Web Analytics Made Easy - Statcounter

اسدالله کارگر گفت: از روزهای آینده که سیب زمینی گرگان وارد بازار شود این قیمت تا حدودی تعدیل شده اما اگر همچنان صادرات ادامه داشته باشد و از آنجایی که تمایل به صادرات بیشتر است عرضه و تقاضا به هم ریخته و با افزایش تقاضا قیمت بالا می رود.

اسدالله کارگر، رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در خصوص افزایش قیمت سیب زمینی در روزهای اخیر و دلایل آن اظهار داشت: طی ماه های گذشته متاسفانه شاهد افزایش قیمت برخی از میوه و تره بار به صورت ناگهانی هستیم که علت اصلی آن صادرات یک محصول است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه افزود: وقتی صادرات بیشتر می‌شود طبیعی است که تقاضا بیشتر از عرضه شده و از همین جهت قیمت ها افزایش پیدا کند؛ در خصوص سیب زمینی هم برداشته شدن ممنوعیت صادرات منجر به کاهش سیب زمینی موجود در بازار شده و به همین جهت قیمت آن افزایش داشته است.

رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی با تأکید بر لزوم تعادل میان صادرات و عرضه در بازار عنوان کرد: با ورود سیب زمینی گرگان به بازار طی چند روز آینده مشکل سیب زمینی برطرف شده و قیمت آن نیز کاهش پیدا می‌کند؛ مخالف صادرات نیستیم اما باید صادرات با مدیریت دقیق تری صورت بگیرد.

کارگر در ادامه همچنین گفت: وقتی صادرات بدون برنامه ریزی صورت می گیرد، بر اثر نوسانات داخلی میزان عرضه و تقاضا به هم می ریزد؛ این در حالی است که اگر صادرات انجام نشود، قیمت ها به حد اقل قیمت رسیده که کشاورز  نه تنها سودی از فروش محصول خود نداشته بلکه تا حد زیادی متضرر می شود.

وی با انتقاد از عدم تعادل میان صادرات و نیاز داخلی تصریح کرد: اگر بتوان با یک مدیریت صحیح در دراز مدت میان بازار داخلی و صادرات یک محصول تعادل برقرار کرد، نوسانات قیمت در محصولات داخلی دیگر وجود نخواهد داشت.

رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی در ادامه تأکید کرد: از روزهای آینده که سیب زمینی گرگان وارد بازار شود این قیمت تا حدودی تعدیل شده اما اگر همچنان صادرات ادامه داشته باشد و از آنجایی که تمایل به صادرات بیشتر است عرضه و تقاضا به هم ریخته و با افزایش تقاضا قیمت بالا می رود. پیش بینی می شود قیمت سیب زمینی طی چند روز آینده کاهش پیدا کند.

کارگر با اشاره به ورود میوه های نوبرانه به بازار هم تصریح کرد: امسال به نسبت سال گذشته فراوانی میوه و تره بار در کشور بیشتر و همین منجر به کاهش قیمت نوبرانه ها شده است که این تفاوت قیمت نوبرانه ها امسال چشمگیر بوده است.

وی در ادامه افزود: کمبود سیب زمینی در کشور وجود ندارد و اگر موضوع صادرات سیب زمینی حل شود قطعا شاهد تکانه های قیمت سیب زمینی نخواهیم بود؛ اگر میزان مصرف داخلی سیب زمینی برآورد شده و در ادامه مازاد مصرف داخلی صادر شود دیگر شاهد این به هم ریختگی قیمت ها در بازار نخواهیم بود.

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۲۹۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۱۵ هزار تُنی سیب‌زمینی کردستان به کشورهای همسایه

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: از ابتدای بهمن سال گذشته تاکنون ۱۵ هزار تُن محصول سیب زمینی مازاد استان به کشورهای همسایه صادر شده است.

پیمان اسکندری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در کردستان اظهار کرد: در راستای ساماندهی بازار سیب زمینی مازاد تولیدی شهرستان‌های قروه و دهگلان و به منظور حمایت از قشر زحمتکش کشاورزان، جلسات متعددی با حضور اتاق بازرگانی، بانک‌های کشاورزی و توسعه تعاون برگزار و در نهایت مقرر شد در قالب سه طرح از تولیدکنندگان سیب زمینی استان حمایت شود.

وی افزود: عرضه سیب زمینی تولیدی کشاورزان کردستانی در داخل کشور از طریق بازار رسانی و هماهنگی با میادین میوه و تره بار، واحدها و کارخانجات فرآوری از جمله طرح‌های حمایتی در این راستا است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان خاطرنشان کرد: خرید شش هزار تن سیب زمینی و توزیع در سایر استان‌ها، خرید توافقی توسط تعاون روستایی و صادرات به کشورهای همسایه نیز از جمله طرح‌های حمایتی دیگری بوده که برای کمک به سیب زمینی کاران استان اجرایی شده است.

اسکندری تصریح کرد: با پیگیری‌های استاندار کردستان از ابتدای بهمن سال گذشته تاکنون بیش از ۱۵ هزار تُن از سیب‌زمینی استان توسط تجار و بازرگانان خبره استان به کشور عراق، کشورهای حاشیه خلیج فارس، افغانستان و ترکمنستان صادر شده است.

وی اضافه کرد: برای خرید توافقی و صادرات محصول سیب زمینی مازاد تولیدی استان، طی برنامه‌ریزی انجام شده تسهیلات سرمایه در گردش به میزان ۱۱۰ میلیارد تومان برای صادرکنندگان سیب زمینی تولیدی در استان، در نظر گرفته شده است که توسط بانک‌های عامل کشاورزی و توسعه تعاون پرداخت می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان تاکید کرد: پیش‌بینی می‌شود در صورت تمایل کشاورزان تا پایان فروردین سال جاری، قریب به ۱۰ هزار تن سیب زمینی باقیمانده در سردخانه‌ها و انبار استان نیز به خارج از کشور صادر شود.

اسکندری گفت: از کل ۲۲۰ هزار تن سیب زمینی مازاد تولیدی سال زراعی گذشته حدود ۳۵ هزار تن در سردخانه‌ها و انبارهای فنی استان باقیمانده است که امیدواریم با توجه به بهبود شرایط بازار تا پایان فروردین به فروش برسد و کشاورزان استان آماده شروع سال زراعی جدید شوند.

کد خبر 740085

دیگر خبرها

  • صادرات ۱۵ هزار تُنی سیب‌زمینی کردستان به کشورهای همسایه
  • تمدید خرید توافقی سیب‌زمینی درچهارمحال و بختیاری
  • هدفگذاری افزایش تولید پژو پارس در دو ماه آینده
  • دو پیش بینی حساس از آینده بازار خودرو در ۱۴۰۳؛ قیمت‌ها پایین می‌آید؟
  • هدفگذاری افزایش تولید پژو پارس در ۲ ماه آینده
  • تمدید خرید توافقی سیب‌زمینی در چهارمحال و بختیاری
  • حکایت معنادار افزایش قیمت کارخانه ای و ناترازی در بازار ۱۴۰۲ خودرو
  • حکایت معنادار افزایش قیمت کارخانه و ناترازی در بازار ۱۴۰۲ خودرو
  • فوری؛ خرید و فروش مسکن متوقف شد/ ترکش دلار ۶۰ هزار تومانی، بازار مسکن را فلج کرد
  • بازار خودرو قابل پیش‌بینی نیست