناطق حفاظت شده کشور است.
در شهرستان بیجار که با حدود ۸۹ هزار نفر جمعیت در ۱۴۲ کیلومتری شرق شهر سنندج مرکز استان کردستان واقع است، سه منطقه بی نظیر و شاخص طبیعی، تاریخی و باستانی به نام‌های منطقه چنگ الماس در نزدیک روستای حسن تیمور در شرق، مناطق قم چقای و قلاع قوره نزدیک روستاهای قم چقا و چشمه سنگین واقع در شمال است.

۹۹۴۳/۹۱۰۲‌

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محیط زیست بیجار آتش سوزی مزارع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۱۶۸۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاکسازی محوطه پل تاریخی لنگرود از زباله

حسین جهش، رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان لنگرود گفت: این اداره با همکاری اداره میراث شهرستان، بخشداری اطاقور، منابع طبیعی، دهیاری و شورای اسلامی منطقه بلوردکان به مناسبت روز جهانی زمین پاک اقدام به پاکسازی حدود ۵۰۰ کیلوگرم زباله در محوطه پل تاریخی این روستا کردند.

او با بیان اینکه پل تاریخی بلوردکان مربوط به عصر صفوی در روستای بلوردکان بخش اطاقور شهرستان لنگرود واقع شده است، افزود: این پل در محل پیوستن ۲ رودخانه «سیاه رود» و «زیل بره» ساخته شده است.

رئیس اداره محیط زیست لنگرود تصریح کرد: پل خشتی بلوردکان سال ۱۳۸۲ با شماره ثبت ۱۰۷۸۶ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. 

۲ اردیبهشت هر سال روز جهانی زمین پاک است.

این روز فرصتی است برای ترویج فرهنگ حفاظت و نگهداری از زمین و زیستگاهی که در آن زندگی می‌کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • توقیف ۲۰ خودروی تخلیه نخاله‌های ساختمانی در پردیس
  • تقدیر حفاظت محیط زیست اشنویه از دانش آموز حافظ حیات وحش
  • تلف شدن ۴۰ پرنده سبز قبا به دلیل تخلف کندوداران
  • پاکسازی محوطه پل تاریخی لنگرود از زباله
  • پاکسازی محیط زیست از زباله در سربیشه
  • (عکس) زنده‌گیری یک راس بره میش وحشی در پردیس تهران
  • تحویل ۲ بره میش وحشی به اداره محیط زیست تایباد
  • زنده‌گیری یک رأس بره میش وحشی در پردیس
  • متخلف شکار غیر مجاز در مهرستان دستگیر شد
  • دستگیری ۲ شکارچی متخلف در شهرستان خلخال