Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- پتروپالایشگاه‌ها مجموعه ای از پالایشگاه‌ها و مجتمع‌های پتروشیمی هستند که در راستای افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه ها ساخته و مورد استفاده قرار می گیرند. به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، تولید فرآورده‌های نفتی در رده‌های مختلف از اهداف از پیش تعیین شده در حوزه انرژی به حساب می‌آید که در صورت گسترش پالایشگاه‌ها و واحد‌های پتروشیمی شاهد تولید محصولات متعدد در کنار توسعه زنجیره ارزش افزوده نفت خام در داخل کشور باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



با پیشرفت تکنولوژی مجموعه‌های چند منظوره در صنایع مختلف ایجاد شده تا در راستای افزایش بهره‌وری، یکسان‌سازی تولید نیز صورت گیرد که در این میان پتروپالایشگاه‌ها مصداقی از تجمیع واحد‌های پتروشیمی و پالایشگاه‌ها تشکیل شده است.

بررسی بازار فرآورده‌های نفتی نشان می‌دهد میزان مصرف محصولات پالایشگاهی به مروز زمان در حال کاهش و از سوی دیگر استقبال از محصولات پتروشیمی با توجه به تنوع محصولات افزایش می‌یابد.

کارشناسان این حوزه معتقدند متقاضیان فرآورده‌های پتروپالایشگاه‌ها بیشتر از مشتریان نفت خام است که این موضوع به تنهایی مزیت بالایی برای تولید این محصولات به حساب می‌آید.

همچنین هماهنگ سازی در دو صنعت پالایش و پتروشیمی، مشکلاتی مانند تامین خوراک و انتقال آن را پوشش می‌دهد.

در همین راستا، محمد صادقی کارشناس انرژی در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان، گفت: واحد‌های پالایشگاهی که از سال‌های گذشته ساخته شده بودند برشی به نام نفتا داشته که از آن به عنوان خوراکی برای واحد‌های پتروشیمی در تولید محصولات پلیمری استفاده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه غیر از منابع میعانات گازی سایر فرآورده‌های شیمیایی از فرآیند پالایشگاهی به دست می‌آید، افزود: منظور از پتروپالایشگاه‌ها این است که بتوانیم کنار هر پالایشگاهی واحد پتروشیمی داشته باشیم که بخشی از خوراک واحد‌های پتروشیمی از پالایشگاه‌ها تامین شود.

این کارشناس حوزه انرژی عنوان کرد: از مزایای این طرح می‌توان به مشترک بودن برخی تجهیزات و فضا‌های استفاده و عدم نیاز انتقال محصولات مشترک میان این دو گروه اشاره کرد که نتیجه نهایی آن ایجاد زنجیره پایین دستی صنعت پتروشیمی و افزایش بهره وری می‌شود.

صادقی اظهار کرد: صنعت پتروشیمی در تولید زنجیره اول و محصولات ابتدایی باقی مانده که این مسئله ما را از تولید سایر محصولات با ارزش افزوده بالا بی بهره گذاشته است.

وی با اشاره به اینکه به تازگی در کنار واحد‌های اصلی، مجتمع‌های مکمل در حال ساخت است، گفت: صنایع پتروشیمی از گذشته بیشتر بر روی واحد‌های سنتی تمرکز داشته که در صورت برخورداری از بنگاه‌های تولیدی جدید و فرآوری مواد اولیه خام، ارزش افزوده بالایی ایجاد می‌کند که هرچه بتوانیم میزان فرآوری را افزایش داده درآمد بیشتری را نصیب صنعتگران می‌کنیم.     انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: پتروشیمی پالایشگاه پتروپالایشگاه مجتمع تولیدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۴۴۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میزان ظرفیت تولید گاز به ۸۷۵ میلیون متر مکعب رسیده است

رضا نوشادی مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با اشاره به دستاوردهای شرکت ملی گاز ایران در دوره تحریم، گفت: سال ۱۳۸۹ بانک مرکزی، شرکتی ملی گاز و شرکت ملی نفت تحریم شدند؛ ظرفیت تولید، پالایش، انتقال و توزیع گاز، ۴۰۰ میلیون مترمکعب بود و امروز پس از یک دوره تحریم ۱۵ ساله، میزان ظرفیت تولید، به ۸۷۵ میلیون مترمکعب رسیده است و پالایش، انتقال و توزیع این زنجیره از ۱۰۰۰ میلیون مترمکعب بالاتر است. پیچیده‌ترین تکنولوژی با انتقال تکنولوژی از ساخت توربین و کمپرسور از سوی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران به عنوان بازوی اجرای شرکت ملی گاز ایران، صورت‌گرفته است.

نوشادی در ادامه با اشاره به لزوم سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی و بخش‌های مختلف صنعت، افزود: جورچین صنعت گاز برای ادامه این مسیر پر افتخار، برای گسترش سطح مشارکت‌های مردمی و پاسخگویی به رشد فزاینده مصرف چه در مسیر توسعه و چه تولید انرژی و محصول و چه مصرف خانگی و تجاری، نیاز دارد که یک هم‌افزایی گسترده‌ای را انجام دهد. در استراتژی جدید شرکت ملی گاز ایران، برای مدیریت اوج مصرف که متأسفانه آسیبش نخست به تولید وارد می‌شود، تصمیم گرفتیم که وارد حوزه جذب سرمایه‌گذاری بشویم و پروژه‌های ذخیره‌سازی گاز، مگاپروژه هوشمندسازی مصرف گاز و بهینه‌سازی مصرف انرژی در ایستگاه‌های تقویت فشار را خدمت شما معرفی کنیم.

در ادامه این نشست علیرضا بیات مدیر سرمایه‌گذاری و کسب‌وکار شرکت ملی گاز ایران نیز با تأکید بر اهمیت صنعت گاز در امر تولید، گفت: سرمایه‌گذاری در تمام حوزه‌ها یکی از اصول اصلی توسعه در هر صنعتی است و صنعت گاز در کشور ما جریان خونی است که در رگ‌ها و شریان اقتصادی جریان دارد و توسعه این صنعت بی شک به توسعه در دیگر بخش‌های تولید همچون صنایع فولادی و پتروشیمی و دیگر بخش‌های صنعتی می‌انجامد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • حلقه مفقوده مدیران عدم پیگیری و نظارت بر تصمیمات است
  • افزایش ۸درصدی تولید محصولات پتروشیمی در شستان/سهم ۱۱درصدی از کل صادرات صنعت پتروشیمی
  • ۱.۵ میلیارد دلار صادرات واحد‌های صنعتی استان تهران در سال گذشته
  • میزان ظرفیت تولید گاز به ۸۷۵ میلیون متر مکعب رسیده است
  • بیکاری زیبنده جوانان شهر شرینو نیست
  • تکمیل زنجیره ارزش، گلوگاه «جهش تولید» در صنعت پتروشیمی است
  • دانشمندان حلقه‌ مفقوده بین رژیم غذایی نامناسب و سرطان را کشف کردند
  • فرصت سوزی ممنوع! /نوآوری و خلاقیت، کلید فتح بازار‌های جهانی است
  • نوآوری و خلاقیت، لازمه پیشرفت صنعت پتروشیمی در بازارهای جهانی
  • رکوردشکنی تولید فولاد و پتروشیمی در شرایط تحریم