Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@22:47:09 GMT

در نکوهش تأثیر سیاست بر اخلاق

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۴۳۵۴۲

در نکوهش تأثیر سیاست بر اخلاق

روزنامه آرمان در یادداشتی به قلم محسن غرویان استاد حوزه و دانشگاه آورده است: در چنین وضعیتی قدرت جامعه در نبود همدلی کاهش می‌یابد و دین به عنوان عامل همدلی و اتحاد در میان مردم به حاشیه می‌رود. باید ریشه‌یابی کرد و دید که چرا اغراض جناحی، سیاسی و جریانی بر ارزش‌های دینی و اخلاقی غلبه پیدا کرده و گروه‌های سیاسی با میل و خواست شخصی و بر اساس منافع جناحی جامعه را به سمتی هدایت می‌کنند که به مصلحت نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا زمانی که این تأثیرگذاری سیاست بر اخلاق کم نشود، مشکلات در این حوزه کماکان باقی خواهد بود.

دشمن در جامعه ما نقش اساسی دارد و متأسفانه در بسیاری از موارد آن‌ها بهتر از ما می‌توانند باعث اتحاد در جامعه ایران شوند. شاهد هستیم که هر گاه یک بحران سیاسی، اقتصادی یا بین‌المللی مانند تحریم‌ها پیش می‌آید، مسئولان ما یاد وحدت، انسجام و همدلی می‌افتند و در راستای نیل به این اهداف که فی‌نفسه اهداف مبارکی است، سخنوری‌ها می‌کنند. این مسأله نشانه سقوط اخلاقی جامعه ماست و این ما هستیم که باید مبانی فکری، روحی و روانی وحدت را در خودمان داشته باشیم. یعنی قبل از آنکه فشارهای خارجی و ظلم یک ظالم بخواهد نیاز به وحدت را در ایران ایجاد کند، خود باید به فکر وحدت به عنوان اصلی اخلاقی و انسانی باشیم. انحصارطلبی فکری نیز در جامعه ما زیاد است و هر گروه، دسته، متفکر و عالم، چه دینی چه سیاسی گمان می‌کند که خدای علم و دین و اندیشه است.

فکر می‌کند فقط او درست می‌اندیشد و دیگران مدام در اشتباه هستند. این انحصارطلبی یکی از عواملی است که مردم را از یکدیگر دور می‌کند و بذر نفرت در جامعه می‌کارد. اگر به این باور برسیم که هر کدام از عالمان و شخصیت‌ها به بخشی از حقیقت و وجهی از آن دست پیدا می‌کند و همه حقیقت در دستان یک نفر نیست. در مسائل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی اگر همه به افکار دیگران احترام بگذارند و در تفکر و اندیشه نیز فروتنی داشته باشند، خود این مسأله جامعه را متحدتر می‌کند، اما اینکه هر کسی مدعی شود «انا ربکم الأعلی» و «من خدای اندیشه هستم»، تعدد این خدایان مردم را از یکدیگر دورتر خواهد کرد. راهکار ایجاد همدلی در شرایط کنونی آن است که نظر اکثریت ملت معیار اصلی در اداره کشور و تصمیم‌گیری‌های کلان باشد.

در مسائل بین‌المللی و در مسائلی که به مصالح کشور مربوط می‌شود، باید به آرای مردم رجوع کنیم و ببینیم آن‌ها چه خواستی دارند و بر اساس آن سیاست‌های خود را تنظیم کنیم. راه فهمیدن خواست عمومی مردم نیز رفراندوم و رأی‌گیری است. نمی‌شود هرکس بر اساس خواست و میل شخصی خود خواست مردم را به نوعی تعریف کند که منافع جناحی‌اش تأمین شود. باید چاره‌ای اندیشیده شود که بر اساس اصل ۵۹ قانون اساسی بتوان در مسائل کلان به آرای عمومی مراجعه کرد و نظر مردم را در خصوص این مسائل کلان جویا شد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ایران سیاست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۴۳۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخنگوی وزارت خارجه : تحت تأثیر هیاهوی سیاسی و تبلیغاتی بانیان شرایط موجود در منطقه و جهان قرار نمی‌گیریم

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در واکنش به ادعاهای مطرح شده در بیانیه‌های اخیر سران اروپا و وزرای دارایی کشورهای گروه هفت و برخی مقامات آمریکایی و اروپایی در مورد جمهوری اسلامی ایران و تحولات اخیر در منطقه غرب آسیا، طرح اینگونه مواضع و ادعاها را منطبق با رویکرد شناخته شده این محافل براساس معیارها و رفتارهای دوگانه و متناقض توصیف کرد و آن را مردود و محکوم دانست.

به گزارش ایسنا، ناصر کنعانی در یک موضع گیری رسانه‌ای تصریح کرد: جای تأسف است که مدعیان و منادیان حقوق و موازین بین‌المللی در قبال حمله اخیر به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق توسط رژیم صهیونیستی که نقض فاحش مفاد منشور ملل متحد و کنوانسیون‌های بین‌المللی محسوب می‌شود، موضع منفعلانه و تشویق کننده برای رژیمِ متجاوز اختیار کردند و در ادامه نیز اقدام مشروع و پاسخ متناسب و بازدارنده جمهوری اسلامی ایران علیه مبدأ تجاوز مسلحانه را محکوم کردند!

وی  خاطرنشان کرد: ابراز نگرانی برای صلح و ثبات امنیت در منطقه و جهان از سوی دولت‌هایی مثل آمریکا و چند کشور اروپایی که در طول بیش از نیم قرن گذشته بانی و حامی بزرگترین جنگها و اشغالگری‌ها و ناامنی‌ها در منطقه غرب آسیا بوده‌اند و رژیم اشغالگر، آپارتاید و جنایتکار اسرائیل را مافوق همه قوانین و قطعنامه‌های بین‌المللی تحت حمایت و مصونیت قرار داده‌اند، مضحک است.

کنعانی تصریح کرد: شایسته بود سران اتحادیه اروپا و اعضای گروه هفت به جای حمایت کور از رژیم صهیونیستی، ضمن قدردانی از جمهوری اسلامی ایران به دلیل اقدام متناسب و مشروع در تنبیه متجاوز، دست از حمایت از رژیمی که تهدید کننده صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی است، بردارند و با مردم مظلوم فلسطین و خانواده‌های بیش از یکصد هزار شهید، مجروح و مفقود فلسطینی بعنوان قربانی شش ماه نسل‌کُشی و جنایات رژیم اسرائیل در نوار غزه و کرانه غربی فلسطین ابراز همدردی و همبستگی می‌کردند.

سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان ساخت: مقامات اروپا و کشورهای عضو گروه هفت به خوبی می‌دانند که ریشه اصلی بحران و بی‌ثباتی در غرب آسیا و البته در مقیاسی وسیع‌تر در جهان، اشغال فلسطین و جنایات رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی طی چندین دهه و  محروم کردن مردم مظلوم فلسطین از حقوق اولیه و مسلّم خویش است و تردیدی نیست که چشم بستن بر حقایق آشکار و اتهام زنی‌های بی پایه به دیگران توسط آمریکا و اروپا، مشکلی را از امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی حل نخواهد کرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: اگر آمریکا و اتحادیه اروپا و کشورهای عضو گروه هفت واقعا به دنبال ثبات و آرامش پایدار در غرب آسیا و دریای سرخ هستند، به جای اتهام‌زنی به دیگران، باید در مقابل تجاوزات و گردن کشی‌های رژیم صهیونیستی بایستند. بدیهی است تا زمانیکه اراده‌ای برای توقف جنایات رژیم اسرائیل و نقض فاحش مقررات بین‌المللی توسط صهیونیست‌ها نباشد، چشم انداز روشنی در مسیر صلح پایدار در منطقه و جهان متصور نیست و مسئول تداوم بی‌ثباتیها و ناامنی‌ها نیز کسی غیر از رژیم صهیونیستی و حامیان و مشوقان این رژیم نبوده و نخواهند بود.

سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد :دولت و قوای مسلح جمهوری اسلامی ایران در عین تداوم مسئولیت پذیری نسبت به‌ صلح و امنیت منطقه‌ای و جهانی و پایبندی به قوانین و مقررات بین‌المللی، در دفاع از امنیت و منافع ملی و پاسخ قاطع، پشیمان کننده و بازدارنده به متجاوزان ذره‌ای تردید نخواهند کرد و تحت تأثیر هیاهوی سیاسی و تبلیغاتی بانیان شرایط موجود در منطقه و جهان قرار نمی‌گیرند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ارزش‌های اخلاقی و تکالیف الهی تنها مختص به افعال خارجی نیست
  • «خط رو خط» با محوریت طنز جامعه شهری روایت می‌شود
  • اوج اخلاق اجتماعی غربی «دیگرخواهی» است
  • کنعانی: تحت تأثیر هیاهوی سیاسی و تبلیغاتی بانیان شرایط موجود در منطقه و جهان قرار نمی‌گیریم
  • کنعانی: تحت تأثیر هیاهوی سیاسی بانیان شرایط موجود قرار نمی‌گیریم
  • واکنش به ادعاهای مطرح شده در بیانیه‌ سران اروپا | تحت تأثیر هیاهوی سیاسی و تبلیغاتی قرار نمی‌گیریم
  • سخنگوی وزارت خارجه : تحت تأثیر هیاهوی سیاسی و تبلیغاتی بانیان شرایط موجود در منطقه و جهان قرار نمی‌گیریم
  • از شاخص‌های هنجاری علم تا ظهور اخلاق علمی
  • خاطرات فرزند شهید سپهبد صیاد شیرازی: پدرم پل وحدت بین ارتش و سپاه بود/ او نسبت به حفظ فاصله نظامیان از سیاست حساسیت ویژه‌ای داشتند/ هرگز نظرات سیاسی خود را به صورت عمومی مطرح نمی‌کرد
  • تفاوت‌های دولت اسلامی و سکولار