Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توجه به اینکه بهره مندی روستاییان از خدمات فضایی برای توسعه کشاورزی و افزایش تولید یک ضرورت انکارناپذیر است، با کمک شرکت‌های دانش بنیان، خدمات سنجشی ماهواره‌ها به روستا‌ها می‌رسد.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یکی از اولویت‌های ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری در سال جاری اجرایی کردن طرح بهره مندی روستاییان از خدمات ماهواره است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
این خدمات به روستاییان در توسعه کشاورزی، افزایش تولید و برنامه‌ریزی مؤثر در کشاورزی و ایجاد و توسعه مرکز اطلاعات و مدیریت منابع روستایی کمک می‌کند.

فراهم کردن این خدمات برای کشاورزان با استفاده از داده‌های ماهواره‌ای امکانپذیر است. در واقع یکی از نیاز‌های مهم بخش کشاورزی کشور، تهیه نقشه پراکنش اراضی و برآورد سطح زیر کشت اراضی کشاورزی است. سنجش از دور در این زمینه نقشه کلیدی دارد و کشور‌های پیشرفته از این فناوری به منظور پایش اراضی کشاورزی خود استفاده می‌کنند.

با توجه به پوشش وسیع تصاویر ماهواره‌ای و قابلیت بالای آنالیز تصاویر با روش‌های سنجش از دور، امـروزه از تصاویر ماهواره‌ای در مطالعات مختلف کشـاورزی و منـابع طبیعـی استفاده می‌شود. به همین منظور ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای اجرای طرح استفاده از خدمات ماهواره‌ای در روستا‌ها مذاکراتی را با استانداری‌ها آغاز کرده است.

بر همین اساس، با توجه به مذاکرات صورت گرفته استان مازندران به عنوان پایلوت انتخاب و طرح به استانداری تحویل شد. سامانه‌های مورد نظر در اجرای این طرح شامل سامانه پایش ماهواره‌ای و مدیریت اراضی کشاورزی، سامانه پهنه‌بندی و هشدار مخاطرات طبیعی، سامانه پزشکی از دور و سامانه آموزش از دور می‌شود.

این طرح با استفاده از توان شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه سنجش‌ازدور انجام خواهد شد و ستاد برای اجرای این طرح از این شرکت‌ها و توانمندی متخصصان داخلی بهره خواهد گرفت.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: توسعه فناوری های فضایی داده های ماهواره ای پایش اراضی کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۳۷۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین پایدار آب شرب 2 شهر و 19 روستا با بهره برداری از فاز اول طرح توسعه ای تصفیه خانه آب خوانسار

جام جم آنلاین اصفهان؛ مدیر عامل آبفای استان اصفهان با بیان اینکه پیش بینی می شود در خرداد ماه سال جاری فاز اول طرح توسعه ای تصفیه خانه آب خوانسار به بهره برداری برسد اظهار داشت: با بهره برداری از این طرح، 100 لیتر بر ثانیه به ظرفیت تامین آب شرب مردم منطقه خوانسار که جمعیتی بالغ بر  32هزار نفر تخمین زده شده است، افزوده می شود.

حسین اکبریان در خصوص هدف اجرای این پروژه افزود:  بررسی ها حاکی از آن است که با توجه به موقعیت جغرافیایی خوانسار، توریست پذیر بودن و جمعیت رو به رشد این منطقه، حدود 4.5 میلیون متر مکعب آب شرب  درسال برای  جمعیتی بالغ بر   58 هزار نفر در منطقه خوانسار  در  سال 1420 مورد نیاز است .

مدیرعامل آبفای استان اصفهان با اشاره به روند طرح آبرسانی به خوانسار گفت: عملیات اجرایی طرح آبرسانی به خوانسار از سال 1388در دو فازاجرایی شد که فاز اول شامل احداث 2 ایستگاه پمپاژ به مجموع 400 متر، احداث3 باب مخزن ذخیره در  مجموع به ظرفیت 5 هزار مترمکعب واجرای  حدود 34 کیلومتر خط انتقال آب  ازخروجی تونل هنده تا خوانسار بوده است که  فاز اضطراری این تصفیه خانه آب با هزینه ای بالغ بر 202 میلیارد ریال در سال 1395 به بهره برداری رسید.

اکبریان با بیان اینکه  فاز دوم طرح توسعه ای تصفیه خانه آب خوانسار که  شامل احداث فاز متعارف تصفیه خانه و احداث ایستگاه پمپاژ از سد گلپایگان بوده است اعلام کرد:  طرح توسعه ای تصفیه خانه آب خوانسار در خرداد ماه سال 1402 در بخش سازه ای، ایجاد  تجهیزات مکانیکال و الکتریکال آغاز شده و این پروژه  به منظور  افزایش ظرفیت تصفیه آب،  در دو مدول که  حدود 200 لیتر درثانیه بوده است در دستور کار قرار گرفت .

پیش بینی می شود با تکمیل طرح جامع آبرسانی به خوانسار جمعیتی بالغ بر 58 هزار نفر از منافع این طرح بهره مند شوند.

/* هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین

دیگر خبرها

  • پنجره واحد خدمات هوشمند دانشگاهی به مرحله نهایی جوایز اجلاس جامعه اطلاعاتی WSIS ۲۰۲۴ راه یافت
  • پنجره واحد خدمات هوشمند دانشگاهی به مرحله نهایی جوایز اجلاس جامعه اطلاعات راه یافت
  • ماهواره‌های کوثر و هدهد آبان ماه پرتاب می‌شوند
  • شورای ایده‌پردازی کشاورزان در زنجان تشکیل می‌شود
  • تامین پایدار آب شرب 2 شهر و 19 روستا با بهره برداری از فاز اول طرح توسعه ای تصفیه خانه آب خوانسار
  • دو ماهواره سنجشی و مخابراتی با تاخیر پرتاب می شوند
  • ۶ کشوری که از فناوری فضایی برای توسعه دنیای دیجیتال استفاده می‌کنند
  • بهره‌برداری از پروژه فیبر نوری شهرستان گلوگاه در استان مازندران
  • تامین برق باغات روستای «سرریز» هورامان بعد از ۱۸ سال
  • تامین برق باغات روستای «سرریز» هورامان بعد از ۱۸ سال انتظار