Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-03-28@17:22:12 GMT

هفتمین فصل آزاد شعر تربت جام برگزار شد

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۵۲۷۱۷

هفتمین فصل آزاد شعر تربت جام برگزار شد

دبیر انجمن ادبی ترنم جام از برگزاری هفتمین فصل آزاد شعر این شهرستان با حضور شاعران استانی و شهرستانی خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از تربت جام، ایرج مظلوم سامانی در این خصوص گفت: فصل‌های آزاد شعر تربت جام از سال ۱۳۹۶ به همت انجمن ادبی ترنم جام و حمایت های اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تربت جام آغاز به کار کرده و هدف اصلی برگزاری این فصل های شعر استفاده حداکثری از پتانسیل شعر شهرستان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: حدود ۵۰ شعر به دبیرخانه ارسال شد که ۲۵ شعر برای قرائت انتخاب شد و شاعرانی از تربت جام تایباد باخرز صالح آباد و تربت حیدریه در این مراسم شعرخوانی داشتند.

دبیر انجمن ادبی ترنم جام ادامه داد : در این مراسم از کتاب شعر "عاشقانه ها و عارفانه ها"ی سرکار خانم فاطمه مولوی یکی از شاعره های این شهرستان رونمایی شد.

گفتنی است طرح فصل‌های شعر تربت جام نیز در جایزه ادبی ملک الشعرای بهار بعنوان طرح شایسته کشور مورد تقدیر قرار گرفته است.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال اداره فرهنگ و ارشاد تربت جام شعر آزاد فصل قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۵۲۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایزه شعر و ادبیات محلی به نام حیدرعلی طالب‌پور بروجنی پایه‌گذاری می‌شود

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از چهارمحال و بختیاری، پیام احمدی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری در نشست هم‌اندیشی مسئولان اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با مسئولان شهرداری بروجن به منظور بررسی امکان پرداختن به جایگاه ادبی حیدرعلی طالب‌پور شاعر برجسته بروجنی در هفته فرهنگی شهر بروجن گفت: با توجه به اینکه این شاعر گران‌قدر از قله‌های ادبی و ظرفیت‌های شاخص استان در بعد ملی محسوب می‌شود و اشعار گویشی وی به دلیل برخورداری از غنای ادبی و پرداختن به مضامین اجتماعی و فرهنگی دارای اعتبار و شهرت ویژه‌ای است، پایه‌گذاری جایزه ادبی اختصاصی به یاد این شاعر برجسته، مدنظر قرار گرفته است.

وی افزود: تعریف و پایه‌گذاری این جایزه در حوزه شعر و ادبیات محلی و گویشی می‌تواند مسیر بهتری را برای پژوهش در آثار این شاعر استانی باز کند و فرصت را برای خلق آثار جدید و پررنگ شدن خرده‌فرهنگ‌ها در حوزه نظم و نثر فراهم نماید.

تشکیل دبیرخانه تخصصی جایزه ادبی حیدرعلی طالب‌پور بروجنی در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان

پیام احمدی با بیان اینکه این جایزه ادبی در مرحله نخست با تشکیل دبیرخانه تخصصی در اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و با پشتیبانی شورای شهر و شهرداری بروجن و همکاری فعالان، انجمن‌ها و مؤسسات فرهنگی به صورت استانی تعریف خواهد شد، گفت: پس از قوت گرفتن دبیرخانه و تثبیت شرایط اجرایی، جایزه ادبی مرحوم طالب‌پور به صورت منطقه‌ای برگزار می‌شود تا در ادامه، زمینه برای طرح آن به‌عنوان یک جایزه ملی شکل گیرد.

ایشان همچنین با قدردانی از تلاش‌های شهرداری بروجن در پرداختن به مسئله هویت شهری و فرهنگی یادآور شد: ثبت جایزه شعر و ادبیات محلی به نام حیدرعلی طالب‌پور بروجنی به عنوان بخشی از برنامه‌های دائمی هفته فرهنگی بروجن و پشتیبانی شورا و شهرداری این شهر از این اقدام ادبی، امیدبخش توسعه فعالیت‌های فرهنگی و مطرح شدن بیش از پیش بروجن به عنوان شهری فرهنگی، در سطح ملی است که می‌تواند به عنوان الگویی برای دیگر مناطق استان نیز به کار رود.

لزوم اجرای برنامه‌هایی در سطح ملی و استانی برای مقاومت در مقابل هجمه‌های فرهنگی

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در ادامه به موضوع فرهنگ‌زدایی، نفی هویت‌های بومی و محلی و همسان‌سازی بشر در جریان موج جهانی‌سازی اشاره کرد و اظهار داشت: برای مقاومت در مقابل هجمه‌های فرهنگی و کاهش اثرات زیان‌بار جهانی‌سازی مبتنی بر تهاجم فرهنگ بیگانه لازم است، ظرفیت‌های داخلی و تقویت بنیه فرهنگی، هویتی و اعتقادی، بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد که در این راستا مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی در سطح ملی و استانی برنامه‌هایی را در دست اجرا دارد.

احمدی با اشاره به برگزاری جشنواره‌های موسیقی مناطق زاگرس‌نشین و شعر داوار و میزبانی از جشنواره نمایش‌های آیینی و جشنواره موسیقی نواحی و همچنین برنامه‌های بزرگداشت مفاخر ملی و استانی در سال 1402 در چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: این برنامه‌ها و جشنواره‌ها با هدف برجسته‌سازی و توجه ویژه به ظرفیت‌های اقوام و مناطق، به اجرا درآمد و نظیر این‌گونه برنامه‌ها برای سال جدید نیز پیش‌بینی شده است.

جوایز فرهنگی و هنری به‌یاد و نام عمان سامانی و سید ضیاءالدین امامی دهکردی در نظر گرفته می‌شود

وی یادآور شد: ظرفیت‌هایی مانند استاد طالب‌پور در دیگر مناطق استان نیز وجود دارد که در این میان می‌توان به عمان سامانی در حوزه ادبیات و شعر آیینی و یا سید ضیاءالدین امامی دهکردی در بخش تصویرسازی دینی(مکتب نور) اشاره کرد که بناست، جوایزی برای این بزرگان فرهنگی و هنری نیز در نظر گرفته شود.

این مسئول فرهنگی استان با تأکید بر اینکه تعریف جوایز هنری و ادبی و طرح آن در سطح ملی، نیازمند همراهی مجموعه‌های فرهنگی، هنری، علمی و اداری است، اظهار داشت: در صورت وجود اراده تحقق این موضوع در مناطق مختلف و پای کار آمدن مجموعه مدیریت‌ شهری مرتبط، امکان تعامل و عملیاتی کردن این برنامه‌ها در کوتاه‌ترین زمان وجود دارد.

گفتنی است، مرحوم حیدرعلی طالب پور بروجنی با نام هنری «حیدرآقا» از شاعران و غزل‌سرایان معاصر چهارمحال و بختیاری است که در سال 1309 در بروجن دیده به جهان گشود و در عمر 83 ساله‌اش، آثاری قابل‌ توجه در حوزه شعر، به‌ویژه شعر گویشی از خود برجای گذاشت.

وی با سرودن اشعار به لهجه و گویش بروجنی و متداول کردن این لهجه در اشعار فارسی به عنوان یکی از زیرشاخه‌های گویش رایج فلات مرکزی ایران، جایگاه ویژه‌ای را در حوزه ادبیات فولکلور به خود اختصاص داد.

«قله‌نشین قاف» و «فال‌گوش» مجموعه اشعار به چاپ رسیده از حیدرعلی طالب‌پور بروجنی است که بخشی از توانایی‌های وی در تسلط بر اصول زیربنایی ادبیات فاخر ایرانی را نشان می‌دهد.

حیدرآقا در 19 مهر 1392 به دلیل کهولت سن، دارفانی را وداع گفت و در زادگاهش آرام گرفت.

خبرنگار: سمیه کریمی

انتهای پیام/

کد خبر: 1225467 برچسب‌ها شعر و ادبیات جوایز ادبی فعالیت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شورای فرهنگی

دیگر خبرها

  • جایزه شعر و ادبیات محلی به نام حیدرعلی طالب‌پور بروجنی پایه‌گذاری می‌شود
  • جذب هسته‌های فناور جدید در دانشگاه آزاد تربت‌حیدریه
  • گزارش آیت الله ایازی درباره انجمن مباحثات قرآنی ۸ فروردین
  • عبدالله سیدران از دنیا رفت
  • شاعر باید به قدرت ابزار خود واقف باشد/ بیانات سازنده رهبر معظم چراغ راه است
  • دیدار روسای انجمن کشتی و اسکی ناشنوایان با مصطفی نکو لعل آزاد
  • نشست تخصصی «الگوی مردم پایه مشاغل برتر» برگزار می‌شود
  • میعادگاهی برای شعر و ادب
  • وضعیت آب و هوای کشور در هفتمین روز سال جدید
  • حضور تیم های خارجی در مسابقات کوراش اسفراین