Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، اکبر فتحی روز پنجشنبه در نشست خبری به مناسب هفته جهادکشاورزی، اعلام کرد: خط اعتباری برای جذب تسهیلات برای ارتقای ضریب میزان مکانیزاسیون کشاورزی با نرخ سود ۱۵ درصد پیش بینی شده که آذربایجان شرقی برای تأمین این تجهیزات مثل تراکتور و کمباین ۱.۸۳ برابر (۱۸۳ درصد) تسهیلات جذب کرده است.

وی با این وجود نیاز استان به تراکتور را بدون در نظر گرفتن تراکتورهای با کمتر از ۳۰ سال عمر، ۱۱ هزار دستگاه اعلام کرد و افزود: با احتساب تراکتورهای بالای ۳۰ سال عمر هفت هزار دستگاه تراکتور نیاز استان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فتحی همچنین با اشاره به موفقیت‌های حاصل شده در توسعه طرح‌های گلخانه‌ای در آذربایجان شرقی، گفت: تا پایان سال ۱۳۹۶، ۵۶ هکتار گلخانه در این استان ایجاد شده بود که اکنون به ۱۶۵ هکتار رسیده و بازار مناسبی نیز برای عرضه تولیدات گلخانه‌ای به وجود آمده است.

وی با بیان اینکه مأموریت جدید وزارت جهادکشاورزی امنیت غذایی است، بیان کرد: برای رسیدن به امنیت غذایی با توجه به محدودیت‌های موجود به خصوص آب و خاک و وضع دریاچه ارومیه در استان افزایش عملکرد در واحد سطح و بهره وری راهکار افزایش تولید محصولات کشاورزی است که نیاز به دانش‌های نوین کشاورزی دارد زیرا روش‌های سنتی چاره ساز نیست.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی همچنین با اشاره به فعالیت‌های جهادگران جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در سال جاری، گفت: جلوگیری از طغیان و حمله ملخ به اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی با توجه به افزایش آنها در استان اردبیل یکی از اقدامات جهادی است که با شناسایی کانون‌های ملخ و کانون کوبی آنها مانع طغیان آنها شده‌اند و در کنار آن به کارشناسان استان اردبیل نیز کمک می‌کنند.

فتحی ادامه داد: کارشناسان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی حدود ۲.۵ ماه است که در مرز استان‌های اردبیل و آذربایجان شرقی و در منطقه مغان حضور دارند تا مانع حمله ملخ‌ها شوند.

وی اضافه کرد: موفقیت در مبارزه با سن گندم و همراهی کارشناسان به صورت مزرعه به مزرعه برای مهار این آفت نمونه‌های دیگر تلاش و جهاد همکاران سازمان است که حتی در ایام تعطیلات فطر نیز کشاورزان را تنها نگذاشتند.

وی گفت: در اصلاح باغ‌ها و سرشاخه کاری درختان گردو نیز آذربایجان شرقی پیشرو در کشور شناخته شده و اقدامات چشمگیری انجام شده است که تحقق این موفقیت‌ها با تلاش و هماهنگی ۹ اداره کل تابع سازمان جهادکشاورزی استان است.

تولید متوسط محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی پنج درصد افزایش یافته است.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته بیش از ۵ میلیون تن محصول در زیر بخش‌های زراعت، باغبانی، دامپروری و شیلات استان آذربایجان شرقی تولید شد، گفت: شاهد افزایش ۵ درصد تولیدات کشاورزی در استان هستیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی همچنین با اشاره به اینکه اعتبار برای جبران خسارات سیلی که امسال در جنوب و شمال کشور اتفاق افتاد در این استان نیز اختصاص یافت، گفت: ۳۲ میلیارد تومان تسهیلات چهار درصد و ۳۰ میلیارد تومان کمک بلاعوض دولتی برای خسارت دیده‌های سیل استان اختصاص یافته است.

وی با اشاره به خسارات سرمازدگی به محصولات کشاورزی، بیان کرد: پی گیر تخصیص منابع مالی برای جبران خسارات سرمازدگی در استان هستیم و نامه نگاری‌های مورد نیاز بین وزارت کشاورزی و وزارت کشور انجام شده است.

فتحی با بیان اینکه در این هفته در بخشهای آب و خاک ۶۴ طرح، تولیدات دامی و شیلات ۱۱ طرح، صنایع کشاورزی ۱۰ طرح، تولیدات گیاهی ۷ طرح، صندوق خرد زنان دو طرح و در حوزه ترویج یک طرح افتتاح می‌شود، افزود: برای این طرح‌ها از منابع مختلف دولتی، بانکی و آورده شخصی مجریان طرح در مجموع ۱۲۵ میلیارد تومان هزینه شده است.

بخش کشاورزی آذربایجان شرقی با تولید سالانه ۵ میلیون تن محصول، برخورداری از ۱۲ درصد تولید ناخالص داخلی، ۲۰ درصد اشتغال، ۱۳.۲ درصد صادرات غیرنفتی جایگاه قابل توجهی در اقتصاد ملی دارد.

آذربایجان شرقی دارای یک میلیون و ۲۲۲ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی است.

۲۱ تا ۲۷ خرداد ماه هفته جهادکشاورزی نام گذاری شده است.

۳۰۹۳/‏۳۰۷۱/‏

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جهاد کشاورزی کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۴۶۷۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبادلات گمرکی آذربایجان شرقی ۱۱.۱۵ درصد افزایش یافت

صادق نامدار ناظر گمرکات آذربایجان شرقی میزان صادرات سال گذشته از گمرک‌های استان بدون احتساب صادرات نفت خام، نفت کوره، نفت سفید و صادرات از محل تجارت چمدانی را ۲ میلیون و ۹۳۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۵۴۱ میلیون دلار عنوان کرد و گفت: این کالا‌ها به ۱۰۳ کشور مختلف دنیا صادر شده است.

وی، پنج کشور عمده مقصد صادراتی آذربایجان شرقی را به ترتیب کشور‌های ترکیه ۳۰.۸ درصد، عراق ۲۰.۲ درصد، ارمنستان ۱۷.۵۷ درصد، جمهوری آذربایجان ۳.۶ درصد و گرجستان ۳.۵ درصد اعلام کرد و گفت: پنج قلم کالای عمده صادراتی استان نیز به ترتیب شامل انواع میلگرد فولادی، پلیمر‌های استایرن، قیر نفت، سیم مفتول و کشمش انگوری بود.

نامدار افزود: در بخش واردات ۱۲ ماه سال ۱۴۰۲ در مجموع ۵۴۹ هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۷۵۰ دلار از مبداء ۶۳ کشور مختلف از طریق گمرکات استان وارد شد که رشد ۲۹ درصد در وزن و ارزش دارد و از این نظر بین استان‌های کشور در رتبه نهم قرار داریم.

وی، پنج کشور عمده مبدا واردات کالا از گمرکات استان بر اساس میزان واردات را به ترتیب کشور‌های ترکیه ۵۷درصد، امارات متحده عربی ۱۲درصد، چین ۱۱درصد، آلمان پنج درصد و کره جنوبی ۲ درصد عنوان کرد و گفت: پنج قلم عمده کالای وارداتی به ترتیب شامل، کامیون‌های کشنده، شمش طلا، انواع توتون، گوشت منجمد گاوی و پودر کاکائو بوده است.

نامدار افزود: در بخش ترانزیت خارجی در ۱۲ ماهه سال گذشته ۶۰۷ هزار تن کالا از گمرکات استان منتقل شد که با اختصاص ۳.۴ درصدی از کل ترانزیت کشور به خود، رشد چهار درصدی دارد.

وی گفت: پنج کشور عمده مقصد ترانزیتی از گمرکات آذربایجان شرقی به ترتیب شامل کشور‌های جمهوری آذربایجان، ترکمنستان، ازبکستان، ترکیه و عراق بوده است.

نامدار اضافه کرد: در بخش درآمد، وصولی گمرکات استان ۷۰ هزار و ۱۰۵ میلیارد ریال بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۱ به میزان ۳۳ درصد افزایش دارد.

آذربایجان شرقی دارای سه اداره کل گمرک در تبریز، سهلان و جلفا و سه واحد گمرکی در مراغه، خداآفرین و نوردوز و همچنین سه دفتر گمرکی در شهرک صنعتی شهید سلیمی تبریز و شهر بناب است.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • افزایش ۳۸ درصدی آمار فوتی‌های تصادفات آذربایجان شرقی
  • افزایش ۳۸ درصدی آمار فوتی های تصادفات آذربایجان شرقی
  • افزایش ۳۸ درصدی آمار فوتی‌های ناشی از تصادفات در آذربایجان شرقی
  • آذربایجان شرقی مبدأ صادرات به ۱۰۳ کشور دنیا
  • افزایش ۱۱.۱۵ درصدی مبادلات گمرکی آذربایجان شرقی
  • مبادلات گمرکی آذربایجان شرقی ۱۱.۱۵ درصد افزایش یافت
  • یک شهرستان جدید به کشور اضافه شد | ترکمانچای کجاست و چرا شهرستان شد؟
  • ۳۹۵ هکتار اراضی کشاورزی در آذربایجان شرقی واگذار شد
  • درآمدهای عمومی آذربایجان شرقی ۴۱ درصد افزایش یافت
  • تحقق ۱۳۱ درصدی سهم اشتغالزایی در آذربایجان شرقی