Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاندار خراسان رضوی گفت: اضافه برداشت از سفره‌های زیرزمینی استان خراسان رضوی تبدیل به یک چالش جدی شده است. ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۹ استانها خراسان رضوی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، علی‌رضا رزم‌‌حسینی در دوره آموزشی مدیریت جامع حوادث و بلایا که با رویکرد مدیریت سیلاب در تالار ابن هیثم مشهد برگزار شد اظهار داشت: اعضای ستادهای مدیریت بحران در تعطیلات نوروز امسال تلاش فراوانی برای مقابله با خسارت‌های ناشی از وقوع سیل انجام دادند و با اطلاع‌رسانی به موقع اصحاب رسانه و همکاری مردم، کمترین میزان خسارت را شاهد بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بارندگی‌های بهار امسال در برخی از مناطق استان تا حدودی وضعیت بحرانی را بهبود بخشید اما برای عبور از شرایط خشکسالی نیاز به بارش‌های بیشتر و در عین حال مدیریت منابع و مصارف آبی است.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به خطرات احتمالی وقوع زلزله تصریح کرد: طبق آمارهای رسمی، استفاده از تکنولوژی روز و برنامه‌ریزی در حوزه پیشگیری از بحران، خسارت‌های ناشی از زلزله و دیگر بلایای طبیعی را تاحدود زیادی کاهش می‌دهد.

روایتی متفاوت از پرسرعت‌ترین شهر حاشیه‌نشین ایران/ "خشکسالی" یا "زمین‌خواری"?وضعیت خشکسالی خراسان رضوی در بارندگی‌های اخیر بهبود یافته استمشهد| بارندگی‌های اخیر اتمام دوره خشکسالی را تضمین نمی‌کند

وی ادامه داد: مدیران حوزه مدیریت بحران با برنامه‌ریزی دقیق، اجرای سیاست‌های پیشگیرانه، اطلاع‌رسانی به موقع و جلب همکاری اقشار مختلف مردم می‌توانند شهرها و مناطق روستایی را در برابر بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله ایمن کنند.

رزم‌حسینی به خسارت‌های ناشی از وقوع سیلاب در تعطیلات نوروز امسال اشاره و خاطرنشان کرد: اگر اجازه تصرف حریم رودخانه‌ها و ساخت و ساز غیرمجاز در مسیر مسیل‌ها داده نمی‌شد، شاید حجم خسارت‌های ناشی از وقوع سیل به مراتب کمتر بود.

وی با بیان اینکه اضافه برداشت از سفره‌های زیرزمینی یک چالش جدی به شمار می‌رود، گفت: در برخی از شهرستان‌ها بر اثر حفر چاه‌های غیرمجاز، چند برابر بیشتر از حد مجاز از سفره‌های زیرزمینی برداشت آب انجام شده و ممکن است در آینده سبب بروز بحران‌های جدی شود.

رزم حسینی عنوان کرد: در خراسان رضوی به دنبال این هستیم که طرح همیاران آب را با همکاری مردم اجرایی کرده و زمینه مدیریت یکپارچه آب و خاک را فراهم کنیم تا نسل آینده هم از منابع طبیعی در اختیار ما محروم نشوند.

وی با تاکید بر ضرورت افزایش بهره‌وری مصرف آب در بخش کشاورزی تاکید کرد: آب در خراسان رضوی از نفت با اهمیت‌تر است بنابراین باید در جهت ارتقای سطح بهره‌وری مصرف آب تلاش کرد تا با برنامه‌ریزی دقیق، محصولات کشاورزی باکیفیت بیشتر و مصرف آب کمتر تولید شود.

انتهای پیام/ح

R41347/P/S6,1188/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۳۲۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه خسارات سیل را کاهش دهیم؟

مدیرکل دفتر مدیریت بحران شرکت مدیریت منابع آب ایران نسبت به وقوع سیلاب در استان سمنان برای امروز و فردا هشدار داد و بر لزوم آمادگی دستگاه‌های خدمات‌رسان این استان در مقابله با سیل تأکید کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، سیف‌الله آقا بیگی امروز در حاشیه جلسه ستاد مدیریت شرایط اضطراری شرکت آب منطقه‌ای سمنان با اشاره به پیش‌بینی فعالیت گسترده سامانه بارشی در آسمان استان سمنان، اظهار داشت: بر اساس این پیش‌بینی‌ها و با فعالیت سامانه بارشی نسبتاً قوی برای روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه شاهد بارندگی قابل توجهی در استان سمنان خواهیم بود.

وی با بیان اینکه این بارندگی‌ها می‌تواند باعث نعمات و برکات زیادی برای مردم استان سمنان باشد، تصریح کرد: البته با توجه به اینکه سمنان به لحاظ اقلیمی که دارد، استان کم بارشی است، بنابراین همه مسئولان و متولیان امر برای مدیریت و کنترل سیلاب وظیفه دارند.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران شرکت مدیریت منابع آب ایران اضافه کرد: این وظیفه هم به مجموعه همکاران ما در بخش آب و دیگر بخش‌های وزارت نیرو و هم سایر سازمان‌ها، تشکیلات، ادارات خدماتی، اجرایی و امدادی استان سمنان بازمی‌گردد و در این زمینه می‌بایست با کمک و مشارکت یکدیگر و با توجه به مخاطره سیل، همه اقداماتی که انجام آن می‌تواند موجبات کاهش خسارت در بخش‌های مختلف شود، صورت بگیرد.

آقا بیگی با اشاره به برگزاری جلسه مدیریت بحران شرکت آب منطقه‌ای سمنان به منظور مدیریت بحران سیلاب در این استان گفت: این جلسه در شرکت آب منطقه‌ای سمنان و به منظور تبیین شرایط این جبهه بارشی و همچنین اقدامات لازم به عنوان اقدامات پیش از وقوق بارندگی و ایجاد سیلاب احتمالی برگزار شد.

وی با تأکید بر لزوم انجام دو دسته از اقدامات برای مقابله با سیلاب ساعات و روزهای آینده خاطرنشان کرد: بخشی از اقدامات مربوط به آگاهی ‌بخشی، هشدار و تبیین برای دستگاه‌های خدمات‌رسان که در چارچوب نظامات قانونی وظیفه اقدامات پیشگیرانه در برابر سیلاب را دارند است که توسط همکاران ما در شرکت آب منطقه‌ای سمنان و مدیریت منابع آب در شهرستان‌های مختلف باید انجام شود و برنامه‌ریزی لازم در این زمینه انجام شد.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران شرکت مدیریت منابع آب ایران خاطرنشان کرد: در این خصوص همه دستگاه‌های مرتبط می‌بایست به صورت هم افزا و جمعی، با کمک یکدیگر این اقدامات پیشگیرانه را به‌موقع و در جای خود انجام دهند.

آقا بیگی با بیان اینکه مهم‌ترین نکته در این خصوص، تبیین و آگاهی‌بخشی برای مردم و جامعه هدف است خاطرنشان کرد: در صورتی که جامعه هدف و عموم مردم نسبت به احتمال وقوع سیل و خاطرات آن اطلاع داشته باشند، می‌توانند با پرهیز از بعضی از اقدامات خطر آفرین از جمله عدم تردد در کنار رودخانه‌ها و مجاری آبی، عدم تردد در مسیرهای تقاطع با رودخانه‌ها که متأسفانه غالباً خسارت‌آفرین است میزان خسارت‌های جانی و مالی ناشی از سیل را کاهش دهند.

وی خاطرنشان کرد: همچنین توجه به مشکلات، خسارت‌ها و صدمات محتمل در زمان صاعقه در صورت عدم رعایت اقدامات ایمنی و نیز بسیاری از اقدامات که در بخش‌های مختلف لازم انجام شود می‌تواند خسارت‌های مالی و جانی به وارده مردم را در هنگام سیلاب را به حداقل ممکن رسانده و خسارت به زیرساخت‌ها را نیز تا حد ممکن بکاهد.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران شرکت مدیریت منابع آب ایران عنوان کرد: شرط این هدف درجه نخست، کمک و مشارکت همه دستگاه‌ها و در مرحله بعد همراهی خوب مردم است و این مهم در سیلاب‌های بسیار شدیدی که در همین هفته‌های اخیر در مناطقی از کشور شاهد آن بوده‌ایم تحقق یافت و خوشبختانه این همراهی باعث شده که میزان خسارت‌ها و تلفات در نقاطی که سیلاب در آن جاری شد، به میزان قابل توجهی نسبت به کشورهای همسایه که به مراتب با بارش‌های کمتر از بعضی از ایستگاه‌های ما موجه بوده است، کاهش پیدا کرده و به حداقل ممکن رسیده است.

انتهای پیام/363/

دیگر خبرها

  • انتظارات ایلام از سازمان مدیریت بحران
  • تخلیه روستاهای بحرانی/ خسارت جانی در زیرکوه نداشتیم
  • بررسی علل وقوع حوادث غیرمترقبه ایلام
  • بحران فرونشست در ۳۵۹ دشت ایران
  • اُفت ۴۰ سانتی متری آب از سفره‌های زیرزمینی خراسان شمالی/ ابلاغ دستورالعمل مهار اضافه برداشت آب از چاه‌های کشاورزی
  • ۳۵۹ دشت کشور در چالش بحران فرونشست | حفر ۱۱۷هزار حلقه چاه در دشت‌های با نرخ فرونشست
  • بحران فرونشست در ۳۵۹ دشت کشور
  • چگونه خسارات سیل را کاهش دهیم؟
  • کاهش ۵۰ درصدی مصرف آب‌های زیرزمینی در افق ۱۴۲۰
  • هشدار؛ جان زمین در خراسان‌شمالی مکیده می‌شود