Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-16@17:27:57 GMT

نبرد دلاری ؛ بازاربرنده می شود یا همتی

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۵۸۳۹۴

نبرد دلاری ؛ بازاربرنده می شود یا همتی

ساعت 24 - تنها چند ساعت بعد از حمله به نفت کش ها در دریای عمان بود که بازار ارز درایران به این رخداد مهم واکنش نشان داد و از کریدور هردلار برابر 12 هزار تومان به کریدور13 هزار تومان رسید. البته افزایش قیمت دلار درساعتهای تازه سپری شده دراکثر بازارهای ارز درکشورهای گووناگون روند صعودی داشت.

درحالی که نرخ تبدیل هردلارآمریکا به تومان ایران درچند ساعت پس از انتشار خبر حمله به نفت کش ها حدود 700 تومان افزایش داشت و صرافی ها از فرش دلار امتناع می کردند اما رییس کل بانک مرکزی می گوید به بازار ارز تسلط داردوبا وجود  حمله به نفت کش ها کسانی که می خواستند نرخ دلاررا هیجانی کنند ناکام ماندند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر می رسد انتظار رییس کل بانک مرکزی افزایش بیشتر از این رقم بوده است. برخی آگاهان باوردارند امروز شنبه 25 خرداد روز راستی آزمایی رییس بانک مرکزی است که درتبریز تاکید کرده است اجازه نمی دهد نرخ دلار به ریال افزایش معناداری را تجربه کند.  وی که دیروز به استان آذربایجان شرقی سفر کرده بود در واکنش به اتفاقات رخ داده در بازار ارز گفت: این نوسانات گذراست و بانک مرکزی بر بازار مسلط است.وی در خصوص تأثیر سفر«شینزو آبه»، نخست وزیرکشور ژاپن بر نوسانات بازار ارز گفت: متأسفانه در بازار ارز همیشه افرادی به دنبال بهره برداری از ابزارهای سیاسی برای برهم زدن ثبات بازار و ایجاد نوسان هستند، در اینجا باید یادآور شوم هیچ یک از بنیان های اقتصادی که تعیین کننده نرخ ارز است، تغییری نکرده و بانک مرکزی بر بازار مسلط است. از این رو به مردم عزیزمان اطمینان می دهم که از نظر مبانی اقتصادی مشکلی در تثبیت بازار اقتصادی نداریم.پیش از این نیز همتی درباره ریزش قیمت ها رد بازار تاکید کرده بود این ریزش ها چندان تحت تاثیر وقایع سیاسی نظیر سفر نخست وزیر ژاپن نیست و مدیریت بانک مرکزی شرایط جدیدی را رد بازار رقم زده است.  وی با اشاره به تحولات رخ داده در بازار ارز در روز پنجشنبه گفته است: علی رغم تلاش های نوسان گیران، هیچ خریدی در صرافی های بانکی کشورمان وجود نداشت و این در حالی بود که قیمت زیر ۱۳ هزار تومان بود. از این رو تأکید می کنم این جریان گذراست و باید به این نکته توجه داشت که در بازار ارز آنچه اهمیت دارد بازار حواله است و این یکی از موفقیت های بانک مرکزی بوده است که در حدود سه ماهی که از ابتدای سال گذشته چیزی در حدود ۹,۵ میلیارد دلار تأمین ارز برای کالاهای وارداتی انجام شده است. لذا در شرایط فعلی راه های خوبی را برای تأمین درآمد ارزی کشور تأمین کرده ایم و به امید خدا این روند را ادامه می دهیم و از این بابت هیچ گونه نگرانی وجود ندارد و روز شنبه بازار ارز به طور جدی با نرخ منطقی به مانند چند روز گذشته، کار خود را آغاز می کند.

کارشناسان روزنامه دنیای اقتصاد درباره سخنان همتی نوشته و داوری کرده اند که" حالا شمارش معکوس برای راستی آزمایی آنچه رییس کل بانک مرکزی گفته است، آغاز شده است. دلار روزهای پیش از ریزش در کانال ۱۴ هزار تومان قرار داشت اما در روزهای گذشته به کانال ۱۲ هزار تومان ورود کرده بود، و روز گذشته تحت تاثیر تحولات رخ داده بار دیگر به محدوده ۱۳ هزار تومان بازگشت.هر چه هست شنبه روز مهمی برای بازارهای ایران است." اما به نظر می رسد با توجه به سخنان همتی اتفاقا روز راستی آزمایی بانک مرکزی و همتی امروز نیست زیرا کارشنسان باوردارند بانک مرکزی با همه نیروی مادی ، ارزی و سیاسی خود به میدان می آید و بازار ارز را  گونها یحبس و دربند می کند که قیمت ها ی واقعی آشکار نشود. این گروه می گویند راستی آزمایی ریاست بانک مرکزی را باید درروزهای  پس از فردا و حتی تامیانه هفته جاری دید . ایرانیان با هر مرام و گرایش سیاسی  علاقمندن نرخ دلار با نوسان های غیر عادی مواجه نشود  تا آنها بتوانند برای کسب وکار و معیشت خود برنامه ریزی کنند اما بازار ارز برخلاف تصور رییس بانک مرکزی از آرزوی هیچ کس فرمان نمی گیرد و تنها به عرضه و تقاضای امروز و روزها وهفته های بعد نگاه می کند. آیا ارزش صادرات کالاهای غیر نفتی با توجه به تحیم فلزات اساسی و پتروشیمی می تواند کاهش شدید صادرات نفت خام را جبران کند؟ از سوی دیگر این نکته را باید درکانون توجه داشت که تعهدات ارزی دولت تنها واردات به طور متوسط 50 میلیارددلاری نیست و نیازهای ارزی سایر فعالیتها و برنامه ها را باید تامین کند. راستی ازمایی همتی را به روندهای بلند مدت تر حواله کرد. به طور مثال می توان میانگین نرخ هردلار در دوره وی و همین مدت دردوره سیف را مقایسه کرد. در این مقایسه همتی برتری ندارد.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۵۸۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمین بانک مرکزی پشت سنگر وعده ها

دولت به مردم وعده داده بوده که گرانی را کنترل کند، تورم را حل کند، نرخ ارز را تثبیت کند و حتی روند قیمت ها کاهشی شود، اما اینک نابسامانی‌ در بازار ارز و طلا و همینطور شرایط اقتصادی کشور، بازارهای مختلف را با چالش و معیشت مردم را با مشکلات و سختی همراه کرده و هیچ کس در دولت حاضر نیست مسئولیت گرانی و تورم را گردن بگیرد و حتی بگوید در وضع موجود اقتصادی ۱۰ درصد نقش دارم.

محمد رضا فرزین نیز که به عنوان سکاندار بانک مرکزی در برهه های گوناگون وعده میخکوب کردن نرخ ارز و کنترل تورم را به مردم داده است، تاکنون در عملیات ارزی خود ناکام مانده و حاضر نیست از پشت سنگر وعده های تکراری بیرون بیاید.

حتما نرخ ارزش را کاهش خواهیم داد(۱۰ دی ۱۴۰۱)  با سیاست تثبیت برنامه های زیادی برای کاهش نرخ ارز داریم(۱۰ فروردین ۱۴۰۲) با اشراف اطلاعاتی نرخ ارز را کاهش خواهیم داد( ۱۹اردیبشهت ۱۴۰۲) برخی می گویند فنر مجازی ارزمی پرد اما من می گویم نرخ ارز کنترل خواهد شد(۱۸ تیر ۱۴۰۲) قیمت ارز حتما به نرخ قبلی بر می گردد (۱۵ بهمن ۱۴۰۲) نرخ ارز در سال آینده نوسان شدیدی نخواهد داشت(۲۴ بهمن ۱۴۰۲) نرخ بازار غیر رسمی به زودی کاهش پیدا می کند( ۱۹ فروردین ۱۴۰۳)

با مرور این گزینه ها و مشاهده بازار به بنظر می ‌رسد سیاست بانک مرکزی در خبر درمانی تاثیر چندانی بر بازار نداشته و روایت بازار چنان قوی است که توانسته است تمامی رشته‌هایی را که سیاستگذاران بافته اند، پنبه کند به طوری که امروز با رشد چند برابری اقلام اساسی در جامعه روبرو هستیم.

 افزایش تعرفه‌های پزشکی به میزان حدود ۴۵ درصد، نرخ کرایه تاکسی با رشد بالای ۴۰ درصدی روبرو بوده است و به همین نسبت جرایم رانندگی، اجاره بهای مسکن و.... رشد چشمگیری داشته است و می دانیم که حداقل بگیران کارگری با افزایش ۳۵ درصد حقوق و دستمزد باید امرار معاش کنند؛ افزایش دستمزدی که به پایان ماه نرسیده توسط اژدهای تورم ارز بلعیده شد و رفت و اینک در حالی که هر روز عمق بیشتری از بازار از دسترس سیاست‌گذار ارزی خارج می شود به نظرمی رسد رئیس کل بانک مرکزی با ابزارهایی که برای مدیریت سیاست‌های ارزی و پولی  دارد، قادر نیست تغییری در وضعیت مردم ایجاد کند و به انچه رئیس دولت به وی محول کرده است جامه عمل بپوشاند.

مدیریت بازار ارز، افزایش نظارت‌ها، کنترل قیمت و نهایتاً کاهش وابستگی کالاهای اساسی به ارز را می‌توان در رده مهمترین برنامه‌های دولت سیزدهم نام برد به طوری که رئیسی بلافاصله بعد از تشکیل کابینه به تیم اقتصادی دستور داد تا بازار ارز را کنترل کند. نتیجه چه شد؟ روزی که اعضای کابینه چیده شدند دلار ۲۵ هزار و ۵۳۰ تومان بود و اینک قیمت دلار در محدوده ۶۵ هزار تومان است. حالا این آقای رییس‌ جمهور است که باید تصمیم بگیرد آیا وقت آن رسیده که در تیم خود تغییری ایجاد کند یا خیر؟

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • تأمین مالی ۳۵۰ همتی با استفاده از ابزارهای نوین
  • ارز ۲۸۵۰۰تومانی پرداخت نشود، تورم افزایش می‌یابد
  • اختصاص ۳۰ تا ۳۵ میلیون دلار ارز به بازرگانان کشور
  • کمین بانک مرکزی پشت سنگر وعده ها
  • تأمین مالی ۳۵۰ همتی با ابزارهای نوین/ سهم ۵۰ همتی فکتورینگ
  • تأمین مالی ۳۵۰ همتی با استفاده از ابزار‌های نوین/ سهم ۵۰ همتی فکتورینگ در تامین مالی در سال ۱۴۰۳
  • پرسودترین بازار‌های ۱۴۰۳
  • تصفیه‌حساب در بازار پول؟
  • چرا قیمت طلا در بازار جهانی رو به افزایش است؟
  • نوسانات ارزی به دور از واقعیت‌های اقتصادی/ دلار به عقب باز می‌گردد