Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-16@09:56:53 GMT

عشق به وطن را با چی تاخت می‌زنیم؟

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۵۳۵۴۴

عشق به وطن را با چی تاخت می‌زنیم؟

یک جامعه شناس می‌گوید، "ما سال‌هاست با پدیده مهاجرت گسترده انسان‌ها و سرمایه از ایران مواجهیم؛ اما در سال‌های اخیر به دلیل گسترش فضای مجازی افراد بیشتری با آن از نزدیک روبه‌رو شده‌اند و وضع اقتصادی اخیر و در عین حال تنگناهای فرهنگی-اجتماعی زندگی را برای عده‌ای متفاوت کرده است".

به گزارش ایسنا، روزنامه شهروند نوشت: بحث مهاجرت از ایران از آن دست بحث‌هایی است که کهنه نمی‌شود و در طول سال‌های گذشته تنها شاهد شدت و ضعف بوده است؛ شدتی که حالا چند سالی است با ضعف وضع اقتصادی و سایر مؤلفه‌های زندگی بار دیگر رخ نشان داده و بسیاری از مردم از آن صحبت می‌کنند و بسیاری دار و ندارشان را داده‌اند تا خانه‌ای در کشورهای اطراف ایران مانند ترکیه و گرجستان و… بخرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این وضع حالا به جایی کشیده شده که روز گذشته محمدرضا جوادی یگانه، معاون فرهنگی شهرداری تهران و استاد جامعه‌شناسی دانشگاه تهران در توییترش نوشت: «بر اساس پیمایش وضع اجتماعی، فرهنگی و اخلاقی جامعه ایران (۴۲۶ شهر مرکز شهرستان، ۸۲۰۰۰ نمونه، ۱۳۹۵)، ۲۹.۸ درصد از مردم تمایل به زندگی در «کشوری به جز ایران» دارند.»

جوادی‌یگانه هر چند از آمار ٣٠‌درصدی نام برده اما پیش از او هم افراد بسیاری از آغاز دوباره موج مهاجرت ابراز نگرانی کرده بودند. نمونه‌اش بهرام صلواتی، عضو هیأت علمی مؤسسه مطالعات جمعیتی وزارت علوم و مدیرگروه مهاجرت پژوهشکده سیاست‌گذاری علم و فناوری و صنعت دانشگاه صنعتی شریف بود که سال گذشته با بیان این‌که موج جدید مهاجرت به دلیل شرایط اقتصادی در راه است، گفت: «وقتی امکان بهره‌مندی از نیروهای داخل کشور وجود ندارد، گزینه بهینه این خواهد بود که از مواهب اقتصادی حضور آنها در بازارهای اقتصادی سایر نقاط دنیا استفاده شود.» او همچنین گفته بود آخرین داده‌ای که در مرکز آمار مهاجرت منطقه OECD منتشر شده به این ترتیب است که یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار نفر ایرانی در کشورهای این منطقه ساکن هستند که محل تولدشان ایران بوده است.

این آمار با ارقام غیررسمی که می‌گویند؛ ۳ تا ۵ میلیون مهاجر در خارج از کشور داریم، در تضاد است؛ به خاطر این‌که نهادی تاکنون به‌طور رسمی آماری را در این زمینه منتشر یا تأیید نکرده است. «در پنجاه سال گذشته جمعیت مهاجران دنیا از ۷۵ میلیون به ۲۵۸ میلیون نفر رسیده؛ یعنی بیش از ۳.۵ برابر شده است، به تبع آن جمعیت مهاجر ایرانی هم افزایش پیدا کرده است، البته باید تفاوت بین مهاجرت و جابه‌جایی را مد نظر داشت؛ به عنوان مثال دانشجویانی که برای ادامه تحصیل از یک کشور به کشوری دیگر جابه‌جا می‌شوند با افرادی که به طور دائمی از موطن خود مهاجرت می‌کنند با هم متفاوتند. وقتی راجع به مهاجرت صحبت می‌کنیم به این معنی است که شخص از کشور خارج شده و دیگر برنخواهد گشت.»
فقر و فشار اجتماعی؛ ازجمله عوامل مهاجرت
هنوز زمان دقیق گرفتن این پیمایش مشخص نیست و از سویی نمونه تحقیق هم به‌درستی مشخص نشده که سن و تحصیلات‌شان در چه وضعیتی است. اینها انتقاداتی است که علیرضا شریفی یزدی، جامعه‌شناس، هم در گفت‌وگو با «شهروند» بر آن تأکید کرده و می‌گوید که «اگر افراد بالای ٧٠ سال و افراد پایین ١٥ سال را از این نظرسنجی حذف کنیم، آیا باز هم ٣٠درصد افراد نمی‌خواهند در ایران زندگی کنند؟ طبیعتاً این‌طور نیست و در آن صورت به آمار ٥٠ درصد یا بالاتر دست خواهیم یافت. اگر در حال حاضر از جمعیت ١٨ تا ٣٥ سال بپرسند می‌خواهید در ایران زندگی کنید یا بروید به نظرتان چه پاسخی می‌دهند؟ حتی بچه‌های دبیرستانی هم می‌خواهند مهاجرت کنند. از سوی دیگر سرعت تغییرات به شکلی است که پیمایش پاییز ٩٧ در حال حاضر قابل استناد نیست و به این ترتیب باید به صورت سه ماه به سه ماه پیمایش انجام گیرد.» به گفته او افرادی که به مهاجرت فکر می‌کنند در چند دسته قرار دارند. تعدادی از آنها دل بریده‌اند و امید زیادی به آینده اقتصادی، فرهنگی‌، آموزشی، بهداشتی و… ندارند، افراد دیگر کسانی هستند که تعلق اجتماعی‌شان به دلایل گوناگون کم شده و دسته دیگر افرادی هستند که سبک زندگی‌شان مورد پذیرش نیست.
آن‌طور که این جامعه‌شناس می‌گوید، ما سال‌هاست با پدیده مهاجرت گسترده انسان‌ها و سرمایه از ایران مواجهیم؛ اما در سال‌های اخیر به دلیل گسترش فضای مجازی افراد بیشتری با آن از نزدیک روبه‌رو شده‌اند و وضع اقتصادی اخیر و در عین حال تنگناهای فرهنگی-اجتماعی زندگی را برای عده‌ای متفاوت کرده است. «آن‌چه می‌بینیم و آن‌چه سازمان‌های بین‌المللی مانند صندوق بین‌المللی پول می‌گویند این است که رشد اقتصادی نخواهیم داشت و این یعنی زندگی سخت‌تر خواهد شد و در این شرایط هر کس توانایی دارد می‌رود.» اگرچه شواهد نشان می‌دهد اوضاع آنقدر که بخشی از مردم فکر می‌کنند هم بد نیست و بیشتر این تصورات بر اثر تبلیغات رسانه‌ای به وجود آمده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ايران مهاجرت وطن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۵۳۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ علامت هشداردهنده که نشان می‌دهد شما به بیماری جدی مبتلا هستید

به گزارش خبرآنلاین، داروسازی از مردم خواسته است که پنج علامت هشداردهنده را نادیده نگیرند که نشان می‌دهند ممکن است در خطر ابتلا به بیماری دیابت باشید و باید در انتخاب‌های رژیم غذایی تجدیدنظر کنید.

ایسنا در گزارشی نوشت: این داروساز پنج علامت هشدار دهنده از مشکلات جدی سلامتی را برجسته کرده است زیرا موارد چاقی و پیش دیابت در جهان افزایش قابل توجهی را نشان می‌دهند؛ تعداد افراد دارای اضافه وزن در سراسر جهان به بیش از یک میلیارد نفر رسیده، در حالی که آمار پیش دیابت نیز سر به فلک کشیده است.

این متخصص هشدار داد که این روند خیره‌کننده نشان می‌دهد که بسیاری از افراد باید برای داشتن زندگی سالم‌تر گام بردارند.

گراهام فیلیپس که حرفه‌اش داروسازی است بیش از سه دهه بر زندگی سالم به جای وابستگی‌های دارویی تاکید بیشتری کرده است.

در واقع مخالفت او با وضعیت وابسته به دارو، در بسیاری از بیمارانش که مشاهده کرد وزنشان افزایش می‌یابد و علی‌رغم درمان‌های دارویی در وضعیت نامناسبی باقی می‌مانند، او را در این مسیر سوق داده است.

برنامه وی از این ناامیدی متولد شد و از آن زمان به بعد، کمک بسیاری در کاهش وزن، معکوس کردن پیش دیابت و متوقف کردن دیابت نوع ۲ در مسیر خود کرده است.

روش وی با نظارت بر افزایش قند خون فردی کار می‌کند تا تغییرات لازم در سبک زندگی و رژیم غذایی را مشخص کند.

این متخصص اکنون از مردم می‌خواهد که به پنج خطر که به خطر بالقوه دیابت و نیاز به انتخاب رژیم غذایی اصلاح‌شده اشاره می‌کنند، توجه کنند و شامل موارد ذیل است:

نسبت دور کمر به قد

گراهام توصیه کرد که اندازه‌گیری‌های شاخص توده بدن (BMI) را کنار بگذارید و بیشتر روی نسبت دور کمر به قد خود تمرکز کنید. وی بیان کرد: اگر دور کمر شما بیش از نصف قد شما باشد، ممکن است در خطر دیابت باشید.

اضافه وزن اما همیشه گرسنه

این متخصص گفت: زمانی که سطح انسولین خون بالا باشد، بدن شما به‌طور موثر ذخایر چربی را مسدود و دسترسی به آنها را دشوار می‌کند. این مورد می‌تواند منجر به وضعیتی شود که در آن افراد وزن بیشتری اضافه می‌کنند و در عین حال احساس گرسنگی بیشتری نسبت به قبل دارند.

برچسب‌های پوستی

بیماری‌های پوستی مانند آکانتوز، لکه‌های پوستی تیره هستند و معمولا کسانی که پوست تیره‌تری دارند بیشتر به این وضعیت دچار می‌شوند، حتی تگ‌های پوستی نشان‌دهنده مشکلات متابولیک اساسی هستند. تگ‌های پوستی یا منگوله پوستی، نوعی زائده پوستی غیرمسری و غیرسرطانی محسوب می‌شوند که به صورت منگوله از پوست آویزان می‌شوند. شایان‌ذکر است که آکانتوز نیگریکانس، بیماری محسوب نمی‌شود و قابل سرایت به کسی نیست اما می‌تواند نشانه‌ بیماری‌های خطرناکی مانند سرطان، دیابت یا اختلالات هورمونی و چاقی باشند.

علائم سندرم متابولیک

علائمی مانند افزایش اندک فشار خون، افزایش سطح قند خون، چربی اضافی بدن به خصوص در ناحیه کمر و سطوح غیرطبیعی کلسترول را نباید نادیده گرفت. سندرم متابولیک خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد و کاهش ۱۰ ساله امید به زندگی را پیش‌بینی می‌کند.

عصبانیت در هنگام گرسنگی

طغیان گرسنگی ممکن است نشان دهنده سطح قند خونی باشد که ناشی از رژیم غذایی نامتعادل است و باعث می‌شود افراد احساس گرسنگی، خستگی و تحریک‌پذیری کنند.

گراهام بر اهمیت توجه به این علائم هشداردهنده و برداشتن گام‌های پیشگیرانه به سمت سبک زندگی سالم‌تر تاکید کرده است و می‌گوید: توجه به این علائم هشداردهنده به‌موقع و اقدام بر اساس آن‌ها در حال حاضر می‌تواند تفاوت قابل‌توجهی در توقف دیابت و افزایش طول عمر کلی ایجاد کند.

از نظر سلامت کلی، آنچه در واقع مهم است این نیست که چگونه از بیرون به نظر می‌رسید، بلکه در مورد آنچه در داخل بدن شما می‌گذرد، است.

وی افزود: این مورد کاملا منحصر به فرد و دقیقا مبنایی است که ما باید توصیه‌های رژیم غذایی و سبک زندگی را بر اساس آن ارائه دهیم.

در این برنامه غذایی، ما افزایش قند افراد را بررسی و تجزیه و تحلیل می‌کنیم تا بتوانیم توصیه‌های تغذیه دقیق ارائه دهیم، پیش دیابت را معکوس و سلامت متابولیک را بازیابی کنیم.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1894908

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی ناجی مبتلایان به آلزایمر خواهد شد؟
  • به دل آب مى زنيم براى اولين سهميه‌هاى دو نفره
  • اکوسیستم گلخانه‌ای داخلی و دلایل مهاجرت دانش‌بنیان‌ها
  • اگر این ۵ نشانه را دارید به بیماری جدی مبتلا شده اید
  • سلبریتی‌ها چه مهارت‌های جالبی دارند؟ | سرگرمی‌های خرد، ثروت‌هایی کلان
  • ویدیو/ «اگر بزنید، می‌زنیم»؛ واکنش به سیلی ایران در خیابان‌های تهران
  • شکل گیری اعتماد‌به‌نفس از دوران کودکی
  • ۵ علامت هشداردهنده که نشان می‌دهد شما به بیماری جدی مبتلا هستید
  • ۵ نشانه خطر نشانه اینکه به بیماری جدی مبتلا هستید
  • ۵ نشانه خطر که شما به بیماری جدی مبتلا هستید