Web Analytics Made Easy - Statcounter

مراسم هفته نکوداشت صنایع دستی در استان فارس برگزار شد و مدیرکل میراث فرهنگی استان فارس از واگذاری ۶ خانه تاریخی در جهت رونق صنایع دستی خبر داد. ۲۳ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۵ استانها فارس نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، مصیب امیری ظهر امروز در مراسم هفته نکوداشت صنایع دستی استان فارس با اشاره به اینکه حمایت از صنایع دستی یکی از مقولات حمایت از رونق تولید است، اظهار داشت: یکی از برنامه‌های اساسی امسال در صنایع دستی استان فارس آموزش است و امسال 3 هزار نفر آموزش می‌بینند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با بیان اینکه احیای 2 رشته منسوخ شده صنایع دستی از دیگر برنامه‌های امسال است، گفت: ثبت بین‌المللی جغرافیایی خاتم شیراز و ثبت ملی و پس از آن ثبت جهانی شیراز به عنوان شهر صنایع دستی از دیگر برنامه‌های امسال است که تا پایان سال محقق می‌شود. 

مدیرکل میراث فرهنگی استان فارس با اشاره به فعالیت بازارچه‌های دائمی و فصلی صنایع دستی در استان افزود: یکی از این بازارچه‌ها امروز افتتاح می‌شود که نخستین بازار تجاری صنایع دستی کشور نیز است و آذرماه هم بزرگترین نمایشگاه صنایع دستی در شیراز آغاز به کار می‌کند.

واگذاری 6 خانه تاریخی به صنایع دستی 

امیری بیان کرد: یکی از مهم‌ترین موضوعات در صنایع دستی بازاریابی است و به همین دلیل تلاش شده تا با برگزاری نمایشگاه‌های مختلف و شرکت در آنها زمینه فروش و بازاریابی محصولات فراهم شود. 

وی با اشاره به اینکه برخی از خانه‌های تاریخی در اختیار میراث فرهنگی قرار گرفته است، تصریح کرد: 6 خانه نیز تا پایان سال به میراث فرهنگی واگذار می‌شود که در رونق صنایع دستی تاثیرگذار است. 

مدیرکل میراث فرهنگی استان فارس انعقاد تفاهم نامه با دستگاه‌های مختلف در راستای رونق صنایع دستی را یکی دیگر از برنامه‌های امسال عنوان و بیان کرد: نخستین تفاهم نامه با اداره کل استاندارد بسته شده و با شهرداری شیراز نیز صحبت‌هایی برای راه‌اندازی کیوسک‌های صنایع دستی در سطح شهر انجام شده است. 

صنایع دستی دچار گرفتاری‌های ساختاری است 

ابراهیم فروزانی، معاون گردشگری و زیارتی استاندار فارس نیز در این مراسم با بیان اینکه در حوزه صنایع دستی دچار گرفتاری ساختاری هستیم، گفت: با ادغام صنایع دستی با میراث فرهنگی، صنایع دستی هویت شرکتی خود را از دست داد و سبب مشکلاتی در این حوزه شد. 

وی با اشاره به اصل 44 قانون اساسی و برداشت اشتباه از این قانون در حوزه صنایع دستی، تصریح کرد: این قانون در زمینه صنایع دستی به خوبی عمل نشد چراکه بسیاری از شرکت‌های در حال توسعه آن حذف شد و صنایع دستی با میراث فرهنگی که بخش دولتی است، ادغام شد. 

معاون گردشگری استاندار فارس با اشاره به اینکه کشور چین از نظام شرکتی در صنایع دستی استفاده کرد و امروز بازارهای جهانی را به تسخیر خود در آورده است اما ما به دلیل گره‌های ساختاری ایجاد شده، آنچنان که باید موفق نبوده‌ایم. 

فروزانی با اشاره به فعالیت دهکده‌ها و شهرک‌های صنایع دستی گفت: باید متفاوت‌تر از قبل در زمینه بازاریابی، بسته‌بندی و صادرات صنایع دستی رفتار کنیم و این شهرک‌ها می‌تواند کمک‌کننده باشد. 

وی با اشاره به مشکلات فعالان این عرصه به ویژه گرفتاری‌های اقتصادی و تسهیلاتی افزود: با دستگاه‌های مرتبط از جمله راه و شهرسازی و صنعت معدن صحبت شده و میراث فرهنگی هم باید همراه شود تا به تعریف مناسبی از دهکده صنایع دستی برسیم. 

معاون استاندار فارس با تاکید بر اینکه باید شرایطی فراهم شود تا هنرمندان خلاقانه‌تر به کارهای هنری خود بپردازند، بیان کرد: تعامل با بخش‌های اقتصادی فراهم شده تا شرایط بهتری برای هنرمندان از دورترین روستاها و شهرهای استان فراهم شود. 

فروزانی با اشاره به برخی از مشکلات هنرمندانی که در حوزه شهر فعالیت می‌کنند، تصریح کرد: گاه مقرراتی وجود دارد که مانع از حمایت هنرمندان حوزه شهر می‌شود که لازم است سازمان میراث فرهنگی در این زمینه تجدیدنظر کند. 

وی با اشاره به مشکلات بیمه هنرمندان و فعالان صنایع دستی گفت: از سال 92 این مشکل وجود دارد و امسال نیز تنها 812 نفر در کل کشور بیمه شدند، مسئله بیمه گرفتاری‌های زیادی برای فعالان این عرصه ایجاد کرده است که باید حل شود. 

حل مشکل بیمه هنرمندان و فعالان صنایع دستی 

حسین همتی، مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های صنایع دستی استان فارس در این مراسم به برخی از چالش‌های حوزه صنایع دستی اشاره کرد و گفت: احیای طرح تکریم مستمری‌بگیران صنایع دستی یکی از موضوعات مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد به ویژه اینکه این افراد از چرخه تولید کنار رفتند و نیاز به حمایت دارند. 

وی با اشاره به اینکه بنا بوده درصدی از اعتبارات طرح‌های عمرانی به خرید صنایع دستی اختصاص پیدا کند، افزود: اگر این موضوع پیگیری شود در رونق صنایع دستی نقش مهمی دارد. 

همتی با اشاره به معضل بیمه هنرمندان بیان کرد: 11 هزار میلیارد ریال برای بیمه بافندگان فرش در نظر گرفته شده که اگر هنرمندان صنایع دستی نیز در این زمره قرار بگیرند بخشی از مشکلات بیمه هنرمندان برطرف می‌شود. 

رونمایی از 3 اثرشاخص معرق-خاتم و منبت، رونمایی از تمبر یادبود مرحوم احمد شیشه‌گر استاد کاشی هفت رنگ و تقدیر از پیشکسوتان و دستگاه‌های اجرایی بخشی از این مراسم بود. همچنین پس از پایان مراسم نخستین بازار تجاری صنایع دستی کشور در شیراز با حضور مسئولان افتتاح شد. 

این بازار در مرحله نخست شامل 65 غرفه در مجتمع تجاری مهستان شیراز است وکارکرد این غرفه‌ها، عرضه و فروش آثار صنایع دستی استان فارس، کارگاه تولید زنده، بسته‌بندی و صادرات صنایع دستی توسط یک تیم حرفه‌ای از استادان و کارشناسان و بازاریابان این حوزه است.

انتهای پیام/ش

R41382/P/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۴۷۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصفهان شناسنامه کشور در بخش میراث فرهنگی است

 معاون امور مجلس، حقوقی و امور استان‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری وصنایع‌دستی در آیین تکریم و معارفه مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: اصفهان شناسنامه کشور در سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است و در هر سه حوزه خوش درخشیده است.

 جواد واحدی افزود: اصفهان در حوزه صنایع دستی دو شهر جهانی و همچنین درحوزه میراث فرهنگی در کنار هزاران اثر تاریخی،۱۷ اثر جهانی دارد و در حوزه گردشگری نیز این استان همه ساله مقصد میلیون‌ها نفر گردشگر است.

او گفت: در حوزه صنایع دستی در بحث صادرات، در حوزه گردشگری درخصوص بهره گیری هرچه بهتر از تشکل‌های گردشگری و خدمات‌رسانی و همچنین در حوزه میراث می‌بایست در بحث جذب بودجه‌های مرمت بیش از گذشته کار کنیم.

معاون امور حقوقی، مجلس و امور استان‌های وزارت میراث فرهنگی گردشگری وصنایع دستی بیان داشت: حمیدرضا محققیان به عنوان یکی از همکاران پیشکسوت در ۹ ماه گذشته با صبر و بردباری و با اخلاق شایسته خود توانست به عنوان سرپرست، اداره کل استان را به خوبی اداره کند، لذا معتقد بودیم باید هرچه سریع‌تر با توجه به اهمیت استان اصفهان، مدیریت استان ساماندهی شود.

این مقام مسوول یادآور شد: پس از بررسی‌های کمیته انتصابات و با نظر وزیر محترم، امیر کرم‌پور را به عنوان فردی جوان، با تجربه و در عین کوشا و خلاق برای مدیریت اداره کل استان انتخاب و امروز و در نشست شورای معاونین اداره کل به عنوان مدیرکل جدید میراث فرهنگی، گردشگری وصنایع دستی استان با حکم وزیر محترم منصوب شده و از امروز رسما فعالیت خود را در سمت جدید آغاز می‌کند.

واحدی همچنین خاطر نشان کرد: یکی از مهم‌ترین اولویت‌های مدیرکل جدید رسیدگی به رفاهیات همکاران اداره کل است و سپس در هر سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در انتظار رخداد‌های جدید توسط مدیرکل جدید و همکاران ایشان در سراسر استان اصفهان هستیم.

در این نشست پس از تکریم حمیدرضا محققیان سرپرست پیشین، امیرکرم‌زاده به عنوان مدیرکل جدید میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان منصوب شد.

امیر کرم‌زاده پیش ازاین مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری وصنایع دستی استان سمنان بود.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • ثبت ۴۱ میراث در فهرست آثار ملی البرز
  • ملایر ظرفیت خوبی برای رونق اقتصادی غرب کشور دارد
  • صادرات صنایع‌ دستی رونق می‌‌گیرد
  • قدیمی‌ترین نقشه بازترسیم شده بافت تاریخی شیراز رونمایی شد
  • انتصاب مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان
  • اصفهان شناسنامه کشور در بخش میراث فرهنگی است
  • مدیرکل جدید میراث فرهنگی استان اصفهان معرفی شد
  • مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اصفهان منصوب شد
  • واگذاری مجموعه تاریخی ریسباف به شهرداری اصفهان
  • مجموعه ریسباف در مسیر احیا/ اجرای بزرگ‌ترین طرح میراث فرهنگی کشور پس از انقلاب