Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-25@17:57:29 GMT

تب تکدی گری و تشنج بحران؛ زاهدان پاشویه می خواهد!

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۳۲۷۳۸

تب تکدی گری و تشنج بحران؛ زاهدان پاشویه می خواهد!

حضور فزاینده متکدیان در سطح معابر شهر زاهدان سبب نارضایتی مردم و نگرانی شان از ابتلا به بیماری های عفونی و واگیر شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، یکی از بحران های ساختاری جوامع و معضلات نامطبوع شهرهای کوچک و بزرگ تکدی گریست؛ سطح بروز این پدیده در هر جامعه ای برآیندی از وضعیت پایدار یا ناپایدار فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی آن جامعه قلمداد می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



متکدیان مضاف بر اینکه متکدی خدمتی به جامعه ارائه نمی دهند و نقشی در تولید و رونق اقتصاد جامعه ایفا نمی کند، موجب شیوع و گسترش فرهنگ  مصرف گرایی و بروز ناهنجاری ها و آسیب های زنجیره ای در زمینه اجتماعی، فرهنگی، بهداشتی و ... نیز می شوند.

اگرچه تعداد محدود و درصد کمی از این افراد به دلیل معضلاتی نظیر فقر و بیکاری و از روی ناچاری اقدام به این کار می کنند اما مطابق مواد 712 و 713 قانون مجازات اسلامی، تکدی گری جرم و فرد متکدی مجرم محسوب می شود و نهادهای مسئول موظف اند نسبت به پیشگیری، برخورد، جمع آوری و ساماندهی این افراد اقدام کنند.

تکدی گری از دیدگاه فقه و اسلام
حجت الاسلام علی خیور، کارشناس مسائل مذهبی در گفتگو با عصرهامون، با بیان اینکه تکدی گری از نظر اکثر فقها امری ناثواب است گفت: روایات متعددی از ائمه اطهار نقل شده که مسلمانان را از دراز کردن دست نیاز به سوی دیگران به دلیل خدشه دار شدن عزت نفس نهی کرده اند.
وی ادامه داد: حتی برخی فقها نیز تکدی گری را مکروه و بعضا حرام دانسته اند؛ حضرت امام خمینی (ره) در کتاب تحریر الوسیله، مسألت را در صورت نیاز مکروه و در صورت عدم نیاز شدیدا مکروه و بنا به احتیاط حرام می دانند.

یکی از علما اهل سنت نیز با اشاره به روایت هایی در این خصوص به خبرنگار ما گفت: این امر در شریعت ما مضموم است و به ویژه برای کسی که جوان است و توان کار دارد، سوال کردن شرعا درست نیست.
وی تصریح کرد: مالی که به این طریق جمع آوری شود و درآمدی که فرد از این راه کسب می کند خالی از شبه نیست و اکثر علما آن را مکروه دانسته و نسبت به آن نهی کرده اند.

الزام قانون برای برخورد با متکدیان
علی کرد، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با عصرهامون، با بیان اینکه حضور متکدیان در سطح معابر و اقدام شان برای تکدی گری، صورت خوشی برای فرهنگ ما ندارد، گفت: متاسفانه این مساله بعضا برای برخی افراد کم درآمد و آسیب پذیر واقعی جامعه به ویژه کودکان و زنان خود سرپرست و یا کسانی که از روستاها بر اثر عوامل قهر طبیعی زندگی خود را از دست داده اند به شهرها می آیند اتفاق افتاده؛ حضور دختران و زنان به خصوص در کلانشهر در این امر پررنگ تر شده و اتباع پاکستانی نیز در بعضی مناطق شرقی کشور افزایش یافته اند.

وی افزود: ما برای هر چیزی در کشور قانون داریم و مجری یا متولی آن قانون باید به شرح وظایف خود عمل کنند. قوانین لازم برای این مساله از طرف مجلس پیش بینی و ابلاغ شده و رسیدگی و اجرای آن نیز جز وظایف ذاتی و بر عهده وزارت کشور است، لذا این وزارتخانه باید نهادهای زیرمجموعه خود اعم از فرمانداری ها، بخشداری ها و دهیاری ها را موظف به جمع آوری و ساماندهی این افراد و تشدید اقدامات پیشگیرانه در این خصوص کند.

نماینده مردم خاش در مجلس شورای اسلامی، ضمن تشریح چرخه قانونی جمع آوری، تفکیک و ساماندهی افراد متکدی توسط دستگاه های متولی، ادامه داد: در کشوری مثل جمهوری اسلامی ایران که پایبند به حقوق انسان ها و شهروندان است، باید اقدامات لازم مخصوصا برای ساماندهی اتباعی که وارد کشور می شوند انجام شود.

زاهدان، بهشت تکدی گری اتباع خارجی
شاید کمی عجیب باشد اما تکدی گری در سیستان و بلوچستان، فراتر از قاچاق سوخت رتبه نخست معضلات اجتماعی به لحاظ آماری را به خود اختصاص داده است. گفته می شود حضور متکدیان در این استان به وجود فقر شدید در کشور همسایه وابسته است و به این علت است که هر روز شاهد افزایش آمار متکدیان در شهرهای سیستان و بلوچستان به ویژه زاهدان و چابهار هستیم.

زاهدان؛ شهری که اگرچه به عنوان مرکز بزرگترین استان کشور یعنی سیستان و بلوچستان به رسمیت شناخته می شود و جمعیت قابل توجهی در آن ساکن اند اما کماکان در ابعاد مختلف شهری از جمله در بخش اجتماعی مصائب عدیده ای دارد که یکی از مهم ترین شان، جولان متکدیان به خصوص اتباع خارجی در نقاط پر رفت و آمد شهر از جمله معابر بازار، ورودی داروخانه ها و رستوران هاست.

یک شهروند زاهدانی در گفتگو با خبرنگار عصرهامون، گفت: میدان شهدا در ساعات بعدازظهر تا شب خود گویای عمق فاجعه در خصوص وضعیت تکدی گری در شهر است. کافیست خودروی شما اطراف این میدان توقف کند تا ببینید چگونه دسته دسته کودک کار و متکدی زن و مرد به سمت شما می آید.

اسماعیل زایی با تاکید بر اینکه اقدامات صورت گرفته از جانب متولیان در این خصوص، به هیچ وجه کافی نیست، ادامه داد: آزادی عمل این افراد تا حدی رسیده که خیلی راحت و بی دردسر در مقابل اماکنی مثل داروخانه و رستوران هم فعالیت می کنند.

رفع معضل تکدی گری نیازمند عزم همه جانبه
محمدامیر براهویی در گفتگو با عصرهامون در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر علت تشدید حضور متکدیان در معابر سطح شهر زاهدان گفت: مسلما شهرداری از وجود این افراد در سطح شهر رضایت ندارد، چرا که این مساله علاوه بر نارضایتی مردم، سبب افزایش ترافیک و نازیبایی چهره شهر شده؛ پرسنل خدمات شهر نیز در دو شیفت صبح و عصر اقدام به جمع آوری متکدیان از سطح معابر شهر می کنند و آنچه بر عهده دارند را به صورت مداوم انجام می دهند، اما علیرغم تلاش های صورت گرفته، شاهد تداوم حضور این افراد به ویژه در هسته مرکزی بازار و دیگر معابر پر رفت و آمد زاهدان هستیم.

وی با بیان اینکه شهرداری صرفا موظف به جمع آوری متکدیان سطح شهر و نگه داری از آن ها تا 24 ساعت در محل ستاد مربوطه است تصریح کرد: کمیته امداد امام خمینی (ره)، اداره کل بهزیستی، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، فنی و حرفه ای، قوه قضاییه و نیروی انتظامی نهادهایی هستند که باید در ساماندهی متکدیان همکاری داشته باشند.

وی ادامه داد: پس از تحویل متکدیان به محل اسکان موقت با توجه به وضعیت متکدی، هر کدام به سازمان مربوطه جهت رسیدگی ارجاع داده می شود؛ به عنوان مثال افراد بی سرپرست، ناتوان، معلول و سالمندان نیازمند جهت نگه داری در اماکن مناسب، آموزش، ساماندهی و بهبود وضعیت شان به بهزیستی، معتادان جهت طی مراحل ترک به کمپ ماده 16، اتباع بیگانه به اداره امور اتباع و مهاجرین خارجی، اتباع غیرمجاز به دستگاه قضائی، نیازمندان و و درماندگان به کمیته امداد حضرت امام (ره)، افراد مستعد به جهت فراگیری مهارت و آموزش‌ به فنی و حرفه ای تحویل داده می شوند.

براهویی مهم ترین علت تداوم این معضل شهر را ضعف در چرخه ساماندهی و مدیریت متکدیان دانست و تصریح کرد: اقدام شهرداری وقتی نتیجه می دهد که دیگر دستگاه های مسئول نسبت به تحویل و رسیدگی به وضعیت این افراد اقدامات تکمیلی را انجام دهند تا از بازگشت مجدد افراد جمع آوری شده جلوگیری شود. شهرداری زاهدان آمادگی دارد ظرف مدت 48 ساعت تمامی متکدیان خیابانی را از سطح شهر جمع آوری کند اما چه کسی تضمین می دهد که پس از جمع آوری، فرد متکدی دوباره به سطح شهر برنگردد یا حداقل تعداد بازگشت با کاهش محسوس همراه باشد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۳۲۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توفان در زاهدان جان یک نفر را گرفت

فرزانه کوشا   اظهار کرد: وزش باد شدید امروز در زاهدان موجب شد یک دیوار بر روی تعداد هفت نفر از همشهریان زاهدانی سقوط کند.

وی ادامه داد: این افراد توسط خانواده به بیمارستان منتقل شدند که پس از معاینات و اقدامات درمانی یک نفر فوت، یک نفر ترخیص و پنج نفر در اورژانس بستری شدند.

رئیس بیمارستان خاتم الانبیا زاهدان گفت: به دنبال فروریختن دیوار به دلیل وزش باد، مریم براهویی ۱۳ ساله بدون علائم حیاتی به بیمارستان منتقل و با وجود cpr متاسفانه فوت شد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • آبگرفتگی معابر در زاهدان
  • استفاده از درس آموخته‌های سیل ۱۴۰۳ در بحران‌های احتمالی ناشی از آب در پایتخت
  • جمع آوری زباله های رها شده در طبعیت جاجرود
  • فیلم/ بارش شدید باران و تگرگ در زاهدان
  • خانواده نقش قابل‌توجهی در سلامت روان افراد ایفا می‌کند
  • توفان در زاهدان جان یک نفر را گرفت
  • ماجرای دختر فوت شده در متروی تجریش چه شد؟ + فیلم کامل این اتفاق | علت تشنج این دختر مشخص شد
  • سرانجام دختر فوت شده در مترو چه شد؟
  • جزییات تازه از سرنوشت دختر فوت‌شده در متروی تجریش
  • سرانجام دختر فوت شده در متروی تجریش چه شد؟ + فیلم