Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرنگار ایلنا، لعیا جنیدی امروز بیست و سوم خرداد ماه با حضور در اجلاس شورای‌عالی استان‌ها گفت: درباره زمان برگزاری انتخابات شورایاری‌ها در تهران اطلاعی ندارم لذا در این مورد اظهارنظری نمی‌کنم اما در مورد تخلفات احتمالی در شوراها در سطح کشور باید به این نکته توجه کنیم که تخلفات در دستگاه‌های مختلف وجود دارد اما این تخلفات در شوراها بسیار اندک است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: البته ساز‌وکار‌هایی برای اینکه مقررات به صورت صحیح اجرا شود وجود دارد و در این زمینه کمبود نداریم و اگر در این زمینه کمبودی احساس شود شورا‌ها می‌توانند کمک کنند و موضوع را به ما بگویند تا پیگیری کنیم.

جنیدی عنوان کرد: اینکه آیا بالاخره انتخابات شورایاری‌ها در سال جدید برگزار خواهد شد یا خیر اطلاعی ندارم و باید صبر کنید تا کسب اطلاع کنم.

رئیس هیئت حل اختلاف مرکزی با بیان اینکه اگر تخلفات در شورا‌های روستا و شهر رخ می‌دهد قطعا سازو‌کار برای برخورد با آن در قانون مشخص شده، ادامه داد: در همه سطوح برای رسیدگی به تخلفات مراجعی مشخص وجود دارد و مواردی هم که اکنون به عنوان تخلف مطرح شده در سطحی که اعلام شده نیستند.

وی تصریح کرد: با سازوکار موجود هرگونه تخلف در شهرستان‌ها و استان‌ها به هیئت مرکزی می‌آید و در آنجا بررسی می‌شود و در مواردی هم که تخلفات جدی رخ دهد سلب عضویت انجام می‌دهیم اما تاکنون سطح تخلفات در این حد نبوده است، چون در هیئت مرکزی که من حضور دارم به نسبت ۱۲۰ هزار عضو شورا‌ها تعداد تخلفات بسیار اندک است و هر سلب عضویتی که رخ دهد ما باید آن را تایید کنیم۰ 

وی گفت: در حال حاضر یک نهاد بزرگ مردمی و مبتنی بر قانون اساسی داریم که از کوچک‌ترین واحد‌های تقسیم کشوری تا بزرگ‌ترین آن در این نهاد حضور دارند و در مجموعه‌ای به این بزرگی ممکن است خطاها‌یی وجود داشته باشند، اما در درجه اول خود نهاد‌ها باید کمک کنند تخلفات کمتر شود.

رئیس هیئت حل اختلاف مرکزی بیان کرد: آمار سلب عضویت شدگان حتی یک دهم درصد هم نیست حتی اگر این تعداد هم باشد بیش از ۹۰ درصد آن مربوط به حضور کم در حوزه انتخابی است که بیشتر در روستا‌ها است و نباید تصور کنیم که جرمی رخ داده است.

جنیدی افزود: دستاورد امروزم در این اجلاس باعث تعاملات بیشتر با شورای عالی استان‌ها خواهد بود و امروز قول دادم که برای هر حوزه اعم از اصلاح قوانین، مصوبات و انتخاب شهرداران همکاری کنیم و توافق کردیم که کارگروه مشترکی داشته باشیم که در یک تعامل به کارایی شورا‌ها اضافه کنیم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: لعیا جنیدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۴۸۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأثیر قانون شفافیت مالی در انتخابات مجلس از زبان دادستان کل کشور

هشتمین جلسه ستاد مرکزی پیشگیری از جرائم و تخلفات انتخاباتی به ریاست حجت‌الاسلام موحدی به‌عنوان رئیس ستاد و با حضور تمامی اعضاء برگزار شد.

در ابتدای این جلسه، دادستان کل کشور با اشاره به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری در ۱۱ اسفند سال گذشته اظهار کرد: مردم ایران زیر بمباران تبلیغاتی دشمنان، آگاهانه و با احساس مسئولیت در پای صندوق‌های رای حضور یافته و بحمدالله انتخابات در امنیت کامل برگزار و مقدمات تشکیل مجلس بعدی را فراهم ساختند.

وی گفت: این امنیت با لطف خدا و با تلاش تمام نیرو‌های انتظامی، اطلاعاتی و بسیج مردمی حاصل گردید که جای تقدیر از همه دست اندرکاران این حوزه دارد.

رئیس ستاد پیشگیری از جرائم و تخلفات انتخاباتی افزود: در انتخابات اخیر شاهد یک همکاری و هماهنگی خوب بین مسئولان مختلف دستگاه‌های ذی‌ربط در سراسر کشور بودیم و این تجربه هم به تجربیات قبل افزوده شد.

حجت‌الاسلام موحدی در بخش دیگری از سخنان خود پیشنهاد تشکیل کمیته‌ای در دبیرخانه ستاد مرکزی را داده و گفت: ما در بخش‌هایی در حال نظام‌سازی هستیم و اگر نقاط ضعفی در بخشی از کار‌ها باشد باید با همفکری آن را رفع نمود. برخی از ضعف‌ها و اشتباهات شاید اجتناب‌ناپذیر باشد که باید آنها را برای آینده رفع کنیم.

وی ادامه داد: لذا پیشنهاد می‌کنم در دبیرخانه، کمیته‌ای تشکیل شود و با گرفتن گزارش آماری و تحلیلی به بررسی نقاط ضعف و نقاط قوت پرداخته شود. سپس از همه موارد گزارش جامعی تهیه و به بخش‌های مختلف ارائه شود تا برای انتخابات بعدی از تجربیات کسب شده استفاده شده و آسیب‌ها کاهش یابد.

حجت‌الاسلام موحدی ادامه داد: با اصلاح قانون انتخابات شاهد اتفاقات خوبی در این خصوص بودیم. همچنین با توجه به قانون شفافیت مالی تا حدودی از اسراف و تبذیر جلوگیری شد.

وی با اشاره به برگزاری دور دوم انتخابات در برخی استان‌ها تصریح کرد: در حوزه‌هایی که انتخابات به دور دوم کشیده شده است باید ستاد‌های استانی و شهرستانی کماکان فعال باشند و به وظیفه نظارتی خود عمل کنند.

دادستان کل کشور خاطرنشان کرد: پیش‌بینی ما این است که در این دوره مشارکت مردمی بیشتر باشد، چرا که حلقه رقابت تنگتر شده و انتخاب کاندیدا‌ها آسان‌تر است. در خیلی از حوزه‌ها از جمله تهران هم دستگاه‌های الکترونیکی مستقر می‌شود و زمان کمتری برای رای دادن صرف خواهد شد.

دادستان کل کشور خطاب به دادستان‌های سراسر کشور عنوان کرد: به تخلفات مهم در شعب ویژه، با سرعت رسیدگی کرده و در مواردی که قانون تکلیف کرده یا اجازه می‌دهد در حد لزوم اطلاع‌رسانی مناسب صورت پذیرد. چراکه اینگونه اقدام کردن در قانون‌مندتر شدن جامعه اثرگذار بوده و به ارتقاء نظم عمومی و امنیت روانی جامعه کمک می‌کند.

حجت الاسلام موحدی در ادامه این جلسه به وظایف و اختیارات منتخبین در قانون اساسی هم اشاره کرده و گفت: اصل ۷۱ تا ۹۰ قانون اساسی به اختیارات نمایندگان پرداخته است و می‌توان گفت بسیاری از امور داخلی و خارجی کشور با اجازه و تصویب نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی رقم می‌خورد. بعبارتی مجلس حق دارد در تمام امور کشور قانون وضع کند.

وی تصریح کرد: باید دانست که یک نماینده مجلس صرفا نسبت به حوزه انتخابیه خود تکلیف ندارد بلکه او در واقع نماینده کل ملت ایران است؛ لذا اینکه امام خمینی (ره) فرمود: "مجلس در راس امور است" یک حقیقت است و نیز اینکه مقام معظم رهبری (مدظله العالی) فرمودند: "مجلس باید ریل گزاری کند و مشکلات را حل کند" کاملا انتظار به حقی است.

رئیس ستاد مرکزی پیشگیری از تخلفات انتخاباتی خاطرنشان کرد: امروز مردم چشم به اقدامات منتخبین خود در مجلس شورای اسلامی دوخته‌اند. البته که مجلس فعلی هم نباید در این مدت باقیمانده از عمر خویش تعطیل و نیمه تعطیل شود، بلکه باید فعالیتش چند برابر شده و لوایح و طرح‌های عقب مانده را در حد امکان بصورت جهادی پیگیری کرده و به سامان برساند تا دین خود را به ملت و خانواده شهدا ادا نماید.

دادستان کل کشور ادامه داد: منتخبین کنونی هم باید تا زمان تشکیل مجلس بعدی با همفکری و شناخت مسائل و موضوعات مرتبط، مشکلات موجود را بررسی و در جهت تحقق شعار سال جاری یعنی "جهش تولید با مشارکت مردم" برای حل مشکلات کشور طرح و ایده داشته و با آمادگی کامل وارد مجلس شده و فرصت خدمتگزاری به مردم را ازدست ندهند.

وی در پایان گفت: مردم عزیز کشورمان از منتخبان خود انتظارات مهم و مختلفی دارند؛ لذا در جنگ اقتصادی تحمیلی کنونی درنگ و فوت وقت اصلا جایز نیست.

گفتنی است در ادامه این جلسه، نمایندگان وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه، سخنگوی ستاد انتخابات کشور، معاون سیاسی و امنیتی دادستان کل، مدیرکل امور مجلس قوه قضائیه و سایر اعضا به ارائه گزارشی از چگونگی برگزاری انتخابات پرداخته و برای هرچه بهتر برگزار شدن دور دوم پیشنهادات خود را مطرح کردند.

همچنین اصغر جهانگیر دبیر ستاد مرکزی پیشگیری از جرائم و تخلفات انتخاباتی، گزارشی از روند طی شده در انتخابات اسفند ۱۴۰۲ وذبرنامه‌های دبیرخانه برای دور دوم انتخابات ارائه نمود.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حقوقی قضایی

دیگر خبرها

  • ستاد انتخابات کشور: در روز انتخابات ۱۲۵۴ نفر دستگیر شدند
  • ستاد انتخابات کشور: دستگیری ۱۲۵۴ نفر در روز انتخابات
  • بازداشت ۲پیمانکار مرتبط با عضو شورا و کارمندان شهرداری بندر امام
  • بازداشت ۲ پیمانکار مرتبط با عضو شورا و کارمندان شهرداری در خوزستان
  • بازداشت ۲ پیمانکار مرتبط با عضو شورا و کارمندان شهرداری
  • با اجرای قانون شفافیت مالی از اسراف در انتخابات جلوگیری شد
  • نرخ جریمه در تخلفات حادثه‌ساز ۵ برابر شد + جزئیات | زمان اجرای جریمه های جدید
  • تأثیر قانون شفافیت مالی در انتخابات مجلس از زبان دادستان کل کشور
  • زمان برگزاری اولین انتخابات فوتبال در سال 1403
  • چکش‌کاری قوانین انتخاباتی/ اصلاح قانون انتخابات شوراها چه شد؟