Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-19@23:56:49 GMT

انتقال خاک‌ به خارج از کشور ممنوع شد

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۱۹۹۳۱

مدیر کل دفتر حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه لایحه حفاظت از خاک توسط شورای نگهبان تائید شده است، گفت: بر طبق این قانون انتقال خاک‌ به خارج از کشور ممنوع شد.

معصومه حسین پور، مدیر کل دفتر حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست با اعلام این خبر گفت: لایحه حفاظت از خاک بعد از 14 سال تلاش تخصصی و مستمر سازمان حفاظت محیط زیست در مجلس شورای اسلامی  تصویب و همزمان با هفته محیط زیست، به تایید شورای نگهبان رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسین پور تصریح کرد: در قانون حفاظت از خاک سازمان محیط زیست  مکلف به شناسایی مواد آلاینده خاک و اشخاص آلوده کننده آن و اعلام وقوع وضعیت اضطراری براساس حدود مجاز آلودگی خاک و آلاینده های ورودی به آن برای کاربری‌های مختلف خاک است.

 وی ادامه داد: همچنین بهره ‌برداران واحدهای تولیدی، صنعتی، خدماتی و معدنی که در مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی و شهرک‌ها و نواحی صنعتی فعالیت می‌کنند، مکلف به رعایت مفاد این قانون هستند.

حسینی درباره انتقال خاک به خارج از کشور گفت: در این قانون انتقال خاک‌ به خارج از کشور ممنوع است و فقط خروج مواد معدنی و مقادیر کمِ خاک به منظور امور پژوهشی پس از رعایت فرایند قانونی مربوط   مستثنی است.

مدیر کل دفتر حقوقی و امور مجلس سازمان محیط زیست درباره نقش دیگر نهادها در این قانون گفت: بر اساس این قانون قوه‌قضائیه به منظور رسیدگی به جرائم موضوع نسبت به ایجاد شعب تخصصی اقدام  و به جرائم مربوط خارج از نوبت رسیدگی‌می‌کند.  بر اساس این  قانون عملیات معدنی هم منوط به رعایت ضوابط زیست محیطی خواهد بود.

پیش از تائید این لایحه  از سوی شورای نگهبان، عباس پاپی‌زاده، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس درخصوص شواهد و مستنداتی که رسانه‌ها درباره خروج خاک کشاورزی ایران از مبادی خروجی استان‌های بوشهر و هرمزگان به کشورهای قطر و امارات و با نام «خاک شیرین» منتشر کرده‌اند، گفته بود: کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس خاک زراعی مرغوب ندارند و حتی خاک باغچه و گلخانه‌های خودشان را از خاک کشاورزی سایر کشورها تهیه می‌کنند؛ به همین دلیل خاک حاصلخیز کشاورزی ایران در قالب مواد کانی غیرفلزی و محموله‌های شن، ماسه و صادر می‌شود تا به نوعی قانون را هم دور زده باشند و کسی مانع این خاک فروشی سرزمینی نشود.

وی با اشاره به فرسایش و کم بازده شدن خاک ایران  به دلیل ادامه این نوع صادرات  اظهار داشت: باید امنیت ملی در این مورد رعایت شود و همان‌گونه که خاک در مرزبندی‌ها و حفظ کیان میهن مهم است و قلمرو و وضعیت جغرافیایی یک کشور را تعیین می‌کند، باید فروش خاک کشاورزی نیز خط قرمز ما باشد.

اما علی مریدی مدیر کل دفتر آب و خاک محیط زیست در واکنش به فروش خاک ایران به قطر گفته بود کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس  خاک زراعی مرغوب ندارند و حتی خاک باغچه و گلخانه‌های خودشان را از خاک کشاورزی سایر کشورها تهیه می‌کنند. البته درخواست قانونی صدور خاک به این کشور رد شده بود.

مریدی با بیان اینکه در قانون خاک، صادرات خاک معدنی مجاز است،گفت: به شرط احتمال برخی تاجران به جای خاک معدنی سراغ خاک‌های زراعی می‌روند چون استخراج خاک زراعی راحت‌تر است اما خاک معدنی نیاز به انفجار و عملیات معدنی دارد.

اقتصادآنلاین

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000EEr برچسب ها: شورای نگهبان ، کشاورزی ، اقتصادآنلاین

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: شورای نگهبان کشاورزی اقتصادآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۱۹۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری ۷۰۳ شکارچی و صیاد متخلف در استان خوزستان

داود میرشکار مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: ۷۰۳ متخلف شکار و صید سال ۱۴۰۲،  در استان خوزستان دستگیر و به مقامات قضایی معرفی شدند.

او می‌گوید: در حوزه یگان حفاظت محیط زیست استان در سال گذشته تعداد ۱۲۴ قبضه سلاح مجاز به همراه ۸ قبضه سلاح غیر مجاز از متخلفان شکار و صید کشف شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان ادامه داد: در این مدت با ۵۷۵ مورد تخلف زیست محیطی در حوزه شکار و صید در استان برخورد قانونی صورت گرفته.

او گفت: در این مدت ۵۲۸ قطعه از ادوات شکار و صید از متخلفان کشف و ضبط شده است.

به گفته این مقام مسئول در این مدت ۱۳۹۴۲ ساعت محیط بانان این اداره کل توانسته اند طرح آموزشی یک ساعت با محیط بان در مدارس برای دانش آموزان اجرا کردند.

او ادامه داد: در سال گذشته ۴۸۲ قطعه پرنده و ۷ پستاندار که توسط متخلفین زنده گیری شده بود کشف و در زیستگاه اصلی خود رهاسازی شدند.

میرشکار به وسعت مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست استان اشاره کرد و گفت: به منظور جلوگیری از شکار و صید از همه مردم استان می‌خواهیم در صورت مشاهده تخلفات زیست محیطی مراتب را به ادارات حفاظت محیط زیست در سراسر استان یا سامانه ۱۵۴۰ اطلاع دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • هشدار به شکارچیان؛ از این منطقه خارج شوید
  • هشدار به شکارچیان؛ از منطقه کوهسرخ خارج شوید
  • شناسایی ۶۲ واحد آلاینده در مه ولات
  • بهره برداری از پاسگاه محیط بانی صیدوا در مهدیشهر
  • تخریب ساخت و ساز غیرمجاز در منطقه حفاظت شده فومن
  • حقابه هیرمند از سوی افغانستان امسال رهاسازی شد/ اولویت‌بندی انتقال آب بر اساس نیاز شرب استان‌ها
  • حق‌آب هیرمند از سوی افغانستان امسال رهاسازی شد/ اولویت‌بندی انتقال آب بر اساس نیاز شرب استان‌ها
  • دستگیری ۷۰۳ شکارچی و صیاد متخلف در استان خوزستان
  • توسعه باید با دانش سنتی و بومی هر منطقه همراه شود
  • سالانه یک میلی‌متر از میزان بارش‌های کشور کم شده است