Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد؛ رئیس جمهوری گفت: دولت آمریکا با استفاده ابزاری از ظرفیت اقتصادی، مالی و نظامی خود و با اتخاذ رویکرد تهاجمی، کلیه ساختارها و قواعد بین‌المللی را بر هم زده و به تهدیدی جدی برای ثبات منطقه و جهان تبدیل شده است.


حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی امروز جمعه در سخنرانی نوزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای که در بیشکک پایتخت قرقیزستان برگزار شد، اظهار داشت: برجام دستاورد مهم دیپلماسی چندجانبه است که اثبات کرد چنانچه اراده سیاسی لازم وجود داشته باشد می‌توان، برای حل هر مشکلی به جای تحریم و جنگ از طریق گفت‌وگو و مصالحه بهتر به نتیجه رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس جمهوری در ابتدای سخنرانی خود اظهار داشت: مایلم مراتب تشکر و قدردانی خود را از آقای «سورنبای جئین بکوف» رئیس‌جمهوری قرقیزستان به خاطر میزبانی این اجلاس اعلام کنم؛ همچنین خوشحالم که بار دیگر فرصت یافتم تا در جمع سران سازمان همکاری شانگهای حضور داشته باشم.
روحانی گفت: نوزدهمین نشست سران سازمان همکاری شانگهای در حالی برگزار می‌شود که جامعه جهانی با چالش‌ها و معضلات بی‌سابقه‌ای روبه‌رو است.
وی افزود: تروریسم در انواع مختلف آن، افراط‌گرایی، یکجانبه‌گرایی، مداخله کشورهای فرامنطقه‌ای در امور سایر مناطق و دخالت در امور داخلی سایر کشورها جامعه بین‌المللی را در وضعیتی خطیر قرار داده است؛ وضعیتی که می‌تواند ثبات، امنیت و منافع همه کشورهای جهان را تهدید کند.
رئیس جمهوری بیان کرد: مناطق پیرامونی ما با بحران‌های متعددی روبه رو است که با از بین بردن زیرساخت‌های اولیه کشورها و بازتولید ناامنی، این مناطق را در شرایط حساسی قرار داده است.
روحانی ادامه داد: از سوی دیگر دولت آمریکا طی دو سال گذشته با استفاده ابزاری از ظرفیت اقتصادی، مالی و نظامی خود و با اتخاذ رویکرد تهاجمی، کلیه ساختارها و قواعد بین‌المللی را بر هم زده و به تهدیدی جدی برای ثبات منطقه و جهان تبدیل شده است.
رئیس جمهوری خاطر نشان کرد: همه ملت‌ها و همه دولت‌ها صرف نظر از باورها و فرهنگ‌های خود در پی رفاه، توسعه، آزادی و حقوق خویش هستند؛ و با حفظ ارزش‌های دینی و اخلاقی و ملی خویش می‌خواهند در تعامل با یکدیگر در برابر دشمنان مشترک بشریت ایستادگی کنند.
روحانی گفت: امروزه همه ما از شرق تا غرب در برابر خطر افراط‌گرایی باید متحد باشیم. چرا که افراط‌گرایی توسعه، صلح و امنیت جهان را تهدید می‌کند.
رئیس جمهوری بیان کرد: مهم نیست مسلمان، مسیحی، یهودی، بودایی یا به هر دین و آئین دیگری باشیم؛ مهم این است که در برابر افراط‌گرایی از هر رنگ و نژاد و مذهب متحد باشیم.
روحانی تصریح کرد: ما از آن جهت با داعش در عراق و سوریه جنگیدیم که آن را تفسیری افراطی و ضدانسانی از دین علیه انسانیت می‌دانستیم و در دفاع از شهروندان غیر مسلمانِ این کشورها نیزتردید نکردیم.
وی تصریح کرد: ایران از آن جهت با صهیونیسم مخالف است که آن‌را یک ایدئولوژی انحرافی در دین یهود می‌داند که با ارزش‌های انسانی در ستیز است.
رئیس جمهوری گفت: ما در عراق و سوریه برای صلح جنگیده‌ایم. در افغانستان برای نبرد با افراط گرایی در تعامل با سازمان ملل متحد نقش سازنده‌ای ایفا کرده‌ایم و در یمن برای برقراری صلح از هیچ تلاشی فروگزار نکرده‌ایم.
همواره درهای گفت‌وگو و همکاری با همه همسایگان بازگذاشته‌ایم
روحانی گفت: ما همواره درهای گفت‌وگوها و همکاری‌های منطقه‌ای و دوجانبه را با همه همسایگان خود بازگذاشته‌ایم، ما نمی‌خواهیم هیچ ملتی را به دریا بریزیم و غرق کنیم و برای حل مسأله فلسطین هم رویکرد دموکراتیک با مراجعه به آرای عمومی را ارائه کرده‌ایم.
رئیس جمهوری با بیان اینکه «ایران جایگاه ویژه فرهنگی و تاریخی در سراسر قاره آسیا دارد» افزود: پیوندهای تمدنی ایران، آسیای میانه و شبه قاره گسست‌ناپذیر است؛ شاعران و نویسندگان ایرانی در دل‌های مردمان شما خانه کرده‌اند و زبان فارسی در سرتاسر جغرافیای فرهنگی این منطقه گسترده است.
روحانی خطاب به سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای گفت: جمهوری اسلامی ایران معتقد است که امروزه جامعه بین‌المللی بیش از پیش با معضل یکجانبه‌گرایی به چالش کشیده شده و همچنین مشکلات و پیچیدگی‌های جهان امروز به ویژه تروریسم، افراط‌گرایی و قاچاق مواد مخدر، چندجانبه‌گرایی را به یک ضرورت تبدیل کرده است.
رئیس جمهوری بیان کرد: برجام دستاورد مهم دیپلماسی چندجانبه است که اثبات کرد چنانچه اراده سیاسی لازم وجود داشته باشد می‌توان، برای حل هر مشکلی به جای تحریم و جنگ از طریق گفت‌وگو و مصالحه بهتر به نتیجه رسید.
روحانی افزود: جمهوری اسلامی ایران به اذعان ۱۵ گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به کلیه تعهدات خویش عمل نموده است، اما متأسفانه آمریکا به طور یکجانبه از برجام خارج شده و حتی دیگر طرف‌ها و کشورها را نیز مورد تهدید قرار می‌دهد تا قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل که خواستار روابط عادی تجاری با ایران است، را نقض کنند.
روحانی گفت: جمهوری اسلامی ایران در چارچوب ظرفیت‌های برجام از اعضای باقی‌مانده در توافق می‌خواهد، هر چه سریع‌تر به تعهدات خود در بهره‌مندی جمهوری اسلامی ایران از منافع اقتصادی برجام عمل کنند.
رئیس جمهوری با بیان اینکه موقعیت جغرافیایی استثنایی و راهبردی ایران از نظر ذخایر انرژی و معدنی بسیار غنی و کشوری است که در تلاقی کریدورهای تجاری شرق به غرب و شمال به جنوب واقع شده‌است، گفت: این ویژگی‌ها در کنار امنیت پایدار و نیروی انسانی تحصیل‌کرده، فرصت‌های بی‌شماری را در اختیار سرمایه‌گذاران و تجّار کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای قرار می‌دهد و استفاده از آن‌ها، می‌تواند زمینه جهش اقتصادی در کشورهای عضو را فراهم آورد.
روحانی افزود: دولت جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد همه‌گونه تسهیلات را برای فعالیت‌های اقتصادی شهروندان، شرکت‌ها و دولت‌های عضو این سازمان در ایران فراهم آورد.
رئیس جمهوری در پایان سخنرانی خود ضمن تشکر از میهمان‌نوازی قرقیزستان به عنوان کشور میزبان و آرزوی سعادت و بهروزی برای دولت و مردم این کشور، برای ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه به عنوان رئیس آتی این اجلاس آرزوی موفقیت کرد.
روحانی عصر دیروز – پنجشنبه- به منظور حضور در نوزدهمین اجلاس سازمان همکاری‌های شانگهای به بیشکک پایتخت قرقیزستان سفر کرده است.
نوزدهمین اجلاس سازمان همکاری شانگهای ۲۳ و ۲۴ خرداد با حضور سران ۱۱ کشور از جمله روسیه، چین، قزاقستان، تاجیکستان، ازبکستان، هند، پاکستان و ایران در شهر بیشکک برگزار می‌شود.
سازمان همکاری شانگهای سازمانی بین دولتی است که برای همکاری‌های چندجانبه سیاسی، اقتصادی و امنیتی بنیان گذاشته شد. چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان، پاکستان و هند اعضای اصلی و ایران، مغولستان، افغانستان و بلاروس اعضای ناظر این سازمان هستند.
روحانی همچنین پس از حضور در اجلاس شانگهای در دومین مرحله از سفر سه روزه خود به منظور شرکت در پنجمین کنفرانس «تعادل و اعتمادسازی در آسیا» (سیکا) از بیشکک عازم دوشنبه پایتخت تاجیکستان خواهد شد.
ایران، قزاقستان، افغانستان، پاکستان، کره جنوبی، چین، روسیه، هند، فلسطین، مغولستان، قرقیزستان، ازبکستان، تاجیکستان، جمهوری آذربایجان و تایلند از جمله اعضای سازمان سیکا هستند. برچسب ها: روحانی ، آمریکا

منبع: خرداد

کلیدواژه: روحانی آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۵۳۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: عملیات طوفان الاقصی نقطه عطفی در تاریخ فلسطین، جهان اسلام و تمام دنیا است/زیاد النخاله: جمهوری اسلامی ایران با تمام ظرفیت‌های خود در حال همکاری با فلسطین است.

رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با زیاد النخاله:«هیمنه رژیم صهیونیستی با تمام راهبردهای تکنیکی و تاکتیکی در حوزه داخلی و خارجی در همان هفته نخست پس از عملیات طوفان الاقصی فرو ریخت»

به گزارش مشرق، زیاد نخاله دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین که به همراه هیأتی به تهران سفر کرده است، بعد از ظهر امروز (پنجشنبه، ۹ فروردین ماه ۱۴۰۳) با حضور در بهارستان با محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت‌وگو کرد.

قالیباف در ابتدای این دیدار، ضمن خوشامدگویی به دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین و آرزوی قبولی طاعات در ماه مبارک رمضان، پیروزی‌های اخیر مقاومت را حاصل ایستادگی رزمندگان و ملت غزه دانست و این مقاومت بی‌نظیر در طول تاریخ را به رزمندگان جهاد، حماس و ملت فلسطین تبریک گفت و افزود: امروز با گذشت حدود ۲۵ هفته متوالی جنگ نابرابر و سخت لازم است یاد و خاطره شهدای اخیر غزه و شهدای سال‌های قبل که باعث به وجود آمدن این ظرفیت برای مقابله با اشغالگران صهیونیست شدند را گرامی بداریم.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همچنین یاد و خاطره شهید سلیمانی را گرامی می‌دارم که به همراه سایر شهدای جبهه مقاومت باعث شدند رشادت‌هایی رقم بخورد که در نتیجه آن پیروزی‌های مکرر این جبهه را شاهد باشیم و امیدواریم به زودی شاهد پیروزی نهایی ملت فلسطین باشیم.

وی در ادامه عملیات طوفان الاقصی را در عرصه بین‌المللی، جهان اسلام و فلسطین نقطه عطفی دانست و افزود: تاریخ بعد از این حماسه بزرگ، به قبل و بعد از این رویداد تقسیم شد و امروز هر تحلیلی تحت تأثیر این حماسه عظیم است. این رویداد از این جهت مهم و کلیدی است که همه آنچه رژیم صهیونیستی در ۷۵سال گذشته با تمام راهبردهای تکنیکی و تاکتیکی در حوزه داخلی و خارجی و چهره و هیمنه‌ای که از خود ساخته بود در همان هفته نخست این عملیات، فرو ریخت و پوشالی بودن این رژیم به‌صورت کامل مشهود شد.

قالیباف ادامه داد: آمریکایی‌ها با تمام وجود فروپاشی اسرائیل را در جریان این عملیات حس کردند از این رو بود که آمریکایی‌ها شخصاً وارد عرصه شده و مدیریت این جنگ را به دست گرفتند. از همین جهت است که این عملیات هیچگاه فراموش نمی‌شود و به‌عنوان ثمره خون شهدا در تاریخ به‌عنوان یک افتخار بزرگ خواهد بود که با تکیه بر قرآن، رسول خدا(ص) و سنت‌های الهی به دست آمده و امروز توانسته است، یک ابرقدرت را اینگونه به ذلالت بکشاند.

رئیس قوه مقننه در ادامه با بیان اینکه این پیروزی در تاریخ ماندگار است و هیچ یک از شرایط پیش رو نمی‌تواند این را تغییر دهد، تأکید کرد: امروز با واقعیت دیگری در غزه روبرو هستیم و آن این است که جنگ امروز به یک جنگ فرسایشی تبدیل شده و ادامه دارد از این رو باید بدانیم در مسیر پیش رو هر جبهه‌ای که مقاومت بیشتری کند، به پیروزی نهایی می‌رسد. این جنگ با شدت بمباران یا عملیات‌ها به نتیجه نمی‌رسد بلکه صرفاً با مقاومت است که می‌تواند به نتیجه برسد و با این مقاوت مثال زدنی مردم غزه و نیروهای مقاومت حتماً پیروزی از آن جبهه حق است.

وی ادامه داد: امروز جمهوری اسلامی، فلسطین، سوریه، عراق، لبنان، یمن و همه کشورهای جبهه مقاومت که دغدغه اسلام را دارند باید خود را برای چنین مقاومتی آماده کنند و در صحنه حضور داشته باشند از این رو ما در جمهوری اسلامی ایران نیز خود را مسئول دانسته و از شما پشتیبانی می‌کنیم.

قالیباف گفت: اگر امروز شما با تمام سختی‌های موجود در عرصه بایستید و مقاومت کنید، طبق وعده قطعی الهی، پیروزی نهایی از آن شما در جبهه مقاومت خواهد بود.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در پایان خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی بر اساس باورهای خود و طبق منویات رهبر معظم انقلاب به حمایت از جبهه مقاومت و فلسطین اهتمام دارد.

دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین: تسلیم شدن گزینه فلسطینی‌ها در برابر صهیونیست‌ها نخواهد بود/مقاومت تنها راه مقابله با اسرائیل است

زیاد نخاله نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از حضور در مجلس شورای اسلامی، تشکر از استقبال گرم مسئولان جمهوری اسلامی ایران، تبریک حلول ماه مبارک رمضان و آغاز سال نوی ایرانی، گفت: امروز در حالی به جمهوری اسلامی سفر کرده‌ایم که ملت فلسطین در یک جنگ تمام عیار برای حفظ هویت خود در برابر رژیم صهیونیستی قرار دارد که در این مسیر ایران همواره در کنار جبهه مقاومت بوده لذا قصد داریم تاریخ مشترک میان ملت فلسطین و ملت ایران در این زمینه را اعلام کنیم.

دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ادامه با بیان اینکه امروز ملت فلسطین در برابر وحشی‌گری صهیونیست‌ها و ائتلاف بین‌المللی که به دنبال پایان دادن به مسأله فلسطین و ضایع کردن حق این ملت است، مقاومت می‌کند، اظهار کرد: در این بین جمهوری اسلامی ایران با تمام ظرفیت‌های خود در حال همکاری با فلسطین است.

وی افزود: امروز ملت فلسطین صرفاً علیه اسرائیلی‌ها مبارزه نمی‌کند بلکه علیه کشورهای غربی با ریاست آمریکا مبارزه می‌کند که نه تنها با سلاح‌های نظامی خود بلکه با تأیید و حمایت سیاسی خود از رژیم صهیونیستی در حال مبارزه با فلسطین هستند و تمام سازمان‌های بین‌المللی نیز از آنها پیروی می‌کنند. امروز علیرغم ادامه جنایات صهیونیست‌ها، فلسطین با مقاومت خود توانسته همه سازوکارهای اخلاقی که در حال حاضر از هم فرو پاشیده را به چالش بکشد.

نخاله در ادامه با بیان اینکه در گذشته مردم صرفاً این جنایات را می‌شنیدند اما امروز با چشمان خود آن را می‌بینند و شاهد سقوط پایه‌های این رژیم هستند، یادآور شد: متأسفانه امروز برخی نظام‌های عربی نیز به دنبال صلح و عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی هستند اما ملت فلسطین علیرغم این اتفاقات با همه قوا علیه این نیروهای شرور مقاومت می‌کند.

این مقام بلندپایه فلسطینی همچنین ضمن قدردانی از مواضع جمهوری اسلامی در حمایت از ملت فلسطین، گفت: در حال حاضر در آینده نزدیک هیچ افق نزدیکی برای رسیدن به یک توافق در جریان مذاکرات وجود ندارد چرا که آمریکا همچنان برای دو هدف پایان دادن به مقاومت و آزادی اسرای صهیونیست از اسرائیل حمایت می‌کند که هیچگاه محقق نخواهد شد و این امر نیز به دلیل یکپارچگی جبهه‌های مقاومت از جمله حماس و جهاد است.

وی با اشاره به مواردی که رژیم صهیونیستی به دنبال آن است، گفت: آنها دو گزینه پیش روی فلسطینی‌ها گذاشته‌اند که یا تسلیم بشوند و یا تسلیم بشوند اما ما گزینه مبارزه را با هر نتیجه‌ای بر می‌گزینیم و قطعاً گزینه تسلیم، گزینه ما نخواهد بود.

نخاله ادامه داد: ما در مسیر مقاومت خود، چالش‌هایی پیش رو داریم که حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران، حزب الله لبنان و برادران ما در یمن محور بزرگی را تشکیل داده که به ما امید و انگیزه می‌دهد لذا قطعاً ملت فلسطین نیز در برابر رژیم صهیونیستی تسلیم نمی‌شود. گفتنی است، امروز مقاومت صرفاً در غزه نبوده بلکه کرانه باختری نیز شاهد درگیری‌های مشابه است که گردان‌های جهاد در این زمینه در عرصه مبارزه قرار دارند. ما امروز در میانه نبرد قرار داشته و قصد تسلیم شدن را نداریم.

دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین همچنین با بیان اینکه ما به عنوان یکی از محورهای جبهه مقاومت همواره در حال برنامه‌ریزی برای ادامه روند مقاومت در فلسطین هستیم، اذعان کرد: ما به برقراری ارتباط مستمر با برادران ایرانی خود و سایر کشورهای حامی جبهه مقاومت معتقد هستیم و امیدواریم با افزایش همکاری ها بتوانیم با کاهش چالش‌های موجود، شرایط سخت این روزها که به مردم غزه فشار می‌آورد را تسهیل کنیم.

دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین در پایان خاطرنشان ساخت: با توجه به اتحادی که میان فلسطین و ایران وجود دارد، قطعاً می‌توانیم به راه حل‌های مناسبی برای مشکلات خود دست پیدا کنیم. جمهوری اسلامی ایران یکی از کشورهای قدرتمند در حوزه غرب آسیا بوده و به عنوان یک کشور قوی می‌تواند کمک شایانی به جبهه مقاومت داشته باشد.

دیگر خبرها

  • انقلاب اسلامی ایران آغاز حرکت جهان به سوی ظهور حجت است
  • ایران: جهان با ماجراجویی خطرناک اسرائیل مقابله کند
  • دیدار وزیر خارجه ایران با رئیس جمهور ترکمنستان
  • دیدار امیرعبداللهیان با رئیس جمهور ترکمنستان
  • قالیباف: عملیات طوفان الاقصی نقطه عطفی در تاریخ فلسطین، جهان اسلام و تمام دنیا است/زیاد النخاله: جمهوری اسلامی ایران با تمام ظرفیت‌های خود در حال همکاری با فلسطین است.
  • جزئیات مذاکرات محرمانه میان ایران و امریکا برای ایجاد آتش بس در منطقه
  • روایت نشریه اماراتی از جزئیات مذاکرات محرمانه ایران و امریکا
  • مقاومت جانانه مردم غزه مسئله فلسطین را به مسئله جهان بشریت تبدیل کرد/ به حمایت خود از آرمان فلسطین افتخار می‌کنیم
  • چگونه سرمایه داری به تهدیدی برای دموکراسی تبدیل شد؟
  • تهران-آنکارا در مسیر تجارت ۳۰ میلیارد دلاری