Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@06:30:19 GMT

ثبت ۳۰۰ گونه جانوری در ایلام/ رهاسازی گوزن زرد در استان

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۴۳۰۶۱

ثبت ۳۰۰ گونه جانوری در ایلام/ رهاسازی گوزن زرد در استان

اسدالله هاشمی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: امروزه نقش محیط زیست سالم در رونق گردشگری و توسعه پایدار نقشی انکار ناپذیر است، اما تهدیدات زیست محیطی از قبیل پسماندهای شهری، گرد و غبار و آتش سوزی از جمله مواردی هستند که اگر برای آنها چاره ای اندیشیده نشود محیط زیست را با چالش جدی مواجه خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تولید روزانه ۷۰۰ تن پسماند خانگی در سطح استان زنگ خطری برای منابع آب، خاک و هوای استان است.

وی افزود: همراهی و همگامی مردم استان برای حفظ محیط زیست بسیار عالی است، همه ما موظف و مسئول هستیم که به حفظ محیط زیست کمک کنیم.

وی تصریح کرد: یکی از راه های اساسی آن کاهش تولید پسماندها است، راه دیگر حفظ جنگل ها را جدی بگیریم چراکه که جنگل ها منابعی هستند که تولید آب و خاک برای انسان دارند.

رهاسازی گوزن زرد ایرانی در ایلام

هاشمی از آخرین وضعیت زیست محیطی استان و همچنین رها سازی گوزن زرد ایرانی در منطقه مانشت شهر ایلام خبر داد و عنوان کرد: بالغ بر ۳۰۰ گونه مهره دار جانوری در زیست گاه های استان ثبت شده که این ارزش بسیار بالایی است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست ایلام عنوان کرد: حدود ۱۷ درصد تنوع زیستی جانوری کشور در استان وجود دارد.

وی افزود: با کمک، مشارکت و نیز همراهی مردم برنامه ای داریم که گوزن های زرد ایرانی را در طبیعت استان و خارج از قفس راهاسازی کنیم، از مردم درخواست می کنیم در این زمینه همکاری و همراهی لازم را داشته باشند تا این گونه های زیبای جانوری و در معرض خطر انقراض بتواند در جنگل های استان زندگی کند.

وی ادامه داد: حدود یک هزار گونه گیاهی نیز در مناطق استان ایلام وجود دارد.

وی بیان داشت: از گستره دو میلیون هکتاری استان ایلام یک میلیون و ۷۰۰ هکتار آن را اراضی طبیعی تشکیل داده است که بیش از هفت درصد مساحت کل استان است.

هاشمی اظهار داشت: این عرصه های طبیعی تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست استان قرار دارد.

کد خبر 4639608

منبع: مهر

کلیدواژه: گوزن زرد ایرانی محیط زیست ایلام ایلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۴۳۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولد اولین گوساله‌ گوزن زرد ایرانی پارک ملی کرخه در سال جاری

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان از تولد نخستین گوساله گوزن زرد ایرانی در پارک ملی کرخه در سال جاری خبر داد.

داود میرشکار امروز (۴ اردیبهشت‌ماه) به رسانه‌ها، اظهارکرد: خوشبختانه شرایط در منطقه برای زاد و ولد این گونه حیوانی مناسب است و این وضعیت موجب شده است اولین گوساله گوزن زرد ایرانی در استان خوزستان در پارک ملی کرخه در سال جاری متولد شود.

وی ادامه داد: برنامه حفاظت از گوزن‌ها با تدابیر و شدت بیشتری در فصل زایش به طور شبانه‌روزی در زیستگاه‌های طبیعی این گونه در حال انجام است.

میرشکار گفت: بعد از بیماری میاز که در سال ۱۳۹۳ موجب تلف شدن تعداد زیادی از گوزن‌های پارک ملی کرخه شد، اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان برنامه‌های پایشی و رصد شبانه‌روزی زیستگاه را برای احیای مجدد این گونه آماده کرد و به این منظور، برنامه‌های خاص حفاظتی و کنترل بیماری در این پارک انجام می‌شود.

وی افزود: هدف این اداره‌کل علاوه بر تکثیر گونه‌ها در محیط‌های کنترلی، تکثیر به صورت آزاد در محیط‌های طبیعی است و به همین منظور در سایت تکثیر گوزن زرد ایرانی، تعداد گوزن‌ها از پنج رأس در سال ۱۳۹۸ به ۱۲ در سال ۱۴۰۲ راس رسیده است که نشان از پویایی و موفقیت این سایت و مدیریت مطلوب منطقه دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال سه تا چهار گوساله به این جمعیت اضافه شود.

وی بیان کرد: گوزن زرد ایرانی که با نام علمی «Dama mesopotamica» شناخته می‌شود، زیرگونه‌ای از گوزن زرد اروپایی است و در حال حاضر از گونه‌های در معرض خطر است و در فهرست سرخ اتحادیه بین‌المللی حفاظت از جمعیت و منابع طبیعی قرار دارد.

میرشکار گفت: زیستگاه اصلی این گونه حیوانی در جنگل‌های دز و کرخه استان خوزستان است و در طول سال‌های اخیر مناطق دیگری هم در استان‌های مختلف برای تکثیر این گونه در نظر گرفته شده است. جزیره اشک ارومیه و دشت ناز ساری از جمله این مناطق هستند.

دیگر خبرها

  • مشاهده یک گله مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان
  • مشاهده ۴ راس مرال در جنگل های هیرکانی گیلان
  • ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم
  • مشاهده ۴ رأس مرال در ارتفاعات جنگلی لنگرود + فیلم
  • نخستین گوساله‌های گوزن زرد ایرانی در پارک ملی کرخه متولد شدند
  • تولد اولین گوساله‌ گوزن زرد ایرانی پارک ملی کرخه در سال جاری
  • تیمار و رهاسازی ۲ توله سمور سنگی در طبیعت خوانسار
  • افزایش تعداد گونه گوزن زرد ایرانی در سایت ارسنجان
  • ۲ توله سمور سنگی تیمار و در طبیعت خوانسار رهاسازی شدند+ تصاویر
  • ۲ توله سمور سنگی تیمار و در طبیعت خوانسار رهاسازی شدند+ عکس