Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - مرکز پژوهش‌هاي مجلس با تاکيد بر اينکه ايجاد سامانه جامع شفافيت تراکنش‌هاي بانکي راهکار شناسايي فعاليت‌هاي غيرمولد است، اعلام کرد: تنها راه مبارزه جدي با خروج سرمايه، اخلال در بازارهاي ارز و طلا و... و نيز فرار مالياتي، اشراف و نظارت حاكميت بر تراكنش‌هاي بانكي است.
به گزارش خبرگزاري آريا، مرکز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي با انتشار گزارشي با عنوان «برنامه اداره کشور بدون نفت» تاکيد کرد خلع سلاح طرف مقابل از بازي تسليحاتي سازي نفت عليه کشورمان راه اصلي پيروزي در نبرد تحريمي و فرصتي بزرگ براي اصلاح ساختار اقتصاد ايران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


*دو اقدام لازم براي غيرجذاب کردن فعاليت‌هاي غيرمولد
در بخشي از اين گزارش بازوي کارشناسي مجلس درباره ملاحظات و نکات مرتبط با عمليات بودجه آمده است: «به طور کلي اقتصاد مطلوب، اقتصادي است که در آن فعاليت‌هاي غيرمولد داراي جذابيت کمتري نسبت به فعاليت‌هاي مولد باشند. در اين حالت، نقدينگي به طور خودکار در فعاليت‌هاي مولد گردش کرده و باعث رشد بخش واقعي اقتصاد مي‌شود. بنابراين بايستي حاکميت با ايجاد سازوکارهايي فعاليت‌هاي غيرمولد را پرهزينه و غيرجذاب نمايد تا نقدينگي به سمت توليد هدايت شود. براي اين منظور دو اقدام کلي لازم است:
1- شناسايي فعاليت‌هاي سوداگرانه از طريق تقاطع داده‌هاي جريان پول و جريان کالا در کشور،
2- اعمال سياست‌ (ماليات‌) تنظيمي مانند ماليات بر عايدي سرمايه (CGT) بر فعاليت‌هاي سوداگرانه».
* ايجاد سامانه جامع شفافيت تراکنش‌هاي بانکي راهکار شناسايي فعاليت‌هاي غيرمولد
اين مرکز پژوهشي با تاکيد بر اينکه مشکل عمده در کشور که اجراي ماليات‌هاي تنظيمي را کم اثر مي‌کند؛ نبود امکان شناسايي فعاليت‌هاي غيرمولد است، اعلام کرده است: «از طرفي ايجاد زيرساخت اطلاعاتي براي رصد جريان کالا در بخش غيرمولد (از جمله ارز، سکه و مسکن) فرايندي زمان‌بر بوده و بعضا با مشکلات جدي مواجه است. بنابراين ضروري است حاکميت تمرکز خود را بر رصد جريان پول در کشور از طريق ايجاد سامانه جامع شفافيت تراکنش‌هاي بانکي قرار دهد.
نکته بسيار مهم آنست که اين سامانه بايد به گونه‌اي طراحي شود که بر اساس شفاف‌سازي نقل و انتقال پول، بتواند تا حد زيادي، جريان کالايي در کشور را نيز شفاف نمايد. در اين حالت، اين سامانه به عنوان ابزار جدي شناسايي و رصد اقتصاد براي حاکميت عمل خواهد کرد و حاکميت مي‌تواند بر مبناي آن بر روي فعاليت‌هاي اقتصادي، اعمال سياست نمايد. بند «ح» تبصره 16 قانون بودجه 1398 زير ساخت قانوني اين امر را فراهم کرده و اجراي دقيق آن در سال جاري ضرورت دارد».
* نظارت حاکميت بر تراکنش‌هاي بانکي تنها راه مقابله با سوداگري و فرار مالياتي
در بخش ديگري از اين گزارش مرکز پژوهش‌هاي مجلس درباره ملاحظات و نکات مرتبط با عمليات مرتبط با تراز پرداخت‌ها آمده است: يکي از مصارف ارزي که در سالهاي گذشته به شدت رشد يافته است و در برخي سالها عدد قابل توجهي از منابع ارزي کشور را به خود اختصاص داده، خروج سرمايه است.منظور از خروج سرمايه، طيفي از اقدامات اعم از خريد دارايي در کشورهاي خارجي ، سپرده گذاري و ساير اقسام سرمايه گذاري در بانکهاي خارجي و در نهايت خريد اسکناس ارز و نگهداري در داخل کشور است.
از ابتداي سال 1397 دولت در صدد مبارزه با اين روند برآمد و اين اقدامات را قاچاق دانست ولي نتوانست به صورت معني داري مانع اين روند شود. به نظر مي رسد تنها راه مبارزه جدي با اين اقدامات و بسياري ديگر از اقدامات اخلال گرايانه در بازارهاي ارز و طلا و... و نيز فرار مالياتي، اشراف و نظارت حاکميت بر تراکنشهاي بانکي است. در بند «ح» تبصره 16 قانون بودجه سال 1398 زيرساخت قانوني براي اين اقدام فراهم شده است.
به گزارش فارس، اهتمام به اجراي اين حکم توسط بانک مرکزي در ادامه اقدامات مثبت و اميدوارکننده اخير بانک مرکزي اعم از تجميع اطلاعات حسابهاي بانکي بر اساس کد ملي اشخاص حقيقي و شناسه ملي اشخاص حقوقي، الزام به "بابت" در تراکنش هاي ساتنا و پايا، وضع محدوديت بر تراکنشهاي بانکي از طريق پايانه هاي فروش (POS)، ممنوعيت صدور چک تضميني در وجه حامل و ظهرنويسي اين گونه چک ها و غيرفعال کردن برخي از پايانه هاي فروش که اطلاعات هويتي دارندگان آن ثبت نشده بود و...، منجر به احاطه بيشتر حاکميت بر جريان وجوه (که آينه اي از جريان کالا و خدمات در کشور است) شده و از اين طريق منجر به جلوگيري از خروج سرمايه، افزايش درآمد مالياتي دولت، جلوگيري فعال و پيشيني از فعاليت‌هاي مجرمانه و پولشويي و اخلال در نظام اقتصادي کشور، ايجاد زيرساخت اطلاعاتي براي اعمال حمايت هدفمند از اقشار نيازمند و نيز وضع ماليات‌هاي تنظيمي بر معاملات ارز، سکه و مسکن و در نهايت ايجاد زيرساخت براي هدايت نقدينگي به سمت فعاليت‌هاي مولد شود».
-->

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۵۹۸۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟

بانک مرکزی در راستای تنوع بخشی به ابزار‌های پرداخت و بروزرسانی ظرفیت‌های شبکه پرداخت کشور، طرح کهربا را در دستور کار خود قرار داده است. بر این اساس، مشتریان شبکه بانکی امکان تعریف کارت بانکی فیزیکی خود در برنامک‌های هوشمند مبتنی بر تلفن همراه را دارند و می‌توانند تراکنش‌های خرید را با استفاده از نسخه الکترونیکی ایمن کارت‌های بانکی انجام دهند و از آنها به جای کارت‌های فیزیکی بانکی که روی دستگاه‌های پایانه فروشگاهی مجهز شده استفاده کنند.

اخیرا معاون فناوری‌های نوین بانک‌مرکزی از عملیاتی شدن قابلیت NFC یا ارتباط از نزدیک با استفاده از تلفن‌های همراه خبر داد و گفت که یکی از مهم‌ترین اقدامات بانک مرکزی در سال جاری تکمیل پروژه پرداخت‌های مبتنی بر NFC است که در سال ۱۳۹۹ تحت عنوان پروژه «کهربا» از آن رونمایی شد و برای ارائه آن به مردم، نیاز به همکاری بانک‌ها بود.

بنابراین، مشتریان شبکه بانکی می‌توانند از طریق موبایل و نزدیک کردن آن به دستگاه‌های کارتخوان، بدون استفاده از رمز با کاربری آسان‌تر و امنیت بیشتر، پرداخت‌های خود را انجام دهند.

براین اساس، با عملیاتی شدن پروژه کهربا و حذف کارت‌های بانکی به صورت فیزیکی آمار کلاهبرداری از طریق دسترسی به اطلاعات کارت‌های بانکی اشخاص به شکل قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند.

NFC چیست؟

قابلیت (Near Field Communication) NFC یا «ارتباط حوزه نزدیک» یک ارتباط کوتاه برد است که به گوشی‌ها، تبلت‌ها، لپ‌تاپ‌ها و ... اجازه می‌دهد به‌راحتی داده‌ها را با سایر دستگاه‌های مجهز به NFC به اشتراک بگذارند.

در این حالت بین کارت یا دستگاه مجهز به NFC (برای مثال موبایل) با دستگاه NFC خوان ارتباط برقرار می‌شود. دستگاه‌های NFC خوان معمولا برای تبادل اطلاعات رادیویی به کار گرفته شده در ارتباط میدان نزدیک با کارت یا گوشی طراحی شده‌اند.

هدف و مزیت طرح کهربا

هدف گذاری اصلی پروژه کهربا، ارتقا استاندارد‌های امنیتی شبکه بانکی کشور و کارت‌های بانکی در اختیار مردم است که با توجه به عدم نیاز حضور فیزیکی کارت در زمان انجام تراکنش‌های حضوری، خطراتی مثل کپی و اسکن شدن کارت بانکی از بین می‌رود و با چندین مرحل اخذ اثر انگشت متشری بر روی برنامه هوشمند، امنیت تراکنش به میزان بالایی ارتقا پیدا می‌کند.

همچنین، از آنجایی که برنامک هوشمند از آخرین استاندارد‌های امنیتی روز برخوردار است، امکان استفاده و ثبت چندین کارت به صورت الکترونیکی فراهم است و در عین حال با توجه به افزایش امنیت تراکنش این امکان برای مشتریان فراهم است که انتخاب کنند تراکنش‌هایی از یک میزان مبلغ کمتر بدون انجام عملیات کارتی و صرفا از طریق اثر انگشت با استقاده از برنامک هوشمند، انجام شود.

عملیاتی شدن ۶ بانک در پروژه کهربا

با طرح کهربای بانک مرکزی، امکان انجام تراکنش‌های خرید با استفاده از نسخه الکترونیکی ایمن کارت‌های بانکی و استفاده از آنها به جای کارت‌های فیزیکی بانکی روی دستگاه‌های پایانه فروشگاهی مجهز شده و مطابق با آخرین فناوری و استاندارد‌های روز میسر است. در حال حاضر شش بانک کشاورزی، تجارت، ملت، ملی، آینده و صادرات تحت پوشش بوده و تعداد بانک‌های این طرح در حال افزایش است.

بی شک با عملیاتی شدن این پروژه و حذف کارت‌های بانکی به صورت فیزیکی آمار کلاهبرداری از طریق دسترسی به اطلاعات کارت‌های بانکی اشخاص به شکل قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند.

نحوه انجام تراکنش بانکی از طریق تلفن همراه هوشمند

مشتریان بانک‌ها و دارندگان کارت‌های بانکی، برنامه هوشمندی که از سوی بانک مربوطه اعلام می‌شود را روی تلفن همراه هوشمند خود نصب و راه اندازی و سپس کارت بانکی خود را روی آن برنامه ثبت می‌کنند.

ثبت کارت، تنها در مرحله اول انجام می‌شود و نیازی نیست که برای هر عملیات و تراکنش بانکی مجددا کارت بانکی، ثبت شود.

در مرحله تراکنش خرید، همانند تراکنش خرید در کارت‌های بانکی، مبلغ مربوطه روی دستگاه تراکنش پایانه فروشگاهی درج می‌شود و بعد از تایید مبلغ توسط خریدار یا پذیرنده، تلفن همراه هوشمند که برنامه و کارت روی آن ثبت شده است به صورت غیر تماسی در کنار دستگاه پایانه فروش قرار می‌گیرد و بلافاصله عملیات تراکنش و تایید آن آغاز می‌شود.

سپس رسید الکترونیک خرید فروشگاهی هم روی دستگاه پایانه فروش و هم روی تلفن همراه هوشمند در اختیار مشتری قرار می‌گیرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

منبع: ایسنا

tags # بانک مرکزی سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! حقایقی عجیب درباره اژد‌های کومودو؛ از بچه‌داری بدون جفت‌گیری تا شنیدن بوی خون از ۴ کیلومتری! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟!

دیگر خبرها

  • (ویدئو) چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟
  • چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟
  • سقف تراکنش بانکی برای سال جدید تغییر کرد
  • تراکنش بانکی با تلفن همراه بدون نیاز به کارت‌های بانکی
  • فرار مالیاتی پزشکان با پوزهای نمایشی
  • تغییر سقف تراکنش‌های بانکی
  • سقف تراکنش های بانکی تغییر کرد
  • سقف تراکنش خرید افزایش یافت
  • شناسایی فرار مالیاتی ۳ هزار میلیاردی باربران در یک استان
  • شناسایی فرار مالیاتی ۳ هزار میلیارد تومانی در خراسان رضوی