Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر امور خارجه آلمان با مثبت برآورد کردن سفر به منطقه بار دیگر ابراز امیدواری کرد که اینستکس در هفته‌های آینده اجرایی شود و گفت که طرف‌های اروپایی هر آنچه بتوانند انجام می‌دهند تا بدون آمریکا به تعهدات خود به توافق هسته‌ای عمل کنند.

به گزارش  فارس، «هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان در بدو ورود به آلمان در پی سفر چهار روزه به منطقه غرب آسیا، سفر خود را مثبت توصیف کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در گفت‌وگو با خبرنگار شبکه خبری ARD گفت: «من می‌توانم تصویر روشنی را از مذاکرات نه فقط در ایران بلکه در تمامی منطقه یعنی اردن، امارات متحده عربی و بغداد ترسیم کنم. هیچ کدام از طرفها نمی‌خواهند که درگیری‌ها و تشدید تنش‌های موجود در منطقه به جنگ منتهی شود. اگر همه و آمریکا بخواهند، باید گفت‌وگو کرد و زمان دیپلماسی است. این اولین قدم بود. به استکهلم می‌روم و آنجا با همتای ژاپنی خود ملاقات می‌کنم. چهارشنبه هم با آمریکایی‌ها صحبت خواهم کرد. ما با هم گفت‌وگو می‌کنیم و می‌کوشیم که تنش را کاهش دهیم. یک بحران نظامی در منطقه به یک فاجعه منجر خواهد شد.»

وی در ادامه درباره آینده توافق هسته‌ای با ایران و موضع تهران در زمینه غنی‌سازی اورانیوم در پایان ضرب‌الاجل ایران هم گفت که امیدوار است که ایران غنی‌سازی بیشتری صورت ندهد و نه تنها آلمان بلکه اروپا در توافق هسته‌ای حضور دارند و می‌خواهند که کانال مالی را به کار بیاندازند...و انتظار دارند که ایران هم به تعهدات خود پایبند باشد و بیشتر از میزانی که در توافق هسته‌ای پیش‌بینی شده است، اورانیوم را غنی نکند و اگر همه به تعهدات خودشان عمل کنند در این صورت می‌توان توافق را حفظ کرد؛ توافقی که برای امنیت اروپا خوب است.

خبرنگار این شبکه خبری در ادامه از ماس درباره کانال مالی ویژه اروپا موسوم به اینستکس از ماس پرسید و گفت که این کانال مالی هنوز راه نیافتاده است و از دید کارشناسان این کانال مالی برای فعالیت‌های شرکت‌های بزرگ با ایران کارایی ندارد. وزیر امور خارجه آلمان در پاسخ گفت: «من نمی‌دانم که چرا این کانال مالی نباید کارایی داشته باشد. نمایندگان کانال پرداختی اینستکس نیز در تهران حضور داشتند. حدود ۶۰ نفر علاقه مند به مشارکت در این سیستم اعلام آمادگی کردند. امیدواریم طی هفته‌های آتی این کانال عملیاتی شود. به این وسیله می‌توان به عنوان مثال (هزینه) دارو پرداخت و (دارو) به ایران منتقل شود. این گامی مهم است... هر کاری بتوانیم‌، می‌کنیم تا بدون آمریکا به تعهداتمان عمل کنیم و از ایران هم انتظار داریم که به تعهداتش عمل کند تا بتوان توافق هسته‌ای را حفظ کرد.»

وزیر امور خارجه آلمان همچنین گفت: « این موضوع برایم روشن شد که بی اعتمادی شدیدی در منطقه خاورمیانه و خلیج‌ (فارس) حاکم است. تنها مسئله عوامل خارجی نیستند بلکه کشورها باید برخی مسائل را بین خودشان حل کنند. به طور مثال عراق پیشنهاد کنفرانس منطقه ای داد تا اختلافات بین شیعه و سنی یا ایران و عربستان آنجا مطرح و در مورد آن صحبت شود. از دید من این اقدام ضروری است اما این اتفاق آسان نیست و در عرض امروز و فردا هم رخ نمی‌دهد. اما ما از بیرون می‌توانیم با گفتگو بر کاهش تنش ها تاثیرگذار باشیم و این سفر تا حدی این کار را انجام داد و ما باید مذاکرات بیشتری داشته باشیم.»

ماس همچنین در آستانه نشست امروز وزرای خارجه ۱۸ کشور اروپایی در استکهلم هم درباره به خطر افتادن خلع‌سلاح هسته‌ای و منع گسترش تسلیحات هسته‌ای هشدار داد و گفت: «چنین چیزی خطری برای صلح جهانی است. و ما باید با عوامل منفی در این زمینه مقابله کنیم.»

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: برجام آلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۱۹۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم

به گزارش قدس آنلاین، «ودانت پاتل»، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری در پاسخ به این که آیا ادعای روزنامه کویتی الجریده را تایید می‌کند که با نقل قول از یک منبع مطلع ایرانی مدعی شده بود، ایران نامه‌ای از آمریکا درباره ازسرگیری مذاکرات احیای توافق هسته‌ای پس از رسیدن به تفاهم‌های امنیتی دریافت کرده است، گفت: نظری درباره روش‌های ارتباط برقرار کردنمان با ایران نمی‌دهم، جز این که با ایران مذاکرات مستقیمی درباره برجام(توافق هسته‌ای) نداریم، نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر.

مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین، در مارس ۲۰۲۱ با مشارکت اعضای اصلی توافق آغاز شد. اما چند ماه بعد، با وجود پیشرفت‌هایی که انجام شده بود، این مذاکرات به دلیل برخی مسائل فرابرجامی از سوی شرکای غربی توافق، از جمله ادعای حمایت نظامی ایران از مسکو در جنگ اوکراین، ادعایی که از سوی مسکو و تهران رد شده است، همچنین ادعای نقض حقوق بشر علیه ایران در زمینه امور داخلی آن، به بن‌بست رسید.

ایران ذیل این توافق متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، برنامه هسته‌ای خود را محدود کند.

مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورتی که طرفین توافق اراده سیاسی لازم را نشان دهند، آماده نهایی کردن توافقی برای لغو کلیه تحریم‌ها در وین هستند.

در همین راستا، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست خبری دوشنبه گذشته خود گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره از ظرفیت‌های دیپلماتیک برای بی‌اثر کردن و رفع تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان استفاده کرده و از چارچوب‌های دیپلماتیک که تامین کننده منافع ملی ایران است کناره‌گیری نکرده است.

کنعانی با بیان اینکه طرفی که زیر میز دیپلماسی زد آمریکا بود نه ایران، خاطرنشان کرد:  شرکای آمریکا در حوزه برجام نیز نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در این مدت در مسیر بی‌اثرسازی تحریم‌ها حرکت کرده و در این زمینه نیز توفیق‌های زیادی داشته است، گفت: از طرف دیگر ما تلاش کرده‌ایم که از تمام ظرفیت‌های دیپلماتیک برای احقاق حقوق ملت ایران استفاده کنیم و طبیعتاً در نشست‌های بین‌المللی و دیدارها با  طرف‌هایی که در موضوع برجام می‌توانند ایفای نقش کنند یا اساساً نقش تعریف شده‌ای در این زمینه دارند این موضوع مطرح می‌شود.

کنعانی گفت: سازمان ملل و دیدارهایی که در جریان آن انجام می‌شود همواره فرصتی است که موضوع رفع تحریم‌ها نیز در آن مطرح شود.

پاتل در بخش دیگری از این نشست خبری، در پاسخ به سوالی درباره امضای تفاهم‌نامه‌های همکاری میان ایران و پاکستان در حوزه‌های مختلف، گفت: به طور کلی، ما به هر کسی که توافق‌های کاری ایران را در نظر دارد، توصیه می‌کنیم که مراقب خطر بالقوه تحریم‌ها باشد. اما در نهایت، دولت پاکستان، خود، می‌تواند درباره مقاصد سیاست خارجی‌اش اظهار نظر کند.
 

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • آمریکا: برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تلاش می‌کنیم
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی : ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • ایران با ساخت بمب اتم "چند هفته، نه چند ماه" فاصله دارد
  • گروسی: ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد
  • بارش تگرگ‌های وحشتناک در آرکانزاس آمریکا (فیلم)