Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- دبیر کل انجمن چشم پزشکی ایران گفت: بهترین وسیله برای اصلاح عیوب چشم عینک است و استفاده از لنز‌های رنگی و دائم به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

جباروند، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، درباره لنز‌ها و آسیب‌های چشمی ناشی از آن، گفت: بهترین وسیله برای اصلاح عیوب اکتسابی چه نزدیک بین و چه دوربین عینک است، اما کسانی هم هستند که محدودیت دارند و به خاطر مسائل شغلی یا زیبایی از لنز به عنوان جایگزین عینک استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: کسی که می‌خواهد از لنز استفاده کند حتما باید توسط چشم پزشک ویزیت شود و از نظر بیماری‌های پلک و سطح چشم، خشکی چشم و سایر اجزای چشم معاینه شود و سلامت آن اجزا تایید شود، بعد از تایید اجازه دارند که از لنز‌های مناسب به عنوان جایگزین عینک استفاده کنند.

این چشم پزشک درباره شرایط استفاده از لنز توضیح داد: لنز باید طبق نظر چشم پزشک استفاده شود. از استفاده طولانی مدت خودداری شود و به چشم استراحت داده شود.

وی ادامه داد: اگر چشم شخصی دچار التهاب و عفونت است به هیچ وجه نباید از لنز استفاده کند. همچنین در محیط‌هایی که گرد و غبار وجود دارد استفاده از لنز ممنوع است، چون باعث خراش اپی تلیوم قرنیه می‌شود و آن را مستعد ایجاد عفونت‌ها می‌کند که می‌تواند به زخم قرنیه منجر شود. این زخم‌ها گاهی به قدری شدید هستند که به درمان نیز پاسخ نمی‌دهند و می‌توانند به پیوند قرنیه و حتی تخلیه چشم نیز منجر شوند.

جباروند درباره استفاده از لنز‌های رنگی نیز خاطرنشان کرد: من لنز‌های رنگی را به هیچ عنوان توصیه نمی‌کنم. هر کسی رنگ چشم خودش را دارد؛ مگر اینکه کسی به علت ضربه‌ها دچار آسیب‌های عنبیه شود که در آن صورت مجبوریم لنز‌های رنگی نیز برای آن‌ها تجویز کنیم. استفاده از لنز‌های رنگی نیز شرایط خاص خودش را دارد و باید از انواع مرغوب آن استفاده کرد.

دبیر کل انجمن چشم پزشکی ایران در ادامه درباره استفاده از لنز‌های دائم تصریح کرد: استفاده از لنز‌های دائم را نیز به هیچ وجه به افراد توصیه نمی‌کنیم. فقط یک نوع لنز‌هایی وجود دارند که حالت پانسمانی دارند و مشخصات خاص خودشان را هم دارند. در بعضی موارد برای افرادی که دچار بیماری سطح چشم هستند می‌شود به صورت ماهانه با پوشش آنتی بیوتیک و زیر نظر چشم پزشک به استفاده از آن ادامه داد.

او در پایان درباره استفاده از لنز توسط کسانی هم که عمل لیزیک و لایزیک انججام دادند، بیان کرد: کسانی که عمل لیزیک و لایزیک انجام می‌دهند نیز می‌توانند از لنز استفاده کنند، اما حداقل باید سه ماه زمان بگذرد و پروسه‌ی بهبودشان کامل شود.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: وزارت بهداشت سلامت چشم پزشکی لنزهای طبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۲۹۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساعات کار طولانی در جوانی احتمال افسردگی و بیماری در میانسالی را افزایش می‌دهد

ایتنا - پژوهش‌ها نشان می‌دهد ساعات کار نامعقول ممکن است احتمال افسردگی و بیماری مزمن را افزایش دهد.
بر اساس بررسی جدیدی که در پلاس وان (PLOS One) منتشر شده است، پژوهش نشان می‌دهد که کار کردن شب دیروقت و برنامه‌های کاری نامعقول در جوانی ممکن است به افزایش خطر ابتلا به افسردگی و ضعف سلامت در دوره میانسالی منجر شود.

ون جویی هان، استاد دانشگاه نیویورک و نویسنده این پژوهش، پس از سه دهه بررسی برنامه کاری و الگوی خواب ۷۰۰۰ آمریکایی، متوجه شد که فقط یک‌چهارم افراد شرکت‌کننده طی روز و در ساعات منظم کار می‌کردند.

از افراد شرکت‌کننده در پژوهش از سن ۲۲ تا ۵۰ سالگی مصاحبه گرفته شد، و سه‌چهارم جامعه نمونه پژوهش کارگران آمریکایی متولد دهه ۱۹۶۰ بودند. برخلاف کارگرانی که روزکار بودند، کارگرانی که وقتی جوان‌تر بودند شیفت کاری شب یا چرخشی داشتند در نهایت گزارش دادند با مشکل خواب دست‌و‌پنجه نرم می‌کردند و بیشتر احتمال داشت در سن ۵۰ دچار بیماری و افسردگی شوند.

هان پس از دهه‌ها ساعات کاری طولانی و ذهنیت فرهنگ سخت‌کوشی، وقتی ۴۰ ساله بود پزشک به او گفت سن بیولوژیکی‌اش ۶۰ ساله است. این مسئله سبب شد تا تحقیق کند آیا ساعات کار طولانی می‌تواند اثر بلندمدت بر سلامت داشته باشد.

هان در مصاحبه‌ای روی زوم به ان‌پی‌آر (NPR) گفت: «کار دارد ما را بیمار و بیچاره می‌کند. کار قرار است به ما امکان جمع‌آوری منابع بدهد. اما برای بسیاری از افراد، کارشان به آن‌ها اجازه چنین کاری را نمی‌دهد. آن‌ها در واقعا به مرور زمان نزارتر و نزارتر می‌شوند.»

 

هان گفت ابراز امیدواری کرد پژوهش او «منابعی فراهم کند تا به افراد کمک کند وقتی به‌دلیل کار از لحاظ جسمی خسته و از لحاظ احساسی تحلیل رفته‌اند، زندگی شاد و سالمی داشته باشند.»

هان متذکر شد: «می‌توانیم بگوییم که آن‌ها داوطلبانه می‌خواهند ساعات طولانی کار کنند، اما در واقعیت، مسئله ساعات طولانی کار کردن داوطلبانه نیست. آن‌ها احساس می‌کنند که فرهنگ کار از آن‌ها می‌خواهد که ساعات طولانی کار کنند، وگرنه ممکن است مجازات شوند.»

یافته‌های پژوهش او نشان داد کسانی که استراحت مناسب را فدای کار کرده بودند از لحاظ آماری بیشتر احتمال داشت به افسردگی یا مشکلات سلامت دچار شوند.

او گفت: «وقتی کار به یک عامل استرس‌زای روزمره تبدیل می‌شود، پیامدهایش برای سلامت از آن نوعی است که می‌توانید انتظار داشته باشید ۳۰ سال بعد ببینید.»

این پژوهش ممکن است ارتباط شب‌کاری و شیفت‌های چرخشی با کم‌خوابی و ضعف سلامت را نشان دهد، اما نتوانسته است شواهد محکمی بیابد که یکی عامل مستقیم دیگری است. با وجود این، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا متذکر شده است که خواب ناکافی می‌تواند به افزایش احتمال بیماری‌های مزمن از جمله دیابت، بیماری قلبی و چاقی منجر شود.

دیگر خبرها

  • احتمال تغییر در رقم دستمزد کارگران جدی شد ؟
  • احتمال وقوع تندر و آذرخش در تهران
  • افزایش سرعت وزش باد در جنوب کشور
  • احتمال رگبار و رعد و برق در برخی مناطق خوزستان
  • ساعات کار طولانی در جوانی احتمال افسردگی و بیماری در میانسالی را افزایش می‌دهد
  • باران بهاری در راه مازندران
  • (ویدئو) راهکار‌های ساده برای افزایش احتمال باروری
  • ببینید | راهکارهای ساده برای افزایش احتمال باروری
  • هشدار افزایش وزش باد و ارتفاع امواج در دریای خزر
  • راهکارهای ساده برای افزایش احتمال باروری (فیلم)