Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش وانانیوز، 

 شهبازی که همراه با اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس به فارس سفر کرده بود، در بازدید از پروژه کنترل سیلاب و آبخوانداری مشکان شهرستان نیریز، گفت: طی 10 سال گذشته به طور متوسط در کشور ۱۱ میلیمتر کاهش بارندگی و ۵۴ میلیمتر افزایش تبخیز و تعریق را شاهد بودیم.

شهبازی اضافه کرد: این موضوع موجب بیلان منفی سفره های آب زیر زمینی شد؛ یکی از راهکارهای علمی برای جبران این کسری، اجرای پروژه های آبخیز و آبخوانداری، است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: خوشبختانه سال گذشته با عنایت ویژه مقام معظم رهبری ٢٠٠ میلیون دلار از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی به پروژه های آبخیزداری و آبخوانداری اختصاص یافت که ٦٠٠٠ نقطه در کشور از برکات این پروژه ها بهره مند شدند.

شهبازی افزود: با توجه به اثرگذاری پروژه های اجرا شده، امسال نیز رقمی معادل ١٥٠ میلیون یورو برای انجام پروژه های آبخیزداری در ١٠ هزار نقطه از کشور  پیش بینی شده است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس نیز در این بازدید به انجام ٣٥ پروژه آبخیزداری و آبخوانداری در سال گذشته اشاره و اضافه کرد: خوشبختانه فارس از استانهای بهره مند و پیشتاز در زمینه جذب اعتبارات صندوق توسعه ملی بوده و در سال گذشته بیش از ٢٨ میلیارد تومان تنها به انجام پروژه های سازه ای آبخیزداری اختصاص یافته است.

منتصری ضمن اشاره به ظرفیت بالای استان برای جذب اعتبار و انجام پروژه های آبخیزداری افزود: با توجه به مطالعات انجام شده، در صورت تخصیص اعتبارات حتی تا میزان ٨٠٠ میلیارد تومان، آمادگی  اجرای پروژه های آبخیزداری و آبخوانداری را داریم.

او ابراز امیدواری کرد که این مهم با حمایت اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، محقق شود.

بازدید از باغات پسته شهرستان سروستان، کارخانه فرآوری انجیر و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان استهبان، بازدید از نهالستان نمونه بهرام مشکان نیریز و ایستگاه نمونه پرورش دام شهرستان خرامه از دیگر بخش های سفر یکروزه معاون سازمان جنگلها و اعضای کمسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی به استان فارس بود.


انتهای پیام

منبع: وانا

کلیدواژه: آبخوان داری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۴۴۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف ۳۰۰ هکتار از عرصه‌های طبیعی کرمانشاه

سعید نجفی، فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان کرمانشاه گفت : مجموعه منابع طبیعی استان با تمام توان در راستای حفاظت از منابع طبیعی پای کار بوده و اجازه نمی‌دهند سودجویان به عرصه‌های منابع طبیعی استان دست اندازی داشته باشند.

وی افزود: سال گذشته با تشکیل ۳۸۱ فقره پرونده قضایی، ۳۰۰ هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی استان از دست متخلفان بازپس گیری و به اراضی ملی بازگردانده شده است.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه یادآور شد: در راستای حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی، یگان حفاظت اداره کل با حداکثر توان خود با گشت و مراقبت شبانه روزی و مستمر و با بهره گیری از ۹۱ نفر نیرو و ۱۸ پاسگاه حفاظتی در استان نسبت به برخورد قاطع و قانونی با متخلفان اقدام کرده است.

نجفی با بیان اینکه مهمترین اولویت‌های یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه اقدامات پیشگیرانه و اطلاع رسانی، حفاظت و حراست از عرصه‌های منابع طبیعی، کنترل بهره برداری از عرصه و اعیان و اجرای احکام قضایی و برخورد با متخلفان است ادامه داد: امسال در مجموع ۶۰۷ فقره به مساحت ۶۷۴ هکتار، پرونده تخریب و تصرف برای متخلفان در سطح استان تشکیل شده است.

وی یادآور شد: در همین راستا حکم خلع ید و رفع تصرف به تعداد ۳۸۱ فقره و به مساحت ۳۰۰ هکتار و قلع و قمع تعداد ۵۶ فقره ساخت و ساز‌های غیر مجاز در اراضی منابع طبیعی در سال گذشته به اجرا گذاشته شد.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان کرمانشاه همچنین با اشاره به کاهش زمان اطفای حریق در استان گفت: زمان اطفای حریق در عرصه‌های منابع طبیعی استان از ۱۲ ساعت به کمتر از ۲ ساعت در سال جاری کاهش یافته است.

وی اضافه کرد: در حال حاضر ۳۱۱ دستگاه دمنده که تاثیر زیادی در سرعت اطفای حریق و کاهش زمان آن دارد در استان موجود است که از این تعداد ۱۰۳ دستگاه توسط منابع طبیعی، ۱۰۶ دستگاه از محل اعتبارات دهیاری‌ها و بقیه نیز توسط دوستداران طبیعت تامین شده است.

نجفی با اشاره به احداث۲ پایگاه اطفای حریق دائمی و ۱۷ پایگاه موقت اطفای حریق در سطح شهرستان‌ها ادامه داد: در این راستا سه هزار و ۵۰۰ کیلومتر آتش بر در مناطق بحرانی جنگل و مراتع استان بصورت مشارکتی با مردم بومی در مناطق بحرانی حریق در استان ایجاد شده است.

وی گفت: علاوه بر این برای مقابله با حریق‌های احتمالی ۴۰ تیم عملیاتی واکنش سریع نیرو‌های اداری و ۱۶۵ گروه ۱۰ نفره ازمردم بومی و در مناطق بحرانی سازماندهی شده اند.

وی در زمینه احداث کمربند حفاظتی در برخی عرصه‌های طبیعی استان نیز گفت: در راستای اقدامات پیشگیرانه ۳۷۵ متر مربع کمربند حفاظتی بین اراضی ملی و زراعی در استان سال گذشته به مرحله اجرا گذاشته شده است.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه مهمترین هدف از اجرای طرح کمربند حفاظتی را سهولت در امر پایش، حفاظت و حراست از اراضی منابع طبیعی و جلوگیری از تخلف و تصرف‌های اراضی ملی از سوی افراد سودجو و فرصت طلب عنوان کرد.

وی با بیان اینکه در سال گذشته ۵۱ میلیارد و ۶۱۴ میلیون ریال درآمد وصولی حاصل از جرایم و فروش مواد بازداشتی اخذ شده است افزود: در راستای جلب مشارکت مردمی برای کاهش عوامل تخریب تعداد ۶۵ هزار نفر همیار طبیعت و محافظ افتخاری و استفاده از توان تشکل‌های مردم نهاد در سطح استان جذب شده اند و طرح آموزش روستا به روستا نیز به تعداد ۹ هزار و ۲۰۰ نفر روز جهت حفاظت از جنگل‌ها و مراتع استان انجام شده است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • دستگیری بیش از ۵ هزار نفر از مجرمین و تعرض‌کنندگان به عرصه‌های ملی و جنگلی کشور
  • رفع تصرف ۳۰۰ هکتار از عرصه‌های طبیعی کرمانشاه
  • اجرای عملیات آبخیزداری نیازمند حدود ۳.۵ همت اعتبار است
  • رفع تصرف ۱۰ هکتار از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • هدر رفت باران در روزگار کم‌آبی
  • ذخیره‌سازی ۱۴۰ هزار متر مکعب آب باران در پروژه‌های آبخیزداری قوچان
  • اجرای پروژه مشارکتی آبخیزداری و آبخوان‌داری با اعتبار ۳۵ میلیارد تومانی در اقلید
  • ذخیره‌سازی ۱۴۰ هزار مترمکعب آب باران در پروژه‌های آبخیزداری قوچان
  • سرمایه گذاری ۱۷۵ میلیارد تومانی در حوزه آبخیزداری و آبخوانداری ایلام هزینه
  • آزادسازی ۳ هکتار از اراضی ملی ساری