Web Analytics Made Easy - Statcounter

غلامرضا کاتب روز چهارشنبه در آیین بزرگداشت روز جهانی و هفته صنایع دستی استان سمنان به مناسبت هفته صنایع دستی در هتلی در شهرستان مهدیشهر افزود: صادرات فرش کشور در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ حدود ۱۸ درصد افزایش یافت و فروش ۱۷ هزار میلیارد ریالی صنایع دستی در کشور نشان از افزایش ۱۸ درصدی این بخش است.
به گفته وی، صادرات غیرنفتی برای کشور پیامدهای مطلوب زیادی دارد و در شرایطی که کشور در وضعیت تحریم نفتی قرار دارد، صنایع دستی در قالب مشاغل خانگی کمک کننده به کشور در تامین کسری بودجه و اشتغالزایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کاتب یادآور شد: صنایع دستی فرصت مناسب برای اشتغالزایی و ایجاد درآمد غیرنفتی است، چرا که تحریم در بخش صنایع دستی اثرگذار نیست.
وی با اشاره به اینکه مزیت نسبی صنایع دستی در بخش صادرات غیرنفتی بزرگترین دستاورد برای کشور است و باید مورد توجه قرار بگیرد، بیان کرد: ایجاد اشتغال ارزان برای زنان و مردان مزیت‌های حوزه صنایع دستی ایران است.
نماینده شهرستان های گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی افزود: اعطای تسهیلات باید با هدف ایجاد اشتغال باشد و اعطای تسهیلات بدون ایجاد اشتغال سودی ندارد.
به گفته وی، در شرایطی کشور در وضعیت تحریم به سر می برد توسعه روستایی و ثبات پایداری نیازمند عزم ملی دارد.

بودجه بدون نفت به زودی به مجلس ارایه می شود

نماینده شهرستان های گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی ابراز داشت: اکنون ارایه طرح بودجه بدون نفت به مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است و مقام معظم رهبری تاکید کردند تا ۲ ماه آینده این برنامه به مجلس ارایه شود.
کاتب اظهار داشت: کشور با ۱۵۰ هزار میلیارد تومان کسری درآمد نفتی مواجه است و برای جبران این کسری، حل مشکل مردم و معیشت، بیکاری در شرایط تحریم ظالمانه دشمنان راهی جز توجه به مزیت‌های نسبی کشور مانند صنایع دستی نداریم.
وی تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه، تکلیف شد همه دستگاه های اجرایی برای صیانت از صنایع دستی و میراث فرهنگی کمک کنند و سازمان میراث فرهنگی برنامه راهبردی تعریف کند، اما هنوز این سازمان راهبرد و برنامه ارایه نداده است.
وی ادامه داد: برنامه ششم توسعه تاکید دارد شهرهایی که الگوی صنایع دستی هستند، به عنوان شهرهای جهانی و ملی صنایع دستی به منظور توسعه صنایع دستی معرفی شوند.
نماینده شهرستان های گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اکنون ۲ شهر میبد و آباده و یک روستا ثبت جهانی شده و این آمار گواه عقب ماندگی نسبت به برنامه ششم توسعه است.


صنایع دستی عامل رونق و اشتغال روستایی
کاتب ادامه داد: در جهان قبل از سال ۱۹۵۰ رویکردی به صنایع دستی و روستا نداشت، اما بعد از این سال کشورهایی مانند چین، هندوستان و اندونزی که جمعیت روستایی بالا داشتند به فکر توسعه روستایی افتادند.
وی یادآور شد: امروز کشورهای دارای جمعیت بالای روستایی، بیشترین اشتغال و درآمد را در بخش صنایع دستی دارند.
به گفته نماینده شهرستان های گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی، در ایران بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی رویکرد توسعه روستایی در گرو توسعه صنایع تبدیلی و توجه به صنایع دستی شکل گرفت.
کاتب یادآور شد: ابتدای انقلاب ۵۰ درصد جمعیت کشور در روستاها، بودند، اما امروز جمعیت روستایی به ۲۵ درصد رسیده و یکی از دلایل مهاجرت از روستا یافتن شغل است.
نماینده مردم شهرستان های گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی ابراز داشت: صنایع دستی فرصتی برای اشتغالزایی، نگهداشت جمعیت در روستا و کاهش آسیب اجتماعی است، باید بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: امروز ایران جزو سه کشور اول جهان در بخش صنایع دستی است، اما از این ظرفیت به خوبی برای درامدزایی در بخش صادرات غیرنفتی استفاده نشده است.
وی اضافه کرد: ۱۷ رشته صنایع دستی در کشور احیا شده و این تعداد کافی نیست باید افزایش یابد.
نماینده مردم شهرستان های گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی، بی ثباتی در مدیریت، و فقدان تلاش مسوولان را عامل پیشرفت نکردن بخش صنایع دستی استان سمنان مطرح کرد و گفت: خروجی عملکرد در این بخش گواه این گفته است.
بیستم خرداد مصادف با ۱۰ ژوئن به عنوان روز جهانی صنایع دستی نامگذاری شده است.
۷۳۴۲/‌۶۱۰۳

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی صادرات نماینده مجلس صادرات غیرنفتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۳۵۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درج نام مادر روی کارت ملی منتفی است/ نام پدر هم از روی کارت ها حذف می شود

انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری در پایان جلسه هیئت دولت با حضور در جمع خبرنگاران درباره حمایت این معاوت از زنان شاغل در حوزه صنایع دستی گفت: صنایع دستی متولی خود را دارد برای اشتغال بانوان هم بحث تعاونی ها و هم مشاغل خانگی را داریم که تا جایی که بتوانیم هم در بحث تسهیلات هم در بحث مجوزها و بازارچه های فروش حمایتشان می کنیم اما متولیان خاص آن ها باید اقدامات اساسی تر را انجام دهند در استان ها و اعتباراتی که برای آن ها تصویب می کنیم یکی از مباحث بازارچه‌ها است که اقدامات ما در خصوص آن ها برای سرپرستان خانوار و مشاغل خانگی است.

وی در پاسخ به پرسشی درباره درج نام مادران در کارت ملی گفت: در این خصوص مراحلی را پیش رفتیم ولی گفتند این کارت ها دارد منسوخ می شود و اصلا هیچ نامی نمی آید و فقط کد ملی روی کارت ها قرار است درج شود. گفتند اصلا در کارت‌های جدید نه نام پدر و نه نام مادر درج نمی‌شود و این مساله دیگر موضوعیت ندارد.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • مکان یابی ایجاد بازارچه های صنایع دستی بانوان در کشور
  • صنعت نساجی استان زنجان جزو صنایع برتر کشور است
  • شناسه دار شدن بیش از ۳ هزار هنرمند زرندی در سامانه وزارت میراث فرهنگی
  • شناسه دار شدنبیش از ۳ هزار هنرمند زرندی در سامانه وزارت میراث فرهنگی
  • حمایت از بازارچه‌های صنایع دستی تولید بانوان
  • درج نام مادر روی کارت ملی منتفی شد
  • درج نام مادر روی کارت ملی منتفی است/ نام پدر هم از روی کارت‌ها حذف می‌شود
  • درج نام مادر روی کارت ملی منتفی است/ نام پدر هم از روی کارت ها حذف می شود
  • نماینده مجلس: کاش رئیسی، بلوچ بود
  • صنایع دستی روستای قلعه بالا