Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، از چند سال گذشته افزایش تولید گندم و کلزا جزو سیاست‌های کلی نظام قرار گرفته است تا با تأمین نیاز داخلی به طور کامل از واردات این تولیدات کشاورزی بی نیاز شده و نیم نگاهی هم به صادرات داشته باشیم و در این راستا مقام معظم رهبری فرمایشات موکدی در این خصوص داشتند و برای تحقق آن مسوولان متولی برنامه ریزی هدفمندی را آغاز کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشت و صنعت خوشه صبا با درک درستی از این تأکیدات و اولویت‌های دولت از سال ۱۳۹۵ شمسی سرمایه گذاری برای تولید گندم، کلزا و جو را در شهرستان خداآفرین آغاز کرده و چشم اندازی را طراحی کرده تا در سال ۱۴۰۲ این منطقه بایر به منطقه تولید محصولات کشاورزی و در آینده به قطب کشاورزی ایران تبدیل شود.

شنیده بودیم اقدامات جهادگرانه مسوولان منطقه آزاد ارس، کشت و صنعت خداآفرین با همکاری وزارت جهادکشاورزی نتایج خوبی را به ارمغان آورده است، برای اینکه از نزدیک در جریان کارهای انجام شده قرار بگیریم راهی منطقه شدیم.

برای رسیدن به روستای باقراو غلو از بخش گرمادوز شهرستان خداآفرین جایی که کشت و صنعت خداآفرین سرمایه گذاری در بخش کشاورزی انجام داده است ۲۶۰ کیلومتر پر فراز و نشیب را از تبریز مرکز آذربایجان شرقی را پیمودیم.

برای رسیدن به محل کشت و برداشت گندم از جاده های پر پیچ و خم سنگلاخ و در ادامه جاده های بین مزارع بسیار ناهموار منطقه گرم، دورافتاده و محروم گذشتیم تا اینکه بلاخره تلالو خوشه های طلایی گندم چشمانمان را نوازش کرد.

ا همکاری مردم و مسوولان گام های بلندی برای تولید محصولات کشاورزی در منطقه مرزی خداآفرین برداشته شده است و چشم انداز آن آبادانی و اشتغال برای ساکنان روستایی و شهری این منطقه است.

برداشت نخستین محصولات سرمایه گذاری کشت و صنعت خوشه صبا از پنج هزار هکتار از اراضی پایاب سد خداآفرین با استفاده از حق آبه ارس و با سرمایه گذاری ۵۰ هزار میلیارد ریالی نوید بخش اشتغال و توسعه این منطقه است.

مدیرعامل کشت و صنعت خوشه صبا خداآفرین در این ارتباط به ایرنا گفت: چون کشت در مناطق مرزی با حجم بالا و کمبود تجهیزات و امکانات از توان فردی اهالی خارج است، کشت و صنعت این اقدام را از سال ۱۳۹۵ آغاز کرده است.

علیرضا زندی افزود: پیش از این برخی زمین های کشاورزی روستاهای اطراف به صورت مرتع استفاده می شد که با تعامل با کشاورزان منطقه ۳۰ درصد از اراضی با تعامل با آنها به صورت رایگان در اختیار اهالی و ۷۰ درصد بقیه جهت راه اندازی و کشت در اختیار کشت و صنعت قرار گرفته است ‏.

وی ادامه داد: بر اساس الگوی کشت و مطالعات جامع این کشت در اراضی پایاب سد خداآفرین انجام شد و با مشخص شدن محدودیت ها اقدامات انجام شده و برای هر هکتار از اراضی ۱۰۰ تن کود حیوانی و کود فسفاته نیاز بود که تامین شد تا نیازهای خاک برطرف شود.

زندی بیان کرد: ۹ ایستگاه پمپاژ آب برای آبیاری اراضی طراحی شده که تا ایستگاه چهار فعال شده و ایستگاه های پنج و ۶ راه اندازی شده و ایستگاه های هفت و هشت نیز امسال اقدام می شود.

وی گفت: از پنج هزار هکتار از اراضی زیرکشت ۱۴۰۰ هکتار در شیب های بالای ۳۰ درجه است که باید در آنها باغ ایجاد شود و اکنون نیز برای کشت نهال در این مناطق به روش گلدانی عمل می شو.

وی ادامه داد: ۱۸۰ کامیون کود حیوانی برای ۱۰ هکتار از اراضی تامین شده است که از عهده اهالی به صورت فردی خارج بوده و توان مالی لازم را نداشتند بر این اساس با وزارت جهادکشاورزی هماهنگی های لازم انجام شده است.

زندی گفت: در ۱۰ هکتار از اراضی سد پایاب خداآفرین ۶ رقم گندم کاشته شده تا پس از بررسی های کارشناسی و علمی بهترین گونه متناسب با منطقه انتخاب تا بالاترین بازدهی و برداشت گندم را شاهد باشیم.

وی با اشاره به تحقیقاتی در خصوص الگوی کشت مناسب در منطقه گفت: در سال‌های گذشته الگوی کشت منطقه تهیه شده بود که با توجه به گذشت زمان، نیاز به بازنگری داشت و این کار با همکاری معاونت باغبانی وزارت کشاورزی شکل گرفته که برای رسیدن به الگوی مناسب در بخشی از باغات و اراضی، محصولاتی همچون گندم، جو و کلزا کشت شده است.

وی با بیان اینکه این اراضی ابتدا بایر بوده و دامداری سنتی انجام شده است، افزود: میزان تولید گندم در منطقه به ازای هر هکتار، ۴.۵ تن است که از میزان متوسط منطقه به مراتب بیشتر است و در تولید کلزا نیز به رقم سه تن بر هکتار رسیده‌ایم که از تولید حداکثر سطح شهرستان و منطقه بالاتر است.

زندی اعلام کرد: ایجاد دامداری، مرغداری، خوراک دام، لبنیات سازی، کشتارگاه، پرورش ماهی، صنایع تبدیلی و واحدهای فرآوری، سردخانه و گلخانه هیدروپونیک با حجم سرمایه گذاری ۵۰ هزار میلیارد ریال و اشتغال پنج هزار نفر طرح‌های در دست اجرای کشت و صنعت صبا در اراضی پایاب سدخداآفرین در محدوده منطقه آزاد ارس است.

وی با اشاره اینکه زنجیره تولید کشاورزی در خداآفرین ایجاد می شود، اضافه کرد: این طرح در شورای عالی مناطق آزاد کشور تصویب شده و مراحل واگذاری برای کشت انجام شده اس.

مدیرعامل کشت و صنعت خوشه صبا خداآفرین ادامه داد: ۳۰۰ لیتر بر ثانیه از محل رودخانه های مرزی مجوز مصرف آب صادر شده و مراحل بتن ریزی و آماده سازی گلخانه نیز انجام شده است.

مدیر مرکز خداآفرین سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی جلفا نیز با اشاره به ثمر دادن گندم، جو و کلزا در اراضی مناطق روستای باقراوغلوی شهرستان خداآفرین به خبرنگار ایرنا گفت: برداشت محصولات یاد شده از پنج هزار هکتار اراضی پایاب سدخداآفرین از محدوده چهار منطقه آزاد ارس آغاز شد.

به گزارش ایرنا، هادی کهندل اعلام کرد: برداشت ۶ رقم گندم در ۱۵۰۰ هکتار به روش دیمی و آبی و جو و کلزا در منطقه باقراوغلو و اطراف آن انجام می شود.

وی افزود: برداشت هر سه محصول از متوسط بازدهی تولید محصولات زیر کشت منطقه ۲ تا سه برابر بیشتر از حداکثر برداشت های کشاورزان بومی است و در واقع نتیجه اولیه کشت محصولات را در منطقه موفقیت آمیز نشان می دهد.

کهندل همچنین با اشاره به حجم سرمایه گذاری کشت و صنعت در پایاب سد خداآفرین اظهار کرد: اشتغال کلی طرح ۱۰ هزار شغل مستقیم و غیر مستقیم است که برای تحقق آن ۱۰۰ میلیارد تومان در افق چشم انداز پیش بینی شده است که البته اکنون اشتغال حدود ۴۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم محقق شده است.

سد خداآفرین بر روی رودخانه ارس در مرز ایران و جمهوری آذربایجان در فاصله ۱۹۶ کیلومتری پایین دست سد ارس و در محدوده شهرستان خداآفرین استان آذربایجان شرقی در ۲۴۰ کیلومتری شمال شرقی شهر تبریز بین پل خداآفرین و روستای ساریجالو قرار دارد؛ این سد بطور مشترک توسط ایران و جمهوری آذربایجان ساخته شده‌است.
در سال ۱۳۷۹ عملیات ساخت این سد آغاز و در پانزدهم آذر سال ۱۳۸۷ آبگیری سد شروع شد.
هدف از احداث این سد مخزنی، ذخیره‌سازی آب و کنترل سیلاب‌های رودخانه ارس به منظور آبیاری ۸۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی پایین‌دست سد و نیز تولید برق‌آبی بوده است.
۳۰۹۳/‏۳۰۷۱

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برداشت گندم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۴۳۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی‌کشاورزی مهاباد به کشت غلات اختصاص یافت

 

صلاح‌الدین حق‌گوی مدیر جهادکشاورزی مهاباد گفت: در سال زراعی ۱۴۰۲ _۱۴۰۳، در مجموع ۵۰ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی‌کشاورزی به کشت غلات از جمله گندم و جو اختصاص داده شده که از این میزان ۵ هزار و ۵۰۰ هکتار بصورت آبی و ۴۵ هزار هکتار بصورت دیم کشت شده است.

وی اضافه کرد: پیش‌بینی می‌شود با توجه به بارندگی‌هایی که در فروردین‌ماه داشتیم اگر این بارندگی‌ها در اردیبهشت‌ماه تداوم داشته باشد بین ۹۰ تا ۱۰۰ هزار تن گندم در شهرستان تولید شود.

حق‌گوی تصریح کرد: همچنین تاکنون بیش از ۲۳ هزار هکتار از مزارع گندم و جو در مهاباد علیه آفت سن مادری سم‌پاشی شده است. 

نیمه اول خردادماه مبارزه با آفت سن گندم در مزارع شهرستان مهاباد پایان می‌یابد.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • سهم ۳۲.۶ درصدی بخش کشاورزی از اشتغال استان زنجان
  • سهم بخش کشاورزی از اشتغال استان زنجان ۳۲.۶ درصد است
  • باید بستر‌های مشارکت مردم در امر رونق اقتصاد و جهش تولید را فراهم آوریم
  • بازگشت ۲ هکتار از اراضی کشاورزی بویین زهرا به چرخه تولید
  • باید بسترهای مشارکت مردم در امر رونق اقتصاد و جهش تولید را فراهم آوریم/ از بازدید نماینده‌های مجلس از زندان‌ها استقبال می‌کنیم
  • صنعتگران مهم‌ترین رکن تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور هستند
  • ۵۰ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی‌کشاورزی مهاباد به کشت غلات اختصاص یافت
  • تداخلات چهار پلاک ثبتی در اراضی کشاورزی قم رفع شد
  • گفتمان و مشارکت مردم جزو اولویت‌های بخش کشاورزی استان قزوین است
  • بانک‌ها جلوی اختلاس‌ها را بگیرند/ضرورت رونق اقتصاد و تولید