Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@13:40:53 GMT

امنیت غذایی کشور در حال افزایش است

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۵۲۹۱۴

امنیت غذایی کشور در حال افزایش است

دکتر بهرام دارایی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در شیراز اظهار داشت: طی دو برنامه چهار ساله تا سال ۱۴۰۰ تمهیدات برای افزایش نظارت‌ها و افزایش امنیت غذایی به کار گرفته شده است.

وی ادامه داد: صادرکنندگان ایرانی می‌توانند مطمئن باشند که با نظارت‌ها و گواهی‌های سازمان غذا و دارو، می‌توانند صادرات خود را براحتی انجام دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر کل آزمایشگاه‌های کنترل مرجع سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه کار فنی روی محصولات غذایی مهم و پر مصرف انجام می‌شود گفت: بر این اساس به طور همزمان آلاینده‌هایی که در این محصولات غذایی بیشترین خطر را دارند و مواد افزودنی و تقلبات مترتب به این محصولات غذای مشخص شده و مورد پایش است.

دارایی همچنین با تشریح اقلام سبد غذایی مورد نظارت و پایش مستمر افزود: بر اساس سبد غذایی مورد توجه مردم کشور محصولات مهم برای پایش شامل غلات، حبوباتی مانند گندم، برنج و محصولاتی مانند لبنبات، پروتئین‌ها شامل گوشت سفید و گوشت قرمز، آب آشامیدنی و مواد غذایی مانند روغن، شیر است.

به گفته وی این گروه از محصولات بیشترین مصرف را در کشور داشته‌اند.

مدیر کل آزمایشگاه‌های کنترل مرجع سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت کنترل غذا و فرآورده‌های طبیعی، سنتی، دارو و مکمل‌های غذایی را یکی از مهمترین برنامه‌ها جهت ارتقای سلامت و تضمین کیفیت فرآورده‌های سلامت محور برشمرد که به وزارت بهداشت و سازمان و معاونت غذا و دارو سپرده شده و نیاز به دانش، مهارت، امکانات فنی دقیق و پیشرفته دارد.

وی همچنین در بازدید از آزمایشگاه مرجع دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: نظارت و پایش مداوم در سطح عرضه، کنترل و آموزش و کارهای متنوعی که در این زمینه انجام می‌شود نیازبه تخصص دارد و این وظیفه را سنگین‌تر کرده که دانشگاه علوم پزشکی شیراز با توجه به امکانات و تجهیزات پیشرفته خود، نیازهای موردنیاز در این زمینه را برطرف کرده است.

دکتر دارایی با اشاره به اینکه در گذشته پیرامون آزمایشگاه‌های میکروبیولوژی، فیزیک و شیمیایی مواد غذایی در این دانشگاه شاهد پیشرفت قابل ملاحظه‌ای بوده‌ایم، گفت: در زمینه کنترل دارو، مکمل‌ها و فراورده‌های سنتی، ورزشی و گیاهی نیز، امکانات مورد نیاز در شیراز تهیه و تأمین شده است و با گذراندن دوره‌های آموزشی مورد نیاز، دانشگاه علوم پزشکی شیراز و معاونت غذا و داروی این دانشگاه می‌تواند پوشش بسیار مناسبی برای دانشگاه‌های منطقه پنج کشور باشد.

۶۱۱۳

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان غذا و دارو بهداشت و سلامت وزارت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۵۲۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین امنیت غذایی با منابع پایه فراسرزمینی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رضا فتوحی درباره شعار سال و اهمیت آن در بخش کشاورزی گفت: امنیت غذایی مهمترین مبحث بخش کشاورزی بوده و باید تلاش کنیم تا با مشارکت مردم محقق شود.
وی با تاکید بر این که کشت فراسرزمینی نوعی مشارکت سرمایه‌گذاران ایرانی در طرح‌های برون‌مرزی است، افزود: این کشت توسط دولت دنبال می‌شود؛ در این زمینه دولت بنا دارد تا به کمک سرمایه‌گذاران ایرانی در کشور‌های دارای تفاهم‌نامه، کشاورزی فراسرزمینی انجام دهد.
به گفته فتوحی، شرکت‌های داخلی و بین‌المللی نیز می‌توانند کشاورزی فراسرزمینی در بخش عظیمی از کشور‌ها مانند روسیه، قزاقستان، ارمنستان، آذربایجان، عراق، پاکستان، بخشی از کشور‌هایی آفریقایی مانند تانزانیا و ونزویلا در قاره آمریکا انجام دهند.
مجری طرح کشت فراسرزمینی وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر اهمیت کشت فراسرزمینی و تحقق شعار سال در این بخش با افزایش تولید، یادآور شد: در سالی که با نام جهش تولید نامگذاری شده، سرمایه‌گذاری در خارج از کشور برای تقویت امنیت غذایی را عملیاتی کنیم؛ البته فعالیت‌های مهمی در این زمینه انجام شده و در دست اقدام است.
وی افزود: با تحقق کشت فراسرزمینی می‌توانیم نیاز کشور به برخی محصولات را تامین کرده و با قیمت مناسب‌تری به دست مردم برسانیم.
فتوحی ضمن دعوت از سرمایه‌گذاران، افزود: کشت محصولات اساسی مانند گندم، جو، ذرت، دانه‌های روغنی دام و دامپروری در کشت فراسرزمینی مورد حمایت دولت سیزدهم و از برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی به شمار می‌رود.
به گفته وی، ایران در کمربند خشک و نیمه‌خشک جهان قرار دارد و بر این اساس باید به دنبال حفظ منابع پایه و افزایش بهره‌وری آب و خاک باشیم، بنابراین افزایش تولید باید خارج از کشور و در راستای بهره‌مندی از منابع آب و خاک سایر کشور‌ها باشد تا امنیت غذایی را ارتقا دهیم.
مجری طرح کشت فراسرزمینی تصریح کرد: در حال حاضر بالغ بر ۸۰ میلیون هکتار کشت فراسرزمینی توسط کشور‌های پیشرفته در حال انجام است.
وی با بیان این که باید بخشی از نیاز کشور که از طریق واردات تامین می‌شود را از طریق کشت فراسرزمینی تولید کنیم، گفت: براساس برنامه‌ریزی انجام شده تا پایان برنامه هفتم ۲ میلیون هکتار سطح زیر کشت کشاورزی فراسرزمینی در کشور‌های مختلف برنامه‌ریزی شده است.
فتوحی ادامه داد: پیش‌بینی کشت فراسرزمینی برای امسال تا ۴۰۰ هزار هکتار است که براساس ضوابط خرید تضمینی، این محصولات توسط شرکت بازرگانی دولتی و پشتیبانی امور دام کشور از سرمایه‌گذاران انجام خواهد شد.
مجری طرح کشت فراسرزمینی در پایان گفت: باید بیشترین بهره‌برداری از منابع سایر کشور‌ها را داشته باشیم؛ البته در حال حاضر در کشور‌هایی مانند غنا، ارمنستان، پاکستان، برزیل، تاجیکستان و قزاقستان، کشاورزی فراسرزمینی در حال انجام است. 

دیگر خبرها

  • ضرورت توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی
  • راهکار هایی برای کنترل اشتها
  • اجرای طرح تشدید کنترل کیفی آب و کیفیت مواد غذایی در اهواز
  • طرح تشدید کنترل کیفی آب آشامیدنی اهواز عملیاتی می‌شود
  • مشارکت مردمی تضمین‌کننده امنیت غذایی کشور است
  • افزایش ضریب امنیت غذایی ایرانیان با خودکفایی در تولید لاین مرغ آمین
  • افزایش چشمگیر آمار سرطان در استان
  • تامین امنیت غذایی با منابع پایه فراسرزمینی
  • تحقق تامین امنیت غذایی در کشور با اتکا بر تولیدات داخلی
  • تامین امنیت کشور در حوزه غذا